Jak na domovníka?

1.4.13 08:40

Jak na domovníka?

Zdravím všechny, chtěla bych se optat, zda-li nevíte jak na 80- ti letého domovníka zde v bytovce? Je tady 8 bytů - kromě nás důchodci, velí tomu tady pán kterému je 80. let a já s ním mám docela problém. Byty jsou naše, máme zde plynové kotle pro celou bytovku. To, že jako jediná bytovka ve městě udržujeme vybírání záloh na plyn, vodu osobně - panem domovníkem, který chodí každého 1.-3., nejlépe ráno jsem si již jakžtakž zvykla, ale problém mám v tom, že netopí. Topí se jen od 8 - 20.00 hod. Neni s ním žádná domluva, říkal, že tady všem vyhovuje tohle a že topit nebude. Ráno do 8.00 tady máme 18 st. Máme dvě děti a třetí mimino na cestě. Co mohu dělat? Mám sepsat stížnost nebo jak se mám bránit? :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7240
1.4.13 09:00

A ty byty jsou vaše? Já bych obešla byty, sepsala papír, že chcete, aby se topilo od-do, nechala je to podepsat a s tím papírem šla za ním. Případně za tím, kdo zodpovídá za topení, za celou bytovku, nevím, jak to tam máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
1.4.13 09:04

Asi bych ostatní nájemce nejdřív obešla a poptala se, zda-li jim to tak opravdu vyhovuje… A co by říkali na zvýšení teploty? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.13 09:05

No on ten starý pán tady zodpovídá za vše. No a petice asi bude nutná, a le nevím zda-li mi ti ostatní důchodci půjdou na ruku, jelikož každý z nich má na sobě troje tepláky a je jim teplo. Byty jsou v osobním vlastnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
1.4.13 09:10

Odvolat ho asi neklapne, co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.13 09:14

Hele já v tomto bytě, co teď bydlíme měla stejný problém. Když jsem se sem přištěhovala, topilo se na 17 stupňů, takže jsem si vytiskla doporučené teploty pro miminko, nechala si na to dát razítko a podpis doktorky (vysvětlila jsem jí situaci) a ona to ještě nechala podepsat na dát razítko na hygieně (pracovala tam její maminka). S tímhle „dokladem“ jsem pak obešla všechny nájemce a na domovní schůzi to předala domovníkovi (aby předání bylo zapsané a nemohl to hodit do koše) spolu s žádostí o úpravu topení. Sice se jim to nelíbilo, ale po tom, co jsem tak mimořečí konstatovala, že mi je zdravotní stav dítěte důležitější než tento byt a že asi tedy budeme muset změnit bydliště a přidala dovětek, že majitel říkal, že kdyby nesehnal nás, tak ten byt bude muset pronajmout cigánské rodině, obrátili a topí se přes den na 22 stupňů a v noci na 17. :lol:

• Citovat
  • Upravit
4263
1.4.13 10:02
@Anonymní píše:
Hele já v tomto bytě, co teď bydlíme měla stejný problém. Když jsem se sem přištěhovala, topilo se na 17 stupňů, takže jsem si vytiskla doporučené teploty pro miminko, nechala si na to dát razítko a podpis doktorky (vysvětlila jsem jí situaci) a ona to ještě nechala podepsat na dát razítko na hygieně (pracovala tam její maminka). S tímhle „dokladem“ jsem pak obešla všechny nájemce a na domovní schůzi to předala domovníkovi (aby předání bylo zapsané a nemohl to hodit do koše) spolu s žádostí o úpravu topení. Sice se jim to nelíbilo, ale po tom, co jsem tak mimořečí konstatovala, že mi je zdravotní stav dítěte důležitější než tento byt a že asi tedy budeme muset změnit bydliště a přidala dovětek, že majitel říkal, že kdyby nesehnal nás, tak ten byt bude muset pronajmout cigánské rodině, obrátili a topí se přes den na 22 stupňů a v noci na 17. :lol:
:cert: lisacke, ale dobre ucinne ;-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
1.4.13 10:07

Jak už psaly holky nade mnou, a nebo pak mě napadá, dobře navoskovat schody :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.13 10:52

No tenhle pán se nebojí ničeho. Říkal mi, že moje dítě mu je ukradený a že jestli se mi to nelíbí, a´t se odstěhuju… :roll: :roll: :roll:
Na něj musim jinak, jinak dědek bude mít nadvládu furt. Ale to potvrzení si seženu od lékařky. :potlesk: Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.13 10:53
@gala-dali píše:
Jak už psaly holky nade mnou, a nebo pak mě napadá, dobře navoskovat schody :mrgreen:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Spoléhat na to, že už mu je kolik mu je… :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: fuj, to je ošklivé… :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
1.4.13 10:57
@emiliasofi píše:
No tenhle pán se nebojí ničeho. Říkal mi, že moje dítě mu je ukradený a že jestli se mi to nelíbí, a´t se odstěhuju… :roll: :roll: :roll:
Na něj musim jinak, jinak dědek bude mít nadvládu furt. Ale to potvrzení si seženu od lékařky. :potlesk: Díky :palec:

Papír od lékařky ti děda klidně hodí na hlavu..nastuduj si vyhlášku o teplotách v bytových prostorech, donuť dědka at ti nainstaluje podle předpisů teploměr a potom jednej..Ale at si nenaběhneš..v obýváku má být okolo 21.stupňů, což určitě mít budete a dědek se bude smát.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
1.4.13 11:02

A ten byt je Váš!??nebo nějakého družstva? Nějak si nedovedu představit, že by mi nejakej dědek diktoval jak a kdy mi bude topit..mmch za moje peníze které na vytápění bytu dávám.
:cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.13 11:06

Byt je v osobním vlastnictví, jen se platí něco málo družstvu - 316 za zprávu… ale jinak byty jsou napsané na nás. Kotle jsou ve sklepě a má od nich klíče jen dědek. Říkala jsem mu, ať si vypne kohoutky s měřáky, pokud nechce platit za teplo a ostatní taky. Ale Odmítl.. tady totiž vládne tvrdý komunismus. Domovník je pán co vybírá a diktuje co je kde špatně nebe dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
1.4.13 11:11

Chybí tu základní info. Jedná se o byt ve společenství vlastníků bytových jednotek? Jaký jako domovník? Co to je domovník? V dnešní době je domovník buď někde na ubytovně, nebo je to člověk, kterýho si najímá SVJ a z vlastních prostředků ho za tuto službu starání se o technickou stránku platí. Neví, co je to za domovníka, co rozhoduje o domě. To je majitel celého domu? Tohle je důležitý, na základě toho Ti člověk poradí co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
1.4.13 11:12

@emiliasofi

no to je mazec..toto snad ani nesmí. zašla bych na úřad optat se..Vás dědek normální sikanuje…klíče by jste měly mít svoje to je snad jasné, kdyby se něco stalo a dědek nebude doma jak se tam asi dostanete? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný