Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tento nepříjemný zážitek taky znám! Jak jsem uviděla na své noze blechu, tak jsem myslela, že se zblázním, protože vím, že se strašně rychle množí a ty svědivé pupínky fakt už nemusím! Asi nám to tenktát dotáhl z venku pes. Celého jsem ho vydrbala v šamponu proti blechám a pořád ho kontrolovala(naštěstí to byl malý pes)a když jsem nějakou tu mršku ještě našla, okamžitě jsem ji usmrtila prasknutím! Pak jsem celý byt stříkala sprejem proti blechám a savem. Hlavně koberce. Tam jich bylo plno. Když si na to vzpomenu, tak se z toho ještě teď celá otřepu! Všechny jsem je ale tenkrát vyhubila.
Také nám na zimu domů vlezly kocouři a teď mám tak zamořenej barák až to hezké není každý den vytírám savem myslíte si že to pomůže, samotným postřikům moc nevěřím. ty mrchy lezou normálka aj po zdi.
@LuLucinda teda tak to vas lituju my meli taky nekolikrat s blechama tu cest a teda sila krom me sice nikdo jiny nebyl dostipany ale ja komplet cela a to byla teda sila cely den jsem se jen skrabala, vzdy to dotahly kocky a nebo pes kdyz utekl, letos uz nemame ani jednu kocku a uz tady ani jedna nebude a pes se snad uhlida jinak je to nekonecny kolotoc hlavne vysavat vysavat a vysavat vytirat jsem nekde cetla ze moc ne ze maji rady vlhke proszredi nevim co je na tom pravdy a my teda vystrikavali biokilem a hodne to pomohlo. preji vam pevne nervy
@Lalinky píše:
@LuLucinda teda tak to vas lituju my meli taky nekolikrat s blechama tu cest a teda sila krom me sice nikdo jiny nebyl dostipany ale ja komplet cela a to byla teda sila cely den jsem se jen skrabala, vzdy to dotahly kocky a nebo pes kdyz utekl, letos uz nemame ani jednu kocku a uz tady ani jedna nebude a pes se snad uhlida jinak je to nekonecny kolotoc hlavne vysavat vysavat a vysavat vytirat jsem nekde cetla ze moc ne ze maji rady vlhke proszredi nevim co je na tom pravdy a my teda vystrikavali biokilem a hodne to pomohlo. preji vam pevne nervy
Nám právě na podzim na dvůr pořád lezou ježci a máme blechy asi od nich pes je vždy zakosne a potom to už naskáče na všechno živé co tu je
fakt hnus, dokonce jsem i hledala nějaké zvíře co by ty blechy jedlo, ale nic jsem nenašla klidně bych doma přetrpěla různou havět ale blechy fakt už NE
Halo halo, volame o pomoc…nastehovali jsme se do noveho bytu, zatopili a ejhle kdo to neskace z parketove podlahy
koukala jsem, co koupit a tak, je tu kopec rad, ale nemam cas procitat vse…mam dotaz - mam trosku strach, co pouzit, aby z toho nemela problemy nase mala (1 rok). Zadne zvire nemame, nikdy by me nenapadlo, ze budu mit doma blechy, mazec
predem dik
@Martí Bl píše:
Halo halo, volame o pomoc…nastehovali jsme se do noveho bytu, zatopili a ejhle kdo to neskace z parketove podlahykoukala jsem, co koupit a tak, je tu kopec rad, ale nemam cas procitat vse…mam dotaz - mam trosku strach, co pouzit, aby z toho nemela problemy nase mala (1 rok). Zadne zvire nemame, nikdy by me nenapadlo, ze budu mit doma blechy, mazec
predem dik
Na podlahu denně několikrát vytírat savem-větrat kvůli dětem jinak vystříkat frontlinem:) snad to zabere
My máme kočku z utulku měsíc, a nedávno jsme si všimli že má blechy. Tak se koupil frontline a biokill na prostředí…pozdě jsem si všimla, že je toxický na kočky, takže nevím jak to vystříkat, když mám kočku pořád za zadkem a nemám ji kam dát. Pipetu jsme dali za krk, ale nějak ji to káplo na nožičku asi, a trochu to slízala. Nepomohlo to, blechy má pořád, ale neřekla bych že jich má nějak moc. Má vyholený krk, takže tam je občas vidět blecha…Koukám všude kde se pohybuje, jestli něco neuvidím, ale ani nevím jak vypadají bleší vajíčka. A když mám domáci oblečení, a večer si ho schovám do skříně, tak je nějáka šance, že ty blechy jsou na tom oblečení, a rozmnoží se ve skříni? Přítele ty blechy nechávají chladným, ale mě to strašně vadí…
Trus ten jsem věděla jak vypadá, jestli to nebyl nějáky bordel, tak ten jsem našla.
K veterináři se teprve chystáme, tak se uvidí jestli něco dá na to… Nemusela jste nic stříkat, tak to by bylo parádni, kdyby stačilo jen vysát a vytřít. A ještě jenom, když to bude chcípat a bude to z ní padat, to mám za ni všude chodit a koukat, a sbírat to? (asi hloupá otázka
)
Diky za rady…nakonec byla invaze natolik silna, ze jsme radsi povolali odbornika…prisel, vystrikal to vsude, nemusela jsem se bat, ze z toho bude mit mala nejake problemy…a zatim to vypada, ze je po problemu. Nechci to zakriknout, rikal, ze se muzou jeste objevit, ale snad to bude OK.
blecham zmar ![]()
@Baboon dobry večer psi blechy už mame asi 14 dnu každy den pořadně vysavam a každy den kontroluji koberce 6-10 blech a nějake vykali na posteli atd.psa koupu s ortozanem a včera jsem koupil obojek proti blecham nevite nahodou jestli to psovy aspoň pomuže? děkuji
Blecha na psovi nežije, jen se na něj chodí najíst. Takže kromě ochrany psa je potřeba vystříkat nějakým sprejem i ta místa, kde pes bydlí a hlavně leží. Dobře nám zabral Biokill (tuším, že se to tak píše) nebo Frontline. Známá veterinářka říkala, že je možný použít i na psa (ale máme velkýho psa 40kg).
Obojek má výdrž asi jen měsíc - a když měl náš pes obojek na krku, tak míval klíšťata a blechy na zadku a na ocase…
Prosim vás, zbavuju se blech jak šílená. Kocour je má, nejde se jich zbavit, ještě to je takový hovado (mainská), který nejde pořádně udržet ve sprše
, ale vykoupala jsem ho v šamponu, dala obojek, drbe se furt
, vykoupu ho znova. Nejvíc pokousanej je syn, ten vypadá jak kdyby spadnul do mraveniště, dcera, která spí hned vedle něj v postýlce nemá ani pupínek!
, já taky nic. Syn projde z pokoje do obýváku a má na nohách čtyři. Asi je fakt sladkej ![]()
Každopádně jsem všechno vystříkala BIOKILLEM a BIOTOLLEM, vytřela jsem parkety savem (sbohem, parkety). A od tý doby uplna bleši invaze
, je jich tu snad miliarda. Prosím, řekněte mi někdo, že to znamená, že to zabírá
![]()
Myslím, ze to blechy utíkají před tím obojkem z kocoura. Jakmile ho sundášnebo dojde účinná látka, bude je mít zpět.
Vzhledem k mému zoufalství jsem postříkala fakt všechno
Hromadu prádla připravenou do pračky, nevyžehlené prádlo, postel se vším povlečením, koberce, nábytek a nic se nezničilo, nevybledlo…Paní ve zverimexu (manželka veterináře) mi doporučila ředění 1:300, zaručila mi, že se nic nestane malé a že se mi nezničí sedačka (taky jsem říkala, že ji radši vyhodím)…Jenže paní oponovala tím, jestli když se blechy vrátí, jestli vyhodím i tu novou sedačku, tak jsem si to rozmyslela a zkusila nejdřív postřik
A naštěstí to vyšlo…Hlavně si dejte práci s těmi štěrbinami a kobercem…A hlavně si chraňte nos a ústa a oči. Já chránila jen nos a ústa a pak měla oči zarudlé…Koncentrace se zdá docela nízká, ale je to znát.