Jak nerozmazlit dítě?

Anonymní
20.6.11 12:49

Jak nerozmazlit dite?

Ahoj, měla bych na vas takovy trochu hloupy dotaz: co delat, abysme NEROZMAZLILI dite? mame chlapecka 4 mesice a zda se mi, ze zacina „zkouse“ - napr. zacne plakat v hraci postylce -necham ho chvili, aby si nezvykal, ze dobehnu hned jak ppipne. Ale za chvili uz RVE az je rudy! ale kdyz ho zvednu je ticho a usmev… kdyz ho pokladam zpet - opet rev. driv to nedelal… mamstrach, abych ho nerozmazlila a aby na nas s pritelem nebyl ZAVISLY. Jsem s nim cele dny a hlidani nemame moznost - babicky tety daleko… ted jsem ho pujcila na 20 minut kamosce s kocarkem ven a celou dobu jsem stala u okna a vyhlizela je. Mela jsem pocit, ze mi chybi cast me samotne, kdyz jjsem byla bez nej. Je to normalni? Ale jak to udelat aby to stejne necitlil on? Aby nebyl zavislak? PROSIM poradte jak jste to resili VY? predem mkoc moc dekuji :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
20.6.11 12:52

Malá to taky dělala,těď ji je 6.měsíců a taky to zkouší.Nikdy jsme nad tím doma nijak nepřemýšleli,já si ji užívám a rve mi to srdce když brečí.I když bych řekla,že už si vyhraje trochu a pozornost tak nevyžaduje.Takže bych to zatím neřešila,jsou maličký a potřebujou mámu u sebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
20.6.11 12:57

Dozvíš se, že takhle malé dítě rozmazlit nejde.
Dodnes nevím, jestli je to pravda. Vím jen, že se tvrdí, že mimča nejsou vochalebná - já mám vyčuránky oba maximální od narození.
Dítě podle mě musí být aspoň trochu závislé na rodičích, vždyť tráví většinu času s nima. Dítě potřebuje jistotu a tu má ve svých rodičích.
Myslím, že mluvit o závislosti ve 4 měsících je brzy. Sama píšeš, že jsi kamarádce půjčina na chvíli dítě a neodlepila jsi se od okna. Kdo nemá být závislý, ty na dítěti nebo dítě na tobě? Tomu se prostě nevyhneš.
A ta rozmazlenost. Pokud budeš dostatečně důsledná, dítě podle mě nerozmazlíš.
Nebo ho chceš dát do prázdnýho pokoje a jídlo podstrkovat tyčí? Teď už ale přeháním.
Prostě dělej to, co říkají tvoje instinkty matky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
20.6.11 12:59

A když brečí, že má hlad, tak ho taky chvíli necháš, aby si nezvykal? Přitom je to úplně stejná potřeba miminka. Je přeci samozřejmé, že přebalíš, aby byl v suchu, nakrmíš, aby neměl hlad a pochováš, když chce k mamince, ne?
Se mnou spí malá od malička v posteli, bude jí devět měsíců a na stěhování do vlastní postýlky, nedej Bože do vlastního pokojíčku, to zdaleka nevypadá :mrgreen: No a co? Do maturity se mnou spát nebude, jednou na to budu se slzou v oku vzpomínat. :srdce:
Kočárek nepůjčuju, připadala bych si jak po celkové amputaci :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit
65315
20.6.11 13:03

Tím,že ho bude chovat,mazlit a tišit při pláči ho nerozmazlíš.....vždyt jsou mu 4 měsíce…a má tebe jako středobod vesmíru :srdce:
taky jsem matyáška nenechávala plakat…to už muselo být,když jsem k němu hned nešla..A dnes???
není rozmazlený…
Už je s ním domluva,takže už ví,co může a nesmí,kde jsou nějaké hranice…
Máš miminečko,toto neřeš a užívej si to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
20.6.11 13:04

ahojky, můj malej (necelé 4 měsíce) to dělá taky. je nakrmenej, přebalenej, ale řve. tak ho pochovám a je v klidu. občas mi takhle řve v kočárku. když můžu, pochovám, ale nemůžu ho nést na ruce půl hodiny, to by mi ruka upadla, tak občas pobrekává a pak usne :nevim: :mrgreen: taky se bojím, abych ho moc nenavykla na to, že kníkne a bude po jeho, ale v tomhle věku je opavdu ještě brzy na tyhle úvahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.11 13:10

Holky, diky za komentare - to jste me uklidnily ze je t u vas stejne. uvidime teda, jak se to bude vyvijet dal… diky a krasny den

• Citovat
  • Upravit
81479
20.6.11 13:11

Myslím, že diskuze vyvolá hádku.
Sama si myslím, že je zcela normální, ze dítě je závislé na rodičích. Cíleně bych určitě nenechávala brečet. Samozřejmě pokud začne zrovna v momentě, kdy stojíš mokrá ve sprše nebo sedíš na záchodě, je situace jiná. Uměle bych je ale nevytvářela. dítě bude akorát nejisté. Spíš využívej chvil, kdy je ochotné se zabavit samo, bez tvé přítomnosti, zbytečně nezasahuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.6.11 13:14

Je to sice blbý, ale miminko na vás JE ZÁVISLÝ :nevim: Nikoho jiného než maminku a tatínka nemá. Nedokáže nic jiného než plakat, když mu něco chybí. A potřeba mazlit se, poznávat svět a být s maminkou je stejná, jako je třeba hlad :nevim:
Já teda měla dcerku hroznou, jak jsem ji položila, hned řvala. A já ji řvát nenechávala a jsem za to ráda, mám úžasnou holčičku :srdce: Doufám, že i v budoucnu ke mně bude mít důvěru, že se na mě může kdykoliv obrátit a já jí ráda pomůžu, stejně jako když byla miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.11 13:15

Já to teda dělám tak (od malička), že pokud můžu, tak přijdu na první „požádání“ (ve vašem případě zakňourání) a nevidím v tom žádný problém přijít, když mě volá moje dítě (které notabene za mnou přijít nemůže) a já nemám nic na práci, pokud nemůžu, řeknu, co se děje a musí prostě počkat. Klidně to opakuju do aleluja, že teď dělám tohle a tohle a pak hned přijdu. Podle mého názoru ho teď učíš maximálně to, že když bude řvát dostatečně dlouho a nahlas, tak si pozornost vyřve. Nějaké tvoje „hry“ v tomto věku absolutně nemůže chápat, on neví, že nejdeš, protože je to „pro jeho dobro“ :lol: :lol: :lol:

A ano, podle mě je úplně normální, když ti takto malé miminko chybí. Já to mám takhle občas i teď (resp. měla bych, kdyby jel třeba někam na dýl), ale malý to tak rozhodně necítí, ten jde ven s kýmkoli a ani po mně nevzdechne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
20.6.11 13:18

Taky si myslím že naše mimča nás prostě potřebují,jsme jejich jistota.
Malou mám stále u sebe,když zapláče jdu za ní,pokaždý to má nějaký důvod,ať je to hlad,počuraná plínka a nebo prostě jen stesk.Miminkování šíleně rychle utíká,kašli na rozmazlování a miminko si užívej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
20.6.11 13:18

A ještě něco jsem chtěla napsat :mrgreen:
Matyho jsem 3/4roku nosila po bytě nebo uspávala :zed: Dneska (3,5roku) je to samostatné dítě, nerozmazlené, nezávislé :palec:
A Mája (10,5měsíců)? Celý dny tráví sama, zkoumáním vybavení bytu, pokukováním po bráchovi. Je tak spokojená a zvyklá. Usíná bez problémů sama :srdce: Ale je šíleně závislá, jak se zavřu na záchodě, je zle, jak vidí, že odcházím, řve. Když dělá kraviny u babičky v náručí a já si sednu vedle nich, hned se sápe ke mě :roll:
Tak si vyber :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
20.6.11 13:25

AHOJ, malá přesně tohle taky dělala, nevydržela chvilinku sama, začala hejkat jen co jsem se vzdálila,…nijak sem niky jí nezapírala svoje mazlení a taky jsem si říkala, že je rozmazlená.
Ale časem, jakmile zjistila, že může chytat hračku, že může se otočit tak a tak, že může to a to, vydržela sama si hrát déle a déle. Dnes je malé skoro 8 měsíců, hraje si v ohrádce, různě se převaluje, pak se pomazlíme a stále dokola.
Já malou taky skoro furt nosila a furt jsme se mazlili a houpali. A dnes? Nádherně si vyhraje sama, je společenská vůči ostatním, veselá, spokojená a není to nijaký tintínek přerozmazlenej…
Ono to přejde, tohle jen jen jedno z období z mnoha, kterým miminko v prvním roce prochází. Za měsíc budeš řešit zas úplně něco jiného. Jen se mazlete, tím ji nerozmazlíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
20.6.11 13:28

Nic NEZKOUŠÍ..chová se normálně..přece nebude uvědomělé :mrgreen: :mrgreen:
Nerozmaluješ.
Já myslím, že poznáš až bude vyčůrané..ale to si ještě X měsíců počkáš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
20.6.11 13:40

Dokud děti nechodily/nebatolily se, tak jsem při pláči je brala a chovala. Ležet a nemoct se na někoho dovolat je dosti frustrující.
Pak jsem to dělala podle situace - když jsem fakt nemohla a musela dodělat práci, mluvila jsem na něj ale nechala ho brečet (a dítko zavěšené na noze). Pak jsem to dodělala a vzala ho. Nikdy mě ale nenapadlo ho nechávat a nezvedat (a nechovat) jen tak, aby se nerozmazlil.. :think: Podle mě děti vycítí, když maminka má práci a je soustředěná jinde a když jen tak sedí a nebere ho ze zásady.
No a jak nerozmazlit ty větší? Být důsledná, to je 80% úspěchu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí