Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, my bojivali vloni asi 4 měsíce a řeknu vám, že to bylo to nejhorší, co jsem zažila. Dostaly se nám naštěstí jen do ložnice, ale stejně… měsíc jsme měli pokoj zavřený a stříkali tam Arpalit neo, ještě po měsíci se svi… hejbaly. Pořídili jsme takovej prášek hněděj, co je z mořských korálů a to trochu pomohlo (nevím už jak se to jmenuje). Nakonec jsme všechno vyluxovali, madračky nechaly 3 měsíce na balkoně větrat (blechy nesnášej zimu a průvan), vytrhali plovoucí podlahu, položili lino, vymalovali, vše vyprali na 60 stupňů (na míň přežijou). A přes zimu jsme měli v ložnici neustále oteřené okno na větračku. Jen na noc jsme ho zavírali a pouštěli si topení. Jinak blecha má inkubační dobu až 200 dní, takže pozor na ně. Boj je vyhrán až po téhle době, kdy se neobjeví. Každopádně přeji boji zdar. A pozor na ten BIO KIL, je silně toxický a zabíjí domácí mazlíčky a dětem ubližuje také. Tak vám držim pěsti v boji. Nepřála bych to ani největšímu nepříteli.
rjta píše:
No, my bojivali vloni asi 4 měsíce a řeknu vám, že to bylo to nejhorší, co jsem zažila. Dostaly se nám naštěstí jen do ložnice, ale stejně… měsíc jsme měli pokoj zavřený a stříkali tam Arpalit neo, ještě po měsíci se svi… hejbaly. Pořídili jsme takovej prášek hněděj, co je z mořských korálů a to trochu pomohlo (nevím už jak se to jmenuje). Nakonec jsme všechno vyluxovali, madračky nechaly 3 měsíce na balkoně větrat (blechy nesnášej zimu a průvan), vytrhali plovoucí podlahu, položili lino, vymalovali, vše vyprali na 60 stupňů (na míň přežijou). A přes zimu jsme měli v ložnici neustále oteřené okno na větračku. Jen na noc jsme ho zavírali a pouštěli si topení. Jinak blecha má inkubační dobu až 200 dní, takže pozor na ně. Boj je vyhrán až po téhle době, kdy se neobjeví. Každopádně přeji boji zdar. A pozor na ten BIO KIL, je silně toxický a zabíjí domácí mazlíčky a dětem ubližuje také. Tak vám držim pěsti v boji. Nepřála bych to ani největšímu nepříteli.
Ahojky a kolik jste tam proboha měli těch blech. Uplně mě to teď zase straší já našla doma 2 od té doby klid tak doufám, že to bude v pohodě a už se tady neobjeví jinak se asi zblázním. Jinak ten Bio Kil kamarádka tím stříká po každé koupeli malého psa poradil ji to veterinář jako prevence proti blechám a teda žije a vůbec mu to neubližuje tak nevím.
No taky mě ten příspěvek trochu vyvedl z míry. já vysávám týden každej den (už mě to fakt nebaví), smeták sem vyhodila, jen vysávám. Měla sem pocit, že to skáče i ze smetáku. nedokážu si představit, že budu bojovat ještě další tři měsíce(už to trvá měsíc) pravda je že občas jednu ještě najdu, když jo moc hledám. Spreje už nechci, už jich bylo dost a stejně
. Doufám, že vysávání bude stačit. neštípou nás tak snad ![]()
A co se biokillu týče. tak sou dva. Na prostředí a na zvířata. ten na prostředí se na zvířata používat nemá. jestli je to tak nebezpečný pro děti nevím. toxický je pro kočky. paní v obchodě říkala, že to můžu použít i na madrace.je fakt, že v posteli a na sedačce už měsíc nemám jedinou blechu, ale rač to zaklepu ![]()
DOBRÝ DEN PŘEJU VŠEM.TAK MĚ TO POSTIHLO TAKY,LÉPE ŘEČENO NÁS,PROTOŽE MÁME RODINNÝ DŮM O DVOU BYTOVÝCH JEDNOTKÁCH.ZHRUBA V PŮLCE ČERVENCE JSEM SI DONESLA OD ZNÁMÉ MALÉ NÁDHERNÉ KOŤÁTKO,KTERÉHO MAMČA MĚLA SRST JAKO VATU.MAZÍLEK SE VÁLEL NA SEDAČCE,JÁ HO NOSILA I DOLŮ DO BYTU K MAMCE A TAM TAKY ŘÁDIL-HRÁL SI,SKÁKAL PO SEDAČCE,PROSTĚ MALÝ,ROZTOMILÝ ŽIVEL.NO A TEĎ MÁM CELÝ BARÁK ZABLEŠENÝ.UKLÍZÍM,VYSÁVÁM,STŘÍKÁM BIOKILEM.MÁME PEJSKA A JEŠTĚ 2 DOSPĚLÉ KOČKY.NA VETERINĚ JSEM KOUPILA SKORO ZA 800KČ PŘÍPRAVKY-TAKOVÉ KAPIČKY,KTERÉ SE APLIKUJÍ NA KŮŽI NA KRK.TEĎ TO TADY PÍŠU A JE MI DO BREKU.KDYBYCH BYLA ŠPÍNA,TAK ŘEKNU MÁM TO ZA TO.ALE SNAŽÍM SE UKLÍZET A MÍT VŠECHNO V POŘÁDKU JAK DOMA A TAK STEJNĚ DOLE V BYTĚ U MAMKY O KTEROU SE STARÁM.JSEM UŽ Z TOHO NA NERVY,CHODÍM DO PRÁCE A SOTVA PŘÍJDU DOMŮ,TAK VYSÁVÁM A VYTÍRÁM.KOBERCE JSME Z VRCHNÍHO BYTU DALI ÚPLNĚ PRYČ,ALE DOLE O TOM MÁMA NECHCE ANI SLYŠET.TAK HO JEN MANŽEL VYKLEPAL,JÁ JEŠTĚ POVYSÁVALA A VYSTŘÍKALA.JE TO TAKOVÝ PLIŠÁK Z PRAVÉ VLNY,TAM SE JIM ASI BUDE DAŘIT.CHVÍLEMA JSEM Z TOHO NA KOLAPS,KDO NEZAŽIL,NEVÍ O ČEM JE ŘEČ.NA ZEMI LEŽÍ MALÉ SMÍTKO A UŽ ZA NÍM VIDÍTE BLECHU.MÁM TEĎ TADY DCERU S VNUKAMA A TAKY UŽ MAJÍ PÁR ŠTÍPANCŮ-VŮBEC NEVÍM,JAK SE MÁM TVÁŘIT PŘED ZEŤEM A JEHO RODIČI,AŽ SE TO DOZVÍ.MOC SE STYDÍM.NA NETU SE TOTIŽ MŮŽETE DOČÍST O TOM,ŽE BLECHY JSOU TAM,KDE JE ŠPÍNA A NEUKLÍZÍ SE.JÁ MŮŽU S ČISTÝM SVĚDOMÍM ŘÍCT,ŽE MÁM DOMA ČISTO.A PŘECE…PO 14 DNECH NEÚNAVNÉHO BOJE SE MI ZDÁ,ŽE NAHOŘE V BYTĚ JE SITUACE UŽ LEPŠÍ,ALE DOLE VČERA DCERA U BABIČKY ZASE JEDNU CHYTLA.JEDINOU ÚTĚCHOU JE MI TO,ŽE V TOM NEJSEM SAMA.KDYŽ JSEM BYLA KUPOVAT BIOKIL,TAK MI PRODAVAČKA ŘEKLA,ŽE JE TAKOVÁ INVAZE BLECH,ŽE DOŠEL A NENÍ ANI VE SKLADU,AŤ PŘÍJDU VE ČTVRTEK.MÁM VŮBEC ŠANCI SAMA ODBLEŠIT CELÝ DŮM,VČETNĚ SKLEPŮ?A ZA JAK DLOUHO?
Ahoj Korko. Taky sem neměla doma nepořádek. Myslím, že to s tím teď nemá co dělat, Asi extra dobrej rok pro blechy. A kočka ta vleze všude. Podcenila sem to, ze zvyku jak u psa.teď kupuju každej měsíc za 200,– kapky za krk a kocoura doslova dopuju. Děsím se, že by ty svině byli rezistentní.Tak ty výrobky střídám. Kocoura normálně pouštím do bytu, protože by měli ty blechy naskákat na něj, napit se a zdechnout. Už bojuju měsíc. Netuším jestli to stačí. bojím se, že polevím ve vysávání, nebo odjedu na dovolenou a zas tu budou. Hodně mě pomohlo vše vynosit ven, nepoužívané věci jako látky, šití, malý, velký věci dětí vše řádně vyklepat a dát do krabic, vše vytřít, něco zkončílo na půdě, kde to přes zimu vymrzne , prostě generální úklid. Někdy vysávám i dvakrát za den. koberec vysávám hubicí na kolenách, smetak sem vyhodila. Už tři dny sem neviděla blechu ani když jí hledám, ale mám děsnej strach. Jediný štěstí je, že nás to neštípalo. Podle toho co sem četla se blechu můžou vylíhnout z kuklí i za 200 dní. takže asi budu denně vysávat rok
. Ale to by musela být schovaná opravdu dobře. V zimě ještě dám přes noc některé věci rači na terasu vymrznout. A nezapomínejte, že to skáče i z vysavače.
Blechy tak ty mě postihli také. Když jsem ji na sobě viděla poprvé řikala jsem si že to je pohoda že je to asi z venku hodila jsem ji z okna. Bohužel asi po 5 dnech jsem si uvědomila že neni normální že když du do postele tak ji vždy spatřim. Byla jsem na nervy. Prostěradlo,povlaky jsem dala vyprat a matraci vyluxovala a vystřikala a postel taky. Pak jsem donesla pulku koberce a vyluxovala ostatni male koberečky a vystřikala lino,rohy a ty male koberečky druhou pulku koberce nechavam a luxuji ji každy den a střikám.Do pokoje už skoro nechodím ani tam nespím, naštěstí je to jen v tom pokoji.. Furt se kontroluju a drbu už mi z toho hrabe..
Musim říct že jsem ráda že mě to nepostihlo jedinou. Doufám že se těch mrch zbavim. ![]()
AHOJKY VŠEM,KTEŘÍ BOJUJOU JAKO JÁ.TAK MÁM ZA TÝDEN CELKEM 4X VYŠMEJDĚNÝ CELÝ BARÁK-2 BYTOVÉ JEDNOTKY,HALU,SCHODIŠTĚ.JSEM UŽ UNAVENÁ,ALE NESMÍM TO VZDÁT.BYLA JSEM NA VETERINĚ A KOUPILA JED,KTERÝ SE ŘEDÍ VODOU A TÍM MÁM VYSTŘÍKAT BYT A ZA 14 DNŮ OPAKOVAT.SÁM DR.NA VETERINĚ MI ŘEKL,ŽE JE TO NA DELŠÍ DOBU A NESMÍM POLEVIT.KDYŽ UŽ JSEM SI MYSLELA,ŽE JE POKOJ,TAK JSEM NAŠLA ZASE DVĚ POTVORY.ACH JO.
NAPIŠTE,JAK SE V BOJI DAŘÍ VÁM
Nejhorší je když je člověk šťastnej a myslí si že je něco hotové a pak se dozví že není.. Já doufám že se toho zbavím, ale pochybuji:-/ ![]()
Přeji hodně štěstí v boji. ![]()
TAK PROZATÍM KLID.NEJHORŠÍ JE,ŽE ZHRUBA 3 ROKY POZÝVÁM ZNÁMÉ,ABY PŘIJELI,ŽE NĚCO UGRILUJEM,POPIJEM ATD.BYDLÍ PONĚKUD DALEKO,TAK TO POŘÁD NEVYCHÁZELO,JAK NA POTVORU PŘIJELI V SOBOTU A BYLO TO SUPER,JEN JÁ MĚLA STRACH,ABY NA NĚ NĚJAKÁ NESKOČILA.DOUFÁM,ŽE JSME VE FÁZI,KDY DOSPĚLÉ PO POSTŘIKU ZDECHLY A DALŠÍ SE BUDOU TEPRVE LÍHNOUT.MOŽNÁ ALE,ŽE NEBUDOU-UVIDÍME.DCERA S DĚTMA DNES -VLASTNĚ UŽ VČERA ODJELA A ZNÁMÍ ODJEDOU ZÍTRA PO OBĚDĚ A POTOM PŘÍJDE NA ŘADU TEN JED,JAK JSEM PSALA.ROZHODNĚ BOJUJU DÁL,JÁ SE TĚCH MRCH ZBAVÍM ![]()
Ahojte, tak já začínám bojovat taky. Blechu jsme viděli jen jednu, ale malej je doštípanej, chudák, strašně. Stříkala jsem biokill, ale po přečtení diskuse mi je jasné, že to bude běh na dlouhou trať. Jak se jmenuje ten přípravek z veteriny? Taky si jej koupím. Díky
AHOJ SLUNÍČKO,JÁ STŘÍKALA BIOKILEM-KOUPENO VE ZVERIMEXU-ČÍM VĚTŠÍ BALENÍ,TÍM TO VYCHÁZÍ LEVNĚJI.PŘÍPRAVEK Z VETERINY NEVÍM,PROTOŽE MI DR.JEN DAL DO AMPULE DÁVKU A ŘEKL,JAK TO MÁM APLIKOVAT A NENÍ NA AMPULI NIC NAPSANÉ.MYSLÍM ALE,ŽE TI PORADÍ KAŽDÝ VETERINÁŘ.JINAK DOMA KLID-PROZATÍM,JEN ABYCH TO NEZAKŘIKLA.VYSÁVÁM POCTIVĚ CELÝ BARÁK KAŽDÝ DEN,POKUD NEJSEM V PRÁCI.JE VÝHODA,ŽE UDĚLÁM 24 A POTOM MÁM PÁR DNŮ VOLNA.TAKY JSEM HODNĚ VYTÍRALA A VŠECHNO,CO SE DALO VYPRALA.PŘEJU,AŤ SE JICH BRZO ZBAVÍŠ A OZVI SE ZASE.MI DOCELA POMÁHÁ,ŽE MŮŽU KOMUNIKOVAT S LIDMA,CO MAJÍ STEJNÝ PROBLÉM.TAK ZATÍM PA ![]()
Nám zemřel v červnu pes a měl místnost pod schodama a pořád tam od té doby blechy jsou a už jsem zkoušela snad všechno.Všude na fórech píšou co je ten Biokill za zázrak, tak jsem ho koupila na to prostředí, že to tam vystříkám a bude klid.Příjde mi účinost horší než s Biolitem P.Taky se nám je podařilo donést dovnitř, že stačilo projít kolem plotu co byl pes a ony ty mrchy, jak nemaj možnost skočit na zvíře, tak jdou po člověku.Můj sistém je ob den luxuju, ale každou spáru a i látku.Jde hlavně o to aby se vysály vajíčka.No a vytírala jsem asi dva měsíce v savu, ale v to na Wc to obyč bych nesnesla.Jinak stačí vytírat čímkoliv, ale voda by měla mít alespoň 60 stupňů.Já musím každý pátek to okolo toho mýsta co byl pes vystříkat a pak tam můžem bez obav chodit.Já nechápu, když je ten Biokill na vajíčka, tak jakto, že se pořád líhnou nové a nové.Když jsme je tady měly asi 14 dní, tak štípaly jenom mě, tak jsem poznala, že už je doma nemáme, že už nemám žádné štípance,jenom se jich nemůžu zbavit venku, tak budu doufat, že přes zimu zmrznou.
Tak ob den vysávám s kartáčem.. Fůrt skáčou mrchy. Zítra se vrhnu na vytírání,luxování a postřik. Příde mi že nic nepomáhá
. Doufám že se jich co nejdříve zbavím- štípance nemám což je jedině dobře.
Prosím Vás zkoušeli jste na blechy biotoll? nechci ho vystříkat pro nic za nic.
ahoj. No Možná bych zkusila spíš ten biokill nebo biotol, co tady píšou, že je to to samý. nesmrdí to a hubí to i vajíčka a larvy.A pokud máte chlupatej koberec jako já, tak jen vystříkat stačit možná nebude. Já už vysávám každý ráno celej byt a na koberec si kleknu a drhnu to hubicou bez násady na plnej výkon vysavače. a zdá se že po 14 dnech úklidu už tímto stilem vítězím. Když jsem to stříkala biolitem, tak dobrý. rychle to vyvětralo a nic mi to nedělalo. pak sem koupila nějakej bros, protože tady nic víc nebylo a kašlala sem z toho ještě čtvrt hodiny po tom. A raid mě pálil v krku a dlouho se větrá. A stejně zdechnou jen ty co sou vylíhlý a zasáhnete je přímo. Veterinář sice říkal, že po chvíli cákání biolitu ztratí schopnost se množit, ale já už vypotřebovala toli sprejů, že na to kašlu a rač lezu po kolenách s vysavačem. Možná kombinace všeho pomáhá nejvíc.