Jak naučit 7m dítě pít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
24.6.11 07:39
Ajla píše:
ty jo holky vsem uz bylo tolik mesicu kdyz s to naucili :-)) malymu jsou 3 mesice a ja bych rada aby pil i vodu nebo caj a proste ne a ne a ne..parkrat si cucne vyjimecne ale to uz fakt musi byt…ale pak zjisti co to je a jazyckem strka flasku ven…

No, tak přesně tohle dělá naše malá!
Ne, všem ne, neboj. Kamarádky syn umí od mala, dostával čaj na prdíky a teď pije normálně čaj nebo šťávičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.6.11 11:29

No kamosek deti to umi taky od narozeni, ale aj si rikam ze kdybych mu lahvicku daval driv ze by to mozna umel nebo chtel..ale v porodnici mu dali glukozu a sunara my pak bojovali s kojenim tak jsem mu to nechtela davat :-) snad se to anuci brzy, dnesk dasli pokusy a nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
24.6.11 13:47

Tak, už jsme zkusily i brčko a mělo velký úspěch - malé se moc líbilo, taky vytahovat ho, ohýbat a třískat s ním, zastříkala půl kuchyně, ale nenatáhla VŮBEC NIC :zed: A když už se splete a omylem pozře něco tekutého, všechno vyplive… I jídlo (masozel. příkrmy a kaše) musí být tak husté, že samo drží na lžičce, pokud steče, čeká ho stejný osud jako tekutiny :roll: :zed: Už z ní fakt šílím, navíc v těchto vedrech… Máte ještě někdo nějaký nápad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
24.6.11 21:31

ty jo tak to neporadim to fakt nevim…asi porad zkouset a zkouset a asi z lahvicky kdyz nepozre ani ridsi prikrm, ale jak pisu fakt nevim nemam s tim zkusenost

U nas se to dneska uplne obratilo koupila jsem od Hippu granulovanej bylinkovej caj, dlouho jsem se tomu branila portoze je to sladky jak cecek ale malej konecne poprve pije..vypil by snad celou lahvicku kdybych mu to nevzala :-/ noco budu mu to hodne redit a sand to jednou naredim tak hodne ze si zvykne i na vodu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
24.6.11 22:11
Ajla píše:
ty jo tak to neporadim to fakt nevim…asi porad zkouset a zkouset a asi z lahvicky kdyz nepozre ani ridsi prikrm, ale jak pisu fakt nevim nemam s tim zkusenostU nas se to dneska uplne obratilo koupila jsem od Hippu granulovanej bylinkovej caj, dlouho jsem se tomu branila portoze je to sladky jak cecek ale malej konecne poprve pije..vypil by snad celou lahvicku kdybych mu to nevzala :-/ noco budu mu to hodne redit a sand to jednou naredim tak hodne ze si zvykne i na vodu :-)

Tak granulovaný čaj už máme taky :-? Nepomáhá naředit víc ani míň, prská ho pořád stejně. Taky jsem byla přesvědčená, že ho nikdy nekoupím (a u syna jsem ani nekoupila), ach jo, je to fakt vytrvalec… :roll: No budu to zkoušet a zkoušet a zkoušet :zed: :zed: :zed: Snad má nějaký pud sebezáchovy a nedožene to až na kapačky… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.6.11 22:17
elija píše:
Tak, už jsme zkusily i brčko a mělo velký úspěch - malé se moc líbilo, taky vytahovat ho, ohýbat a třískat s ním, zastříkala půl kuchyně, ale nenatáhla VŮBEC NIC :zed: A když už se splete a omylem pozře něco tekutého, všechno vyplive… I jídlo (masozel. příkrmy a kaše) musí být tak husté, že samo drží na lžičce, pokud steče, čeká ho stejný osud jako tekutiny :roll: :zed: Už z ní fakt šílím, navíc v těchto vedrech… Máte ještě někdo nějaký nápad?

taky jsem dnes zkusila brčko. a taky mělo úspěch, přesněto samé, co tu píšeš… cákat, lámat, kousat.. ale jenom ne z něj pít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
24.6.11 22:41
atominnka píše:
elija píše:
Tak, už jsme zkusily i brčko a mělo velký úspěch - malé se moc líbilo, taky vytahovat ho, ohýbat a třískat s ním, zastříkala půl kuchyně, ale nenatáhla VŮBEC NIC :zed: A když už se splete a omylem pozře něco tekutého, všechno vyplive… I jídlo (masozel. příkrmy a kaše) musí být tak husté, že samo drží na lžičce, pokud steče, čeká ho stejný osud jako tekutiny :roll: :zed: Už z ní fakt šílím, navíc v těchto vedrech… Máte ještě někdo nějaký nápad?
taky jsem dnes zkusila brčko. a taky mělo úspěch, přesněto samé, co tu píšeš… cákat, lámat, kousat.. ale jenom ne z něj pít

Máme holt mazané dětičky, no hlavně že jsme jim udělaly radost :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Myslela jsem, že nic horšího než syn (co se pití týče) nebude a malá předčila mé očekávání… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
25.6.11 12:38

tak dnes jsem zkusila dat jen spicku lzicky na 100ml a pil taky, aspon ze tak kdyz nic jinyho nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.6.11 22:36

Taky hlásím první úspěch :dance: Vymyslela jsem novou hru se stříkačkou s vodou - malá držela stříkačku, já nenápadně píst, malá si dala stříkačku do pusinky a já se začala smát a při tom mírně zmáčkla… Malá rychle ucukla, jak ucítila kapičky vody v pusince, ale protože se jí líbilo, že se směju, za chvilku to zase nadšeně opakovala. Takto jsem do ní dostala 5ml (opravdu mi tam nechybí žádná nula a trvalo nám to asi čtvrt hodiny… :zed: ) Ale snad je to první vlaštovka a už se konečně umoudří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.6.11 22:40
Ajla píše:
tak dnes jsem zkusila dat jen spicku lzicky na 100ml a pil taky, aspon ze tak kdyz nic jinyho nechce

A myslíš, že čistou vodu by nepil? Vždyť to tam nemůže už ani poznat :mrgreen: Každopádně závidím, že pije aspoň něco, u nás to vypadá na hooodně dlouhý boj… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
26.6.11 10:59

tak alespon ze neco vypila myslim zej eto dobry zacatek…che to asi formou hry, ja takhle malyho naucila past koniky nelibilo se mu to fnukal a kdyz jse mse smala pak se smal taky a od ty doby pas jak o zivot…

Ja mu obyc vodu davala a to fakt nechce ale kdyz jsem ochutnala fakt je to hodne slaby s tou ctvrtkou lzicky a vcera mi vypil 50 coz je zazrak, kdyz uz neco vypil ak jsem mu to musela kapat do pusinky a ted pil sam…ale ne pokazdy jen kdyz mel hlas a ja to zkousela pred kojeni tak to pil krasne..pak jednou na skytavku taky hezky..tak si rikam ze kdyz bude horko bude to pit dost a postupne zkusim zas tu vodu kdyz to am td tak sůaby, s 2 lzickama by to pil asi lip ale aspon ze tak to staci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.6.11 14:48

Hmm, tak to jste dobrý. U nás se pořád bojkotuje¨všechno, co není prso:-D Tak zatím pořád hasíme žízen s MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
26.6.11 21:32

no a nds varil caj manzel dala jsem do lahvicky pulku lzicky ani ne a rikam dej tam 100 ml a samozrejme ze tam dal 150 ml a malej to taky pil..divny ze vodu tea nechce kdyz to ma tak slabounky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
26.6.11 22:10
atominnka píše:
Hmm, tak to jste dobrý. U nás se pořád bojkotuje¨všechno, co není prso:-D Tak zatím pořád hasíme žízen s MM.

Pokud kojíš, tak je to v pohodě, neboj :palec: Můj starší byl taky kojený a taky nechtěl pít, ale každé jídlo zapíjel ode mě, takže tekutin měl dost. Jenže malá je na UM a vypije mi max 300-400ml/den (a většinu z toho dopoledne a ještě s donucením), plus k tomu masozel. příkrm, ovoce a kaše večer, ale vše strašně husté… Jo a dneska už se nenechala oblbnout ani hrou, sice se smála, ale pro jistotu se zavřenou pusenkou :roll: No nervy moje… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
27.6.11 08:27

Tak jsem zakoupila brčko v DM, protože malá pila z lahve max 20ml a z Lovi hrníčku tak 120ml. A nečekaný úspěch, vytáhla celou láhev a kousek, což je přes 250ml. A to jsem ještě před měsícem a půl, když jsme s pitím začly, plakala, že má propadlou fontanelu a je dehydrovaná a nechce pít..
Takže holky - vytrvat.. Taky jsem četla, že nějaké holky to zkoušely s tou „stříkačkou“, co je u Nurofen sirupu… Ale myslím, že až budou mít opravdu žížu, tak už tu vodu odmítat nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí