Jak na blechy v bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.7.14 11:21

Sjejny postup a je jich tu hafo :-( uz nevim jak na ne :-( mrchy kousavy!!!

• Citovat
  • Upravit
1654
4.7.14 11:21

@eetkikinka prej, že na kočce je jen několik malo procent blech. Mame 50m2, nechapu, kde se schovavaj :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
4.7.14 11:27

@Allons-y kup v lekarne frontline, ten zabira i na blesi vajicka, postrikej poradne kocoura, musis mu ho dostat az ke kuzi, my je vzdy postrikame a pak je drbem, aby to prosaklo srsti, mame sibiraka. Jinak nam pomohlo nekolikrat vystrikat byt biolitem, ale opakovali jsme denne cely tyden. Rizikova mista jako spary a tak pdpbne, bych vzala frontlinem, je ucinnejsi, ale je drahej :nevim: a postrikaneho kocoura doporucuji na par dni dat na jinam, aspon nasi nesnasej biolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
4.7.14 11:30
@Allons-y píše:
@eetkikinka prej, že na kočce je jen několik malo procent blech. Mame 50m2, nechapu, kde se schovavaj :cert: :cert: :cert:

Ve sparach, treba mezi prahem a podlahou nebo v zahybech pohovky, vajicka jsou nakladeny vetsinou tam, kde se nejvic drzi prach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
4.7.14 11:30

@maty1983 bych ho mohla odnest k tchyni :cert: :lol:
No z něho ty vajička pořad padaj - teda hlavně od tý doby co jsem ho umyla v tom šamponu. Koupim cokoliv draheho, jen at už mi to proboha nežere dítě.
Píšu si Frontline, nevadí, že to olíže? On to určitě olíže. Ještě jak má hustou tu podsadu nebo jak se to jmenuje, to je pecka. Má chlupy až na zem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
4.7.14 11:50

Jóó to znám. U mě pomohlo kočce dát kapičku za krk, hlavně nevytírej to se množí víc a víc, stříkat každý druhý den biolit zavřít a pak vyvětrat pořádně. A hlavně třeba 3krát denně vysávat do týdne ani nevíš, že tam něco bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
4.7.14 12:09

Kočka dostala kapičky na krk a my byt sme volali odborníka-celý byt vystriekal, 4 dni sa nemohlo vytírať ale blechy som už v živote nevidela. Stálo to okolo 1000-záleží kolko prípravku minie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
4.7.14 12:15

Jedine spot-on kapicky za krk, vsechno vsude vystrikat, vsechno vyprat a vyluxovat, gauc taky, proste vsude a tskhle kazdy den, u nas to trvalo tyden :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
4.7.14 12:31

Na kocoura spot-on za krk, Frontline, Stronghold (na předpis), Fypryst. Pokud není kotě, nevadí že to olíže.
Doma pořádně vyluxovat, co jde vyprat tak vyprat, podlahu vytřít a vystříkat Biokillem. V tomto prostoru by se kočka neměla zdržovat, je pro ně jedovatý. Opakovat za dva dny a pak za měsíc.
Pokud to nezabere, pak profi deratizátor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.7.14 08:08

Prosím o radu, nastěhovali jsme se do domku po paní co měla kočky…hromadu a doma.. :roll: :roll: odkryli jsme staré podlahy vysály a omyli, položili nové a koberce taky ( jinak polovina domu je stále na půl staveniště) po pár dnech na nás začali skákat blechy, pokousali zatím jen staršího syna, ale bojím se aby něco nechytil. Pořád uklízím dokonce, vysavač jsem začala dávat na terasu ven a špuntovat aby s něho nic nelezlo. Poraďte prostředek je jedno jak drahý, ale hlavně ať zabere máme ještě malou holčičku tak ať je i nezávadný pro děti. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.8.14 04:54

Blechy - jak na ně!

