Jak neusnout při uspávání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.9.25 00:03

Jak neusnout při uspávání

Zdravím, dlouhodobě u nás uspávání syna (3r) probíhá tak, že si jdeme lehnout spolu (klasické jednolůžko přidělané k dětské postýlce), přečteme pohádku a pak zavřu oči a dělám, že spím. A syn časem usne taky. Jenže co jsem před půl rokem nastoupila do práce, tak už jen nepředstírám, že spím, ale usnu taky. Někdy se třeba po dvou hodinách proberu a vzpomenu si, že jsem chtěla ještě něco udělat. Tak vstanu a udělám to. No a pak čumím a nemůžu usnout jako dneska. Nebo spím až do rána, ale hodinu dvě před budíkem už se převaluju, že jsem vyspalá, ale nechce se mi vstávat.
Hlavně se okrádám o takový ten večerní klid, který bych mohla trávit s manželem. Jen prostě nevím jak neusnout. Asi by bylo řešení, aby syn usínal sám, ale to si nedovedu představit. Jen když se v noci vzbudí a já jsem zrovna výjimečně v ložnici u manžela, tak brečí dokud za ním nepřijdu.
Omlouvám se, že je z toho taková slohovka. Máte nějaký tip/radu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
94
24.9.25 00:31

Ja přečtu pohádku, popovídáme si a zavelim ke spánku, ze si teď čtu já. Ležím s nimi posteli a čtu si ebook na telefonu. Jak tam nejsou obrázky tak je to neláká tam koukat a spí. Jinak bych usnula taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15558
24.9.25 01:09
@Anonymní píše: Více

Hmm, tak to sis holka na sebe upletla bič, jak se tak říká… :D
Proč ho uspávat zrovna v pozici, kde ležíš vedle něj? :nevim:
Uložila bych ho do postýlky a u ní bych mu na něčem v sedě, přečetla pohádku a klidně i dvě. :P :lol:
No jak sis ho naučila, tak takovýho ho máš. A ve třech letech? :D
Ale snad se ti ještě podaří, aby si zvykl usínat sám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
24.9.25 05:28

Uspávám pohádkou šestiletou dceru. Natáhnu si vždycky budík, schrupnu si tak půl hodinky a jdu za partnerem. Když jsem hodně unavená, spím až do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
24.9.25 05:30
@Černá Madonna píše: Více

Proč bič? Tyhle večerní chvilky jsou třeba pro mě moc fajn, povídáme si, tulíme se. Věčně to trvat nebude. I náš skoro puberťák se večer a ráno při buzení rád potulí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
24.9.25 06:02

Usínáme s detmi a naučila jsem se vstávat brzy ráno, takze ten klid místo večera mam ráno. Manžel taky vstava ráno kvuli praci, takze tam neni problem. Jsme tak vsichni spokojenější :nevim: Je to tak hrozně fajn, zalezt si večer do postele, povídat si, pak čteme…usínat osamote u nas nema rád nikdo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5623
24.9.25 07:01

My se s manželem střídáme v uspávání. Já si většinou pak čtu, on často usne, protože vstává brzo. No a já ho jdu vzbudit, když dlouho nejde, jsme tak domluvení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35430
24.9.25 07:22

Nelehnout si nebo si nastavit budík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.25 07:29

Souhlasím s @Černá Madonna, tohle půjde těžko změnit.

Moje dítko je od roku ve svém pokojíčku, od dvou má dětskou postel. Uspávám tak, že sedím vedle postele, přečtu dvě pohádky, pak zhasneme a posloucháme písničky. Někdy chce hladit, někdy můžu odejít a usne samo. Ležet s ní, tak spím hned :mrgreen:

Proti společnému spaní (v jedné posteli, v jednom pokoji) asi nic nemám. Moje občas taky nad ránem přijde ke mě do postele a tam spolu dospáváme. Ale když Ti to vadí (což vzhledem k tomu že zakládáš diskuzi tak vadí), je potřeba si nastavit jiná pravidla.

Přesunout ho do vlastního, oddělit postele, přečíst a nechat ho ať usne sám. Ale když už se tak rozhodneš, musíš si za tím stát. Ne že to bude jeden den „Přečteme dvě pohádky, já pak půjdu a ty budeš spát sám“ a druhý den „Tak dneska budeme ještě spinkat spolu“.

Jo, ty večerní rituály mám taky ráda. Ale od toho máme celý den abychom se mohli mazlit, mazlíme se i večer. Ale spát každá ve svém.

Zakladatelko jak to pak bude mít ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.25 07:40

@Černá Madonna mně to přijde úplně normální, většinou uspáváme i skoro šestiletou, čteme pohádku a zůstáváme než usne, teď teprve začíná zkoušet, že by spala u sebe v pokoji, jinak spí každé dítko s jedním rodičem nebo obě se mnou v druhém dětském pokoji…malé jsou jen jednou, dvouletou kojím ve dne, večer, i v noci…a za rok uvidíme, jak to holky budou chtít, jestli třeba budou chtít spát spolu v pokoji nebo jestli starší sama a mladší dál se mnou nebo se přidá i manžel…nehrotíme to, doma nám to funguje, na sex čas a prostor máme a večer už většinou nechci nic dělat, vše je hotové než si jdeme lehnout…

• Citovat
  • Upravit
7228
24.9.25 07:58

Tak přečíst pohádku, potulit a už učit usínat samotného.. ty ho uklidníš, potulíš se s ním… a pak odcházet… Můžete pomalu zkoušet o víkendu. Bojíš se toho, ale možná to nakonec bude uplně v pohodě… Já neuspávala nikdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30803
24.9.25 08:02

Mám stejný problém, ale za ty roku uspávání jsem si už zvykla :-) Zkoušela jsem jen sedět, ale jakmile začnu číst, tak se mi začne strašně chtít spát. Dokonce se mi často státá, že usnu dřív, než dítě, případně když pohádku vyprávím z paměti, tak usínám uprostřed věty.
Už jsem se s tím smířila, ráda spím. Jinak si ale nastavuju budík, cca na půl hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.25 08:03

Už vidím, jak mě tu všichni rozcupujou…
Moje dítě bylo od malá nespavec, už jako kojenymu miminku mu stačilo stěží devět hodin spánku v noci. Do práce jsem se vracela, když mu byly dva..Nechat ho usnout samotného nehrozilo, byl schopný " vydržet" i do půlnoci, čím později usnul, tím dřív ráno vstával.
Do pokoje dostal dvoulůžko a buď já nebo manžel přečetl pohádku a šlo se spát přímo pokojíku v posteli.
Sice to trvalo pár let ( kolem devíti), kdy už usne v pokoji sám. Žádné scény, nevyspane dítě nebo rodiče.
Prostě potřeboval čas. Já se odmítala x krát stěhovat, usínal po deváté večer, vstával v šest a já ten spánek potřebovala taky. Manžel jak lehne, tak usne.
Za mě je jednodušší se přizpůsobit potřebám dítěte, než to lámat přes hůl.
Opravdu ne všechny děti usnou lehce a k usínání potřebují delší čas..

• Citovat
  • Upravit
7228
24.9.25 08:12
@Anonymní píše: Více

noo a já si neumím představit uspávát 5-6-7-8mi leté dítě… ale každý jaké si to udělá tak to má a hlavně že to každému vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
24.9.25 08:15

My usínáme s dětmi, manžel uspava v pokojíčku tříletého, já v ložnici miminko. Vždycky si říkáme, že se potkáme v obýváku, ale stane se tak skutečně třeba jednou za měsíc 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí