Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Blechy ve vlasech si myslim, že nebudou. To bych byla klidna.ja dneska ráno nasla larvu a kuklu na sedačce, kde jsme večer sedeli. Manžel uz me posila na psychinu, mam taky obavy z toho oblečení, ze to zanesu do skříní, všude si myslim, ze jsou vajíčka. Citim se stejne, jak vy.
Prosim a jak vypada ta larva a kukla? a cejtili jste tam vecer jak jste tam byli blechy? ja mam teda bilou kozenou swdacku, nevim jak ji osetrit abych ji neoddelala, kdyz tam sedim tak se taky porad drbu, muzou byt i tam?
Tak dnes jsem mluvila se známým, od kterého jsme blechy chytli. Bydlí v baráku s ním ještě nájemníci, mladý pár + matka. Říkám vy máte blechy? a on jo máme, ale neřešíme to, má je kočka i všichni psi!!! Kolikrát lezli i po mě, ale někdy mi to vadí někdy ne. Lepší neřešit… No chápete to? A manžel na mě, že jsem blázen že tak z toho šílím. No u nich už mě, ani psa ani malou neuvidí
Anonymní T.
Larva je průhled červ a kukla takova nahnedly 6mm dlouhy valecek. Nekteri ti fakt resi méně, ale me to proste nedá, s manželem se i hádáme, jak jsem z toho vystrestla, furt mam pocit, ze kamkoli sednu, nalepi se na me vajicka. Jo kozena sedacka je dobra, my mame na ni i textil, takze větší šance ze se tam udrží. A nic jsme necitili, jak jsme tam sedeli.
@Anonymní píše:
Tak dnes jsem mluvila se známým, od kterého jsme blechy chytli. Bydlí v baráku s ním ještě nájemníci, mladý pár + matka. Říkám vy máte blechy? a on jo máme, ale neřešíme to, má je kočka i všichni psi!!! Kolikrát lezli i po mě, ale někdy mi to vadí někdy ne. Lepší neřešit… No chápete to? A manžel na mě, že jsem blázen že tak z toho šílím. No u nich už mě, ani psa ani malou neuvidíAnonymní T.
Tak to absolutne nechapu, podle toho co kde ctu, tak kdo to neresi musi byt totalne!!!zamorenej
@Anonymní píše:
Tak to absolutne nechapu, podle toho co kde ctu, tak kdo to neresi musi byt totalne!!!zamorenej
Taky to nechápu.. Je to celkem hrůza, někdo to prostě bere asi jako komáry a mouchy
Jsem říkala manželovi at mi to laskavě proplatí
Ani nám to neřekli, že mají psi blechy, prostě berou to asi jako samozřejmost… Jsem fakt naštvaná… ![]()
Ahoj, na blechy funguje kapička za krk pro miláčka, pozor, jiná je psí a jiná kočičí, poradí veterinář, na byt -vyluxovat, vytřít a vystříkat Neostosanem, lze koupit v lékárně na předpis nebo u veterináře, ředí se 1:200 a zhruba po týdnu vystříkat znova.Na vytírání se může přidat do vody. Smrdí, ale funguje. Biokill a ostatní je zbytečně drahé. tohle funguje na sto procent. Zablešený pes se v tom může i vykoupat.Pro ty, které mají malé dítě a nechtějí psovi dát protiblechový obojek doporučuji se domluvit s veterinářem na tabletě, dává se jedenkrát za měsíc, chrání proti všem parazitům, i vnitřním a stojí asi 200,–.
Terynka 10 a není ten Neostosan nebezpečný pro děti? mám strach byt čímkoli vystříkat, protože mám skoro dvoumesíční miminko. zatím každy den uklízím a už živé blechy pár dní nenacházím, ale pořád si myslím, že není vyhráno a pejsek má tu tabletu.
Tak já tím neostomosanem taky stříkala psa, vytirala podlahu a trochu cakla i na postel, ale hooodně naredenym. Mam malé mimino a nic nám to nikomu neudělalo a zatím žádná blecha. Myslím že do kontaktu s dítětem by to přijít nemělo, ale tam kam to šlo jsem to použila a bylo vše ok..
Neostomosan je pro teplokrevné živočichy neškodný, pouze smrdí, po vyvětrání je to ok.
Holky prosim vas je to fakt pravda, ze tema blesima vejcema je vsechno zamorene?
Myslim ve skrinich, na obleceni co mame na sobe atak. Nevim totiz kde jsou ty potvory.
Doufám, že ne
Dnes jsem našla tři mrtvé a ted mě jedna mrcha kousla, pěkně to bolelo
![]()
@Anonymní píše:
Holky prosim vas je to fakt pravda, ze tema blesima vejcema je vsechno zamorene?
Myslim ve skrinich, na obleceni co mame na sobe atak. Nevim totiz kde jsou ty potvory.
no pokud ty vajíčka nezlikviduješ tak samozřejmě, že se z nich blechy vylíhnou..
přečti si předešlé stránky tam jsou rady jak s nimi bojovat, doporučuji to opravdu nezlehčovat. Jejich reprodukční stádia jsou totiž dokonalá a za pár týdnů můžete mít zamořený celý byt. Začni praním minimálně na 60,co jde do mrazáku tak tam min. na 8 hodin a pak si vyber zda půjdeš do chemie (Biokill, Nestomosan tad.) nebo nechemickou cestou (sůl, blecholapka…)dodržuj velmi přísný denní úklid, který zahrnuje vysávání včetně matrací, tmavých zákoutí - zkrátka vše co je do 1,5metru, dostatečně větrej a pořiď nějakou esenci tipu citron nebo levanduli (dá se vyrobit i po domácku) do prostoru, která jim vadí a doufej, že to nebudeš muset často opakovat. Já s nimi bojovala půl roku
.Hodně štěstí!
![]()