Také já mám problémy s blechami, které náš Matýsek „dotáhl“ pravděpodobně z trávy. Jsem jediná z rodiny na kterou jdou, druhý pejsek má spot - on Frontline-combo a je zatím bez problémů :) Manžel je vůči blechám imunní. Je půl páté ráno, nemůžu spát a hledám už dvě hodiny na internetu něco účinného a rychlého, než se ty potvory přemnoží. A hele co jsem našla:Ad7) Tablety
Na podzim loňského roku přišla firma Elanco s perorální aplikací protibleších preparátů. Na našem trhu se tato věc již objevila před lety ve formě perorálního produktu Program, který ovšem působil pouze jako regulátor růstu(zabraňoval chitinizaci bleších těl) a musel být doplňován prostředkem, který jednorázově likvidoval dospělce. Ne tak u nového výrobku s názvem COMFORTIS(úč. látka spinosad). Začíná likvidovat blechy již 30 minut po podání, účinek trvá asi jeden měsíc. Comfortis se nevymývá, účinnost není ovlivněna koupáním, nedá se otřít z povrchu těla. Spinosad ovšem neúčinkuje proti klíšťatům. Odezva na přípravek ve veterinárních kruzích je naprosto excelentní, Comfortis opravdu působí jako zázrak. Na základě tohoto později firma ještě přišla s produktem TRIFEXIS, který v sobě kombinuje spinosad s milbemycinem, z čehož plyne, že jednou tabletou lze jednorázově pacienta důkladně odčervit a dokonale odblešit.
Poznámka: Comfortis lze použít u psů i koček, Trifexis je registrován pouze pro psy.
Od dubna 2014 je k dispozici produkt BRAVECTO od firmy MSD, jež by měl chránit pacienty proti blechám i proti klíšťatům po dobu 3 mesíců. Reference z výzkumů jsou i na tyto tablety velmi povzbudivé.
Ad8)Fumigace prostředí
90% blech se nachází mimo tělo hostitele v různých vývojových stádijích. Pokud chce být majitel v boji s blechami skutečně úspěšný, je třeba terapii jedince doplnit o likvidaci blech, larev, vajíček v prostředí. Oproti minulým letům, kdy jako jedinou možností na desinsekci prostředí byly různé postřiky je v dnešní době možné zakoupit aplikátor v němž se nachází stlačený vzduch s účinou látkou. Po jeho otevření dojde k uvolnění této směsi a následně k likvidaci blech, či jejich vývojových stadií, aniž by majitel musel obíhat všechny kouty bytu, a vystříkávat je různě toxickými a různě páchnoucími prostředky. Tento prostředek je na našem pracovišti k mání za 350 Kč.

Obvyklý protibleší a protiklíšťecí program doporučovaný naším pracovištěm
 PES

• Comfortis(jen blechy),aplikace 1 x za měsíc

200-300 Kč podle velikosti psa(1,5-36 kg)/měsíc

• Trifexis(jen blechy),aplikace 1 x za měsíc

265-320 Kč podle velikosti psa(3,9-36 kg)/měsíc

• Bravecto(blechy i klíšťata),aplikace 1 x za 3 měsíce

Cena zatím není dostupná

• obojek Scalibor, pokryje celou sezonu.Cena 460-500 Kč/6 měsíců, dle délky obojku
  • spot on Bob Martin/Vetcare(permethrin).U psa do 15 aplikovat 1 kapsli za měsíc, v balení 6 dávek, což pokryje celou sezonu.Cena 550 kč/6 měsíců. Pes nad 15 kg vyžaduje aplikaci dvojnásobné dávky, cena je pak 1100 Kč/6 měsíců.
  • spot on Activyl(permethrin +indoxakarb) 1 kapsli za měsíc. Balení po jedné kapsli však majitele nenutí k pravidelnému opakování aplikace, což vede dříve či později k tvrzení, že daný preparát nefunguje.Cena 200-340 Kč/měsíc, pro psy 2-60 kg.

Stejný preparát je určen kočkám, chce to se zeptat u Vety.
Musím to vyzkoušet a dám vědět! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.8.14 05:16

Zničit blechy!!!

https://www.youtube.com/…/v33wvWNS5G8 :cert:

Ještě jsem našla odkaz na tento přípravek, zdá se to velmi jednoduché!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.8.14 08:19

Něco na blechy v prostoru

Posílám odkaz na přípravek na likvidaci blech v prostoru pomocí foggeru - funguje jako dýmovnice.
 http://farnam.cz/…plus-fogger/

http://www.rajpropapousky.cz/…ixie-fogger/

A dá se to také koupit, je pravda je to trošku dražší, ale má prý dlouhodobou účinnost. Každá si můžete vybrat jestli týdny luxovat, prát a jinak pracně blechy likvidovat! :nevim: Přeji hezký den a úspěch v podnikání!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.8.14 12:22

blechy

Ahoj, zkusil někdo ty dýmovnice do bytu nebo předchozí odkaz? Přijde mi to jednodušší a efektnější než stále dokola luxovat a uklízet. A má někdo zkušenost s parním čističem?
Já tak trochu zanedbala péči o kočičku. Měla obojek, mohla ven, ale po nakrytí už ven nemůže, je jen doma. Před porodem jsem jí obojek sundala. Koťátka super, moc jsem ji do pelechu nechtěla zasahovat a po 14 dnech jsem zjistila, že všude lezou blešky, po koťátkách i kočce. Paní doktor mi dala přípravek na koťata. Kočka dostala frontline combo. Stejně se mi zdá, že se stále drbe. Ale nejhorší je, že blešky začaly skákat z koberce v obýváku, takže jsem zahájila boj vším možným. Díky za rady, ještě že ten internet existuje. Utěšuji se tím, že na kočce jsou snad blechy už sterilní, koťátka opět postříkám, zase lezou (blešky). Luxuju, stírám, chytám, co jde. Poštípaná z celé rodiny jsem jenom já. Objednala jsem parní čistič, už se těším, až přijde. Proto bych chtěla vědět, zda někdo nezkusil ty prostředky, které se nechají v místnosti ony se rozpráší a vše je do dvou hodin hotové:-). Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
3.8.14 12:27

Markypu-myslim ze stary dobry uklid je nejlepsi ani si neumim predstavit mit doma blechy a furt nesurovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný