Jak naučit 7m dítě pít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
27.6.11 10:48
elija píše:
atominnka píše:
Hmm, tak to jste dobrý. U nás se pořád bojkotuje¨všechno, co není prso:-D Tak zatím pořád hasíme žízen s MM.
Pokud kojíš, tak je to v pohodě, neboj :palec: Můj starší byl taky kojený a taky nechtěl pít, ale každé jídlo zapíjel ode mě, takže tekutin měl dost. Jenže malá je na UM a vypije mi max 300-400ml/den (a většinu z toho dopoledne a ještě s donucením), plus k tomu masozel. příkrm, ovoce a kaše večer, ale vše strašně husté… Jo a dneska už se nenechala oblbnout ani hrou, sice se smála, ale pro jistotu se zavřenou pusenkou :roll: No nervy moje… :zed:

To jo, vím, že kojit stačí,ale ruku na srdce, radši bych občas malou dala tatínkovi na ven a trochu vydechla, v klidu uklidila… Takhle musím poořád s nima, aby měla malá mlíko. Ona se totiž vody, čaje, ěťávy nenapije ani když má žízeň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
27.6.11 12:30
atominnka píše:
elija píše:
atominnka píše:
Hmm, tak to jste dobrý. U nás se pořád bojkotuje¨všechno, co není prso:-D Tak zatím pořád hasíme žízen s MM.
Pokud kojíš, tak je to v pohodě, neboj :palec: Můj starší byl taky kojený a taky nechtěl pít, ale každé jídlo zapíjel ode mě, takže tekutin měl dost. Jenže malá je na UM a vypije mi max 300-400ml/den (a většinu z toho dopoledne a ještě s donucením), plus k tomu masozel. příkrm, ovoce a kaše večer, ale vše strašně husté… Jo a dneska už se nenechala oblbnout ani hrou, sice se smála, ale pro jistotu se zavřenou pusenkou :roll: No nervy moje… :zed:
To jo, vím, že kojit stačí,ale ruku na srdce, radši bych občas malou dala tatínkovi na ven a trochu vydechla, v klidu uklidila… Takhle musím poořád s nima, aby měla malá mlíko. Ona se totiž vody, čaje, ěťávy nenapije ani když má žízeň…

Tak v tomhle tě naprosto chápu :mrgreen: Vidíš, jak máš chytrou dcerku - tak malá a už ví, jak si maminku pojistit :wink: :lol:
Taky jsem ráda, když někdo pohlídá. Jenže když malou poprvé (a zatím i naposled) večer hlídala babička, nechtěla jí pít ani to mléko… :roll: Tím mi odpadá jediná výhoda nekojení, ach jo… Musí mít žízeň, má suchou pusinku, fontanelu propadlou a je jí to úplně jedno. Pozítří jdeme na osmiměsíční prohlídku, tak jsem zvědavá, co nám na to řekne dr. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
27.6.11 21:39
elija píše:
atominnka píše:
elija píše:
atominnka píše:
To jo, vím, že kojit stačí,ale ruku na srdce, radši bych občas malou dala tatínkovi na ven a trochu vydechla, v klidu uklidila… Takhle musím poořád s nima, aby měla malá mlíko. Ona se totiž vody, čaje, ěťávy nenapije ani když má žízeň…
Tak v tomhle tě naprosto chápu :mrgreen: Vidíš, jak máš chytrou dcerku - tak malá a už ví, jak si maminku pojistit :wink: :lol:
Taky jsem ráda, když někdo pohlídá. Jenže když malou poprvé (a zatím i naposled) večer hlídala babička, nechtěla jí pít ani to mléko… :roll: Tím mi odpadá jediná výhoda nekojení, ach jo… Musí mít žízeň, má suchou pusinku, fontanelu propadlou a je jí to úplně jedno. Pozítří jdeme na osmiměsíční prohlídku, tak jsem zvědavá, co nám na to řekne dr. :think:

Jj, ví to moooc dobře. Když byla menší(tak 5m) každýmu, kdo s ní měl jít ven (máma, manžel, ségry..), vyváděla v kočáru tak, že byl do 20min zpátky a musela sem jí¨t stejně já.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
27.6.11 22:12

ja jsme taky chtela malyho naucit pit hlavne porot kdyz si ho nekdo bere ven, dnes ho meal tchyne sice od 3 ale porad byl silenej parak…tak jsem ji dla caj sebou a prej ho enchtel a kdyz prisli tak mi ho pil krasne kdyz jsem to zkusila a ona pak rikala ze mu ten dudlicek dala jen na kraj a on si to nevzal..to je pak rpoblem kdyz mu neumi dat flasku poradne on s ni malilinko zapasi totiz nejdriv nez si ji chytne dobre a musi se mu dat dal…tak snad ji taky bude pit abych byla v klidu vic…tuu fontanelu taky porad kontroluj a bojim se aby v tomhle horku nemel zizu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
27.6.11 22:18

Přidávám podobnou zkušenost - do cca 11 měsíců mi malý pil jen z prsa, všechno ostatní bojkotoval, vodu plival a prskal, měl z toho srandu… pak trošku vzal na vědomí vodu.. a nakonec vyhrálo opravdu to brčko z DM - když měl 14 měsíců, byli jsme na víkend s kámošama a jejich klukem, ráno mu udělali do jeho lahvičku sunar a než jsme se otočili, tak mu to náš syn vypil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
27.6.11 22:22

Atominnko, přesně to samé dělal i můj starší, taky nebyl půjčovací - cca od 3 měs. se na něj nesměl do kočárku nikdo ani podívat, hned spustil :-) Plavání na vaničkách úplně celé prořval, začal když ho instruktorka vzala na ruky a skončil, když mi ho předala a pak ještě nějakou dobu pofňukával, abych jako viděla, jak trpěl chudáček :mrgreen: Ale jestli tě to uklidní, tak malá je pravý opak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
27.6.11 22:35
elija píše:
Atominnko, přesně to samé dělal i můj starší, taky nebyl půjčovací - cca od 3 měs. se na něj nesměl do kočárku nikdo ani podívat, hned spustil :-) Plavání na vaničkách úplně celé prořval, začal když ho instruktorka vzala na ruky a skončil, když mi ho předala a pak ještě nějakou dobu pofňukával, abych jako viděla, jak trpěl chudáček :mrgreen: Ale jestli tě to uklidní, tak malá je pravý opak :wink:

to na malou se lidi dívat smí, ale nesmí na ni šahat:-D a taky si vybírá, na koho se bude smát.-D dneska mi vlitla ke kocaru nejaka babizna - je to je kukacka, ta ma oci, dobry mala se smala, baba ji chtela pohladit - rev na cely namesti. a dobre ji tak babizne aspon vi, ze cizi deti se nesaha:-D (jeste ze mala jen rve, ze treba nekouse:-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
28.6.11 14:57

Holky prosím co je to za brčko z Dm???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
28.6.11 15:22

Tohle neni přímo z Dm,ale jinak je to stejný http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
28.6.11 15:27

Moje Brčko z DM - u nás stálo 89,–, pod jejich značkou Babylove, má asi 265ml, je od 12 měsíců (ale to nic neznamená, jen je asi větší a nemá uši).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
28.6.11 16:20

Holky děkuju moc,malá nechce nic a ničím tak snad jí tuto pomůže už jsem z toho zoufalá a to už je jí přes deset měsíců :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
28.6.11 16:50
petrusepetrus píše:
Holky děkuju moc,malá nechce nic a ničím tak snad jí tuto pomůže už jsem z toho zoufalá a to už je jí přes deset měsíců :-(

Naše pije jen z toho brčka,ale taky to neni žádná sláva,spíš s tim dělá kraviny,ale aspoň do sebe něco dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
28.6.11 16:58

ahojik ja vcera nekde koukala na takovy kelimky se zaviracim brckem a hned jsem si na vas vzpomnnela, jeeste me napadlo psala jsi ze mala nechce nic ridkyho ze vsechno hned plive a ji presniddavku? Jestli jo tak co ji dat presnifdavkua tu pomalicku redit a redti az si zvykne..mozna je to uplna hovadina fakt jeset nevim malymu jsou 3 mesice takze zkusenost nemam ale uvidis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
29.6.11 00:05
Ajla píše:
ahojik ja vcera nekde koukala na takovy kelimky se zaviracim brckem a hned jsem si na vas vzpomnnela, jeeste me napadlo psala jsi ze mala nechce nic ridkyho ze vsechno hned plive a ji presniddavku? Jestli jo tak co ji dat presnifdavkua tu pomalicku redit a redti az si zvykne..mozna je to uplna hovadina fakt jeset nevim malymu jsou 3 mesice takze zkusenost nemam ale uvidis

Díky za radu, hovadina to určitě není :-) Přesnídávky (jako ty řídké ze skleničky) jsem jí ještě nezkoušela, když už tak Frutapury od Hami, jsou trochu hustší, ale taky je dost plive, tak do nich přidávám sušenku :oops: , když už je musím dávat… Jinak jí nastrouhané čerstvé ovoce a rozmačkaný banán, to je bez problémů, ale běda, jak jí do toho přileju trochu vody…
No pořád zkoušíme - stříkačkou, kelímkem, flaškou, hrníčkem s pítkem; vodu, čaj, šťávičky, zeleninové vývary; jenže malá jak zmerčí, že se něco chystá, semkne rtíky a neproklouzne ani kapka :zed: Dokonce si vypracovala techniku řehtání či vztekání se (podle nálady) se zavřenou pusou, aby jí tam náhodou v nestřežené chvilce něco nepřistálo… :roll:
Zítra jdeme k dr. na osmiměsíční prohlídku, tak jsem zvědavá, co ona na to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
29.6.11 00:15
MarkyM píše:
petrusepetrus píše:
Holky děkuju moc,malá nechce nic a ničím tak snad jí tuto pomůže už jsem z toho zoufalá a to už je jí přes deset měsíců :-(
Naše pije jen z toho brčka,ale taky to neni žádná sláva,spíš s tim dělá kraviny,ale aspoň do sebe něco dostane.

Hmmm, tak naše vůbec nechápe, že se to musí sát a né kousat… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky