Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Dollorres píše:
Mě se to nepovedlo u skoro 4 leťáka do teď. Dělám mu teda kakao, napije se před spaním a pravidelně se vzbudí kolem 4 a dá si zbytek. V noci se teda nepocurava, ale to není tolik o mléku, jako o dozrání mozku.
Ale pfff… to už je drsné dávat ve 4 ráno kakao.. ještě asi sladké, co? Dozrání mozku na noční budění.. to slyším poprvé…
Ale no taaak, to jak si to dělá každá maminka to je čistě její věc😊
Zuby jsou taky dost genetická záležitost a jsou děti, které si mohou čistit zuby 3× denně nepít slazené nápoje nejíst čokolády a mohou je mít více zkažené než děti co v noci pijí kakao nebo UM😊
Tohle jsou rady na které se tady nikdo neptal. Tak prosím tohle neřešte. Já sama jsem pila v noci slazený čaj asi do 5 let a zuby mam kupodivu OK protože genetika…🤷♀️ 👋
Příspěvek upraven 17.10.23 v 13:13
@KKK85 píše:
Ale pfff… to už je drsné dávat ve 4 ráno kakao.. ještě asi sladké, co? Dozrání mozku na noční budění.. to slyším poprvé…
To dozrani mozku melo bejt na curani v noci do pliny si myslim, ne na buzeni na um.
@Ricotka píše:
Ahoj maminky, jdu si k vám pro radu.. Mam dítko a jsou mu dva roky. Ale v noci se stále budí 1 někdy i 2× na mlíko🫣
Hlad mít určitě nemůže protože než jde spinkat má klasickou večeři + v postýlce těsně před spánkem ještě 180 ml mléka. Ale pak se budí v noci a vyžaduje prostě mlíko, když mu ho nedám tak dokáže řvát klidně i dvě hodiny, ale jsem měkouš a radši mu ho dám abychom se mohli všichni vyspat🙏
Zkoušela jsem to už hodně krát a kolikrát už to vypadalo opravdu nadějně, že v noci spinkal celou noc třeba 3 dny za sebou, ale pak přišla třeba nemoc a bylo to tu znovu🤷♀️
Mléko bych chtěla zrušit hlavně z důvodu toho, že ráno má vždy plenu pročůranou až na pyžamo a je celej mokrej..Poradíte? Co pomohlo vám na takhle “starší” dítko, aby se odnaučilo v noci vstávat na mléko.😇
NEDAT!!! MUSÍŠ SE ROZHODNOUT!!! Já rušila u dcery taky ve dvou letech. Řekla jsem ji to už večer, že mlíčko už se v noci nepije, že je velká.. vzbudila se klasický ve 4 ráno… ale já nedala.. spala se mnou v posteli pár dní, muž v pokoji. Kňourala, fňukala, brečela.. vrtěla se.. blbě spala.. asi do 6-7rána to tak bylo… něco usla ale blbě spala už.. noo už třetí noc mnohem lepší a za týden se už nebudila a bylo to na pohodu… ale musíš prostě vydržet. Já nedala ani tu vodu, nic.. prostě jsem ji přitulila a snažili jsme se spát… první noc samozřejmě byla nejhorší…
@KKK85 píše:
To mělo být na to noční pomočování.
@DandátkoP píše:
To dozrani mozku melo bejt na curani v noci do pliny si myslim, ne na buzeni na um.
Joo na čuráni do plíny to tak je.. ale ne na noční pití kakaa…
@KKK85 píše:
Joo na čuráni do plíny to tak je.. ale ne na noční pití kakaa…
No, ale vsak to tak i napsala. ![]()
@Tosidelassrandu píše:
Tyjo, uf tak to je masakr u dvouleťáka. V tomhle věku už mu to přece můžeš vysvětlit a domluvit se na tom, že nedostane.
Můžu se zeptat, kolik máš děti? Dik
Jinak moje tříletá taky v noci pije mléko a ani me nenapadlo to rušit. Ale u ní si myslím, že má kolem té jedné, druhé v noci prostě hlad. Večeři většinou moc nedá. Na zuby má taky štěstí, krásne, bílé, bez kazu a to sní i poměrně dost sladkosti. Takze s rusenim moc neporadím, ale ráda si počtu, proč by se pít nemělo.
@Dollorres píše:
To mělo být na to noční pomočování.
Ahaaa tak to se omlouvám… každopádně ke čtyřeletákovi bych nevstávala s kakaem a ani mu nedovolila ho v noci pít. Já rušila u dvouleté.
@DandátkoP píše:
No, ale vsak to tak i napsala.
jj blbě čtu… už vím.
@Lucie142 píše:
Jinak moje tříletá taky v noci pije mléko a ani me nenapadlo to rušit. Ale u ní si myslím, že má kolem té jedné, druhé v noci prostě hlad. Večeři většinou moc nedá. Na zuby má taky štěstí, krásne, bílé, bez kazu a to sní i poměrně dost sladkosti. Takze s rusenim moc neporadím, ale ráda si počtu, proč by se pít nemělo.
Protože to prostě dítě ve třech už nepotřebuje a mělo by se najíst přes den!!! A není to jen o tom kolik toho sní na večeři, ale jídla za celý den. Je to jen blbý návyk.
@Lucie142 tak me varoval uz zubar na rocni prohlidce, ze to kazi zuby. Ale my s tim problem nemeli, nase dite mliko v noci nepotrebovalo skoro nikdy. Ja zas nevidim duvod, proc by ho melo dostavat 3 lety dite v noci. V noci se spi. ![]()
@KKK85 píše:
Ahaaa tak to se omlouvám… každopádně ke čtyřeletákovi bych nevstávala s kakaem a ani mu nedovolila ho v noci pít. Já rušila u dvouleté.
Já k němu nevstávám, má ho na nočním stolku, pije ho pokojový teploty.
@Lucie142 píše:
Já si taky myslím, že je to hlad. Ale u nás teda i blbej zvyk. On moc nevečeří, před spaním si vyžádá kakao, kolem 4 ho vypije. Ráno opět nesnídá. ![]()
Tyjo, uf tak to je masakr u dvouleťáka. V tomhle věku už mu to přece můžeš vysvětlit a domluvit se na tom, že nedostane.