Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Panejo! já tu psala před asi 5 dny a vubec by mě nenapadlo, že nás bojuje tolik s těmi mrchami. Celých 5 dní jsem se sem nedostala, nebot neustále vysávám, peru, žehlím, třepu
Myslím, že mi z toho přeskočilo a jsem ráda, že nejsem jediná! Největší stihu mám kvůli moji malé - měsíc a 3 týdny, z toho jsem úplně na nervy. Denně ve vysavači nacházím 5-6 blech, máme průhledný zásobník. Nic ničím nevystříkávám, protože mi veterinářka řekla, že to je stejně zbytečný. Pejsek je nakapaný Frontlinem a má v sobě tabletu Comfortlis, ta prý funguje tak, že když se blechy pejska napijí, budou klást neplodné vajíčka - nic se z nich nevylíhne - a tím se kruh uzavře. Ale je treba vydrtz mesic dva, nez se ty mrchy vsechny vylihnout a pochcípou, je treba pejslka poustet vsude, i do postele, at ty blechy na nej naskáčou. Jestli se to povede, ještě nevím ![]()
@donaga píše:
@Ebynka Zkus byt vystříkat Biokllem. veterinář mi ohledně bojo s blechami doma řekl prakticky totéž, co tobě veterinářka, že základem je ošetřit zvíře. Ale ten Biokill přece jen trochu urychlí vymření těch blech, které jsou zrovna venku. A člověk má pocit, že aspoň něco DĚLÁ.
tak biokill jsem nakoupila za 800 kc, vystrikala jsem s nim cely byt a blechy misto na koberec skakaly na me a vubec je to nezabilo. takze za me biokill ztrata penez
@donaga píše:
On se ten bokill musí dostat přímo na blechu (či jiného živočicha), takže já jsem po razantním vystříkání celého bytu mrtvé blechy nacházela. Ale jak jsem psala, je to jen dopomoc, na vajíčka to nepůsobí a jestliže má někdo koberec, tak ten by se třeba musel úplně promočit, aby to působilo i na ty zalezlé blechy. Nám biokill pomohl, ale nespoléhala bych se na něj jako na jediné řešení. PS: blechy na mě skákaly i před aplikací Biokillu, prostě mám v sobě víc krve než koberec
ja to taky uplne promocila.jak jsem psala nize.mne pomohl biolit, ale vystrikat a nechat zavrene okna. dusila jsem se po nem i ja. blechy uz skoro nejsou. nasla jsem 2 zive, ale daly se dobre chytit.ted jsem nasypala sul a stale a stale vysavam. v sobotu na vikend odjizdime, tak postrikam znova
@Anonymní píše:
tak biokill jsem nakoupila za 800 kc, vystrikala jsem s nim cely byt a blechy misto na koberec skakaly na me a vubec je to nezabilo. takze za me biokill ztrata penez
mám úplně stejnou zkušenost. Biokill na nic. Já jsem „ta se solí“ Za mě pouze slanná invaze
![]()
@Anonymní píše:
mám úplně stejnou zkušenost. Biokill na nic. Já jsem „ta se solí“ Za mě pouze slanná invaze![]()
![]()
![]()
slanou invazi jsem udelala ted
az pujde spat dcera, posypu to vice.po teda biolitu je to o 90 % lepsi, nasla jsem uz jen 2,ale dokud bude i jedna, tak jsem boj nevyhrala ![]()
Nejhorší je že mám dlouhé vlasy a kdykoliv mě zašimrá vlas, už sebou šiju, že je to určitě blecha. Manžel si myslí, že my už z toho hrabe
Malé jsem kápla jednu kapku tea tree oleje do koupání, aby aspon na ni ty mrchy nešly!! Naštěstí musím zaklepat, že po včerejším útoku jsem neviděla zatím ani jednu blechu a ani hovínka… ale doopravdy radovat se budu až tak za měsíc… Ještě musíme koupit psovi tu tabletku u veterináře…
A možná další týden nasypeme zase tu sůl… Holky nevíte náhodou kolik „hovínek“ udělá jedna blecha?
Tak kolik trusu nevím, ale naklade prý až 500 vajíček
a nepotřebuje k tomu „blešáka“
což je teda šílený číslo
Mají dokonalý reprodukční systém
![]()
Ahoj holky jsem tady nova.Taky mi zrejme kocka prinesla blechy domu, vzdycky byla domaci(je ji 10let)a posledni dobou zacala chodit ven s chytat mysi, takze asi od ni ma blechy a taky mame za plotem jezky.Jsem uplne silena a desne jancim.Mam 2 deti, jedno malinke miminko a 3,5letou. Desne me vsechno svedi porad cutim jak po me neco leze, jsem postipana je to takovy maly pupinek uprostred s teckou. Zacala jsem strikat neostomosan, kocce mi prodala vetka comfortis, pry je to novinka a pry nejlepsi. Nevim teda co k tim detem ten neistomosan, ale prej uz bna blechy nic jinyho bezabira, ze jsou odolny vuci vsemu! je to desna hruza a denne brecim, luxuju, prevlikam, peru, vetram. Porad do kola, nic jinyho nezvladam ani deti kterych jsem si chtela uzivatVubec nevim co dal, ani uz k nam radsi nikoho neberu a nikam nechodim.jsem totalne zoufala…
@Anonymní píše:
Ahoj holky jsem tady nova.Taky mi zrejme kocka prinesla blechy domu, vzdycky byla domaci(je ji 10let)a posledni dobou zacala chodit ven s chytat mysi, takze asi od ni ma blechy a taky mame za plotem jezky.Jsem uplne silena a desne jancim.Mam 2 deti, jedno malinke miminko a 3,5letou. Desne me vsechno svedi porad cutim jak po me neco leze, jsem postipana je to takovy maly pupinek uprostred s teckou. Zacala jsem strikat neostomosan, kocce mi prodala vetka comfortis, pry je to novinka a pry nejlepsi. Nevim teda co k tim detem ten neistomosan, ale prej uz bna blechy nic jinyho bezabira, ze jsou odolny vuci vsemu! je to desna hruza a denne brecim, luxuju, prevlikam, peru, vetram. Porad do kola, nic jinyho nezvladam ani deti kterych jsem si chtela uzivatVubec nevim co dal, ani uz k nam radsi nikoho neberu a nikam nechodim.jsem totalne zoufala…
uplne te chapu, ja jsem sedela v obyvaku a brecela. jeste ted je mi dobreku a to uz nachazim tak 1 denne v obyvaku ![]()
@Anonymní píše:
mám úplně stejnou zkušenost. Biokill na nic. Já jsem „ta se solí“ Za mě pouze slanná invaze![]()
![]()
![]()
a kolikrat jsi to posypavala a jak dlouho sul nechavala lezet?
@Anonymní píše:
Trochu se ztrácím v těch anonymech tak se nazvu „ANONYMNÍ SE SOLÍ“
Ani nevíš jak Ti rozumím
Svěřila jsem se jen jedné kamarádce, ta jediná mě pochopila a neodsoudila - sama řešila doma štěnice a to je její manžel doktor a ona honorace sama
takže o úklidu nebo o hygieně to fakt není
![]()
Nikam jsem nechodila, nikdo k nám. Měla jsem hrůzu, že někde z nás něco vyskočí
Starší dítě bylo tak pokousané, že jsem se hrozila kdy si toho někdo všimne ve školce
Na miminko naštěstí nešly to bylo jediné štěstí.
Jak píšeš, ráno jsem začala s tím, že děti jsem dala do jednoho pokoje, vysávala v druhém a takhle jsem to točila v podstatě celý den - máme ohromný barák s ohromnou plochou. Vůbec jsem si miminko mezi 6-8měsícem neužila - to u nás bylo nejhorší
![]()
Zhubla jsem za tu dobu 10kg a byla jsem na zralá na blázinec. Kolik slz jsem prolila ze zoufalství, že to snad nikdy neskončí. Deratizér nám řekl, že by to u nás bylo o 8.000-10.000,–kč za celý barák - to je majlant, která si nemůžu dovolit a hlavně - bohužel na hodně fórech to opravdu není zaručené. Prý dávají schválně malé množství postřiku, aby ty bestie nevymítili všechny a ty jsis je musela zvát častěji
![]()
Hádali jsme se s manželem - fakt hrozný, kdo to nezažil nedokáže si vůbec představit co to obnáší
nejhorší bylo, že když už si myslíš, že je všechno za tebou objeví se další mrcha a začne to celé znovu
Zkoušela jsem fakt všechno - talířky s jarem, medem, biokill, biolit, raid, samozřejmě denní vysávání, větrání atd. atd.
Potom jsem na jednom anglickém webu našla ekologické vyhubení blech a paní tam popisovala jaký zázrak bylo použít sůl. Řekla jsem si za zkoušku nic nedáš - už mě nic nemůže horšího potkat nemůže než to budu prostě vysávat - to jsem stejně dělala. A ONO TO FAKT POMOHLO
![]()
@Anonymní píše:
a kolikrat jsi to posypavala a jak dlouho sul nechavala lezet?
přečti si prosím dvě-tři stránky dozadu.Tam to píšu podrobně
![]()
Ja se chci jeste zeptat tu sul sypete i pod skrine? a po celych podlahach? a v jaky vrstve? jeste mi prosim nrkdo reknete jak teda vypadaji ty stadia, to jak nekdo pise jsko jaderko z jablka s ocaskem je teda co??to sem tady nschazela, ale myslela jse ze to je naka trava co pritahla kocka, hazela jsem to do kose
Sůl jsem sypala jen po obvodu místnosti, postupně se Ti stejně dostane do prostoru tím jak děti a ostatní kolem chodí. Syp to i přes práh u dveří, kterými chodíte z místností.
Vrstvu?…
no prostě jsem to sypala, aby to tam bylo.Ne nijak přehnaně. Použila jsem cca 4balíčky soli na celý dům, ale já mám 110metrů čtverečních barák. Neznám přesná stádia - píši co jsem našla :
tedy černé jadérko s ocáskem, černé tečky (trus),kukly. Pokud to najdeš hned s tím do mrazáku na pár hodin a pak vyhodit ven nebo spálit.