Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
elija píše:atominnka píše:Pokud kojíš, tak je to v pohodě, neboj
Hmm, tak to jste dobrý. U nás se pořád bojkotuje¨všechno, co není prso:-D Tak zatím pořád hasíme žízen s MM.Můj starší byl taky kojený a taky nechtěl pít, ale každé jídlo zapíjel ode mě, takže tekutin měl dost. Jenže malá je na UM a vypije mi max 300-400ml/den (a většinu z toho dopoledne a ještě s donucením), plus k tomu masozel. příkrm, ovoce a kaše večer, ale vše strašně husté… Jo a dneska už se nenechala oblbnout ani hrou, sice se smála, ale pro jistotu se zavřenou pusenkou
No nervy moje…
To jo, vím, že kojit stačí,ale ruku na srdce, radši bych občas malou dala tatínkovi na ven a trochu vydechla, v klidu uklidila… Takhle musím poořád s nima, aby měla malá mlíko. Ona se totiž vody, čaje, ěťávy nenapije ani když má žízeň…
atominnka píše:elija píše:To jo, vím, že kojit stačí,ale ruku na srdce, radši bych občas malou dala tatínkovi na ven a trochu vydechla, v klidu uklidila… Takhle musím poořád s nima, aby měla malá mlíko. Ona se totiž vody, čaje, ěťávy nenapije ani když má žízeň…atominnka píše:Pokud kojíš, tak je to v pohodě, neboj
Hmm, tak to jste dobrý. U nás se pořád bojkotuje¨všechno, co není prso:-D Tak zatím pořád hasíme žízen s MM.Můj starší byl taky kojený a taky nechtěl pít, ale každé jídlo zapíjel ode mě, takže tekutin měl dost. Jenže malá je na UM a vypije mi max 300-400ml/den (a většinu z toho dopoledne a ještě s donucením), plus k tomu masozel. příkrm, ovoce a kaše večer, ale vše strašně husté… Jo a dneska už se nenechala oblbnout ani hrou, sice se smála, ale pro jistotu se zavřenou pusenkou
No nervy moje…
Tak v tomhle tě naprosto chápu
Vidíš, jak máš chytrou dcerku - tak malá a už ví, jak si maminku pojistit
![]()
Taky jsem ráda, když někdo pohlídá. Jenže když malou poprvé (a zatím i naposled) večer hlídala babička, nechtěla jí pít ani to mléko…
Tím mi odpadá jediná výhoda nekojení, ach jo… Musí mít žízeň, má suchou pusinku, fontanelu propadlou a je jí to úplně jedno. Pozítří jdeme na osmiměsíční prohlídku, tak jsem zvědavá, co nám na to řekne dr. ![]()
elija píše:atominnka píše:Tak v tomhle tě naprosto chápuelija píše:To jo, vím, že kojit stačí,ale ruku na srdce, radši bych občas malou dala tatínkovi na ven a trochu vydechla, v klidu uklidila… Takhle musím poořád s nima, aby měla malá mlíko. Ona se totiž vody, čaje, ěťávy nenapije ani když má žízeň…atominnka píše:Pokud kojíš, tak je to v pohodě, neboj
No nervy moje…
Vidíš, jak máš chytrou dcerku - tak malá a už ví, jak si maminku pojistit
![]()
Taky jsem ráda, když někdo pohlídá. Jenže když malou poprvé (a zatím i naposled) večer hlídala babička, nechtěla jí pít ani to mléko…Tím mi odpadá jediná výhoda nekojení, ach jo… Musí mít žízeň, má suchou pusinku, fontanelu propadlou a je jí to úplně jedno. Pozítří jdeme na osmiměsíční prohlídku, tak jsem zvědavá, co nám na to řekne dr.
Jj, ví to moooc dobře. Když byla menší(tak 5m) každýmu, kdo s ní měl jít ven (máma, manžel, ségry..), vyváděla v kočáru tak, že byl do 20min zpátky a musela sem jí¨t stejně já.-)
ja jsme taky chtela malyho naucit pit hlavne porot kdyz si ho nekdo bere ven, dnes ho meal tchyne sice od 3 ale porad byl silenej parak…tak jsem ji dla caj sebou a prej ho enchtel a kdyz prisli tak mi ho pil krasne kdyz jsem to zkusila a ona pak rikala ze mu ten dudlicek dala jen na kraj a on si to nevzal..to je pak rpoblem kdyz mu neumi dat flasku poradne on s ni malilinko zapasi totiz nejdriv nez si ji chytne dobre a musi se mu dat dal…tak snad ji taky bude pit abych byla v klidu vic…tuu fontanelu taky porad kontroluj a bojim se aby v tomhle horku nemel zizu
Přidávám podobnou zkušenost - do cca 11 měsíců mi malý pil jen z prsa, všechno ostatní bojkotoval, vodu plival a prskal, měl z toho srandu… pak trošku vzal na vědomí vodu.. a nakonec vyhrálo opravdu to brčko z DM - když měl 14 měsíců, byli jsme na víkend s kámošama a jejich klukem, ráno mu udělali do jeho lahvičku sunar a než jsme se otočili, tak mu to náš syn vypil ![]()
Atominnko, přesně to samé dělal i můj starší, taky nebyl půjčovací - cca od 3 měs. se na něj nesměl do kočárku nikdo ani podívat, hned spustil
Plavání na vaničkách úplně celé prořval, začal když ho instruktorka vzala na ruky a skončil, když mi ho předala a pak ještě nějakou dobu pofňukával, abych jako viděla, jak trpěl chudáček
Ale jestli tě to uklidní, tak malá je pravý opak ![]()
elija píše:
Atominnko, přesně to samé dělal i můj starší, taky nebyl půjčovací - cca od 3 měs. se na něj nesměl do kočárku nikdo ani podívat, hned spustilPlavání na vaničkách úplně celé prořval, začal když ho instruktorka vzala na ruky a skončil, když mi ho předala a pak ještě nějakou dobu pofňukával, abych jako viděla, jak trpěl chudáček
Ale jestli tě to uklidní, tak malá je pravý opak
to na malou se lidi dívat smí, ale nesmí na ni šahat:-D a taky si vybírá, na koho se bude smát.-D dneska mi vlitla ke kocaru nejaka babizna - je to je kukacka, ta ma oci, dobry mala se smala, baba ji chtela pohladit - rev na cely namesti. a dobre ji tak babizne aspon vi, ze cizi deti se nesaha:-D (jeste ze mala jen rve, ze treba nekouse:-D )
Tohle neni přímo z Dm,ale jinak je to stejný http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Moje Brčko z DM - u nás stálo 89,–, pod jejich značkou Babylove, má asi 265ml, je od 12 měsíců (ale to nic neznamená, jen je asi větší a nemá uši).
Holky děkuju moc,malá nechce nic a ničím tak snad jí tuto pomůže už jsem z toho zoufalá a to už je jí přes deset měsíců ![]()
petrusepetrus píše:
Holky děkuju moc,malá nechce nic a ničím tak snad jí tuto pomůže už jsem z toho zoufalá a to už je jí přes deset měsíců
Naše pije jen z toho brčka,ale taky to neni žádná sláva,spíš s tim dělá kraviny,ale aspoň do sebe něco dostane.
ahojik ja vcera nekde koukala na takovy kelimky se zaviracim brckem a hned jsem si na vas vzpomnnela, jeeste me napadlo psala jsi ze mala nechce nic ridkyho ze vsechno hned plive a ji presniddavku? Jestli jo tak co ji dat presnifdavkua tu pomalicku redit a redti az si zvykne..mozna je to uplna hovadina fakt jeset nevim malymu jsou 3 mesice takze zkusenost nemam ale uvidis
Ajla píše:
ahojik ja vcera nekde koukala na takovy kelimky se zaviracim brckem a hned jsem si na vas vzpomnnela, jeeste me napadlo psala jsi ze mala nechce nic ridkyho ze vsechno hned plive a ji presniddavku? Jestli jo tak co ji dat presnifdavkua tu pomalicku redit a redti az si zvykne..mozna je to uplna hovadina fakt jeset nevim malymu jsou 3 mesice takze zkusenost nemam ale uvidis
Díky za radu, hovadina to určitě není
Přesnídávky (jako ty řídké ze skleničky) jsem jí ještě nezkoušela, když už tak Frutapury od Hami, jsou trochu hustší, ale taky je dost plive, tak do nich přidávám sušenku
, když už je musím dávat… Jinak jí nastrouhané čerstvé ovoce a rozmačkaný banán, to je bez problémů, ale běda, jak jí do toho přileju trochu vody…
No pořád zkoušíme - stříkačkou, kelímkem, flaškou, hrníčkem s pítkem; vodu, čaj, šťávičky, zeleninové vývary; jenže malá jak zmerčí, že se něco chystá, semkne rtíky a neproklouzne ani kapka
Dokonce si vypracovala techniku řehtání či vztekání se (podle nálady) se zavřenou pusou, aby jí tam náhodou v nestřežené chvilce něco nepřistálo… ![]()
Zítra jdeme k dr. na osmiměsíční prohlídku, tak jsem zvědavá, co ona na to ![]()
MarkyM píše:petrusepetrus píše:Naše pije jen z toho brčka,ale taky to neni žádná sláva,spíš s tim dělá kraviny,ale aspoň do sebe něco dostane.
Holky děkuju moc,malá nechce nic a ničím tak snad jí tuto pomůže už jsem z toho zoufalá a to už je jí přes deset měsíců
Hmmm, tak naše vůbec nechápe, že se to musí sát a né kousat… ![]()