Jak naučit dceru se bránit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
677
28.9.18 09:44

@hanka.br. tak to sem to asi napsala špatně, nejednou jsem nějakého parchanta uzemnila i s jeho mamou ;) ale malá je prostě taková díky mě, ale už se vykaslu brát ohledy na ostatní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.9.18 09:49
@nestarejtese píše:
@hanka.br. tak to sem to asi napsala špatně, nejednou jsem nějakého parchanta uzemnilai s jeho mamou ;) ale malá je prostě taková díky mě, ale už se vykaslu brát ohledy na ostatní :)

A to je taky blbě. Mluvíš o malém dítěti - sama bys své dítě taky nazvala parchantem? Ty děti se všechno učí, ve dvou letech v tom nehledej zlý úmysl. Jestliže jsi schopná s takovou negací mluvit o dvouletém dítěti, není rozdíl mezi tebou a těmi, které tak kritizuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.18 09:54
@hanka.br. píše:
Nemám ráda poznámky, když se něco takového stane, volám. A to zejména v případě, že se jedná o dítě - agresora, co ubližuje a ničí úmyslně. Téměř vždy - a v tomto případě dle popisu jednoznačně taky - je na vině příliš benevolentní přístup rodičů k agresivitě dítěte, výchova „individuality“, nespolupracující přístup ke škole a podrývání autority učitele. V takovém případě mám jedinou možnost - rodičům neustále vysvětlovat, jak svým přístupe dítěti ubližují, jak ho vyčleňují z kolektivu, jak z něj dělají v podstatě asociála, který nebude mezi lidmi šťastný. Do té doby musím takové dítě nonstop monitorovat a zabraňovat mu v agresivitě i za cenu toho, že bude věčně jenom se mnou. Je to pro něj dost opruz, ale já mám povinnost chránit děti před agresí a zlobou.

Díky. Já jsem se právě ocitla trošku uprostřed, protože jsem včera odpoledne potkala maminku Tondy, která si stěžovala, že mají zničenou zase věc za 200Kč a není to poprvé (a jaký je ten její kluk mamlas, že si to nechá líbit), a pak zmínila to jméno a já zjistila, že to je ten můj příbuzný (ani jsem nevěděla, že jsou ve stejné třídě). No a večer jsme s manželem potkali tu příbuznou, která zrovna s kamarádkama řešila, jaká je učitelka k.áva, že si dovoluje jí diktovat, kdy se má omlouvat - a hned mě zatáhla do diskuze. Já jen prohodila, že spousta lidí včera hned od školy jela s narvanýma autama na prodloužený víkend, tak třeba to učitelka nechtěla jinak řešit z tohoto důvodu, ale ty ženské se na mě sesypaly, že ještě nemám děti ve škole, tak nevím, jak moc mimo ta učitelka je. No radši jsem hned utekla, ale teď přemýšlím, jestli nemám příbuzné říct, že tu maminku toho kluka znám a můžu ten kontakt domluvit, že to je rozumná ženská a určitě se to vyřeší (protože ona ani neví, že ten agresor nějaký vzkaz pro rodiče dostal napsaný). Nechci se do toho montovat, ale přijde mi zbytečné, že se to chystá nějak hrotit ve škole, když by se to dalo vyřešit i mimo ni (a zaplatit dvě stovky pro tu příbuznou fakt problém není - oni právě mají dostatek všeho a toho kluka vůbec neučí věcí si vážit, on je jinak bystrý a šikovný, ale má v sobě bohužel z domova naučeno, že všechno kolem jsou spotřební věci, které když se zničí, obratem se koupí nové :? )

• Citovat
  • Upravit
677
28.9.18 09:59

@hanka.br. teď jsem zrovna nepsala o dvouletém dítěti,takové malé děti ještě nemají úplně ponětí to chápu samozřejmě,ale myslim tim starší děti. Ale máte pravdu dítě za to nemůže, je to o přístupu rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
28.9.18 10:01
@nestarejtese píše:
@hanka.br. teď jsem zrovna nepsala o dvouletém dítěti,takové malé děti ještě nemají úplně ponětí to chápu samozřejmě,ale myslim tim starší děti. Ale máte pravdu dítě za to nemůže, je to o přístupu rodičů

Vždy je to o přístupu rodičů. Mimochodem, přečetla jsi ten příspěvek z odkazu uvedeném na předchozí stránce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
28.9.18 10:04
@nestarejtese píše:
@hanka.br. tak to sem to asi napsala špatně, nejednou jsem nějakého parchanta uzemnila i s jeho mamou ;) ale malá je prostě taková díky mě, ale už se vykaslu brát ohledy na ostatní :)

Taky mi prijdes razna ve vyjadrovani.
A 1,5 dite, pokud skodi, je to o temperamentu.
O nevychanosti atd mluvim u deti od 3 let vyse.
Nechala bych ji se branit sama, kdyz prijde za Tebou, porad, ar si hracku vezme zpatky, ze je jeji. Kdyz se bude bat, sla bych, rekla, ze je vase a nepoprosil a vzala bych sk ji.

Pokud na nj nekdo najizdi traktorem, rict, at se ozve. Pokud se neozve/nebude to ucinne, reknu tomu diteti sama, ze to teda ne. Je mi jedno, ze je cizi. Ale versinou si to dcera vyresila vzdy sama no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.9.18 10:04
@Anonymní píše:
Díky. Já jsem se právě ocitla trošku uprostřed, protože jsem včera odpoledne potkala maminku Tondy, která si stěžovala, že mají zničenou zase věc za 200Kč a není to poprvé (a jaký je ten její kluk mamlas, že si to nechá líbit), a pak zmínila to jméno a já zjistila, že to je ten můj příbuzný (ani jsem nevěděla, že jsou ve stejné třídě). No a večer jsme s manželem potkali tu příbuznou, která zrovna s kamarádkama řešila, jaká je učitelka k.áva, že si dovoluje jí diktovat, kdy se má omlouvat - a hned mě zatáhla do diskuze. Já jen prohodila, že spousta lidí včera hned od školy jela s narvanýma autama na prodloužený víkend, tak třeba to učitelka nechtěla jinak řešit z tohoto důvodu, ale ty ženské se na mě sesypaly, že ještě nemám děti ve škole, tak nevím, jak moc mimo ta učitelka je. No radši jsem hned utekla, ale teď přemýšlím, jestli nemám příbuzné říct, že tu maminku toho kluka znám a můžu ten kontakt domluvit, že to je rozumná ženská a určitě se to vyřeší (protože ona ani neví, že ten agresor nějaký vzkaz pro rodiče dostal napsaný). Nechci se do toho montovat, ale přijde mi zbytečné, že se to chystá nějak hrotit ve škole, když by se to dalo vyřešit i mimo ni (a zaplatit dvě stovky pro tu příbuznou fakt problém není - oni právě mají dostatek všeho a toho kluka vůbec neučí věcí si vážit, on je jinak bystrý a šikovný, ale má v sobě bohužel z domova naučeno, že všechno kolem jsou spotřební věci, které když se zničí, obratem se koupí nové :? )

Proč mě nepřekvapuje že mám pravdu. Tvoje příbuzná je ten nejhorší typ matky, která udělá ze svého dítěte mrzáčka, ale téměř jistě to bude ona sama, kdo na to dojede, samozřejmě hned za chudákem chlapcem. Stačí, když počká pár let do puberty. Ty se do toho nemíchej, je to zbytečný. Jejich učitelku dost lituju, snad bude dost silná na to, aby si s ní poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.18 10:12
@hanka.br. píše:
Proč mě nepřekvapuje že mám pravdu. Tvoje příbuzná je ten nejhorší typ matky, která udělá ze svého dítěte mrzáčka, ale téměř jistě to bude ona sama, kdo na to dojede, samozřejmě hned za chudákem chlapcem. Stačí, když počká pár let do puberty. Ty se do toho nemíchej, je to zbytečný. Jejich učitelku dost lituju, snad bude dost silná na to, aby si s ní poradila.

To my právě víme, on třeba u babiček ten kluk funguje bezvadně (tam ty hranice má a dodržuje je), ve škole věřím tomu, že by si ho učitelka taky srovnala, ale jestli doma poslouchá vyjádření o učitelce jako o dobytku, tak je to fakt těžký. Mě to hrozně zarazilo (z téhle strany tu příbuznou vůbec neznám) a právě jsem se chtěla trošku zastat té učitelky a vyřešit to dřív, než dojde k vyhrocenému sporu. Ale asi bych tím stejně jen oddálila střetnutí, ke kterému stejně musí dojít, tak to vydržím a budu mlčet. Dík.

• Citovat
  • Upravit
33005
28.9.18 10:33
@Anonymní píše:
To my právě víme, on třeba u babiček ten kluk funguje bezvadně (tam ty hranice má a dodržuje je), ve škole věřím tomu, že by si ho učitelka taky srovnala, ale jestli doma poslouchá vyjádření o učitelce jako o dobytku, tak je to fakt těžký. Mě to hrozně zarazilo (z téhle strany tu příbuznou vůbec neznám) a právě jsem se chtěla trošku zastat té učitelky a vyřešit to dřív, než dojde k vyhrocenému sporu. Ale asi bych tím stejně jen oddálila střetnutí, ke kterému stejně musí dojít, tak to vydržím a budu mlčet. Dík.

Být tebou, tak příbuzné navrhnu, ať dítě zaplatí těch 200 kč ze svého. Předpokládám, že jako školák už nějaké kapesné má.
Tak bych to totiž udělala u svého dítěte já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
28.9.18 11:47

ahoj, evím ,jestli poradím, spíš napíšu svojí zkušenost, také jsem pár krát zažila s dcerou na písku agresivní děti, jejihž matky absolutně nezajímalo , že mají dítě a radši čučeli do telefonu, strašně moc mě to štvalo, ale také jsem nedokázala oné matce něco říct, myslím, že by to ani k ničemu nebylo, a dočkala bych se odpovědi ,,vždyt jsou to děti, jak si asi můžou ublížit"No začala jsem s dcerou vyhledávat spíše schovaná hřiště mimo centrum města a hračky jsme si nosili svoje, někdy to šlo jindy zase ne, když jsme natrefili na ,,tupou matku " prostě jsme šli jinam. Ve školce by si to měli ohlídat učitelky , u nás ve školce je holčička, jsou jí tak 3 a ta je vysazená na naše děti,, kdykoliv si vezmou nějakou hračku, holčička se o ní začala hádat a křičela moje, moje. Moje děti jí to samosřejmně dali, začala jsem jim dávat do školky jejich hračky , většinou spinkáčky a řekla jim, že je to jejich hračka a že jí mají půjčit, jen když sami chtějí a byl klid. Určitě bych dětem neříkala, že když je někdo bouchne, mají mu to vrátit, ale jdou za paní učitelkou a řeknou jí to. Radši at jsou z nich malí bonzáčci než násilníci .Ono by se totiž taky mohlo stát, že z toho jako ten kdo si začal bude moje dítě, protože to druhé dítě co si začalo to nepřizná. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
28.9.18 19:16
@Keyllah píše:
moc jsem z toho nevyčetla, jakým způsobem naučit dítko se bránit. Jak se má vlastně bránit? Odejít pryč? Verbálně? Fyzicky? vzít si hračku zpět? :think:

Rozhodne neodchazet pryc!!! To prave vede k frustraci ditete. A nic se tim nenauci. Naopak spolecne se utocnikovi postavit, jit treba za ruku a zezacatku popostrcit, co dite muze rict na svou obranu. Ucit dite branit se asertivne, bez kriku a rvacek. Idealne, kdyz to situace umoznuje, dat sanci i tomu druhemu diteti, aby reklo, co se stalo z jeho pohledu. A pak spolecne pomoc jim najit reseni pro priste. A treba i doma si o tom popovidat. Vyslechnout si, jak se dite citilo, aby pustilo ven ty emoce. A v prvni rade posilovat jeho sebevedomi.
Protoze pani doktorka Spanhelova popsala velmi presne, k cemu vedou tyhle nedoresene situace. Ty ublizeny deti prilisne chranene rodici jsou idealni terce skolni sikany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
28.9.18 19:29
@blumen píše:
Pokud na nj nekdo najizdi traktorem, rict, at se ozve. Pokud se neozve/nebude to ucinne, reknu tomu diteti sama, ze to teda ne. Je mi jedno, ze je cizi. Ale vetsinou si to dcera vyresila vzdy sama no.

A tak by to melo byt. Delas to ukazkove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
28.9.18 19:32

Pro Anonymni:
Nic mi tedy do toho neni, ale ze zkusenosti bych ti radila se do toho nemichat. Muze se stat, ze vdeku se nedockas a jeste si zbytecne budes kazit vztahy s pribuznymi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
28.9.18 19:34
@MartinaIrena píše:
A tak by to melo byt. Delas to ukazkove

Uff, dekuji. Delam to tak instinktivne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
29.9.18 09:13
@nestarejtese píše:
@hanka.br. tak to sem to asi napsala špatně, nejednou jsem nějakého parchanta uzemnila i s jeho mamou ;) ale malá je prostě taková díky mě, ale už se vykaslu brát ohledy na ostatní :)

Jsem ráda, že jsem pomohla, ona seberefelxe je strašně těžká, zvenku to vždycky vidíš snadněji a „přesněji“…jen k této tvojí poznámce…jdeš z extrému do extremu-od submisivity kdy sidítě nechá líbit cokoliv, do „vykašlu se na ostatní“.....zaprvé z ní takto vychováš toho parchanta, za druhé ji úplně zmateš…zkus najít zlatou střední cestu. Ano, budu sebevědomé dítě, které se nenechá šikanovat, ale také budu respektovat okolí a nebudu tyranizovat ostatní děti…je to těžké to vybalancovat, myslím si, že se to skoro nedá splnit…ale alespoň by ses měla o to snažit. Přenes na dceru postupně zodpovědnost-o svých hračkách rozhoduješ ty. Pokud se někdo zeptá, může se rozhodnout jestli věc, půjčí nebo ne. Pokud ne, ať počítá s tím, že jí ten druhý taky nic nepůjčí. Pokud jí to někdo vezme, zajde za ním (nejprve třeba s tebou a postupně sama) a vezme si věc zpět (třeba se slovy to je moje, nepůjčila jsem ti to). Nejprve choď s ní, říkejvěci za ni…pak ať mluví ona a pochval ji-drž ji za ruku…pak ať běž s ní, ale jen stůj vedle…nakonec si bude řešit věci sama. Komunikuj s ní, ukaž jí tu správnou cestu, pochval ji, když se zastane sebe sama. ALe urž jí hranice slušnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí