Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, já kontroluji své dva pejsky průběžně takto:dám na stůl bílé prostěradlo, nebo ubrus, postavím na něj zvířátko. Promnu srst rukama a nestačím se divit.Nebo při koupání zavřít odpad a zatím bez šamponu promnout rukama srst. Blechy začnou nositele opouštět. Po umytí a důkladném spláchnutí vodou proliji ještě odpad Savem. ![]()
Frontline combo je šidítko. Nejen že blechy jsou už na něj imunní, ale nikdo vám neřekne, že zvířátko nesmíte po dobu působení ani koupat, ale ani namočit. Okamžitě přestane působit. Přeji dobré nervy v boji s těmito odolnými tvory! ![]()
Ahoj všeci. Mám stejný problém jako většina z vás. Jsem už psychicky na dně. Dovezly jsme si před deseti měsíci kocourka, který byl ovšem zablešený a byvalá majitelka se nám samozdřejmě nezmínila, co se taky divím, kdo by se stím chlubil..To už je jedno, dílo je na světě a já nevím co sním. Zkoušely jsme snad všechno. Všeci nešťastní, doštípaní, hrůza vyhozených peněz.
Zaujal mě příspěvek od @Milada46 vy stím máte zkušenosti, nebo někdo v okolí?? Je to naše poslední šance, jinak musíme dát kocourka pryč, už se nesnesu dívat na moje dvouleté poštípané dítko ![]()
Ahoj, tak nejprvnější je odblešit kocourka. Jinak se blech nezbavíte. Já bojuji od minulého čtvrtka. 2× denně luxuji, stírám. Možná jsem objevila semeniště a připadala jsem si jak v godzile
. Prostě pod kobercem za gaučem plno vajíček, takže kýbl, horká voda a lux. Některá bleší mimina se stihla vylíhnout, průběžně kontroluji ten kousek podlahy na plovoučce a zamačkávám. Většinu jsem zlikvidovala biokilem. Zítra přijde nová dávka a parní čistič, tak to zkombinuji a uvidíme, jak působí. Kočky mám doma a nemíním to měnit. Raid jsem použila v ložnici, jelikož jsem já jediná byla poštípaná, a biokil došel. Převrátila jsem matrace, vystříkala prostě vše. Smrdí to šíleně. Nechala jsem dle rady nějakého pána tady 2hoďky působit se zavřenými okny, pak jsem větrala. Dnes - musím zaklepat - žádný štípanec. V ložnici jsem blechu nenašla, ale někde musela být zalezlá. Něco pozitivního na té honbě za blechami je - nemám chuť jíst a člověk trošku hubne u toho neustálého uklízení.
. Dám vědět, jak zafungoval ten parní čistič. Ale po tom biokilu se mi to zdá mnohem lepší. Jen nestačí 450ml balení
Jo a na zemi v noci mám talířek s vodou. Občas se nějaká chytí.+
Už si připadám jak lovec Pampalíny. Jo a protože jim chutnám, jdu schválně s bosou nohou na koberec a čekám, zda něco vyskočí. To je indikátor, zda se to lepší nebo nikoli.
Zatím se to lepší.
O dost. Tak zatím
Děkuji za povzbuzení. Včera jsem začala s okoupáním kocourka-blešky pozdechaly, zbytek jsem zabily já, snad jsem žádnou nepřehlídla, dnes dostane pipetu frontline combo, ale ještě se jedu dnes poradit s veterinářem. Včera jsem vystříkala gauč, vyhodila všechny koberce, deky, peřiny na dvůr a budu postupně prát. Nakoupila jsem biolit a dnes všechno znovu vystříkám a uzavřu celý barák a odjíždím na půl dne pryč..
Včera po vystříkání jednoho biolitu pozdechyli i pavouci, muchy, tak doufám že i taková malá bleška nebude mít šanci. Pokud tohle nezabere, tak už nevím ![]()
Jen jsem se chtěla zeptat, je potřeba vyházet i věci ze skříní? Nebo stačí zamořit celý barák biolitem-biokillem a otevřít všechny skříně a uzavřít byt? takhle mi to bylo doporučeno, jen jestli stím nemáte někdo zkušenosti??Do skříní samozdřejmě dávám jen oprané prádlo, tak jestli je to potřeba, nechci nic zanedbat…
Zapomněla jsem dodat že luxuji 2× denně a po každé místnosti vysypávám a čistím vysavač.. ![]()
@merli blechy jsou potvory stačí jedna přeživší a máte během chvilky zase zablešený barák, taky je tu máme ale jen ve sklepě a podle počasí, občas to vystříkáme a je to lepší ale zbavit se nám jic úplně nikdy nepodařilo, nejhorší to je když je vlhko to jim svědčí.
Děkuji za komenty, z každýho se něco poučím!!
Veterinář mi včera říkal, že je opravdu potřeba odblešit první kocoura, takže je okoupaný a až za tři dny mu teprve můžu dát pipetu, protože jsem mu umyla nějakou ochranou vrstvu, takže by mu pipeta nepomohla. Zatím blešky nemá, pipetu dostane zítra a každé tři týdny po dobu minimálně půl roku…Uklízet mám běžně, možná častěji luxovat a stříkat prostory kde se nejčastěji pohybuje…Jinak žádné plošné drhnutí, ty blešky stejně přežijí, jde hlavně o to, aby byl kocour chráněný pipetkou a když si na něho ta bleška skočí a napije se aby hned zdechla a tím pádem všechny zdechnou. Hlavně dodržovat poctivě ten tří týdení odstup pipet…
Já ale včera stejně všechno vystříkala biokillem a dnes budu aspoň 2× luxovat, nechci nic riskovat..
Blechy zatím nikde nevidím, ani na kocourovi, ale furt se škrábe ![]()
Ještě mi veterinář doporučil kupovat pipetu na psa, frontline combo 2-10kg, máme totiž britskýho kocoura a ten je těžší ![]()
Merli-nevim jestli je rozumne davat kocce psi pipetu a po trech tydnech? se zblaznil…rekla bych ze kocour to bude mit brzo za sebou…
Na pipetě je psané 2-10kg, náš kocour má 5,5dnes jsem ale stejně objednala ty kočičí, taky se mi to nezdá..a co se týká těch odstupů, ze začátku se může dávat po třech týdnech, později po měsíci, ale to uvidím pak, budu ho kontrolovat
Myslim ze co je pro psa je jedovate pro kocku…To je jeste drobek my mame kocoura britaka 8,5kg
@Lucie66 tak to je macek
A jak je starý? ten náš má rok a čtyři měsíce..Oni mohutní až později ne?
Ono taky zalezi zda je s papirama kocku mam bez pp a je drobnejsi kocoura mam s pp a je obr, ale uz tak v roce tech 8kg mel ted jsou mu tri roky a jeto starej nabrucenec ![]()
Já měla kočky co pamatuju. U babičky - ty si chodily ven a domů, jak se jim chtělo. Pak jsem se vdala a máme domeček ve vesnici i se zahradou. První kočička domů vůbec nechodila, ani nechtěla. Bydlela se psem v boudě. Jim to tak vyhovovalo. Fena jí hlídala i koťata.
Pak byl přitoulaný kocourek. Úžasně mazlivý, rezatý zvířátko, které se domů cpalo, jak jen to šlo. A chtělo být s námi. Tak na noc - přes zimu jsem svolila. Pořídila jsem mu obojek proti klíšťatům a blechám. Spíš jsem řešila ta klíšťata. Blechy se přeci drží jen na zvířeti
. No a když mi ho sousedovi myslovcovi psi přinesli mrtvého v hubě, což jsme obrečeli, pořídila jsem si kočku mainské mývalí. A bylo mi ji líto zavírat doma. Takže mohla i ven. No a netrvalo dlouho, měla blešky. Tak jsme dali pipetku, ale podle mého fungovala blbě- myslela jsem, že ji to dám a do dvou dnů bude bez blešek-ha ha. Pomohl až obojek. Jenže kočka s obojkem - to není moc pěkné. Jak už jsem psala, kočička už ven nemůže - kvůli myslivcovi, obojek před porodem jsem jí sundala, čímž jsem si pěkně zavařila. Naivně jsem si myslela, že blešky nechytne, asi někde nějaká larvička zůstala - na terase- kam může. A pak jsem si zas myslela, že pipetu v době kojení také nemůže
Omyl. Jeden za druhým. Na koťátka jsem moc chemie stříkat nechtěla. Jelikož čistokrevná koťata a v obýváku. Teď už mají naštěstí po osmi týdnech a přes kilo, tak na ně pipetu ihned dám. Kočka jí má už 14dní - frontline combo, ale pořídila jsem si všiváček v drogerii a vyčesávám. Prý, že blechy jsou sterilní - ha - po tom fronlinu. Nejradši bych ji dala další pipetu už teď, ale ještě týden počkám. Občas, když je s radostí topím a rozmačkávám - z nějaké vajíčka - vylezou. A prý sterilní.
A luxuju 2× denně a stříkám a nebere to konce. Parní mop jsem už zkoušela. Ale přejela jsem to asi moc rychle. Musím pomaleji a důkladněji. Což se na plovoučce bojím. Tak asi tak. Doufám, že pipety nakonec zapůsobí, že tolik síly neměly, než jsem si všimla, že blešky vyskakují z koberce, a že je něco asi špatně, a blechy atakovaly kočky stále znova a prostředí bylo zamořené, že taková účinnost nebyla. Chystám se je ještě vykoupat - kočky, ale vykoupat silnou mainku, to nevím, jak dopadne.
. Tak jen doufám, že až podruhé ošetřím maiňáka kocoura i mainku kočku pipetou a koťátka (bez blech) půjdou k novým majitelům, vše se uklidní. Teď vyskakují - zatím- na dvou místech. Na kousek plovoučky u okna - ale našla jsem dnes v plovoučce dvě škvíry a nastříkala biokilem, docela dost jich vyskákalo a doskákalo
a druhé místo - moje postel. Já pokousaná - manžel ne. Ale já to nevzdám. Ty blešky, které skáčou po bytě jsou malinké, sotva znatelné, ne ty mandy na kočkách.
Asi si ještě nepřihnuly a hledají oběť. Jo a do ložnice mi mohl kocour - když měla kočka malé. Nepustila ho k sobě a prskala na něho. Proto jsou i tam. Takže chybami se člověk učí a doufám, že s pomocí boží, chemickou, veterinářskou, elektrospotřebičskou i svou nakonec boj o svůj dům bez blech dotáhnu s úspěchem do konce
Držím všem spolutrpitelkám pěsti. Ahoj
Tak ted jsem četla ještě nějakou diskusi kdesi na netu a tam doporučují K-Othrine 25CS. Biokill prý vystříkali za 1500kč a nic, ale tohle pomohlo po prvním postřiku na 98% a po dalším na 100%. Další naděje.
@nadulkaN - Raději anonymně
![]()
Dobrý den, už dva týdny bojuji s blechami, které si syn přinesl v oblečení od našeho psa domů (pejska máme na zahradě, ale nedávno nám utekl a toulal se po vsi, kde si zřejmě od nějakého psího kamaráda donesl blechy
)
![]()
Pejskovi už jsme dali frontline. Bohužel než jsem se stačila vzpamatovat rozšířily se blešky od malého po obýváku
![]()
Vystříkala jsem místnosti Biolitem, Raidem - dostupnými prostředky v drogeriích. Zdá se po postřiku vždy vychcípají, ale za 2-3dny opět nacházím další štípance na synovi. Mám ještě miminko, na které díky Bohu nejdou a na manžela také ne. Chutnáme jim pouze my se synem. Důsledně dodržuji vysávání, vytírání, větrání, gauč jsme dali z baráku… boj, ale stále pokračuje
![]()
Narazila jsem na tuto diskuzi a chtěla bych vyzkoušet přípravek z veteriny, který doporučujete. Modlím se, aby měl zítra veterinář ve městě otevřeno a kéž by daný přípravek i k dispozici. Všem, kteří bojujete s těmito nezvanými nájemníky držím pěsti ať je co nejdříve zlikvidujete, protože kdo to nezažil nedokáže pochopit jak zoufalé to je
![]()