Jak na nevlastní dcerku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
28.11.23 09:35
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama Já sem, ale nepsala že to je u nás s těmi botami a jestli se s nevlastními dětmi učit nechceš je to tvá věc. U tebe je znát že je prostě pořád bereš jako děti tvého muže. Promiň víc to řešit nebudu. Máš jiný názor tak ho měj.

NO, jestě, že je beru jako děti mého muže. Co bych nebrala. :nevim: Vlastní rodiče mají dva, funkční, proč by potřebovali třetí osobu, co je bere za vlastní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 09:40

@Lama Lama Protože s nim asi žije a doma chceš mít pořádek :P Ale to je zase věc ta co sem psala hned na začátku že musí být dohoda mezi bio rodič a nevlastní rodič. Není totiž možné mít společnou domácnost a každé dítě vychovávat jinak a na každého mít jiný metr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 09:46
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama Ale já jsem v pozici ex a to že se přítelkyně mého bývalého muže starala o děti je v pořádku. Jednou spolu žili tak je to v pořádku. Ona byla normální, hodná ženská a já s tím nemám problém. Vážně mi přijde až zcestný jak se mě snažíš přesvědčit že je špatné něco co praktikuji pár let a je vse v pohodě. :P Ne každý má s novou partnerkou bývalého problém :potlesk:
Mimochodem víš co znamená slovo domluva? Pokud se ty dva domluví tzn nová žena bio otce tak je to v pořádku. Pro mě je společný pohled na výchovu důležitý.

Já zrovna s naší nextkou vycházím dobře. Ale je fakt, že mi maximálně vyhovuje, že se nese.re do věcí, které přísluší řešit mě a jejímu manželovi.
Je třeba fakt, že sedí na rodinném kalendáři, takže když potřebuji měnit termíny, tak m většinou odkáže ex na ní a spolu se dohodnem. Me osobně to nevadí, hlavně že to dohodnem, s ní je to jistější. Mě to nevadí. Jestli to nevadí ex, že za něj všechno rozhoduje v tomto směru nextka, je to jeho problém. Ale tam je to se souhlasem všech zůčastněných. Kdyby se mi chtěla s. rát do toho, kam mi děti půjdou na střední nebo jestli maj/nemaj nosit barefooty nebo že si má syn ostříhat dlouhé vlasy, tak by narazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 09:46
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama Protože s nim asi žije a doma chceš mít pořádek :P Ale to je zase věc ta co sem psala hned na začátku že musí být dohoda mezi bio rodič a nevlastní rodič. Není totiž možné mít společnou domácnost a každé dítě vychovávat jinak a na každého mít jiný metr.

Ve společných prostorech ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 09:53

@Lama Lama Tak oblečení pokud není roztrhané, špinavé nebo nevhodné dle počasí vůbec neřeším. Ale když by šla moje dcera mladší bez bundy v zimě s tím že ji je teplo tak ji prostě chlap hezky řekne at si vezme bundu.
Co se týká škol tak já nevím, ale naše děti si říkají kam chtějí a my je nějak netlačíme nikam a to ani jeden. Prostě to je na nich, max můžeme doporučit popř říct svůj názor.
To co píšeš už je extrém ne? Proč by nová žena měla chtít ať dítě si stříhá vlasy?
A s tím PC, no taky řeknu dětem když do toho čumí do 01;00 ať už jdou spát, ale víc to nehrotim… Jejich blbost když budou nevyspalý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 09:56

@Lama Lama V zásadě pokud dávají vyprat prádlo, nemají pokoj plný odpadků tak ok jejich věc. Ale služku abych to uklízela to určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
28.11.23 09:57
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama Tak oblečení pokud není roztrhané, špinavé nebo nevhodné dle počasí vůbec neřeším. Ale když by šla moje dcera mladší bez bundy v zimě s tím že ji je teplo tak ji prostě chlap hezky řekne at si vezme bundu.

Tak to je spíš náhoda, většina puberťáků neposlechne ani vlastní rodiče, pokud se „příkaz“ týká oblečení a jeho vztahu k počasí :nevim: Je jim horko - zima, cokoli jinak, než si myslí rodič, že je správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 09:59

@Kasandra159 Říkám že je mladší a není v pubertě. Jenže u nás taky je to jiné, žijeme spolu od 1 roku mojí mladší dcery a starší bylo 5 let. Takových let že to už nemůžeš říct že je k tobě někdo cizí. Prostě se staráme dohromady a tohle neřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 10:01
@Pejskarkaa píše:
Co se týká škol tak já nevím, ale naše děti si říkají kam chtějí a my je nějak netlačíme nikam a to ani jeden. Prostě to je na nich, max můžeme doporučit popř říct svůj názor.
To co píšeš už je extrém ne? Proč by nová žena měla chtít ať dítě si stříhá vlasy?
A s tím PC, no taky řeknu dětem když do toho čumí do 01;00 ať už jdou spát, ale víc to nehrotim… Jejich blbost když budou nevyspalý :mrgreen:

Protože to tu každou chvíli čtu - stesky, jak matkaa todle a támdlecto, otci je to fuk a ona chudák chce dítě spasit a nikdo jí nepodpoří, nikdo to neocení… No, neocení, tak ať to nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 10:01
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama V zásadě pokud dávají vyprat prádlo, nemají pokoj plný odpadků tak ok jejich věc. Ale služku abych to uklízela to určitě ne.

NO, tak to se v zásadě shodnem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 10:03

@Lama Lama Tam je problém v otci. On má špatný vztah k přítelkyni a nebere ji jako rovnocenou partnerku. To si, ale každý má ujasnit před tím než se k někomu kdo má děti nastěhuje. Navíc se kolikrát sestěhují lidé kteří mají úplně jiné priority a názory na výchovu a to nemůže klapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 10:39
@Pejskarkaa píše:
@Kasandra159 Říkám že je mladší a není v pubertě. Jenže u nás taky je to jiné, žijeme spolu od 1 roku mojí mladší dcery a starší bylo 5 let. Takových let že to už nemůžeš říct že je k tobě někdo cizí. Prostě se staráme dohromady a tohle neřešíme.

Pokud to vnímáš z pohledu matky dětí, kde otec nefunguje, tak rozumím tomu, že pomoc potřebuješ nebo minimálně uvítáš. Ale v podstatě nemám s tím problém za dvou podmínek: 1. Stojíš o to ty, jako biorodič. ( což mi někdy u těch nextek chybí) 2. není to násilné nahražování druhého rodiče, který by třeba sám stál o to s dítětem konkrétní činnosti dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 10:47

@Lama Lama Ale on jejich otec funguje. Jen když jsou s námi což je většinu roku- k ex jezdí víkendy a prázdniny tak většinu řešíme my. Neznám teda žádnou nevlastní matku která by bránila dítěti něco dělat s bio matkou nebo se někam cpala.
Ale řekni mi sama. Když má dítě třeba v pubertě doma nevlastní matku a pak má bio matku kterou vídá na víkendy popř matka funguje jako na baterky tak za kým myslíš že ta holka půjde s problémem třeba ženským? Za otcem? Těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
28.11.23 10:53

A pak jsou matky jako moje neteř, má dítě které nechala u otce a šla za jiným. Bere si ho na víkendy a neustále otci a jeho nové ženě dělá problémy protože jí vadí že se nová žena stará. Ač je to moje rodina tak bych jí dala přes hubu. Kluka opustila v roce a půl a teď bude něco řešit. I takových matek je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.11.23 10:53
@Pejskarkaa píše:
@Lama Lama Ale on jejich otec funguje. Jen když jsou s námi což je většinu roku- k ex jezdí víkendy a prázdniny tak většinu řešíme my. Neznám teda žádnou nevlastní matku která by bránila dítěti něco dělat s bio matkou nebo se někam cpala.
Ale řekni mi sama. Když má dítě třeba v pubertě doma nevlastní matku a pak má bio matku kterou vídá na víkendy popř matka funguje jako na baterky tak za kým myslíš že ta holka půjde s problémem třeba ženským? Za otcem? Těžko.

No, nemyslím, vím. Vždyt s tím problém nemám.
Já řešim ty nextky, které štkají jak oni chtěj zachranovat dítě a nikdo to ocení, hážou jí klacky pod nohy, chlap jí nepodpoří, exka se brání, dítě jí nesnáší. Přitom je řešení tak jednoduché - vys.rat se na to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí