Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
taky mame stejny problem, flasku ji nabizim 2 mesice a nic ina to nechche a kdyz to pije, tak ji to tece vsude po brade porotze to pousti pusinou ven, nekdy se stane ze slysim jak to polyka ale to je fakt malilinkato. proste nechce, jen prso.
holky vy máte aspoň prsa…
Já už nevím co s ní,mluvila jsem s kamarádkou u tý to došlo až do takového extremu že měl malej koliku a musela ho zakleknout a prostě to do něj lejt ![]()
Kája jednou kousla do brčka a konečná,jak vidí že se k ní něco blíží tak už pro jistotu máchá rukama
bojím se že v horkách skončíme na kapačkách ach jo
Petruš a ty jí nedáváš umělý?To se taky počítá do pitnýho režimu.
Dávám ale toho ypije stěží 500 denně…má už i suchou pusinku teď jak byla ta horka,nevěřím tomu že neměla žízeň…
A ty máš problém s tím,že ti nic nepije nebo nechce pít z ničeho?
Co zkusit já dávat po lžičkách?
petrusepetrus píše:
Dávám ale toho ypije stěží 500 denně…má už i suchou pusinku teď jak byla ta horka,nevěřím tomu že neměla žízeň…
Petruš jsme na tom úplně stejně. Malá je taky na UM, ale vypije mi tak 300-400ml za den, dnes dokonce jen 200ml - a to se mi ještě poblila u kaše, byla moc řídká…
Byly jsme teď v poradně a doktorka říkala, ať ji zkusím nenutit a jen před ní hodně pít, že se třeba chytí. No nevím
Ale je fakt, že už má asi k pití dost averzi, má vypracované opravdu účinné obranné reakce, nedostanu do ní ani mililitr
![]()
Nechce pít nic a z ničeho,ani po lžičkách,prostě nijak.Začne hned máchat rukama,ani neví co v lahvičku,hrnku,lžičce či kdekoliv jinde mám.Ale jak vidí že se jde jíst hned vše ok.Ani mezi jídlem nic nechce… ![]()
Tak, vývoj u nás - začala nám růst druhá jednička a malá nepije několik dní už NIC, dokonce ani UM
Náš jídelníček - ráno kaše, na svačinu jogurt, oběd masozelenina, svačina ovoce a večeře opět kaše (hustá) + 0-10ml tekutin s řevem stříkačkou do pusy (nebo někde poblíž, podle toho, co trefím
)… A poradna v 8 měsících - asi jí to stačí (?!?), nenutit pít, ať jí to nezprotivím. No nevím, myslím, že už se stalo
Zase začínají vedra, tak doufám, že malá má aspoň nějaký pud sebezáchovy a něco s tím konečně podnikne ![]()
My máme první malý úspěch. Přestala jsem malé na pár dní nabízet pití(nebylo horko) a včera, když jsem ji dala hrnek,tak se napila. I když jen 20ml, ale u nás je to úspěch:-)
Já třeba malej nechávám pítko na zemi kde si hraje a ona si snim začne hrát a u tý příležitosti se i napije ![]()
jj to jsem dělala taky, než přišla na to,že se stím dá taky na tu zem stříkat a matlat to, popř seč v tom vyválet ![]()
Tak jsem konečně přišla na to, co naše malá pije - bazénovou vodu ohřátou na 31st. a obohacenou chlorem, z delfínka, co má na čumáčku dírku
A když jsem jí sebrala delfínka, neváhala potopit celou pusenku!!! Ale kromě tohoto „úspěchu“ nepije pořád nic, ani UM
Občas při hře se stříkačkou cca 20ml za den… Ale aspoň jsem ji po pár dnech dávení naučila na řidší jídlo - ne že by snad teklo, ale nestojí v něm lžička ![]()
nase prdola by rovnou chtela pit ze sklenicky, proste lahvicku s dudlik nechce, tak jestli zkusim nejaky hrnecek.. ![]()