Jak na blechy v bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
2.9.14 15:57

Zdravím potřebuju pár rad jak se zbavit blech v pokoji koucour jak dostal kapičku tak asi z něho slezly a uchytili se tam odjel jsem na dovolenou vrátil se a bylo to zamořené zkoušel jsem biolit a biokill a nepomohlo nějákou radu prosím :) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.14 23:54

Já řeším už skoro 3 týdny něco podobnýho. Hlídali jsem kamarádce 10 dní kocoura, když byli na dovče. To jsem si teda pomohla. Kocour nám sem dotáhl blechy. I když byl vykoupaný v šamponu, a měl obojek, stejně se u nás za 14 dní objevily, svińǩy malý. Byla jsem tak poštípaná, že mi to začalo lízt na mozek. Na nikoho jinýho moc nešly. Dala jsem se okamžitě do pídění, jak na ně. Takže začalo to luxovaním, stíráním difuzilem, vystříkala jsem vše ridem 3v1, dojela k veterinářce pro neostomosan. Všechny lůžkoviny vyprala, vše co bylo mimo skříně. Jako polštářky, plyšákyy, oblečení, co jsme měli na sobě, v koši. Hrůza. Největšímu nepříteli bych to nepřála. Na nějakém servru jsem se dočetla dost dobrou past na blechy. Psal to tam nějakej chlapík, nikde jinde o tom ani slovo. Do hlubokýho talíře dáte asi 2cm vody, přidat lžičku jaru, a do toho dáte skleničku na stopce, třeba na vino, a do toho svíku. Svítit přes noc, naskáčou tam. Dost jsem jich takhle chytila. Sice to neřeší ty ostatní vývojový stádia. ale zjistíte, kde jich je nejvíc. Nám kocourek nejvíc odpočíval v ložnici pod postelí na koberci. Což se potvrdilo. Tam jich bylo nejvíc. Zezačátku jich bylo ráno v talíři 20, pak postupně míń, až už teď nejsou v žádném pokoji. Ještě jsem koupila tee trea oil. Občas vystříkám i tím pokoje. Je to hodně intenzivní vůně. A Obden luxuju ačistím pokoje parním luxem. Nesmím polevit.Ale už mě to tak strašně nebaví. Každej den uklízet jak blázen. Občas si sice najdem pidi pupínek, ale aspoň už mužeme spát. Předtím, když jsem vlezla do postele, začli kousat, jak malý žiletky kdyby vás řezaly. Hnus. Kéž by už byly nadobro pryč. Prý je to ale tak na rok, než se jich úplně zbavíte. Říkala veterinářka. Nemáte někdo nějakou radu, jak se jich rychle zbavit? Prosím…

• Citovat
  • Upravit
7376
11.9.14 08:22
@Anonymní píše:
Já řeším už skoro 3 týdny něco podobnýho. Hlídali jsem kamarádce 10 dní kocoura, když byli na dovče. To jsem si teda pomohla. Kocour nám sem dotáhl blechy. I když byl vykoupaný v šamponu, a měl obojek, stejně se u nás za 14 dní objevily, svińǩy malý. Byla jsem tak poštípaná, že mi to začalo lízt na mozek. Na nikoho jinýho moc nešly. Dala jsem se okamžitě do pídění, jak na ně. Takže začalo to luxovaním, stíráním difuzilem, vystříkala jsem vše ridem 3v1, dojela k veterinářce pro neostomosan. Všechny lůžkoviny vyprala, vše co bylo mimo skříně. Jako polštářky, plyšákyy, oblečení, co jsme měli na sobě, v koši. Hrůza. Největšímu nepříteli bych to nepřála. Na nějakém servru jsem se dočetla dost dobrou past na blechy. Psal to tam nějakej chlapík, nikde jinde o tom ani slovo. Do hlubokýho talíře dáte asi 2cm vody, přidat lžičku jaru, a do toho dáte skleničku na stopce, třeba na vino, a do toho svíku. Svítit přes noc, naskáčou tam. Dost jsem jich takhle chytila. Sice to neřeší ty ostatní vývojový stádia. ale zjistíte, kde jich je nejvíc. Nám kocourek nejvíc odpočíval v ložnici pod postelí na koberci. Což se potvrdilo. Tam jich bylo nejvíc. Zezačátku jich bylo ráno v talíři 20, pak postupně míń, až už teď nejsou v žádném pokoji. Ještě jsem koupila tee trea oil. Občas vystříkám i tím pokoje. Je to hodně intenzivní vůně. A Obden luxuju ačistím pokoje parním luxem. Nesmím polevit.Ale už mě to tak strašně nebaví. Každej den uklízet jak blázen. Občas si sice najdem pidi pupínek, ale aspoň už mužeme spát. Předtím, když jsem vlezla do postele, začli kousat, jak malý žiletky kdyby vás řezaly. Hnus. Kéž by už byly nadobro pryč. Prý je to ale tak na rok, než se jich úplně zbavíte. Říkala veterinářka. Nemáte někdo nějakou radu, jak se jich rychle zbavit? Prosím…

tak to je huste
to vyzkousím, já uz mesíc stríkam vsechno v byte biokillem, kocky se koupou, mají obojky a sprejuju je a stejne jsme vsichni furt dostípaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.14 09:59

Do hlubokýho talíře dáte asi 2cm vody, přidat lžičku jaru, a do toho dáte skleničku na stopce, třeba na vino, a do toho svíku. Svítit přes noc, naskáčou tam.

anonymní : myslíte svíčku?… bohužel jako @MarieOVMUC :roll: :roll: :roll: měsíc stříkáme biokillem, všechno vypráno, vysušíno sušičkou na nejvyšší teplotu a ještě jednou přežehleno a dnes ráno než šel syn do školky asi 8pupínků na zádech :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: chce se mi opravdu brečet :zed: :zed: :zed: nepřála bych to největšímu nepříteli. Mám ještě batole, které začíná všude lézt nemůžu ho ani položit na zem - jsem zralá na blázinec :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.14 10:12

Ještě jsem zapomněla pár důležitých věcí. Povlečení teď vůbec nedávám, máme bílý peřiny, takže na nich jsou blechy krásně vidět. Chce to i ručně prostě chytat. I v noci třeba rozsvítím a hledám. Když cejtím, že mě něco kouše, prostě ji zkouším najít. Mít taky po ruce misku s vodou a topit je. Než je totiž stačíte rozmáčknout, uskočej. KDYŽ dáte do vody jar, jdou hned ke dnu. A důležitý je sáček z vysavače buď hned po luxování vyhodit, nebo já dávám do mrazáku, aby mě to nezruinovalo. Mohly by zas vylézt. Na nás jsem koupila arpait, tak se stříkáme, Tak snad jsem trochu poradila. Prosím, kdyby někdo měl ještě něco zaručenýho proti nim, poraďte…Já tohle dělám už 3 týdny, každej den, a včera jsem zas jednu mrchu našla. Nevím, jestli proti nim je vůbec šance. Maj naprosto dokonalej reprodukční cyklus, že jsou skoro neporazitelný. Máme 4+1 a jsem z toho už vyčerpaná. :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.14 10:24

Jasný, SVÍČku, omlouvám se za překlep. Já z toho byla taky na blázinec. Ale jak mě už tak nehryžou, je mi líp. Ale připadá mi, že začaly kousat děti. Včera jsem jim našla na zdech zas řetízek štípanaců. U nás je blbý, že tady nemáme žádný zvíře, takže jdou na nás. Kocoura jsme vrátili a blechy zůstaly. Nejvíc se bojím, aby jsme od nich nedostali nějakou nemoc. Přenášej prý Psí tasemnici, mor, encefalitidu, boreliozu, a kdoví co ještě, takže super. A ještě ke všemu nám ve školce řekli, že se objevily vši, takže budem za chvíli ještě i zavšivený :mrgreen: Ve 21. století! TAk přeju, ať se jich brzy všichni zbavíme. SMRT BLECHÁM!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.14 10:58

Věřím Vám, protože to samé prožívám i já a je to strašné :zed: :zed:.Nepřála bych to nikomu. Naštěstí na mimčo nejdou ani na manžela, ale na syna jdou úplně extrémně, mě jen po nohách. Já jsem zase vyčetla od paní dát na dezertní talířek med - omatlat i kraje a svítit celu noc, že se přiletpí.
Za 3 noci mi tam neskočila ani jedna a to jsme dali prokazatelně tam, kde štípou syna nejvíce - tedy do obýváku ke křeslu.
Už jsme vyhodili i gauč - máme jen dvě křesla. Četla jsem i o přístroji, který chytá v noci - na bázi světla a lepící pásky, ale přijde mi skoro 2000,–kč za stejný princip jako s medem docela dost :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: bohužel ani deratizační firma není řešení. Je plno případů kdy ani po několikátem pokusu blechy nevymizely :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: jsou prý strašně odolné, protože byla mírná zima a přípravky Raid, Biolit atd. na ně absolutně nefungují :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ve Francii jsou zase přemnožené štětnice - takže opravdu 21.století a člověk kouká co je možné :roll: :roll: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
7376
11.9.14 11:10

Postrikejte tim biokillem i matrace, gauče, nechte proschnout a vyvetrejre. Nejvíce se jim daří v podlahach a v čalounění. Obojku pro zvířata je nezabijou, jen odpudi, chce to koupat a stříkat bolfem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
11.9.14 12:53

Já bojuju s blechama pořád dál. Žádný srajdy nepomáhají, biokill, biolit, nic, jen vyhozený peníze, hrůza peněz. Ale od té doby co kocourka koupu pravidelně každou sobotu, je to o 90% lepší, i kocourek si pomalu zvyká, zezačátku to byl boj, stresy, ale teď už pohodička!!Denně luxuji, někdy i 2×, peru často koberečky, dečky, ručníky, vše co se vleze do pračky. Plyšáky a velký koberec jsem zrušila. Vím že tu nějaká mrška ještě je, ale myslím, doufám že je postupně vyhubím. Dnes zkusím radu s tím talířkem a svíčkou, jsem zvědavá :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.14 14:19

Tak já stříkám neostomosan od začátku, ale já kombinuju vše co jsem se dočetla. Tak nevím, co zabírá nejvíc. Připadá mi, že nejvíc jich ubylo po ty páře. Ale stejně se občas nějaká ještě vylíhne, to se asi nedá hned, to pavažuju fakt za štěstí, když se jich někdo zbaví napoprvé. My jich ale měli asi fakt hodně. Jen já sama jsem jich nachytala snad 20 postupně na dlažbě, do talířů za ty noci asi 30. zbytek na nás, celkem určo 60 blech.ale nejhořší jsou ty vajíčka. Nejsou vidět. Ty larvičky jsem pak nějaký už našla, ale vejce jsou moc malý. Taky jsem koberečky, koberce co šlo zabalila do igelitu a šlo to na chalupu na půdu, odbleším až po bytě. Na všechno už nemám energii. Co šlo, vyhodila jsem. Takhle uklizeno jsem neměla ještě nikdy. Drží se taky rády v gumičkách u ponožek, v botách, všechno jsem vyprala. Teď je poměrně klid, jen včera jsem cejtila, že mě n ěco kouše, na dětech jsem našla pár kousanců, a v noci jsem jednu v posteli našla, ráno v talířích nic, tak uvidíme, jestli to není klid před bouří. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.14 14:28

A ty svíčky v talíři určitě zkuste. A dejte tam ten jar, malou lžičku, hned je to stáhne ke dnu. Pán psal čajový svíčky, ale já dávám takový ty klasický kahánky na hřbitov, vydrží celou noc. Ale bacha, jsou to svíčky, já se první noc skoro nevyspala, pořád jsem kontrolovala, jestli nehoříme :roll:

• Citovat
  • Upravit
2515
12.9.14 07:46

Ty jo, kdyz to sleduju, tak jsme meli z pekla stesti, ze jsme se jich zbavili hned.. ale u nas nebyly nikde - jen na kocourovi, tak mozna proto, ze jsme to podchytili vcas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.14 21:17

Spíš že jste měli toho kocoura..my nemáme zvíře. tak jdou po nás :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.14 17:52

Anonymní II.:
Za posledních pár dní jsem našla jen jednu živou blechu, ale syn je dokousaný jako by byl po neštovicích :zed: :zed: :zed: :zed: My nikdo jiný ne. Stříkám Biokillem, ale přijde mi, že už jsou na něj rezistentní :zed: :zed: :zed: Neostomosan mi veterinář nedoporučil s tím, že je na hospodářská zvířata a vůbec nedoporučuje do bytu, kde jsou malé děti :roll: :roll: :roll: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
My tedy máme byt 120metrů čtverečních, takže si dokážete představit kolik padne Biokillu a jak jsem zmlácená, když každý den dělám generální úklid.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.14 19:04

AnonymníI
Nápodobně, taky jsem už z toho utahaná. A to máme „jen“ 4+1- A do toho se ještě v baráku měnila okna, a zrovna ten týden jsme měli úklid, a já byla do toho nemocná. Takže fakt paráda. Sotva pletu nohama. Už stejně trochu polevuju, protože to se prostě nedalo. Mě na veterině nic o neostomosanu neříkala, tak doufám, že nepomřeme i s blechama. Zkošeli jste ty svíčky? Já už asi 5 den ráno nic, v žádným pokoji, ale dvě jsem stajně viděla, na dětech, jednu jsem chytla jednu ne. Tak nevím, jestli už nejsou nějak vychytralý a už tam neskáčou. Protože mě stejně pořád všechno svědí, a i hlava. Asi se z toho zblázním. I novej kousanec občas najdu, ale mini pidi. Koupím dýmovnici a bude. Tohle je nekonečný:(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný