Jak naučit 3měsíční spát v postýlce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
24.10.14 12:42
@shellmyska píše:
U nas bezpecne fungoval estivill a rozhodne ne od pul roku, mnohem driv. Mala si dokonce sama rekla, ze chce spat v postylce sama a ne usinat s nami. Zkus vydrzet a dej ji do postele nahradni maminku (nejlepe nocni kosili ve ktere aspon dve tri noci spis).

záleží i na dítěti… nejen na metodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
24.10.14 12:43

A prý pomáhá tu košili obléct na velkého plyšáka nebo nějaký polštářek, aby to bylo i objemné, aby se mimi mohli celým tělem dotýkat. U nás to ale nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
24.10.14 12:49
@Fima píše:
@3HE ;) Ale naučilo mě to až to druhé dítě.

Proto mě (taky) štve, že druhé už nebude. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
24.10.14 12:53

@3HE samozrejme, ze zalezi na diteti, proto maji vsechny metody varianty a prizpusobuji se taky povaze ditete… dalsi planuji do postylky davat od narozeni a pres den do manducy… uz nechci uspavat v rukach… je to unavujici pro oba - matku i dite - a cim unavenejsi mama tim nevrlejsi mimco. Plati to vsude kolem me a u nas taky.

• Citovat
  • Upravit
29436
24.10.14 12:54
@3HE píše:
já jsem také na první byla tvrdá… a lituji toho.

To máme úplně stejně. Starší je právě citlivější a jsou věci, které si dneska občas vyčítám. No a tak jsem prostě s tím druhým změnila přístup a nedělám vlastně nic. Nějak extra neřeším, nechávám tomu volný průběh, nelámu nic přes koleno a všem se nám tak nějak „lépe dýchá“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
24.10.14 12:55
@Fima píše:
To máme úplně stejně. Starší je právě citlivější a jsou věci, které si dneska občas vyčítám. No a tak jsem prostě s tím druhým změnila přístup a nedělám vlastně nic. Nějak extra neřeším, nechávám tomu volný průběh, nelámu nic přes koleno a všem se nám tak nějak „lépe dýchá“.

taky a někdo tomu říká rozmazlování :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
24.10.14 12:56
@shellmyska píše:
@3HE samozrejme, ze zalezi na diteti, proto maji vsechny metody varianty a prizpusobuji se taky povaze ditete… dalsi planuji do postylky davat od narozeni a pres den do manducy… uz nechci uspavat v rukach… je to unavujici pro oba - matku i dite - a cim unavenejsi mama tim nevrlejsi mimco. Plati to vsude kolem me a u nas taky.

souhlasím… já jen nesouhlasím s vyřváváním miminek a dětí… já jsem si taky estivila upravila podle sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.10.14 13:02

@PetulkaKol Chtění je sice pěkná věc, ale nelámala bych to přes koleno. Kluk usínal v postýlce bez jakéhokoliv uspávání 0-3 měsíce. Pak dlouhá pauza a v postýlce je schopný usnout opět posledních cca 14 dní.
Meztím usínal před den v jezdícím kočáře a večer v vaší velké posteli (samozřejmě za naší přítomnosti, od cca 10 měsíců jsme takhle uspávali i ve dne). Když usnul, tak teda nikdy nebyl problém s tím ho přenést do postýlky a tam strávil většinu spánku (i když teda byl období, kdy s námi spal v posteli větší část noci, protože to potřeboval).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
24.10.14 13:08

Já jsem třeba miminko dávala hned od narození do postýlky po 14 dnech se jí tam přestalo líbit, tak spí s náma v posteli, v postýlce jenom někdy přes den. Zatím jsou jí teprve dva měsíce tak to vůbec neřeším na kojení je společné spaní ideální. Vyřvat bych dítě nikdy nenechala, první dcera měla taky své vrtochy a ze všeho postupně bez zbytečných stresů vyrostla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
24.10.14 13:08

zakl.jde asi i o to, že má doma dvouleťáka… cos ním?, když je sama doma a musí tak dlouho uspávat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
24.10.14 13:11
@3HE píše:
souhlasím… já jen nesouhlasím s vyřváváním miminek a dětí… já jsem si taky estivila upravila podle sebe…

já jsem měla výhodu, že dcera v postýlce nebrečela, jen ležela a broukala si… kdyby řvala do fialova, tak nevím, co bych dělala… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.10.14 13:18
@pepřenka píše:
To by mě taky zajímalo. Naše 10-ti mesíční je na tom stejně. Buď uspáváme v kočárku, nebo u nás v posteli. Na estevillovou metodu nemám. Jednou jsem to zkusila a po půlhodinovém řevu, jsem to vzdala. Jsem zvědavá na ostatní rady.http://www.jaknamiminka.cz/…toda-a3.html

Vydrž, u nás se to snad zlomilo v 16 měsících - v postýlce přestal řvát, je ochotný ležet a za postupného převalování a broukání usne (i když mu to někdy trvá třeba i 45 minut). Pokud je utahaný do mrtě, vytuhne během pár minut.
Předtím jsem cvičně občas zkoušela, ale bez výsledku - jako ležící mimono akorát řval (a opravdu neřval pro to, že by si chtěl vyřvat mou přítomnost či nějaké chování apod.), jako již se pohybující rajtoval po postýlce a vyloženě se pak únavou už mydlil o šprycle, ale on si prostě neuměl při únavě sednout/lehnout, nic nedělat a odpočívat. Musel do toho vyzrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
24.10.14 13:30

@3HE jaká byla prosím ta přijatelná verze Estivilla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
24.10.14 14:07

@3HE pak to mame uplne stejne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1686
24.10.14 15:28

Já taky dávala malou hned do postýlky a po prvním probuzení jsem si ji brala do postele, poté začalo bolení bříška a spávala na mě, potom zase v postýlce a od 3.měsíce se začalo budit po usnutí po půl hodince, takže ji mám opět v posteli, jinak bych se nevyspala, takže malá není nějak navyknutá na spaní v posteli, jen má každý měsíc nějaké období a podle toho se ji podřizuji. Pořád jsem to řešila, ale nemá to cenu, prostě vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí