Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemuzu uz to najit, nevis prosim jak se vyrabi ten domaci citronovy postrik?
Citron na kolečka, přivést k varu, nechat odležet 24hodin, poté do rozprašovače s trochou vody. Stříkat jak do prostoru tak do skříní ![]()
Prosím o radu. Dcera má od včerejška ve vlasech blechy. Vůbec nevím, kde je chytla. My ani kamarádka, se kterou včera byla venku, žádná zvířata nemáme. Může je chytit třeba jen z trávy, kde předtím proběhne zablešený pes nebo kočka?
V pátek jsme venku potkali koťátko, ale jestli na něho sahala, to nevím. Bojím se to říct mamince její kamarádky, aby si nemyslela, že tím chci říct, že je chytila u nich nebo že dcera je zanesla k nim.
Jak byste postupovaly teď? Naštěstí nemáme koberce, jen plovoučky, takže vysávat budu jak vzteklá. Vyperu ložní prádlo, budu likvidovat případné další živé blechy.
Za jak dlouho se začnou množit, kdy naklade samička vajíčka? Máme jet v neděli na dva týdny pryč a bojím se, abychom se nevrátili do domu plného blech!
Děkuji předem za jakékoliv reakce a jsem moc ráda, že v tom nejsem seama!
Vy jste ty blechy ve vlasech videla? taky me totiz porad svedi hlava a byvam pokousana kolem oci. rekli mi ze staci myt obyc. samponem, ale po par dnech je to tu znova a ze sampon na vsi nebude ucinny.
Ahoj, nevite prosim vas nekdo kde se da koupit tea tre olejicek a co se vsechno s nim muze proti blecham vystrikat?
Ano, ty blechy jsem ve vlasech viděla, hned jsem je lovila a likvidovala. Jinak se nijak neškrábala a na tváři má dva kousance. Umyla jsem jí vlasy dětským šamponem a na druhý den jsem z vlásků vybrala další dvě blechy.
Jsem si jistá, že to jsou blechy, jsou tmavě hnědé barvy, mají takové to klasické zploštělé tělíčko a ty delší zadní nožky, které používají ke skákání. Dcera má jemné světlé vlasy, takže jsem blechu vzala mezi prsty u temene hlavy a vytáhla ji z vlasů ven. Když jsme měli fretky a přinesly si z venku blechy, dělala jsem to stejně. Připadám si trochu jako opice, sedím u dcery a hrabu se jí ve vlasech
.
Tak se přidávám do klubu nešťastníků. Náš malý kocourek, kterého jsme dostali (nikdy nebydlel doma, až co jsme si ho vzali my) se neustále drbal - to kočky dělají a přišlo mi to zcela normální. Dcera říkala, že má blechy, ale smála jsem se jí, že se nesmí ani podrbat, aby hned jako neměl blechy. Kocourek ale onemocněl, už to bude týden, co nepozře sousto a zvrací. Vyzvracel 10ti cm škrkavku (naštěstí venku). Přijela k nám veterinářka a bude zřejmě chudák celý začervený (není mu ani půl roku a už byl odčervovaný 2×). Ty šmejdi ho ničí zevnitř, usídlili se mu ve střevech a on si bolestí nemůže ani lehnout. Snad už mu bude lépe. Na netu jsem se dočetla, že právě kromě myší, ptáků a ostatních hrabošů tohle svinstvo přenášejí ve velké míře i blechy, které jsou jejich mezihostitely a kočka pak nemá šanci. Díky veterinářce jsem zjistila, že má opravdu blechy a na to konto jsem si jich i všimla. Skočila ze syna na podlahu a pak jsem našla ještě 2. Nejhorší je, že kocour spal všude - sedačka, koberec, polštáře na židlích, postel u dcery, garáž… ke mě taky občas skočil, ale já ho vyhnala. Ač ho miluju, kvůli tomuhle se bojím a v posteli ho nechci. Mám ještě 2 malé kluky a všichni 4 se drbeme - já nejvíc. Nohy mám doštípané a rozdrásané do krve, jen manžel zatím nic. Poraďte mi prosím jak jste zvítězili vy? Bydlíme v baráku, takže mají velký prostor kde všude mohou být
. Chci začít tím, že mu koupím Frontline (pipetu) a vše vyperu, vyluxuju a vystříkám… ale asi to nebude jen tak ![]()
Děkuji za radu. Já tu teď právě vehementně přemýšlím nad tím, jestli když kápneme ten Frontline a začnu s deratizací, jestli když kocour bude chodit ven a dovnitř, jestli nebude moje práce zbytečná. Ale neumím si představit, že by k nám nesměl. Je to miláček rodiny a je neuvěřitelně přítulnej a společenskej - proto jsme si ho taky pořizovali, aby byl s námi. Další věc, nad kterou neustále musím přemýšlet, tak všichni sousedé v ulici mají kočky a fakt nejsem přesvědčená o tom, že by je pravidelně odblešovali. To znamená, že když se vzájemně navštěvujeme, že to je nekonečný příběh? Je přece nesmysl, aby je doma neměli
. Jsem vážně pitomá, ale fakt mě nenapadlo, že by se mohly takhle doma rozmnožit
. Zatím jsem jich moc nepotkala, ale po tom co tu čtu je mi jasný, že jich tam bude asi dost ![]()
HOlky, budeme odjíždět na 3 dny pryč a já se rozhodla ten byt vysříkat, zatím jsem sázela na úklid a pejska…prosím, naspište mi, (stačí název přípravku) co jste použili a pomohlo vám, nevím, pro jaký prostředek se rozhodnout. díky moc.
Cherryl - když zvířátko ošetříš, už ti další blechy nepřitáhne. Nevím, jestli totéž je u kočiček, ale pro pejsy než kapaní je vhodnejší tableta, zvíře pak působí jako zabiják, blechy se od něj postupně nakazí a nemohou klast nová vajíčka.
Ebynko, já se na netu ještě dočetla o tomhle přípravku, tak na to mrkni
http://www.prohopo.cz/…per-sg-120g/
Holky poraďte jak se z toho nezblaznit? S manželem se kvůli tomu hádáme, on mi nevěří, ze prý přeháním…
Tak to snad mluvis o me, kazdy den probehne prutka vymena nazoru na tema blechy. Myslim ze to zlehcuje vetsina chlapu, muj si mysli ze jsem cvok a jdyz najdu blechu, tak rika, tak uz ti verim, vydrzi to di chvile nez mi ma pomoct, vidi ze to nebere konce a hodi s luxem. celej den jsem dneska probrecela, nejvic je mi lito deti, ze se jim nemuzu venovat jak bych chtela, bud uklizim, nebo mi oci jezdi po zemi a zbiram ruzne smeti, ty pak mackam, splachuju, meju si ruce a porad do kola…Kocku jsem vyhodila, ale musim ji asi domu pustit aby na ni ty **** skocili, nevim presne kde jsou, a desim se co na me kde skoci. Zitra budu koupovat pytle a davat do nic vsechny plysaky a taky mam pripravenej ten citon a vystrikam skrine.
edit admin - odstraněn nevhodný výraz