Jak na blechy v bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ppPetr
11.8.13 05:00

blechy

Pred 30 hodinama u nas propukla blesi hitparada. Je to jiz podruhe, tak skusim to, co jsem zkusil prvnepred peti lety. Pisete zde, ze
vam napomohli bezne postriky atd. Otazka zni, umite strikat?
Ja v byte strikal takhle a bylo po blechach do par hodin. Nejdrive dejte vaseho mazlicka nekam pryc. Pak poslete pryc zbytek cele domacnosti. Mejte nejaky sprej. Ja pouzil tenkrat nejaky polsky s obrazkem hmyzu, stal 100kc. Na 70m ted pouziju tri nebo styri.
A ted to hlavni. Pozavirejte vsechny okna co mate. Dejte si potapecsky bryle a pres pusu omotejte hadr. (Ja rozstrihal stare prosteradlo. Udelejte si tech rousek nekolik a mente je dle potreby vzdy mimo strikanou mistnost) No a pak zacnete s postrikem. Z jedneho pokoje do druheho. Hezky centimetr po cent. na kazdy pokoj cely jeden sprej. Zadne cvrkani sem tam. Vsechno poradne. Kobercne, postele, skrine s vecma atd. Jeden sprej jeden pokoj. Poradna chemicka nadilka. Kdyz vystrikate cely byt a nezustane vam kapicka spreje, jdete ven na vzduch. V byte to musi byt zamorene, budete to i videt ve vzduchu. Za tri hodiny se vratte, vyvetrejte a teprve ted zacnete s pranim. Podlahy muzete savem.
Pamatujte, bud vy nebo blechy. Decentne se jich nikdy nezbavite, musite proto neco vydrzet.
Kdyz vychazite z bytu a nemota se vam trochu hlava, strikali jste malo..
Ja se s nima tedy rozhodne parat nebudu.

• Citovat
  • Upravit
ppPetr
12.8.13 09:01

U nas tedy odbleseno a nakonec jsem pouzil jenon dva spreje reid.
Chci vam jeste poradit jednu, a snad nejdulezitejsi vec. Pokud uvidite v byte blechy, tak v zadnem pripade nedelejte paniku velkeho uklidu tim, ze zacnete hned vsechno svlekat, prat a gruntovat. Zvysite tim vyrazne riziko, ze se blech mezbavite ani pote, co vsechno vyperete, vycistite a vystrikate. Nechte vsechno na svem miste jak je a dejte jim nejdrive poradnou chemickou presnidavku.
Otiranim a prenasenim veci, davate blecham jasny signal, ze se neco deje a navic pomahate larvam k rychlejsimu probuzeni.

• Citovat
  • Upravit
daiv
12.8.13 10:59

Možné to je ale nevím co je lepší. Veterinář mi radil nejprve vyluxovat. Tím by se měl snížit počet vajíček.

• Citovat
  • Upravit
nadulkaN
20.8.13 20:10

Taky jsme teď zablešení…a co je nejsmutnější, nemáme vůbec žádné zvíře, ani nám sem žádné nechodí na návštěvu…V průběhu 10 dnů jsem na sobě vychytala už 4 blechy, pořád doufám, že už tahle dnešní byla poslední! Mám koupený ve stříkačce Neostomosan, tak doufám, že zabere. Mám prý naředit v poměru 1:300, tak snad bude efekt. Někde jsem četla, že co nalezená blecha, to 400 vývojových stádií v bytě, 1600 bestií fakt v bytě nechci. To mě motivuje k tomu, abych to tady fakt kompletně vypucovala. Bohužel nebo bohudík jdou jen na mně, takže jsem zeštípaná hlavně já, a hlavně na nohou. Na muže a dceru nejdou, zvláštní…a to beru b-komplex ;-). Má se prý luxovat několikrát denně, aby se odstranilo co nejvíce vývojových stádií. Když budete mít smůlu a hodně vhodné podmínky, tak se vám prý blecha vylíhne během 11 dnů… 8o
Kdybyste měli nějaké tipy, kde se určitě schovávají, sem s nimi!

• Citovat
  • Upravit
pleskotfbb
25.8.13 04:38

Kocka ma chytat mysi a pes hlidat. v bytech to nema co delat. pokud mate blechy, dobre vam tak.

• Citovat
  • Upravit
nadulkaN
25.8.13 13:52
@pleskotfbb píše:
Kocka ma chytat mysi a pes hlidat. v bytech to nema co delat. pokud mate blechy, dobre vam tak.

Nějaký vtipálek že? My jsme chytli blechy a vůbec žádné zvíře nemáme…o tom to přece není, si něco nastudujte. Vajíčka si můžete donést klidně z procházky venku…Přeju vám, ať se vám to nestane a nebo byste možná zasloužil(a) za takové řeči :)

• Citovat
  • Upravit
2512
28.8.13 21:26

Ja jsem vcera nasla blechy v kozisku kotete, co ho mame doma tri tydny.. psisko je snad nema a ma i obojek od brezna a druha kocka se taky nedrbala.. hned jsme ho dvakrat vykoupali (mela jsem doma jen sampon na psy, ale dala jsem pozor, poradne oplachla a aby se mu to nedostalo do tlamicky), ale stejne po nem rano jedna lezla..
takze jsem koupila pro obe kocky frontline combo (vet rikal, ze psisko nemusi nic, kdyz ma obojek), na prostredi savo a biokill.
udelali jsme si s chlapem 4 hodinovy uklid.
vse vyluxovali, vytreli vodou se savem a skoro vsude vystrikali biokillem. blechy jsem jinde nez na kocourkovi nevidela, tak doufam, ze je velka sance, ze se nam nestihly nikam moc premistit..

kazdopadne uvidime. hadry jsme napytlovali a postupne pereme.
za jakou dobu by se mel postrik biokillem opakovat?

s blechami mam zkusenosti poprve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
28.8.13 22:37

@Kacatko1986 asi po 7dnech jsem stříkala druhý postřik. A pak uklízela zase :think:.Dala jsem kocourům obojky a zvykli si a je pokoj, ale biokill mám pořád připravenej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Johanesssaa
29.8.13 20:49

Tenhle koment mě opravdu rozesmál ;) Moc hezky napsané :D ;) Taky ted řeším ty pos.. blechy :D doufám, že se jich zbavím dřív, než se z nich zcvoknu :/ :D

• Citovat
  • Upravit
Johanesssaa
29.8.13 20:51
@Johanesssaa píše:
Tenhle koment mě opravdu rozesmál ;) Moc hezky napsané :D ;) Taky ted řeším ty pos.. blechy :D doufám, že se jich zbavím dřív, než se z nich zcvoknu :/ :D

ten koment jsem myslela k jedné uživatelce jménem Kecalka…? :) zdravím :)

• Citovat
  • Upravit
1
5.9.13 23:31

Ahoj devcata mam dve kocky a stale doma ted jsem je vzala parkrat za barak a stalo se vcera jsem zjistila vecer ze maji blechy byla jsem v soku do 4 hod. do rana jsem lezla po zemi s lupou a baterkou a honila blechy pakjsem to vzdala unavou ale usnout jsem dobre nemohla hned rano jsem jim vyhlasila otevreny boj a prvni to odnesly kocky sampon ktery jsem pouzila se jmenuje Frento poptejte se jestli ho take maji v cechach ja jsem v Rakousku a nebo jestli je to jako to Frontline to nevim co se dalo jsem odtahla vyluxovala vystrikala sedacku rozebrala co se dalo vyvyrila proste to co dela kazda z nas kdyz ma doma nevitane navstevniky na sedacku jsem dala bila prosteradla abych videla kdyby se neco objevilo a jedna dobra zpravicka nasla jsem ale uz mrtva co vypadla z kocky a na zemi take jedna mrtva snad jsem to chytla v zacatku kockam koupim bud tu ampulku na vmasirovani a nebo obojek ale to nevim jak to budou snaset ale je pry dobry a me ceka jakonas vsechny ta prace ale hrozny pocit neco me zalechta a jsem uz ve strehu co to je pripravena k utoku preju vam vsem uspech proti tem potvoram :cert: :potlesk: napisu vam jak pokracuju vsem hezky pozdrav :mavam: a hlavu vzhuru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
helge
11.9.13 09:43

jak likviduji blechy

Mě kočka dotáhla taky domu blechy na noc dávám talíře s vodou a jarem a do rána si tam potvory naskáčou…zjištuji kolik jich tu mám ale zbavuju se je sice pomalu ale jde to žádný přípravek mi zatím nepomohl

• Citovat
  • Upravit
12.10.13 09:44

Bydlíme u tchýni a ta má zablešený celý dům. Je to hrozný, v noci nemůžeme spát jsme pokousaný (hlavně dcerka). Jsou všude v oblečení, v peřinách…Teď se konečně stěhujeme. Bojím se, že si je přitáhneme i do nového domečku. Nevíte bude stačit všechno vyprat a vyklapat venku. Myslíte, že mám třeba ještě pro jistotu koupit ten raid a celý dům vystříkat? Nevím si rady… Poradíte někdo? Díky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
30.10.13 09:41

Dobrý den, prosím o radu, čím vystrikat byt proti blechám, kde se pohybuji kočky a malé dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tekinque
4.11.13 17:55

Bio kill, toxický není vůbec! Jen pro zvířata ale nesmí s ním přijít do styku při stříkání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný