Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak ta sůl je dobrý nápad, jen na to nemám odvahu. Kdybych bydlela sama tak ještě. Ale s dětmi to nechám jako poslední možnost. Ale dobrý tip. Díky. Já pořád nějak stejný. Nikde nic, ale svědí mě celý tělo. Když se podívám, tak nikde žádnou nenajdu, a většinou ani kousanec. Tak asi už jsem magor. Ale děti maj občas na zadku třeba 2 kousance. Já si taky včera zas našla 2 pupínky, tak hned do vany, věci vyprat, nejlíp i hlavu omýt, vyluxuju, vystříkám. ANi nevím, jestli ty pupínky jsou vůbec od blech. Jsou nějak menší. Ale to může být asi od těch malých vylíhlých blech. A taky štípou úplně jinde. Vůbec už ne nohy, spíš horní pol. těla, a v hlave. Jsem fakt asi blázen, nebo ty svině zvvolily jinou taktiku. Ale už se tím ani nestresuju. Nemíním se zbláznit. Když to nejsou nějaký hrozný ataky, jako ze začátku. Člověk si asi zvykne i na blechy
Je to prostě na dýl ![]()
AnonymníI, tak co blecholapka. Napiš, jestli je to k něčemu…u nás pořád dokola ![]()
@Anonymní píše:
AnonymníI, tak co blecholapka. Napiš, jestli je to k něčemu…u nás pořád dokola
Tak to mě mrzí, že pořád válčíte
![]()
Blecholapka zatím nechytila ani jednu blechu
Už ji mám 5.noc zapnutou a opravdu vůbec nic
![]()
Syn nemá žádné další kousance, nikdo z rodiny také ne. U nás zřejmě opravdu pomohla SLANÁ INVAZE
Sůl jsem sypala celkem 2× a našla jsem po 2-3dnech hodně mrtvých blech v různých stádiích, ještě občas nacházím „úplná mimina“ taková černá jadérka s ocáskem. Hned vyhazuji z okna.
Ještě se pořád mohou vylíhnout někde nakladené - na to bude dobrá ta blecholapka, abysme viděli zda tu ještě nějaké jsou nebo ne.
Nechci to zakřiknout, ale sůl nám pomohla
Já jí tedy opravdu dopručuji. Je to strašně náročné pak uklízet, všechno je od soli. Dvě malé děti jí prostě roztahají všude. Slanný film na linu je také těžké umýt. Ale pro mě je pořád lepší odstraňovat z bytu sůl než blechy
![]()
Opravdu je to taková hrůza s těmi blechami?? Dnes jsem objevila psovi blechy cca 5? měl je na břiše… okamžitě jsem ho okoupala a dala frontline kapku.. Na psovi momentálně nic není. Ani já ani nikdo z rodiny není ani pokousaný, a žádných blech jsem si nikde nevšimla až ted na psovi. Jenom jsem si všimla cca před 2 dny při úklidu pod gaučem černých teček a trochu u nohou na prostěradle v posteli (kde s námi pes spí) Vše jsem vyprala, nic jiného v posteli není, nebo aspon jsem si nevšimla a všude jsem vysála, pod kobercem je také čisto.. myslíte, že to bude s těma blechama tak vážné??? Náš pes je čistotný, s cizími psy se nestýká (až na jedny zanedbané, to bude asi kámen úrazu) v životě snad neměl klíště a nikdy v životě neměl blechy. J sem z toho tedy dost v šoku, a mám strach co se bude dít dál.. (po tom co jsem tady četla)
![]()
Prosím zachovej te anonym, nechci at si o mě někdo myslí, že neuklízím nebo tak..
Blechy žijí v okolí psa, v kožichu jich má minimum…
Já bych ještě koupila nějaký Biokill a koberce a spol. vystříkala.
Jednou, za dva dny a ještě po týdnu.
Neznamená to, že neuklízíš
nebo že pes je prase, prostě někde chytí blechu, to se stane.
@Anonymní píše:
Opravdu je to taková hrůza s těmi blechami?? Dnes jsem objevila psovi blechy cca 5? měl je na břiše… okamžitě jsem ho okoupala a dala frontline kapku.. Na psovi momentálně nic není. Ani já ani nikdo z rodiny není ani pokousaný, a žádných blech jsem si nikde nevšimla až ted na psovi. Jenom jsem si všimla cca před 2 dny při úklidu pod gaučem černých teček a trochu u nohou na prostěradle v posteli (kde s námi pes spí) Vše jsem vyprala, nic jiného v posteli není, nebo aspon jsem si nevšimla a všude jsem vysála, pod kobercem je také čisto.. myslíte, že to bude s těma blechama tak vážné??? Náš pes je čistotný, s cizími psy se nestýká (až na jedny zanedbané, to bude asi kámen úrazu) v životě snad neměl klíště a nikdy v životě neměl blechy. J sem z toho tedy dost v šoku, a mám strach co se bude dít dál.. (po tom co jsem tady četla)![]()
![]()
![]()
![]()
Prosím zachovej te anonym, nechci at si o mě někdo myslí, že neuklízím nebo tak..
Ja pred 2 dny zjistila blechy u obou psu, jsou vystrikany, ted tyden musi pockat pak vykoupu a dostanou pipetku za krk. jinak jsem prevrntivne prevlikla periny a vystrikala vsechno. nikdo postipanej neni..a to meli do konce zari obojky. a behem 14 dnu to odnekud prinesli, zo se stava ![]()
@Jitus.Slavickova A jake obojky se ti osvedcily? Potrebovala bYch pro maleho psa a pro kocky.
@j.a.n.i1 píše:
@Jitus.Slavickova A jake obojky se ti osvedcily? Potrebovala bYch pro maleho psa a pro kocky.
Juju, fungovali, od brezna do zari, meli je psy a kocicaci..protoze ta pipeta je strasne draha a vydrzi max par tydnu, to se nevyplati, jukni na net, urco neco vyberes je toho mrqky..ale ted pres zimu nemivaji nic..
@Jitus.Slavickova Tak doporuc osvedcenou znacku, to se muze… nam vzdy stacila pipeta, ale ted je tu asi nejaky jezek, neb je pes prinesl uz potreti…
@j.a.n.i1 píše:
@Jitus.Slavickova Tak doporuc osvedcenou znacku, to se muze… nam vzdy stacila pipeta, ale ted je tu asi nejaky jezek, neb je pes prinesl uz potreti…
Mi meli tenhle teda pro mali psy..mam civavu a bolonaka..a pro kocky..musis mit extra pro kocky..
Anonymní - přeji Ti ať se blechy u vás neukáží, protože odpověď na Tvou otázku zní „ANO, JE TO HRŮZA!!!Kdo to nezažil neví vůbec co za zoufalství je se jich zbavit“
![]()
Jejich likvidace nás stála od července 2014 cca 10.000,–kč - a to opravdu nenasazuji (od prášků na praní, aviváží, levandulových a citronových =terických olejů, přes chemické prostředky tipu Biokill, Neostomosan, Frontline pro kočku i psa (samozřejmě každý měsíc znova), Fenistilové gely a kapky pro děti, repelenty, až po koupení blecholapky ).O psychickém vyčerpání ani nemluvím
![]()
Obojky se u nás absolutně neosvědčily. Jediné účinné na zvířata bylo Frontline Combo - opakovaný po 3-4týdnech, v domácnosti SŮL (viz. příspěvky výše),BLECHOLAPKA a úzkostný denní úklid, který zahrnuje také vysávání matrací, gauče, tmavých koutů a spárů atd.
Vše ostatní se minulo účinkem
![]()
A ne, opravdu nejsi prase. Já jsem třeba například velmi pořádná, až příliš. Bohužel náš venkovní pejsek donesl blechy od sousedů a děti, které jsou zvyklé si s ním od štěnátka hrát a mazlit je dotáhly na oblečení. Než jsem si toho stačila všimnout starší dítě bylo pokousané od obličeje až po lýtka. Za tu dobu jsem jich našla cca 20živých, pak v nejrůznějších stádiích.
Anonymní, prosím tě jak to je přesně stou solí, stačí ji teda rozsypat po bytě? Do koutů atd? v obyváku máme ve dveřích zábrany aby malý nemohl „ven“ z obyváku. A v ložnici už tak mám misku se solí (proti vlhkosti)… Já mám z toho úplnou paniku, naštěstí zatím nejsme nikdo pokousaný…
Sůl jsem rozsypala po obvodu všech místností a naše děti se postaraly, aby se postupně dostala všude
jak běhají a nejmladší se batolí, tak to bylo i v posteli
ale jak jsem už psala - raději likvidovat sůl než blechy ![]()
Nechala jsem jí působit 3dny. Potom důkladně vysát - opravdu důkladně a sáček vyhodit nebo do mražáku.
A po týdnu jsem to zopakovala. Díky té soli jsem našla hnízdo larev, trusu a říkám tomu „černých spermíí“
tedy fáze před vylíhnutím. Vypadá to jako černé zrno s ocáskem. Sůl je dokonale vysušila a tím jsem narušila reprodukci. Pořídila jsem také „blecholapku“ přístroj se zelenou diodou.Na tu se chytly už jen dvě a od té doby máme pokoj. Děti nemají žádný štípanec. Ale zapínám jí každou noc - ta hrůza, že by ještě někde mohly být schované (přežijí až půl roku bez hostitele) mě nenechává klidnou
![]()
Nečetlajsem celý téma, ale z názvu je jasný že se někde ukázaly blechy. Nám je dotáhla domů kočka a použila jsem ""TOTO:http://www.deratizaceshop.cz/…yzu-05l.html
Kupovala jsem v Globusu, stálo to asi stovku. Preventivně jsem tím proběhla celej barák, psí pelech a nikde ani bleška. Biolit a podobný věci nefungovaly.
VŠEM SPOLUBOJOVNÍKŮM!!! -
. Řekla jsem si, že za zkoušku nic nedám a zkusila jsem jí.
totálně vysušených larev.Bylo jich snad 20
takže za den-dva už by tu vesele skákaly

Je to 1.den tak si nedělám iluze, ale za zkoušku to stojí. Sášek stojí 6kaček tak kdyby to na ty mrchy kousavý pomohlo tak to by byla AMERIKA
Sůl se má nechat 2-3dny, pak důkladně všechno vysát a znovu opakovat.Je to mazec - máme sůl snad všude, děti jí tahají z jednoho pokoje do druhýho na bäčkůrkách no děs
ale lepší jak přemnožené blechy

přečetla jsem kde co, radila se s kde kým a narazila jsem na jednu úplně obyčejnou věc. S Ů L!!! Na netu ji v jedné anglické diskuzi zmiňovala paní, která už zkusila úplně všechno a nemohla se těch potvor skákavých zbavit
4 balíčky soli jsem vysypala postupně po bytě. Na koberci všude a jinak v rohách i u dveří, aby se mrchy nemohly dostat ven.Je to 1.den a už jsem objevila HNÍZDO
2dospělé - totálně vysušené a na zbytek číhám
TAK KDYBY TO NĚKOMU POMOHLO POSÍLÁM TIP
Jinak mi má přijít zítra ta blecholapka, za 2300,–kč mě ta sranda vyjde.Tak snad je udusím solí a zbytek se nachytá do pastí