Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Odčervovali jste pak i psa? Prý je to mezihostitel tasemnice.. (myslím vnitřně)
A ještě jeden dotaz, když to vystříkám Biokillem nebo Raidem koberec může na něho pak miminko? Ten Biokill je netoxický, ale je i účinný?
Psovi jsem dala Frontline a zase má na sobě blechu, já se snad půjdu oběsit!
![]()
Postřik je podle mého názoru zbytečná chemická investice ![]()
Pokud koupíš nějaký dostupný z drogerie tipu Raid atd. tak je akorát rozeženeš i do ostatních pokojů.
Rozsypat na 3 dny sůl na podlahu, všechno kam by se mohly dostat vyprat min. na 60stupňů (dokáží skočit až 1,5metru
)
Plyšáky, deky, dlouhé záclony a polštáře jsem rvala do mrazáku (pozor aspoň na 8hodin! jinak není záruka, že by je to mohlo úplně zničit) a po těch 3 dnech opravdu důkladně vysát úplně všechno včetně matrací, gauče atd.
Na vysavač - co nejmenší nástavec kartáče. Ideální je teda parní mop, ale nebyl kdo by nám ho půjčil.
Do šatních skříní stříknout nejlépe citronový nebo levandulový olejíček (tu vůní nesnášejí a budou se stahovat pryč na podlahu kde na ně čeká slanná smrt
).
Dá se vyrobit i po domácku - nakrájet citron na kolečka, nechat projít varem a 24hodin odstavit. Poté scedit a dát do rozprašovače s minimem vody ![]()
Se solí zopakovat za týden a je po problému
Nebo alespoň takhle to bylo u nás a pomohlo to ![]()
@Anonymní píše:
Psovi jsem dala Frontline a zase má na sobě blechu, já se snad půjdu oběsit!![]()
Působí 3-4týdny, tzn. že jeho účinek je postupný. Blechy budou odpadávat několik dní. Pokud jste správně aplikovali mezi lopatky na kůži tak je to v pořádku. Neboj to bude dobrý
![]()
Tak mít tři dny sůl na podlaze je s dětmi poněkud hůř proveditelné ![]()
No sůl na podlaze máme, v obyváku teda jen pod sedačkou, jinak nám tu lozí mimino… Dnes jsem nastříkala sedačku, psa a trochu postel sprejem Arpalit Neo, zakoupeno v lékárně… Pak jsem ještě jednou důkladně vysála koberce, sedačku a pas.. protože měl cosik počád na sobě, ale už byly takové pomalé a dali se krásně chytit… tak snad.. Celou noc jsem nespala, pořád jsem kontrolovala jestli něco neleze po malé nebo po mě… A do sedačky a postele jsem všude vložila takový ten levandulový sáček proti molům. A ještě se teda vrhnu na ten citron, stejně vůni citronu mám ráda
![]()
@Pipet píše:
Tak mít tři dny sůl na podlaze je s dětmi poněkud hůř proveditelné
Ano, je to hůř prověditelné. Sama mám dvě malé děti (5let a 11měsíců).
Napsala jsem pouze svojí zkušenost a co pomohlo nám ![]()
@Anonymní píše:
Opravdu je to taková hrůza s těmi blechami?? Dnes jsem objevila psovi blechy cca 5? měl je na břiše… okamžitě jsem ho okoupala a dala frontline kapku.. Na psovi momentálně nic není. Ani já ani nikdo z rodiny není ani pokousaný, a žádných blech jsem si nikde nevšimla až ted na psovi. Jenom jsem si všimla cca před 2 dny při úklidu pod gaučem černých teček a trochu u nohou na prostěradle v posteli (kde s námi pes spí) Vše jsem vyprala, nic jiného v posteli není, nebo aspon jsem si nevšimla a všude jsem vysála, pod kobercem je také čisto.. myslíte, že to bude s těma blechama tak vážné??? Náš pes je čistotný, s cizími psy se nestýká (až na jedny zanedbané, to bude asi kámen úrazu) v životě snad neměl klíště a nikdy v životě neměl blechy. J sem z toho tedy dost v šoku, a mám strach co se bude dít dál.. (po tom co jsem tady četla)![]()
![]()
![]()
![]()
Prosím zachovej te anonym, nechci at si o mě někdo myslí, že neuklízím nebo tak..
pes se nesmi koupat a pak dat hned kapku, neucinkuje, protoze pes je odmasteny, to vam rekne kazdy veterinar i v obchode ve zverimexu! Kupuji u doktora tabletu, je to novinka a vydrzi mesic pusobit!!
@j-p píše:
pes se nesmi koupat a pak dat hned kapku, neucinkuje, protoze pes je odmasteny, to vam rekne kazdy veterinar i v obchode ve zverimexu! Kupuji u doktora tabletu, je to novinka a vydrzi mesic pusobit!!
Takže co ted? Pipeta neúčinkuje? Okoupala jsem ho nechala uschnout šla s ním ven a pak jsem dala pipetu za krk… Včera jsem ho stříkala ještě čím si na blechy. A dnes nakoupila tee tree oil…
@lucka.hel píše:
Není jednodušší si objednat deratizátora?
Jednodušší ano, účinější bohužel ne vždy. V jiném fóru kde diskutuji byly u zakladatelky deratizátoři celkem 3× a účinek se nedostavil
Někteří předchozí přispěvatelé v této diskuzi mají podobnou zkušenost. A návštěva deratizátora v našem baráku by nás stála minimálně 5000,–kč. Jsme generační domek, aby to mělo smysl musel by vystříkat i dolní patro kam chodí děti za příbuznými ![]()
Nazdar holky. Jsem bezradná. Naše jorkšírka má blechy a já mám doma 7 týdenní miminko. Od pátku je nakapaná frontlinem, celý byt pouklízený, přepraný, stále vysávám. Nacházím blechy jak mrtvé, tak ale i živé!! Veterinářka mi dnes dala ještě tabletu, kterou ji mám dát, že prý zabere 100% a vyhubí prý i blechy v bytě. Mám hrozný strach o tu malou, co když ji pokoušou??? Měla jste některá malé mimi a k tomu blechy v bytě?
@Ebynka - měla jsem půlroční miminko a 4letého klučinu, když to u nás začalo
![]()
Pokud máš finance kup Myfleatrap - je opravdu dobrý
Pracuje na principu „blecholapky“ - zelená dioda, která svítí láká blechy na lepící podložku. Ty se potom přilepí a nemůžou už z ní vyskočit. Stojí přes 2000,–kč - doporučuju koupit s adpatérem (baterky bys nestačila kupovat).
Pokud finance nemáš nasyp sůl po obvodu místností, nech působit 3 dny a potom důkladně vysát. Za týden zopakovat.Do chemie bych s takto malinkým miminkem nešla
Maximálně Biokill - je netoxický - ale nám nepomohl. Celkově jsem za něj „vyhodila“ přes 1500,–kč a blechy se nám smály dál
![]()
Přečti si poslední dvě stránky této diskuze - tam popisuji postupně jak jsem používala sůl a blech se zbavila. Nyní mám už doma také blecholapku Myfleatrap, takže vím zda se u nás objevují.
Přeji brzké zlikvidování blech a neboj - je nás opravdu spousta, které toto řešíme. Minulá zima nebyla prakticky žádná tak jsou strašně odolné
![]()
Tak sůl je rozsypána a zítra zajdu koupit nějaký ten postřik, tak abych tím mohla vystříkat ÚPLNĚ vše… jen nevím jaký