Jak naučit usínat tříleťáka samého

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14434
14.8.10 08:19

Jak naučit usínat tříleťáka samého

ahojky

prosím o radu maminky,které se potýkaly se stejným problémem a úspěšně to zvládli.Můj syn do 9 měsíců usínal v postýlce sám,bez problémů.Potom přišel růst zubů najednou po více zubech a on hrozně v postýlce plakal.Usnul pouze na rukou,měsíc jsem to vydržela,zpočátku usnul okamžitě pak se to postupně prodlužovalo až na hodinu uspávání na rukou :roll: což jsem už nevydržela a zatrhla to.Vyzkoušela jsem na něm Estivilla,ale od řevu se mi cel poblil a já už neměla srdce to zkoušet znovu.Tak jsem si sedla k postýlce dala mu ruku a usínal většinou max. do té půl hodiny.Teď už má svůj pokojíček a svou velkou postel a stále probíhá uspávání tak,že v půl 8 jdem oba do jeho postele,lehnem,já mu dám ruku a čekám až usne.Vždy do půl hodiny usíná.Až do teď mi to nijak extra nevadilo tu půlhodinu jsem mu večer obětovala,ale v listopadu čekáme miminko a jelikož manžel mívá noční tak budu někdy na usínání uplně sama a trochu se toho bojím.Chtěla bych ho naučit usínat samotného,ale vůbec netuším jak se učí takhle velké děti.Teď zpětně si to vyčítám,že jsem měla vydržet :-? Ještě dodám,že přes den už nespí od 2 let,ráno vstává kolem 7-8 večer usíná v 8.Od září nastupuje do školky a tam by měl po obědě spát a to fakt netuším co se stane s uspáváním večer.Stačí mu když usne v autě na 10 min. a večer usíná nejdřív v 9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8097
14.8.10 09:29

Jsme na tom podobně, mám holčičku 3 roky teď, už mě to taky vyčerpávalo celý večer strávit uspáváním, tak jsme přešli na pohádky, nejdříve na dvd koukala a přitom usnula, poslední týden jsme přešli jen na pohádky pouštěná na CD, to nemusí na nic koukat, jenom poslouchá a dřív usne. Když pohádky čteme, tak jí jedna nestačí musela bych číst třeba i dvě hodiny než u toho prostě usne a stejně jí zajímá pak knížka, obrázky… a to jí rozptyluje ve spaní. Takže teď nejrychleji usne u pohádky na CD. Vím že to asi neni nejideálnější, ale už jsme zkoušeli všechno možný, ale takhle mám aspoň chviličku večer pro sebe. Včera usnula do 10ti minut po zapnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
14.8.10 09:33

Ahoj,

urcite pustit pohadku na CD. Zezacatku bych mu asi pohadky cetla osobne a postupne prechazela na CD.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
14.8.10 09:50

Tracy - jako bys psala o nás. Uspávali jsme Emičku od narození různými způsoby. Poslední způsob byl ležení s ní. To jsme ale vždycky usli a večer jsme měli na nic. Pak jsem otěhotněla a bylo mi jasné, že po narození miminka nemůžu Emi jen tak vyšoupnout na druhou kolej stylem - teď spi sama. Tak jsme začali trénovat. Seděli jsme u postýlky a drželi za ručičku. Časem se mi s velkým bříškem tak hrozně blbě sedělo, že jsem si řekla, že je čas na samostatné usínání. Vysvětlila jsem to Emičce úplně podrobně - že mám v bříšku miminko, že se mi špatně sedí a že když pak bude miminko plakat, tak já budu muset kojit atd atd. Přečetli jsme pohádku, popovídali si, co jsme za den zažili, dali pusinku a šli. Emička přišla 567× (čurat, kakat, najíst, napít, vyčistit již vyčištěné zuby, potulit, zapomněla dát pusinku mamince/tatínkovi, zapomněla nám říct, že… :lol: )a my jsme ji vždy odvedli zpátky do postele, pohladili, chvilinku poseděli a šli. Zezačátku to bylo na nervy, ale opravdu to zabralo. Ne hned, ale časem ano. Emička si na to opravdu zvykla. Teď nás kolikrát i vyhazuje. My ještě chceme popovídat, co jsme za den zažili a Emi říká:„Už ne mami, já už teď budu spinkat.“ Taky ji baví, když čteme pohádku nebo vidí pohádku, ve které zvířátko/hlavní hrdina spí sám. To ji hrozně ujišťuje v tom, že je to tak normální. Zkuste třeba i tuhle fintu.

Pak vřele doporučuju večerníček o Kanafáskovi - je o klukovi, co neumí usínat :lol:

To jsem teda sepsala román! Ale zkuste to tak. Nenásilně, hezky, s láskou!

Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
14.8.10 09:55

Ahoj tak podobný problém řeším taky a nevím si stím rady. Malé jsou 2 roky a 7 měsíců a za měsíc se nám má narodit miminko. Malá spí s náma v ložnici máme velké letiště ze tří postelí - takže jsem u sebe ona spí vedle mě. - před ní bude postýlka s miminkem. Sama neusne zkoušeli jsme všechno možné - a prostě tam vydrží si 2 hodiny brumlat a neusne. Pohádky jí čtu každý večer před spaním , odpoledne po obědět taky a pak tam musím sní ležet a dělat že spím a pak usne do půl hodky ale jak tam nejsem tak neusne prostě. Takže nevím jak to pak budeme dělat a jak jí naučit usínat sama , prostě tonejde nijak a dvd jípustit nemůžu ani by nato nekoukala stejně jíto nezajímá tv nebo pohádky v tv prsotě jíto nebere, ráda čte knížky. A v ložnici dvd ani tv nemáme jen v obýváku. Prostě nevíme no - do pokojíčku jí dávat nechceme aby si nepřipadla odstrčená a stejně by tam nebyla v noci se vzbudí a potřebuju mojí ruku a je klid a hned usne. Prostě se budeme muset po porodu nějak sžít no. Ale teda nedokážu si představit jak to bude. :nevim: Tady je každá rada drahá. A rady že jsme měly začít dřív je sice hezké a pravdivé ale my jsme to zkoušely průběžně furt něco ale nic prostě nepomáhá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21992
14.8.10 09:56

No, já mám tříletou holčinu a s takovými dětmi už se dá hodně slušně domluvit… Takže u nás se prostě nastaví pravidlo (které malá pochopí) a pak se důsledně dodržuje…
Myslím, že u takto starého dítěte nic než důslednost nepomůže - žádné triky, fígle, metody… v tomto věku už velmi dobře vědí, co se od nich chce, co se řekne, slíbí a co se opravdu udělá… případně, zda maminka povolí nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
14.8.10 09:58
dagmar10 píše:
Tracy - jako bys psala o nás. Uspávali jsme Emičku od narození různými způsoby. Poslední způsob byl ležení s ní. To jsme ale vždycky usli a večer jsme měli na nic. Pak jsem otěhotněla a bylo mi jasné, že po narození miminka nemůžu Emi jen tak vyšoupnout na druhou kolej stylem - teď spi sama. Tak jsme začali trénovat. Seděli jsme u postýlky a drželi za ručičku. Časem se mi s velkým bříškem tak hrozně blbě sedělo, že jsem si řekla, že je čas na samostatné usínání. Vysvětlila jsem to Emičce úplně podrobně - že mám v bříšku miminko, že se mi špatně sedí a že když pak bude miminko plakat, tak já budu muset kojit atd atd. Přečetli jsme pohádku, popovídali si, co jsme za den zažili, dali pusinku a šli. Emička přišla 567× (čurat, kakat, najíst, napít, vyčistit již vyčištěné zuby, potulit, zapomněla dát pusinku mamince/tatínkovi, zapomněla nám říct, že… :lol: )a my jsme ji vždy odvedli zpátky do postele, pohladili, chvilinku poseděli a šli. Zezačátku to bylo na nervy, ale opravdu to zabralo. Ne hned, ale časem ano. Emička si na to opravdu zvykla. Teď nás kolikrát i vyhazuje. My ještě chceme popovídat, co jsme za den zažili a Emi říká:„Už ne mami, já už teď budu spinkat.“ Taky ji baví, když čteme pohádku nebo vidí pohádku, ve které zvířátko/hlavní hrdina spí sám. To ji hrozně ujišťuje v tom, že je to tak normální. Zkuste třeba i tuhle fintu.

Pak vřele doporučuju večerníček o Kanafáskovi - je o klukovi, co neumí usínat :lol:

To jsem teda sepsala román! Ale zkuste to tak. Nenásilně, hezky, s láskou!

Držím palce!

Jéééé krásný , závidím, přesně tohle jsem zkoušela a zkouším stále , Malá je chápavá tak vysvětluju a vše jí prostě vyprávím a vysvětluju co a jak bude atd. Ale ona tam fatk třeba 2 hodiny leží povídá si a prostě neusne. :nevim: Sama ne ,když tam přijdu a lehnu kní do 5 minut je tuhá. :mrgreen: Achjo. No musíme to zkoušet no. uvidíme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.10 10:02

ahoj, já bych to důkladně vysvětlila a za odměnu třeba pustila na chvíli před spaním pohádku, nebo mu ji přečetla s tím, že ale pak usne sám jako velký kluk, u nás hodně funguje domluva a když mu řeknu něco v tom smyslu že bude jak velký tak je úplně nadšený :-) at to brzy zvládnete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
14.8.10 14:27

díky holky za rady to cd mě už napadlo,ovšem nemáme radio na cd tak se musí nejprve nějaké koupit a koupit i ty pohádky :roll:.Knížky mu čtu,ale pak prostě musím lehnout vedle a jak už tu některá z vás psala,dělat že spím a on usne taky.Jednou jsem to zkusila,že jsem mu to vysvětlovala,odvedla ho tam a že sedím vedle.Samo že okamžitě co jsem si sedla do obýváku už byl u mě.A řev a řev a řev.U postele má i tlumené světýlko,to taky mu nepomáhá,on prostě pořád omílá,že s maminkou :-? Asi budu muset být teda na to důraznější a neoblomná jinak fakt nevím.Nechci ať mi tu řve jak na lesi do noci,vyčerpaný,nemám až tak dobré nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
14.8.10 17:22

ahoj tak my měli taky takový problém. Natálka usínala ve své posteli ale držela mě za prstýnek, náramek nebo ruku. jednou jsem se naštvala a koupila jí v ikei světýlko na stěnu a tím si svítí v poledne i večer. další krok byl že na chodně máme pc tak jsem jí řekla že tam budu sedět a dveře jí nechám otevřené. vždycky se ujistí že tam sedím a usne v klidu. Malá má 2 roky a 9 měsíců. Když jezdí k babičce na noc tak si taky zvykla že si lehne a babička sedí jako v druhé místnosti. ona zavolá jestli tam někdo je a odpoví jí a pak je spokojená a usne. tak snad jsem poradila.
renča :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
14.8.10 17:36

Tříletý dítě už není tak malý. Normálně bych vysvětlila, že se naučí usínat sám. Přečetla bych pohádku (jen jednu), pusu a odchod. Možná nechat otevřené dveře, nebo svítit malou lampičku, aby se nebál. Pokud bude vylízat, tak vracet. Pokud by to bylo neúnosné a stále by vylízal, dát na vybranou - buď v posteli nebo v kuchyni v koutě… A rozhodně bych se to snažila vyřešit co nejdřív, aby si to nespojoval s mimčem. A pak až se mimino narodí a bude mít třeba koliky a bude každej večer hodiny brečet, budeš ráda, že aspoň jedno dítě dokáže samo usnout :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
14.8.10 21:34

ach jo holky,ono to asi bude těžší než jsem si myslela.Dneska jsem si sedla k němu na postel,že jako zkusím být čím dále od něj.Tak to se mu zprve nelíbilo,ale dobrý,pak jsem zkusila sedět na zemi tak pořád vystrkoval hlavu a že si mám jít sednout k němu že na mě chce vidět.Vysvětlovat jsem mu mohla cokoliv pořád si mlel svou,že musí na maminku vidět.Dala jsem mu i na vybranou buď budu já sedět na zemi a on ležet sám v posteli nebo půjdu pryč uplně,zase vykukoval tak jsem se sebrala a šla.za pár sekund už byl u mě.Když jsem ho poslala do pokoje-řev.No nakonec to dopadlo tak,že jsem seděle u něj v posteli u noh a on na mě spokojeně viděl a do pár minut usnul.On si fakt nenechá vůbec nic vysvětlit,mele si neustále tu svou a jinak řve :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21992
14.8.10 21:42
Tracy píše:
Dala jsem mu i na vybranou buď budu já sedět na zemi a on ležet sám v posteli nebo půjdu pryč uplně,zase vykukoval tak jsem se sebrala a šla.za pár sekund už byl u mě.Když jsem ho poslala do pokoje-řev.No nakonec to dopadlo tak,že jsem seděle u něj v posteli u noh a on na mě spokojeně viděl a do pár minut usnul.

A přesně o tom to je… buď vydržíš nebo nevydržíš…
Ty bohužel povolíš… víš to Ty, ví to on… začarovaný kruh. Tohle poznají i mladší děti, natož tříleťák.
Za sebe můžu říct jediné - dokud se opravdu nerozhodneš, že bude spát sám (i za cenu řevu a stopadesáti vracení do postele), tak nezačínej. Tímhle si jenom podkopáváš autoritu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
15.8.10 07:57

asi to tak bude,hold teď v těhu nemám na to takové nervy,hned by mě to rozbulelo,tak asi to necháme na později,zkoušet budem ale jak to nepůjde normálně tak počkáme.Ještě zkusím to cd s pohádkama.Já bych fakt raději toho docílila nějakou lehkou formou než ustavičným řevem,vyčerpáním a tak.Mě to ničí ho slyšet tak řvát a prosit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21992
15.8.10 08:17

Tracy, je to samozřejmě na Tobě, ale pokud to začneš řešit až po porodu, až „přestaneš být unavená“ (což nepřestaneš, budeš jen „jinak unavená“ a věř mi, že mnohem víc), tak si zaděláš na mnohem větší problém. Malý si to spojí s miminkem, bude se cítit odstrčený a všechno to bude mnohem horší, může Ti začít vzdorovat, počurávat se, pokakávat, cokoli… Takovéhle změny v režimu musejí u dětí nastat v klidu, ne s příchodem sourozence…

Moje holčička měla a má pravidla nastavená, problém s nimi nemá, vždycky byla pohodářka - a s příchodem miminka se rozhodila naprosto neuvěřitelně… takže radím opravdu z vlastní zkušenosti. Pokud ho chceš naučit usínat samotného (nebo naučit cokoli jiného), nečekej a přemoz se teď… jinak to můžeš řešit ještě za další rok… Ale třeba Ti to nevadí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí