Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@VVVZ tak třeba, že se boji, že mě se něco stane, když tady nebude. Nebo, že se jí stýská. Nebo, že se bojí tátovo ženy ( ale podle mě není důvod, jsou spolu už hodně let a tohle je až teď). Nebo třeba ti řekne, že se jí prostě nechce, že se tam nudí ( ač pro ni otec tedy dělá dost bohatý program)… A spoustu dalších argumentů.
Hele a nemá třeba už menstruaci? Nestydí se jen, když se tam má jít koupat nebo tak něco?
Kolem tech 10 let už se u holek můžou dít i urcitý fyzicky změny…Tohle jsou spis jen takový výmluvy…
@Anonymní píše:
@VVVZ tak třeba, že se boji, že mě se něco stane, když tady nebude. Nebo, že se jí stýská. Nebo, že se bojí tátovo ženy ( ale podle mě není důvod, jsou spolu už hodně let a tohle je až teď). Nebo třeba ti řekne, že se jí prostě nechce, že se tam nudí ( ač pro ni otec tedy dělá dost bohatý program)… A spoustu dalších argumentů.
Takže důvod znáš. Nemyslím, že by za tím bylo něco víc. Prostě tam nechce jezdit. Nebaví ji to tam. Já ji docela chápu. Zázemí má u tebe, na tebe je zvyklá a je jí u vás doma očividne dobře…taky bych se cítila stejně. Líp než u táty je u tebe. V tomhle případě nevím co s tím, nic konstruktivního ti asi nedokážu poradit. Jen ti řeknu co bych dělala já. Nenutila bych jí tam jezdit. Myslím, že by se to tím jen zhoršovalo a bála bych seany nezačala tátu třeba pak i nenávidět…
Hele možná je to úplná blbost, ale není třeba zamilovaná? Že se jí nechce tam, aby mohla chodit ven s kamarády a vídat nějakého chlapce, který se jí líbí? Myslím, že kolem těch 10ti let už tam nějaká ta dětská láska být může…
@VVVZ máš pravdu. O tom jsem s jejím tátou i mluvila, že to hold necháme tak jak si přeje. Ale mě je teda i líto jeho. On jí prostě nebude mít kdy vidět a nejspíš ji teda vídat nebude do té doby než se ona rozhodne. A to může být za týden, rok nebo nikdy… Já vím, že je jí doma dobře. Má to tady ráda a je ráda semnou. Právě si myslím i, že je na mě moc upjatá. Nezdravě. Je jako můj stín a to doslova
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková a tátovi rekne, že se jí tam nechce a ať ji nechá doma a přemlouvá
Nemyslim si, ze by melo byt tvym ukolem resit vztah dcery a taty. Jen se do toho zamotas a budes ty ta bita. Tatka by mel zapracovat sam nebo se proste na cas stahnout. On si mysli, ze je teda herecka a nebere ji tak vazne, jak ona by si predstavovala. Vis, tobe srdce useda a ja to chapu, me taky rve srdce, kdyz je moje dite nestastny. Na druhou stranu je to od otce dost cenna zivotni lekce. Ja si ji moc neprosla, mamu mam ochranarku a strasne laskavou a tata se tehda totalne stáhnul a prerusil komunikaci (u nas byla jina situace, to jen jak se muzou tatove taky chovat). Me ale ted v dospelosti neprimerene rozhodi, kdyz ma chlap jiny názor, to jsem uplne hotová. Ona bude diky otci otrlejsi a ted by mela zkouset se proste prosadit, no. Rebelie ji zatim neprosla, bude muset jinudy, asi věcně… a hlavne rozdychat to ponizeni, ze on ji zesmesnuje… sorry, mozny uz jedu jinam, je uz pozde ![]()
@Martha03 tady u nás nehrozí. Ve škole bych chápala, ale tady žádný kluk není. To bych byla i ráda, kdyby to byl tenhle důvod.
Holky děkuji za postřehy, rady. Uvidím ještě jak pochodíme v té poradně. Snad ji to nějak v té hlavičce správně sepne. Ona je dost chytrá, tak by mohlo
@Anonymní píše:
@VVVZ máš pravdu. O tom jsem s jejím tátou i mluvila, že to hold necháme tak jak si přeje. Ale mě je teda i líto jeho. On jí prostě nebude mít kdy vidět a nejspíš ji teda vídat nebude do té doby než se ona rozhodne. A to může být za týden, rok nebo nikdy… Já vím, že je jí doma dobře. Má to tady ráda a je ráda semnou. Právě si myslím i, že je na mě moc upjatá. Nezdravě. Je jako můj stín a to doslova
Najdi nějakou střední cestu, nenutila bych dceru k tátovi na celý víkend, ale třeba aspoň na odpoledne, aby se mezi nimi upne neprerusil kontakt.. Nebo občas zajděte někam společně.
@Alušáček píše:
Najdi nějakou střední cestu, nenutila bych dceru k tátovi na celý víkend, ale třeba aspoň na odpoledne, aby se mezi nimi upne neprerusil kontakt.. Nebo občas zajděte někam společně.
Dobrej napad
Ať ji vezme třeba do kina, na zmrzku, ted na trhy na detskej punč, nějaký zážitky prostě, klidně fakt jen na 1 odpoledne.
@Alušáček píše:
Souhlas. Jen doplnuji, ze s otcem se da na rozdil od dcery, mluvit. Nabidla bych ten napad, klidne predbezne s otcem domluvila, ale at si to vyridi ona sama. Jinak by me mrzelo i stvalo, ze se dite takto bezduvodne vzpira. Je to podobne jako dite, ktere doma odmita pomahat, jenom vegetuje na ukor kmitajicich rodicu? No… nikdo ji zrejme neublizuje, takze by to chtelo mantinely ![]()
@PaníKadrnožková
Mě by to - i kvůli taťkovi, kterej ji zřejmě nic špatnýho neudělal, aby měla fakt důvod tam nechtít - taky mrzelo. Ještě me napadá, jestli má tatinek novou paní, jak vychází s ni, jestli není problém tam třeba.
@Jahudka82 ženu má, ale to již několik let. Takže žádná novinka. Normální ženská, řekla bych.
@PaníKadrnožková my spolu vycházíme dobře, ale že by jsme společně něco vytvářeli, to zase ne. A nedokážu si to ani představit a hlavně bych tohle i zavrhla. Je to dcery totiž zbožné přání, aby jsme se k sobě vrátili. I když si nemůže ani pamatovat to, že s u nás otec bydlel. Byla malinkatá a podle mě, jak by došlo na tohle, tak by jsme ji v hlavě udělali ještě větší guláš
@Alušáček ona právě nechce ani na chvilku. To jsem s ní probírala a prý nechce. A čím víc se jí ptám, tím víc má argumentů proč ne. A přiznávám, že už mi docházejí trošku síly s ní tohle řešit.