Jak odnaučit dítě pít v noci mléko?

133
17.10.23 12:28

Jak odnaučit dítě pít v noci mléko?

Ahoj maminky, jdu si k vám pro radu.. Mam dítko a jsou mu dva roky. Ale v noci se stále budí 1 někdy i 2× na mlíko🫣
Hlad mít určitě nemůže protože než jde spinkat má klasickou večeři + v postýlce těsně před spánkem ještě 180 ml mléka. Ale pak se budí v noci a vyžaduje prostě mlíko, když mu ho nedám tak dokáže řvát klidně i dvě hodiny, ale jsem měkouš a radši mu ho dám abychom se mohli všichni vyspat🙏
Zkoušela jsem to už hodně krát a kolikrát už to vypadalo opravdu nadějně, že v noci spinkal celou noc třeba 3 dny za sebou, ale pak přišla třeba nemoc a bylo to tu znovu🤷‍♀️
Mléko bych chtěla zrušit hlavně z důvodu toho, že ráno má vždy plenu pročůranou až na pyžamo a je celej mokrej..

Poradíte? Co pomohlo vám na takhle “starší” dítko, aby se odnaučilo v noci vstávat na mléko.😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva.asdfghjkl
17.10.23 12:40

Me pomohlo prestat davat lahvicku na mleko a nabidnout mleko jak pred spanim, tak kdyz chce v noci, tak z hrnku. Nejakeho neatraktivniho, obycejneho 😃 a z 300 ml mleka bylo 100 vecer a nic v noci a po mesici uz si ani vecerni mliko nevzpomene. Obcas rano, nekdy na chut dam i pres den nebo vecer. Ale ty silene objemy vecer a v noci opravdu vyresila zmena lahve za hrnek.

• Citovat
  • Upravit
Eva.asdfghjkl
17.10.23 12:41

No a v noci samozrejme nabidnout vodu. Prvni tri dny rev ze chce svou lahev a pk uz ok

• Citovat
  • Upravit
10923
17.10.23 12:41

Proste mu to mliko nedas. Das mu vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
17.10.23 12:42

Jinak pocurana nocni plina je prd, kazis mu hlavne dost zuby, protoze pochybuju, ze po mliku mu je des vycistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
17.10.23 12:53

@DandátkoP
Vodu jsem zkoušela, ale to byly uplné záchvaty vzteku a házel lahví na zem🤯
Se zubama to je věc druhá.🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.10.23 12:54

Pomuze uplne to samy, co pri odstavu: byt na 200% rozhodnuta, ze nedas.

Jsi mekkous, das, a to dite to vi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
17.10.23 12:55

Nebyt mekous a proste pocitat s tim, ze se noc ci vice noci poradne nevyspis, no. U nas to slo samo, ale byla jina situace - do 15 m kojeny, po odstavu dostaval v noci cca 2 mesice UM, male mnozstvi a slabe do hrnecku, postupne jsem davala mene a mene prasku, az z toho byla vicemene jen voda a prestal ho chtit sam od sebe. Od 2 let ma v posteli malou lahev s vodou a v noci se obsluhuje sam pokud ma zizen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
17.10.23 12:56

@Ricotka nojo, je uz velkej, tohle je dobry odbouravat daleko driv.

Musis byt neustupna, rikat, ze mliko uz neni, ze doslo, ze musite koupit a ze mu muzes dat alespon napit vody a fakt si za tim stat, ze neni.
Klidne mu jit ukazat misto, kam ho davate a aby sam videl, ze tam neni a vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
17.10.23 12:56

Mě se to nepovedlo u skoro 4 leťáka do teď. Dělám mu teda kakao, napije se před spaním a pravidelně se vzbudí kolem 4 a dá si zbytek. V noci se teda nepocurava, ale to není tolik o mléku, jako o dozrání mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
17.10.23 12:57
@Dollorres píše:
Mě se to nepovedlo u skoro 4 leťáka do teď. Dělám mu teda kakao, napije se před spaním a pravidelně se vzbudí kolem 4 a dá si zbytek. V noci se teda nepocurava, ale to není tolik o mléku, jako o dozrání mozku.

A zuby neresis? Znam pak nekolik deti, co maj kvuli tomu cerny zoubky a muselo se to resit se zubarem a slozite opravovat. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
17.10.23 13:01
@DandátkoP píše:
A zuby neresis? Znam pak nekolik deti, co maj kvuli tomu cerny zoubky a muselo se to resit se zubarem a slozite opravovat. :(

Asi máme štěstí, ale zuby má v topu bez jedinýho kazu. Chodíme co půl roku.
Snažím se teda večer čistit pořádně s využitím mezizubních kartáčků, ráno to jen na rychlo ošudlám.
Vodu ani neslazený čaj mi nevypije, pije jen šťávu, jupíka nebo džusy a zuby ok. Ťuk ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.10.23 13:01
@Dollorres píše:
Mě se to nepovedlo u skoro 4 leťáka do teď. Dělám mu teda kakao, napije se před spaním a pravidelně se vzbudí kolem 4 a dá si zbytek. V noci se teda nepocurava, ale to není tolik o mléku, jako o dozrání mozku.

Myslis tveho mozku? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
17.10.23 13:02
@Lucie_Sx píše:
Myslis tveho mozku? ;)

Ne, já už jsem poněkud přezrálá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit