Problém s velmi tvrdou stoličkou u miminka

1393
20.6.11 07:58

problém s velmi tvrdou stoličkou u miminka

ahoj
chtěla bych se zeptat, zda máte nebo měli jste někdo problém s tvrdými bobky u mimča a popřípadě rady jak na ně. Já mám 5ti měsíčního cvrčka a fakt už nevím co s ním, kříčí a tlačí jak dospělej a nejde mu to vykadit, vždy mu musím pomoct teploměrem aby se mu otevřel konečníček a pak mu tlačím na kolínkama na bříško a tak něják to vždy vytlačíme,ale po pravdě se mu nedivím, že mu to samotnému nejde, když to vždy vidím, co z něj vyleze, jsou to prostě tvrdý takový ty skládaný bobky velký.
No a jinak už přikrmujeme na oběd ruzné zeleninky, jinak kojím a ted jsem koupila i přímo na bříško, zácpu atd.. umělé mlíko od beby, které zatím zkouším jednou denně místo kojení. Zkoušela jsem i ruzné štávičky ovocné ale nic to neudělalo a zase to do něj nechci zatím moc lít. Jinak se ho snažim prolejvat čajíkama. Tak děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5532
20.6.11 08:04

Zkus mu dát emulips. Tak pět kapiček denně a bude to lepší, uvidíš :wink:
Držím palce, ať se drobeček netrápí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
20.6.11 08:05

U nás na to pomohlo do zeleniny přidávat ovesné vločky, ale nevím jak jste na tom s lepkem a nebo do každé porce lžičku olivového oleje. Vysadila jsem banány a rýži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.6.11 08:09

Známá má tříměsíčního s podobným problémem. Doktor poradil dělat UM (je na UM) z odvaru z ovesných vloček. A kadí krásně:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
20.6.11 08:11

tterko, prosím tě a není to až pro starší děti,abych zase malému něják neublížila? koukám na to na netu a píší tam až od 3 let?? ale jinak děkuji a zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.6.11 08:13

Mrkev taky dost staví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
20.6.11 08:15

Vyřaď ze zeleniny mrkev, rýži. Vyměň UM.
Dej cuketu, švestky, jablíčko, obyčejný neslazený čaj(sladký šťávičky nejsou třeba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
20.6.11 08:29

prosím a ten odvar z ovesných vloček bych měla udělat jak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.6.11 08:36

https://www.emimino.cz/…locek-37185/ nevím, ale dá se najít:-)
Toho lepku bych se asi až tak nebála, doporučuje se zavést po malých dávkách mezi 4-6 měsícem a vy už i krmíte pevnou stravou. Ale můžeš konzultovat s lékařem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
20.6.11 08:45
hanysm píše:
tterko, prosím tě a není to až pro starší děti,abych zase malému něják neublížila? koukám na to na netu a píší tam až od 3 let?? ale jinak děkuji a zkusím

Neboj se, neublíží mu to. Běžně dáváme tyhle výrobky i novorozeňátkům, jen v upraveném dávkování. Ty tři roky musí být na etiketě uvedeny kvůli evropským normám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
20.6.11 09:02

Ahoj my máme podobnej problém, ale teda spíš že je malá „zašpuntovaná tuhou“ a pak už se vykaká krásně, no já ji nato dávám sirup laktuloza a teda bezvadný, ředí to totiž stolici a je tokrásně slaďoučký, takže mi to pěkně baští, i starší měl stím problémy jak sme začaly s příkrmama i teď (chudáčci to mají po mě) poijeme hodně, pohybu máme taky plno, takže u nás zabralo až toto a mám pocit že to není věkem nijak ohraničeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
20.6.11 09:10

Ilčo a to taky seženu v lekárně?? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaella69
20.6.11 09:47

Ahoj,

já mám dobrou zkušenost s nutrilonem comfort, a z příkrmů výborně prohání brokolice ;-) Nemixuj mu jen samotnou zeleninu, nech tam trochu vody, at je to řidší a kapka olivovýho oleje je taky dobrá. Nejhůř vždycky kadí, když ji dám do papání moc brambůrek…

• Citovat
  • Upravit
12915
20.6.11 10:03

jo v lékárně tohle je ono http://www.lekarna.cz/…200ml-sirup/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
20.6.11 10:13

Ahoj, já mám teda chlapečka trochu staršího, ale někdy si připadám jako alchymista. Když začne bobkovat nebo přestane kakat úplně nasadím dýni a do pití přidám hruškovou šťávu (na šťávu je u vás asi brzo). Když to s dýní trochu přepísknu, tak při řídké stolici přihodím druhý den kousek banánu, rýži a mrkev. A takhle pořád dokola. Můj život řídí prostě bobek :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí