Jak na blechy v bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
374
18.7.13 18:51

@daniellle tak to znám :lol:,my už máme pokoj, ale biokill mám pořád v pohotovosti :lol:.A známá s ním stříkala péřové polštáře protože děti donesly vši a taky se povedlo(co nejde vyprat stříkala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.8.13 15:11

Blechy v bytě

Ahojky!
Nyní také bojuji. Kočky a psi mám již léta a i když blechy znám, letos mě ničí. Poctivě provádím celkovou očistu chlupáčů i okolí a pohoda. Letos co nastala vedra a mě se povedlo zkolabovat a nebyla schopná se ani hnout. Nastala invaze blech a to co se nyní děje mě doslova děsí. Měsíc likviduji a ty mrchy vedou.To jsem ještě nezažila. Už je vidím všude. Peru, peru a to pomalu i naše psi a kočku(ta chodí domů nyní radši jen na jídlo a to pokud nejsen v dohledu).Vytírám, manžel tvrdí že mám již úchylku. Mým deodarentem je savo a různé postřiky pro hubení všeho lezoucího, skákavého. Jediná dobrá věc je, nemají o nás zájem mi jim nechutnáme. Už jsem vyzkoušela vše a ještě hodně nového včetně popsaných produktů a nic. Hledala jsem i v bylinkách, určitě museli naši předkové používat něco takového, ale nic jsem neobjevila. Vždy jsem vyhrála boj, ale letos vedou a já šílím. Vzpoměla jsem si i na DDT, byl účinný. Nyní se naštvali ochranáři, nebojte nemám. Budu vděčná za každou radu.
Předem dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
3.8.13 17:22

Loni jsme také bojovali několik měsíců. U nás pomohl až Neostomosan, koupený u veterináře - rozlívaný z litrovky, ampule jsou drahé. 100 ml se dá koupit do 200,– pokud na tom veterinář nevydělává, my jsme spotřevovali právě těch 100 ml, ale máme opravdu nestandardně velký dům, takže na normální bydlení stačí bohatě 50 ml. Neostomozsan jsme ředili 1:400 i silněji, jelikož blechy byly dost odolné a rozmnožené (zaznamenali jsme je po dovolené, tak měli na množení času i klidu dost). Máme téměř všude parkety a právě zde se jim velice dobře daří. Je potřeba vystříkat všechno - podlahy, oblečení, peřiny, matrace, když je roztok silnější, blechy chcípou jen z toho smradu. Takže vystříkat, zabednit místnost a nechat asi 15 min. působit. Celou akci opakovat ob den po dobu asi 3 týdnů. K tomu jsme kočkám koupili ampuli za krk (název si nepamatuju). Je nutné denně či ob den vysávat, nám se osvědčil vodní vysavač, do vody jsme přidali i trochu Neostomosanu, nebo alespoň po vysávání nenechávat sáček ve vysavači jelikož blechy rády skáčou zpátky do bytu i ze sáčku. Od té doby jsme bez blech - snad to tak zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
3.8.13 22:12

Pomohlo nám toto: http://www.agromanualshop.cz/…igator-20-g/
Letos byly blechy snad všude- normálně nám pomáhal na kočky Frontline a nebyl problém, ale letos je tahaly pořád. Toto opravdu zabralo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.8.13 22:29

@voduška tohle nechápu, proč to nesvěříte dorukou odborníků? Dvoupatrový důmvyjde na 2000 byt na tisícovku, rozhodně jsou všechny jejich přípravky bezpečnější, než ty sajrajty ve spejích. Prostě nepochopím, proč tak urputně bojujete, když za hodinu je po všem a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.8.13 22:33
Coteď dáváte kočkám? nám letos frontline taky nějakselhává, co to s těma blechama je? Dokonce psovi nezabírá kiltix obojek 8o
@ekrovka píše:
Pomohlo nám toto: http://www.agromanualshop.cz/…igator-20-g/
Letos byly blechy snad všude- normálně nám pomáhal na kočky Frontline a nebyl problém, ale letos je tahaly pořád. Toto opravdu zabralo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
5.8.13 07:59

Biokill

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.8.13 09:20

blechy v bytě

Také jsem o tom přemýšlele, ale podle ohlasů co jsem četla ani tato cesta není tak úspěšná, ba často úplně na nic. Možná záleží na kvalitě firmy, jak to ale zjistit? A budu upřimná 2000 kč jsou pro mne velké peníze, jsem invalidní důchodce(částečný).Tak rozhodování zda firmu a čekat zda pomůže a nebo je sponzorovat, toť otázka? Nic není černobílé a rozhodování je někdy dost složité. Ale bojuji dál a rozhodně to nevzdávám.
Veterináře mám také již odzkoušené a blechám jejich produkty fak šmakují a množíly se po nich dál. Mladší z dcer mi radila ať změním přístup, to mě opravdu pobavilo. Dále mi oznámila že jsou ty mršky i na ulici.(Naše ulice je oblíbená na venčení psů.)
Děkuji za každou radu a myslím to upřimně.
Jdu dále bojovat Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
5.8.13 09:49

Taky bojuju s bleškama mrškama. Hafan mi je přitáhl do bytu a nemůžem se jich zbavit :cert: V pátek sem všechno vystříkala biokillem, hafana vykoupala, ostříhala a vystříkala difuzilem. A večer místo zobání brambůrek nebo něčeho dobrého k televizi vybírám blešky ze psa :roll: Máme dvě děti 5let a druhé 4 měsíce, ale blešáci se zatím živí na mě a hafíkovy. Doufám, že se jich co nejdřív zbavíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.8.13 10:41

blechy v bytě

Psi mám ostřihané, vykoupané(a né jednou),vystříkané ale stejně lovím. Kočku také koupu, ale nyní ji musím vždy ulovit, má mě plné zuby.Co mi trochu aspoň na nějakou chvíly pomůže je pudr(Bolfo)a pomáhá i u kočky. Biokill nezabral.Jak jsem tak přemýšlela proč letos jsou tak veselé už vím. Dělají to ta vedra, zkracuje to jejich reprodukci. Větší šance budou až se ochladí a účinnost prostředků bude lepší. Nemohu nyní do domu vzít ani vnoučka, co kdyby jim chutnal.Je mu 8 měsíců a tak když dorazí musí být na zahradě.
Tak lovu zdar Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Geran
8.8.13 02:21

Blechy v baráku

Zdravím vás všechny, mám tu takovej problém s blechama pritelkyně pracuje v jedné firmě a vyskytli se tam blechy bohužel je natahala domů. Asi za týden se ty mrchy začali množit a už sou všude kupoval jsem dost sprejů a stříkal pokoj za pokojem ale bohužel i tak jsem se jich nezbavil. Použival jsem sprej Biolit ale ty mrchy se držej že už mi to přijde zajímavý. Všiml jsem si že blechy lezou snad jen na nohy takže tam mám krásný malé bodance, měl by někdo nějakou perfektní radu? Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
12064
9.8.13 09:14

S Neostomosanem máme dobré zkušenosti, viz. příspěvek na předchozí straně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
daiv
9.8.13 21:03

Nevíte někdo čím konkrétně stříkají proti blechám ty deratizační firmy a jestli se to dá koupit? Skoro to vypadá jako tajná informace :think: (nj, nedivím se, slušný byznys pro ně, veterináře, aj.). Neostomosan jsem dnes koupil 60ml za 300kč, čili jak kdo.

• Citovat
  • Upravit
4
9.8.13 22:23

blechy v bytě

Lenka. Dobrá zpráva, blechy na ústupu. Zabralo to co jsem již měla léty odzkoušeno. Biolit(ten na mravence, mě se nejvíce osvědčil),horká voda se Savem a trpělivost. Letos jim nahrávalo to vedro, hodně se zkrátilo jejich množení. Proto to množství. Koupání psů, kočky. Ty jsem také pudrovala. Odzkoušela jsem letos hodně jiných prostředků, jak na úklid a chlupáče, ale jen jsem utrácela. Ne vše drahé je účinné a to i značkové. Měla jsem pocit že jim to spíše chutná.
Nyní mě čeká druhé kolo a měl by být klid.No uvidím a dám vědět.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
daiv
9.8.13 23:15

Zkusil jsem trik z filmu, s blechou do vody. Dělá jim to hodně problémy, ale mrskají se a některým živějším se podařilo časem zachytit za okraj a vylézt. Nalil jsem k nim trochu Sava, bez efektu. A pak 1× stříkl Diffusil. Stačilo to, aby byly hned kaput. I ty co jsem k nim přidal později.

To mě přivedlo k nápadu, že by se možná dalo z 1 Diffusilu „vyrobit“ větší množství postřiku. Nevím v jaké koncentraci s vodou by směs byla ještě účinná, to by se muselo otestovat, ale typuju že by se tím postříkalo podstatně víc než s 200ml sprejem.

Jj letošní teplo :jazyk: jim vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný