Jak na vzteklé a agresivní dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7065
11.1.14 22:59

Ahoj, po přečtení diskuze mám snad hodné dítě a to jsem si myslela, že mám děsného vzteklouna co pořád mrčí a neposlouchá. Myslím tedy..
My to máme doma tak, že k nám přišlo období vzdoru něco mu zakážu udělá to znova a znova funguje metoda dát rovnou na zadek! A už to neudělá za 2 dny to udělá znovu a já už to dusím v sobě okřiku a dám na zadek a je vymalováno zachvíli tak nějak pochopí, že se to dělat nemá. Konečně chápeme slova významu NE a ANO. Naštěstí děti miluje a hrozně rád se dělí.
Nedávno se dělil s holčičkou o čokoládu a o své pití. Jsem zvědavá jak to dlouho vydrži.
Vztekání formou na zemi ano proč né? Zrovna dnes při procházce byl zlobivej tak, že si lehl na zem já na něj fajn tak si tam zustan. Ležel na zemi a koukal kolem sebe. Zachvilku jsem se mu začala smát a říkat kyš kyš zlobivec jeden uřvanej v tu ranu věděl, že je nezajímavej a přestal.
Když jdem do obchodu tak si ukáže na něco bud mami koupí nebo né. Když nekoupí je kravál a já se snažím jeho pozornost odvést na to co mám právě v košíku.
Chceme druhé miminko tak snad tím, že má rád děti a dělí se miluje lidia hlavně spousty to bude dobré.
Vám maminky přeji spousty sil a neplačte ono se to napraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.14 12:27

Ahoj tak jsem uklidněna, že nejen já bojuju se vztekacím klučinou je mu dva a půl a občas jsem z toho napalici. Ještě čekáme přírůstek tak je to o to veselejší a k tomu je mamánek. Důslednost je jediný co funguje, ale jak zkouší :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
11.6.14 21:45

ahojky, jako bych to psala já.Taky mám dojem, že jen zakazuju, odtahuju, nadávám. A že malej země musí být taky pěkně na nervy,když máma vše co ho zajímá zakazuje. At jsou to cizí hračky, zákaz lezení na okno, nábytek, či stůl který má výpln ze skla. Mlácení čímkoliv do čehokoliv.
A když jsme na hrišti nebo u kámošek tak můj malej všechny bije jakmile chce jejich hračku. Odstrkuje a jakmile mu něco řeknu tak se hned rozbrečí, ale bez slz samo.Vzteká se.
I zvířátka si před ním nejsou jistá.
Asi není řešení sedet doma, to ho totiž samozřejmě těžce nudí takže je podle toho i otravnější a umrčenější.

Jenže kamkoliv jdeme už se předem děsím koho zase bude bít. :(
Všechny ty maminky hodných dětí se na mě dívají stylem, že se asi doma mlátíme nejen s přítelem ale i se synem, protože to někde určitě odkoukal.
Skutečně si s ním nevím rady.
Vím že za to nemůžu.
Máte nějakou radu??

@salecka píše:
Ahoj holky,tak tímto přesně taky procházíme-to otvírání a zavírání a třískání a vztekání a dupání apod.......Neustále dělá něco co je buď nebezpečné,nebo nepřípustné,mám pocit,že mu stále jen něco zakazuji a odtahuji ho visícího za ruku snad odevšad.Dorazila jsem se včera na návštěvě u známé,která má dvouleté děvčátko,které tráví celé dny jen doma, nebo na zahradě a nikam jinam nechodí-přeci jí to naprosto vyhovuje 8O Takže to u nich vypadá tak,že holka si tak cupitá po zahradě a chviličku se způsobně houpe na houpačce,poté se jde namočit do bazénku a pak usedne na trávu k obědu-pro mně jako ze sna…jenže do toho náš Vojta tam trhá kytky-což se u nich nesmí,tak začne rvát lístky rybízu,tak rybíz se může,ale lístky ne-dobře odtahuji ho se řevem pryč.poté se začne cákat v bazénu tak,že voda stříká všude kolem,ale u nich se koupe způsobně,tak,že si tam sedne a namáčí si ruce.Fajn,už sem vyřízená,protože hodinu předtím sem se mu snažila vysvětlit,že se u nich nesmí sahat na nic,protože malá má na tyto účely pouze hračky a ne knoflíky od sporáku-velmi zajímavá hračka.Jejich malá ani není v kontaktu s žádnými ostatními dětmi,takže když k ní náš Vojta přišel a sáhl na ni,tak se lekla a stáhla se držíc se máminy sukně.Přijde mi,že malej je lákán jako na lep věcmi,které se prostě nesmí a taky pořád chodí tam kam to nejde-na koupališti ostatním na deky a chce všechny ty hračky co tam mají ostatní,i když tam má své,tak v jiném kočárku je odložené neodolatelné auto,které musí mít,tak u kočárku byl asi 6 krát a vždy sem zakázala,tak toho na půl hodiny nechal a pak zase nanovo-je to opravdu těžké období,kterým si musí projít skoro každé dítě.Taky se mi už stává,že ztrácím nervy,když se na mně dívají některé zatím bezdětné páry a nevypadají nadšeně-prostě to neznají.Každopádně vím,že to jednou přejde a bude líp-ke známé už dlouho nepůjdem,snad až se s malým domluvím a nebudu muset poslouchat,že je veliký živel apod.I tak se vždy zamyslím a řeknu si,vždyť je to mé dítě a miluji ho nade vše a jeho záchvaty?… však co,je nejdůležitější,že je to zdravej kluk.Mějte se a pevné nervy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
11.6.14 22:07

@Hanka 32 kolik je dítěti?? My jsme tohleto u syna řešili od 2-3 let, byl to docela masakr.. celkem nerada na to vzpomínám.. radu nemám. Jen vydržet :hug:

• Citovat
  • Upravit
115
13.6.14 20:52
@madi píše:
@Hanka 32 kolik je dítěti?? My jsme tohleto u syna řešili od 2-3 let, byl to docela masakr.. celkem nerada na to vzpomínám.. radu nemám. Jen vydržet :hug:

malému je dnes 19 měsíců, ale trvá to tak už dva měsíce
snažím se chytyt mu ručičky když chce bouchnout, nebo když tahá zvířata ale pokaždé to nejde vychytat
snad ho to přejde. Není to vůbec nic příjemného. Pochopila bych kdyby si bránil hračky, ale on bouchne kolikrát uplně bezdůvodně. A to mi není jasné proč. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.6.14 21:56

@Hanka 32 Hani, tak to je ještě malej. Mám dcerku v tomhle věku, ale ona je klidnější. Ale ještě si nic nenechá vysvětlit. Volám na ní, ať třeba nikam neleze a ona jakoby mě neslyšela. S takovýma prckama je těžké pořízení :mrgreen:

Se synem jsme ty problémy měli až po tom druhém roce, ubližoval dětem, byl agresivní. Taky bezdůvodně, šli jsme třeba kolem jiného dítěte, on byl relativně klidný, šel za ruku, najednou se vytrhl a tomu dítěti třeba jednu vrazil :-( nebo na pískovišti strkal do dětí, kousal… hrozný to bylo :zed: pak už jsme úplně přestali chodit mezi děti na nějakou dobu, protože to vždycky skončilo nějakým problémem… rodiče těch dětí byly vždycky dost naštvaný (nedivím se, taky bych byla, kdyby někdo dceři bezdůvodně ubližoval)

dneska je mu pět let, částečně z toho vyrostl, ale vzteklý je pořád a občas je s ním dost těžké pořízení, stojí mě to spoustu nervů.. dokáže se vzteknout i kvůli barvě ponožek :zed:

• Citovat
  • Upravit
115
18.6.14 14:16
@madi píše:
@Hanka 32 Hani, tak to je ještě malej. Mám dcerku v tomhle věku, ale ona je klidnější. Ale ještě si nic nenechá vysvětlit. Volám na ní, ať třeba nikam neleze a ona jakoby mě neslyšela. S takovýma prckama je těžké pořízení :mrgreen:

Se synem jsme ty problémy měli až po tom druhém roce, ubližoval dětem, byl agresivní. Taky bezdůvodně, šli jsme třeba kolem jiného dítěte, on byl relativně klidný, šel za ruku, najednou se vytrhl a tomu dítěti třeba jednu vrazil :-( nebo na pískovišti strkal do dětí, kousal… hrozný to bylo :zed: pak už jsme úplně přestali chodit mezi děti na nějakou dobu, protože to vždycky skončilo nějakým problémem… rodiče těch dětí byly vždycky dost naštvaný (nedivím se, taky bych byla, kdyby někdo dceři bezdůvodně ubližoval)

dneska je mu pět let, částečně z toho vyrostl, ale vzteklý je pořád a občas je s ním dost těžké pořízení, stojí mě to spoustu nervů.. dokáže se vzteknout i kvůli barvě ponožek :zed:

jejda, nestraš mě… :think: :think:
to se z něj asi ještě zblázním
ach jo, nejhorší je to, že když tahá ty zvířata tak s bojím že ho kousnou. A nebo jak píšeš, ty pohledy druhých rodičů.
A to on se nevytrhne když jde za ruku aby někomu pleštil. Dělá to většinou když jsme někde u kamarádky nebo v herně. A jednou proto že chce právě tu hračku kterou má jiné dítě, a nebo jen tak. Prostě se mu něco znelíbí tak jde a bouchne. To kousání ho částečně přešlo. Ovšem začala zas štípat. Navíc má ve tváři takový výraz. Jako by mu něco přeskočilo v hlavě. Zatne zoubky a doslova to zvíře třeba rdousí.
On je celkově dost divoký. Myslím, že si jen tak druhé dítě nepořídím. :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.14 22:13

Ahoj. chtela jsem poradit moji dceři je 2 a pul roku. a je hrozne agresivni vuci jinim detem kouse je boucha je štípe. nic na ni nepomaha na vic me ma tak na haku že me ani neposloucha. mužu poprosit o radu? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
13.8.14 23:14

Ahoj, tak já mám to samé, ale už u druhého chlapečka. Ten první nebyl zdaleka tak agresivní jako ten druhý:(. Nejen, že kamkoliv jdu tak mám strach komu kde zase nějakým způsobem ublíží v podobě škrábání, žduchání, surové se přetahování o hračky, kousat už našrěstí přestal. Na zvířátka totéž ti když ho vidí tak se všichni klidí naštěstí naši dva sybiřští psi mají kotec takže jseu v bezpečí, člověk nikdy neví kam až sahá jejich trpělivost a kočičky, které nestihnou utéct předním do ústraní vysí za ocas, nebo je chová způsobem jako by je měl každou chvíli udusit. Všude ve společnosti si připadám, že mám hroznýho nevychovanca. Praktikuji upozornit, podruhé vyhrožuji že jestli nepřestane tak dostane na zadek a po třetí konám, ale pak příjde stek a vřískot a to už je někdy na zbláznění :nevim:. Trošku mě zde uklidnilo zjištění, že nejsem sama a budu doufat, že to přejde časem :roll: hodně štěstí všem maminká co mají stejné problémy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.17 14:44

Jak na malého agresora?
Máme syna, kterému budou na jaře 3 roky. Přibližně od roku věku je agresivní. Není to pořád, ale chodí to v různých vlnách. Má období, kdy je zlatý a pak jsou týdny, kdy jsem jak týraná, protože mě kouše, štípe, mlátí a to až do modřin a do krve. Stačí, že mu něco zakážu, nebo udělám jinak než chtěl on a jde do mě. Dělá to i babičce a bráchovi. Umí být agresivní i vůči ostatním dětem, hlavně když mu berou jeho věci. Umí se podělit a půjčit, ale jen když chce on. Na chlapa si netroufá. Když ho naštve muž, jde si to vybít na mě, nebo si to vybije na sobě.
Umí ublížit i sobě. Hází věcmi, rozbíjí věci…
Dneska od rána se vztekl asi 10× - dala jsem mu k snídani pití - 1. důvod k vzteku - špatný hrnek, 2. důvod špatné pití, 3. důvod špatná lžička… Pokaždé danou věcí hodí a ječí, případně mě u toho bouchne. Pokud včas zasáhnu a nedovolím mu, aby házel věcmi, tak mě kopne/bouchne/kousne. V podobném duchu probíhá celý den. Pokud jsme venku, tak se u toho válí v břečce.
Za ty dva roky jsme zkoušeli všechno možné, ale třeba tu někdo poradíte ještě něco dalšího. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
2271
7.2.17 14:49

Zkus knížku - Jak mluvit, aby děti poslouchaly. Jinak nepíšeš, co jsi konkrétně zkoušela a co děláš, když se něco takového stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
7.2.17 14:52

Jak na tohle reaguješ ty v danou chvíli? myslím tím, když ti fyzicky ublíží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.17 14:52

@Adelka951 vysvětlovat, najít kompromis, předem připravit na situaci, motivovat, odvést pozornost, domluvit se, dát na zadek, zabránit v ubližování, něco zakázat, odvést do jiné místnosti, ignorovat, oplatit a vysvětlit.
Všechno vždycky zkoušíme několik týdnů, aby to mělo nějaký efekt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.17 14:57

@Shari81 chytnu mu ruce a řeknu mu, že to se nedělá. V danou chvíli se mě snaží kopnout. Takže ho seberu a odvedu vedle s tím, že se tam má vyvztekat.
Ale za ty 2 roky, co to dělá, jsme zkoušeli všechno možné.

@Adelka951 už jsme i zkoušeli to, že mě napadl a manžel mě bránil…

Většinou to dělá ve vzteku a v afektu. Třeba se probudí, tak mu řeknu, ať se jde vyčůrat a on se vztekne, sedne na zem, vyčůrá se na podlahu a pak se v tom ještě vyválí a nakonec ječí, že je mokrej a vydrží i 30 minut.

Nepomáhá na něj separace a ignorace. Vzteká se i hodinu v kuse.

• Citovat
  • Upravit
10959
7.2.17 15:39
@Anonymní píše:
@Shari81 chytnu mu ruce a řeknu mu, že to se nedělá. V danou chvíli se mě snaží kopnout. Takže ho seberu a odvedu vedle s tím, že se tam má vyvztekat.
Ale za ty 2 roky, co to dělá, jsme zkoušeli všechno možné.

@Adelka951 už jsme i zkoušeli to, že mě napadl a manžel mě bránil…

Většinou to dělá ve vzteku a v afektu. Třeba se probudí, tak mu řeknu, ať se jde vyčůrat a on se vztekne, sedne na zem, vyčůrá se na podlahu a pak se v tom ještě vyválí a nakonec ječí, že je mokrej a vydrží i 30 minut.

Nepomáhá na něj separace a ignorace. Vzteká se i hodinu v kuse.

hod ho pod studenou sprchu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect