Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Ona všechna tahle havěť - blechy, komáři, moly - nesnáší průvan
. My - ač u nás nikdo nekouří - stále větráme, a to po celý rok
. Máme v bytě černého labradora a jasně, že od ježků a veverek nějakou tu blechu za svůj život měl, ale hned jsme se jich neustálým celoročním otevíráním oken zbavili
.
Ahoj
chci se zeptat jestli někdo uspěšně zlikvidoval blechy..přítel měl kočku a ta to natáhla do baráku, všude to stříkal přípravkem od veterináře a já utekla s miminkem ke mě do bytu..už 2 měsíce byl klid u přitele po blechách ani památky..nechala jsem si dovést spací pytlík pro malou a co čert nechtěl asi v tom byla nějaká blech, protože už jsem chytla doma 3
a nevím co s tím
Tak my už bojujeme půl roku a bez výsledku, naopak je to ještě horší. Mám dva psi a nejen že se pořád drbou, ale ty mrchy jdou i na nás a štípou. Vrazila jsem do toho tisíce, jak do psů, pipety, obojky, dostávají dvojíté dávky a stejně nic. Blechu jsem neviděla, ani na nich, ani na sobě, spoustu peněz jsem utratila za desinfekce bytu, nehledě o úklidu. Je to noční můra a nevím kdy skončí, už jsem zoufalá…
Ahojda všichni. Páni je tady toho dost o těch mrchách bleších. Mám úplně stejný problém. Máme psa který se rád toulá a natáhl nám domů blechy. Takže sem ho z baráku vyhodila ven ale je mi ho moc líto. Je to náš mazel a mám 14 měsíčního kluka a maj se spolu moc rádi. Pořád se po něm ptá pořád říká BAF. Je mi z toho do breku ale když má blechy tak ho tady nechci. Ale jak vidim tak je to stejně jedno blechy sou už po celym baráku takže pořád uklízím a sem pokousaná jako blázen. Je hrozný že i když byl pesan doma tak ty mrchy šli i na mě. Každopádně můžu asi psa nechat běhat doma jak je zvyklej. Mám doma biokill vystříkala sem co se dalo ale stejně ty mrchy jako by to na ně nezabíralo vše jiné chcíplo ale blechy né. Je to fakt děsné. Já se pořád drbu pořád skoumám chodím s baterkou a čumím na zem. Jeden koberec už letěl ale byl pod ním ještě jeden ten je naštěstí hladkej ale pod tim je dřevěná podlaha. Fakt nevím co s tím dělat. Psas koupem používám Frontline a nepomáhá. Hlavně mě štve že to jde na mě a nic nepomáhá. PORAĎTE
Naštěstí nejdou na malýho ani na muže ale já jim chutnám. Takže psa mam normálně nechat běhat doma jak je zvyklej??? Je jasný že ho odblešim jak budu moct.
Ahoj bloncko
asi bych pejska nechávala aby chodil domů aspoň je nachytá on a odblešovala bych ho..byl by takovej pojízdnej autobus
už jsem se také domluvila se sousedkou jestli se toho nezbavím tak přivede toho jejího psa na návštěvu aby to tu proběhl
no zkoušíme vše možné..moje sestra tenkrát také bojovala s blechama natáhl jí to do bytu také pes..poradila mě stříkat a stříkat a furt luxovat
koupila jsem difusill vystříkala jsem všechno co se dalo i do skříní na věci a furt luxuji..jestli to pujde tak dál tak už za chvíli nebudu moc
po tom vystříkání se zatím nic neukázalo, ale nechci jásat, protože to prý trvá měsíc než se vylíhnou další..takže luxuji a za týden postřik zopakuji..ty potvory jdou jak na mě tak na malou, která nyní leze takže je nejblíže
takže furt jí sleduji a prohlížím a chodím doma bosa abych mohla sledovat nohy
včera mě už volala sousedka jestli ten rámus každé ráno je od nás že jí připadá, že někdo každý den luxuje
no nás otravují blechy a já budu otravovat sousedy luxováním
no je to boj na dlouho
Ahoj Drago: No ono to je u nás asi měsíc ale podchytila sem to pozdě. Jinak naštěstí bydlíme v rodiném domku takže žádný sousedy nemám můžu se tady stavět na hlavu a odstrkovat se ušima a všem je to fuk. Jinak psa sem pustila do baráku ale nesmí na gauč ani do ložnice ani na křesla. Včera sem vystříkala biokillem a vše co mohlo tak pochcípalo jen ty mrchy si vesele skákaly na koberci. Pořád na ně myslím je to k zbláznění. Nesmím si to tolik připouštět jinak se asi fakt zblázníím. No a taky se chci zeptat jak s prrádlem. Když ho suším doma na sušáku skáčou i na to nebo můžu bejt v klidu???
Jinak všechno peru znova. HOdně lidí žije s blechama zrovna dneska sem mluvila s jednou a ona mi řekla že její pes má pořád blechy ne a ne ho odblešit ale že na ně nejdou tak to nijak neřeší. Nevim mě teda šíleně lezou na nervy a sem ráda že nejdou na prcka bych se z toho asi picla.
Jak to je s prádlem nevím, ale každý říká všechno přeprat, ale to bych se uprala
a prostě na tvrdo jsem to nasříkala i do prádla a hotovo..ještě jsem vytřela skříně s prádlem, ale prádlo zatím neperu…no třeba na to taky dojde uvidíme
že furt nato myslíš to se nedivím, protože mě někde něco zašimrá a hned koukám jestli to není náhodou blecha
Jinak si myslím že blechy má doma hodně lidí, ale málokdo to přizná..přítel se tenkrát za to strašně styděl
..já se s tím taky nikde nechlubím, ale sousedce jak ke mě chodí jsem to řekla, protože to mohla dotáhnout i ona k nám má totiž psa..tak už taky radši preventivně stříkala psa atd..ale je divné když máte psa že jdou i na tebe
jako malá si pamatuji že když náš pes měl blechy tak se odblešil a ve vaně se to ještě dozabíjelo, ale po bytě si nepamatuji že bychom je měli
no nyní žádné zvíře nemám a blechy tu jsou ![]()
Jo a co jsem prala tak všechny deky a plšáky co má málá na hraní..
Ahoj holky, tohle je pekna debata
omlouvam se ale jde mi fakt do rany. Pracovala jsem pred materskou jako vet. sestra a kdykoliv se v oraci ukazal nejaky zableseny tvor, tak na me hned jedna mrcha skocila a nemohla jsem se ji zbavit nekolik dni
menila jsem obleceni, sprchovala jsem sebe i vlasy, vse jsem prohledavala a druhy den zase novy stipanec
nevim zda nakonec preskocila na jine zvire, ale po par dnech mi dala pokoj.
Moje rada je nekupovat komercni prostredky v obchodech, ale vzdy si zajit na veterinu a v prvni rade odblesit zvire. Bohuzel jsou odolni jedinci kteri vyzkousi treba 5 ruznych pripravku a zabere jim nakonec az obojek proti blecham. Doma opravdu zvysene vysavani, pranipelechu atd. je to boj na dlouhou trat, ale vetsinou se to zvladne mnohem rychleji nez za nekolik mesicu. Dulezite je myslet ze spousta pripravku ma pusobeni cca 3 mesice a pokud mezitim zvire koupete tak se to tez snizuje. Nejlepe je zvire mit odblesene celej rok ![]()
A jeste dodatel ze pokud na zvire aplikujete pipetu ( frontline atd) bezprostredne po koupani, tak vam te, er ucinkovat nebude
takze po koupani cekat dobre dva dny a pak ji teprve aplikovat a to primo na kuzi
nezabira li frontline zkuste neco jineho, vet vam poradi, je toho opravdu spousta a zrovna frontline je jeden z tech co jsou hoooodne setrne a hrozne dlouho na trhu, tudiz spousta blech uz je odolnych ![]()
Jo dobré rady. Jinak taky co sem bydlela u našich a bráchy dotáhl domu psa ten byl zablešenej jako prase a nepamatuju že by mě nějaký kousaly odblešili sme psa a použili sme jen savo s vodou na koberce a byl klid zato teď se mi zdá že ty mrchy sou nějaký agresivní. A nejde mi do hlavy proč jdou na mě i na psa on má obojek a je vykoupanej a vystříkanej ale stejně nějaký mrchy na sobě má. No uvidíme snad se jich brzo zbavíme.
@Bloncka0201 my jsme si jednou domu donesli male stene, byla jeste malinka a nemohl se na ni pouzit zadny odblesovaci preparat, tehda jeste frontline apod nebyl u nas na trhu. Stene bylo plne blech a my jsme kazdy den kdyz usnula vzali misku s vodou a do ni davali vsechny ulovene blechy, ktere se na ni hemzily. tech blech bylo denne kolem 100
nikdo z nas nebyl pokousany za celou tu dobu ( cca 2 tydny) za to ted o 15 let pozdeji staci jedna blecha a zere me vsude ![]()
Ahoj na blechy mně nejlépe pomohl biokill
manžel donesl kotě a tak po 14dnes byla všude samá bleška…já málem dostala infarkt, vše jsem vyprala-musí to být víc jak 60c, podlahy vzala párou, savem a nakonec posšříkala vše tím biokillem a do 3 dnu byl pokoj, o týdnu jsem to zopakovala a ted to budu ještě opakovat, ty vajíčka se prý klubou do 14 dnu, ale ta svině bleší pak muže žít i pul roku!!!pokousaná jsem byla až hruza
![]()
Tak zrovna jsem se pohádala s přítelem..prý přijede jeho maminka a že budou týden v tom zablešeném baráku a že potom by chtěla přijet za mnou
tak jsem rázně řekla, že kdo bude chodit do toho baráku tak má zákaz jezdit ke mě
já tady každé ráno hodinu luxuji všechno co se dá..peru všechno..pomalu padám na hubu, nemluvě že furt kde co zašimrá tak jsem furt ve střehu..v tomhle jsem neustupná..no moc se mu to nelíbí, ale řekla jsem dokud se ten barák neprodá a on se tam bude pohybovat a bude jezdit za mnou a já doma chytnu zase blechu má zákaz i on
![]()
Ahojky,
mam podobny problem, jsem postipana, zatim jedina z rodiny. mam podezreni, ze jsem si to prinesla z prace z restaurace kde pracuji, okolo se mota kocka. pritel si ji nedavno hladil a hned mu vyskali cervene fleky na obliceji, za par minut jsme odesli a bylo vse ok. kazdopadne vzdycky kdyz prijdu z prace, tak jsem najednou postipana… nevim co delat, spim u pritele doma, kde maji kocku, tak mozna u nej to zatim neni ale u me doma se uz svedi i mamka. zatim jsem zadne mrsky nenasla, ale doktorka rikala ze to jsou stipance jako od blech. tak snad se to brzy vyresi. prosim te vyresila si to nejak? pomohlo ti neco??