Jak na jablečné přesnídávky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
budulinek2011
17.10.11 11:21

Já tady ted nedavno na tohle zakladala diskuzi :) jen jsem je oskrabala, odjadrincovala a nakrajela na ctvrtky. Pak jsem je dala varit. dokud se uplne nerorvarili na kasi. Pridala jsem trochu cukru a rozmixovala. Dala do sklenic, na vrch nasypala speticku kyseliny citronove a dala vařit do hrne ktery byl vypodlozeny uterkou aby se skla nedotykali dna. Na 20 min jsem povarila a pak dala na utěrku vyckama dolu. Nechala jsem do rana a pak uskladnila a povedli se mi :)

• Citovat
  • Upravit
668
17.10.11 11:24

Sikinka: a ten puding a piškoty jsi nedávala? Nebo nemléčnou kaši? Proč to tam někdo dává a nědo né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
17.10.11 11:26

Tak ostatni prisady,jako piskoty,banany,merunky,jahody…to je spis pro chut :) puding jsem ja davala kdyz sem to mela moc ridky,tak mi to zahustil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
17.10.11 15:00

taky se už asi 14 dní chystám na svoje první zavařování, tak díky za založené téma :mrgreen:
jaký jsou skleničky s těmi správnými víčky? Já kupuji příkrmy HAMI a přijde mi, že to víčko tam pořádně už nenašroubuju… jde ty víčka dokoupit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.10.11 15:33
Jarka K píše:
taky se už asi 14 dní chystám na svoje první zavařování, tak díky za založené téma :mrgreen:
jaký jsou skleničky s těmi správnými víčky? Já kupuji příkrmy HAMI a přijde mi, že to víčko tam pořádně už nenašroubuju… jde ty víčka dokoupit? :nevim:

Hami nejdou znova zavařit… Ani nijak dokoupit víčka. Musí sklenička a víčko k sobě „pasovat“, buď prostě ty obyč zavařovací, nebo od tatarky, marmelád a tak. Přesnídávky jdou šroubovat myslím Hello.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
17.10.11 15:43
Pipet píše:
Jarka K píše:
jaký jsou skleničky s těmi správnými víčky? Já kupuji příkrmy HAMI a přijde mi, že to víčko tam pořádně už nenašroubuju… jde ty víčka dokoupit? :nevim:
Hami nejdou znova zavařit… Ani nijak dokoupit víčka. Musí sklenička a víčko k sobě „pasovat“, buď prostě ty obyč zavařovací, nebo od tatarky, marmelád a tak. Přesnídávky jdou šroubovat myslím Hello.

hmmm takže to sbírám zbytečně :zed: a nemám do čeho zavařovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
17.10.11 16:48
Ivana_xxx píše:
A na plechu víčkem nahoru nebo vzhůru nohama? totéž v myčce, jak dát skleničky? Já mám myčku na 125 min - 70 stup. přijde mi to dlouho,né?

Na plech víčkem nahoru a stejně tak do myčky. Program máš dobrý. Po vytažení z trouby i myčky dát na pět minut dnem vzhůru na ručník, aby se chytla výčka a je to.
Přísady jako piškoty a banán atd. jsou pro obměnu chuti, dávala jsem i hrušky, jahody, meruňky, přisypávala skořici.
Práce s tím je, ale zase ušetříš a je to domácí.
Jinak skleničky od Hami nechytí, zkoušela jsem. Já třeba schovávám skleničky od jogurtů, těch ve skle šroubovacích a jsou bezva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
18.10.11 09:12

holky, myslim, ze to klidne muzete zavarit i do vetsich sklenicek… nevim jak vase deti, ale nas prcek je celkem otesanek, takze nemam strach, ze po otevreni velke sklenice by presnidavku nesbastil. po otevreni vydrzi chvili v lednici a kdyby ji i nechtel - rada to dobastim :potlesk: takze se vyprdnete na ty pidi sklednicky a dejte to do mensich.
ja to po uvareni mela celkem huste a cpat do tech pidi sklidnek a pak jich met milion… … no uvidite, jak se vam bude chtit…

Delate jeste nekdo nejake jine presnidavky - krome jablecnych?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
18.10.11 09:19

Jeste jsem se chtěla zeptat - od kdy prckům ty přesnídávky dávate? Ptám se kvůli tomu pudinku?
My máme 8 měsíců - takže myslím, že by problém neměl být. Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.10.11 11:37

Jiné než jablečné - postup je stejný, základ je vždycky jablka… Třeba broskvovou jsem dělala půl jablka, půl broskve a byla mnohem „broskvovější“ než kupovaná.

Ad pudink… Dá se tam přidat třeba čistý kukuřičný škrob (Gustin nebo jak…), pak bych se nebála hned od začátku příkrmů, v tom pudinku je ještě navíc nějaké Earoma a Epříchuť, tak záleží, jak moc to řešíš… Já moc ne, tak bych klidně dala=) A nebo to udělala bez pudinků, jde to normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.10.11 12:16
Alena S. píše:
Jeste jsem se chtěla zeptat - od kdy prckům ty přesnídávky dávate? Ptám se kvůli tomu pudinku?
My máme 8 měsíců - takže myslím, že by problém neměl být. Jak to máte vy?

Ten pudink stejně rozmýcháváš ve vodě, ne v mlíku, tak to není tak hrozné. Myslím, že od 9m jsem ho dávala, ale nejsem si tím úplně jistá, možná později. ALe dávat ho tam fakt nemusíš, stačí ty piškoty nebo banán, ono to zahustí dost.
A jak tu někdo psal, klidně i do velkých sklinek, moji jí málo a stačila jim napůl ta malá a do ruky piškot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
18.10.11 12:39

no já právě už tu přesnídávku mám hotovou i s pudinkem… no zatím máme doma pár skleniček kupovaných, co jsme dostali. takze sbastime zasoby a pak se vrhneme na domaci - to uz bude prcek zase o neco vetsi… zkusim to jeste nekde vyhledat, kdyztak to sem pripisu, kdyz neco najdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
18.10.11 14:49

Taky mě zajímá, ten puding, jestli je či není vhodný a zdravý do přesnídávky, to je pro mne novinka- ho tam dávat. A ještě mě napadá, ten puding, rozmícháte s tím jablkovým pyré, nesrazí se to, neudělá ten puding hrudky? nebo rozmíchat extra s vodou a pak přidat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
18.10.11 17:49

ja ten pudink normálně nasypala do té uvarené rozmixované přesnídaávky a dobrý. Hrudky se neudělaly.
Pak jen zavarit.

ale ta presnidavka byla dost husta i tak, tak nevim, ale možná se to tím pudinkem tam zjemní a spojí…
kdyz ho rozmíchás ve vode a nalejes do presnidavky - tak ti to zridne, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí