Jak odnaučit dudák?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
andela
5.10.08 00:59

mňo ehm … my vzali dudáky (měl jich asi 6 :oops: ) do sáčku, a v obchůdku si za ně Jája koupil modely autíček, které si sám vybral. Ale tak pochopil že teda dal dudáky pryč … bylo to celkem dobrý, noc jakž takž, jenže jak pak hrabal v hračkách, našel 2 dudáky které v životě v puse něměl (používal bambulky kaučučk, a našel tu pidi slzičku a jeden silikon tvarovanej mini) a jel jak fretka. :roll: Ještě našel malinkou bambulku co měl na hraní chrastící dudák. No rozcumlal je oba nechtně, byli fuj blemcavý, tak jsem začla střihat, u nás to bylo k ničemu, bo cumlal i tu necelou půlku toho pidi dudýka :roll: .
Koupila jsem mu novej … teda zas má už 3, bo jsme jednou zapoměli a museli koupit další. A už to neřeším … poikud je přes den nevidí, tak je nemá, bere je akurát na spaní a to h onikdo nevidí tak co … hlavně že je spokojenej a spí v klidu.
Jen jsem pevně rozhodnuta že nové už fakt nekoupím, prostě až se tyhle sami „rozpadnou“ (popř jim pomůžu ;) ) tak bude …
Jinak je schopen usnout i bez dudáka. A stejně ho má jen na usnutí a když už spí tak nedudá ,,,

• Citovat
  • Upravit
664
5.10.08 09:06

Nečetla jsem vše, jen přihodím vlastní zkušenost. Bylo to tedy v 17m, ale to je asi jedno. Už měla předkus (momentálně je to ok). Měla ho jen na spaní, ráno ho odnášela krokodýlovi (plastová hračka na vhazování tvarů) a on jí ho „ukusoval“. Takže první den jsme udělali jen dírku nůžkami, ono to už jinak saje, tak ho reklamovala, stála v postýlkce podávala mi ho. Já že jinýho nemám (fakt nesmí jinýho najít), za 2 dny jsme udělali dírku milimetrovou, za další tři dny už dvoumilimetrovou atd až chybělo kus dudlíka, měla ho jen v ruce, do pusy ho nedávala. Pak jí to přestalo bavit mít jen v ruce. Do dneška říká, že jí ho ukousal krokodýl a já s manžou jsme v tom nevinně, což mně přišlo fajn. A ještě dodat, jak se rozhodnete nedat, tak prostě nedat. Podle mýho je nejhorší je nechat 2 dny řvát a pak ho dát. I když chápu, že mít dvojčata je náročný, ale v tomhle bych vydržela. A je jasný, že do školky s dudlíkem fakt néééé. . . .u druhé to hodlám udělat taky tak, bylo to bez brekotu. Jen první den fakt jen propíchnout, neudělat hned díru jako hrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
5.10.08 11:26

Ahoj, hrozně moc děkuji za příspěvky. Ted mám zase pár inspirací.
Zatím jsem to teda svedla na paní doktorku :roll: . Mají totiž rýmu, takže slintali jako miminka. Řekla jsem jim, že budou mít u pusinky boláčky a budou muset chodit k paní doktorce. Je to hrozný, že je straším doktorkou, ale to je snad jediný čeho se bojí. Takže dudliny statečně odevzdali a ještě si nevzpoměli. Bojím se právě toho až budu mít mimčo, takže mu ho budou brát a strkat v 6- šesti nědělí do pusy.
Ted ale nevím, zda je odebrat úplně, nebo na spinkání nechat. Zase je nechci chudáčky mučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
5.10.08 20:33

Já být tebou,tak bych jim ho už nedala.Přece už ukázali,že umí spinkat i bez něj. :wink:
A u miminka? Vysvětlit,že miminko je malé,tak dudu může.Oni už přece dudu nepotřebujou,jsou moc šikovní…a tak podobně. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
5.10.08 20:43

zpatky NEDAVAT - nemucis je- ty srdceryvne prosby jsou divadylko- moc dobre si prckove umi spocitat co na nas plati :-) vsak uz ukazali ze to jde i bez dudlika- dej treba malou odmenu ze jsou hodni a sikovni ale nedavej jim je- jinak muzes zacinat porad odznova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
12.10.08 17:32

Tak koukám - kde mám ty nůžky? Moje malá je na dudlících od malička závislá. Jak tady už někdo psal, jeden dudlík má v puse a další 2 v rukou. Ven už chodíme bez dudlíku, protože věčné hádky se staršími CIZÍMI LIDMI (fuj, taková hezká velká holčička a má dudlík - mimochodem co je komu po tom? :evil: ) mě unavily a dudlík pravidelně „zapomínáme“ doma :wink: . Přes den bez dudlíku vydrží, ale večer nebo když na ni přijde únava už řve: „dodi, dodi“. Ale tip s ustřihnutím je výborný, třeba jí dudlík přestane „chutnat“ sám a dobrovolně se ho vzdá. Jen chudáci sousedi - mám pocit, že následující dny se u nás v domě nikdo moc nevyspí :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
12.10.08 22:00

Hm, tak je fakt, že usínání je teď docela peklo :twisted: I v noci se budí občas s brekem, ale naštěstí stačí, když za ní přijdu, dudlík jsme ještě za těch asi 10 dní nepotřebovali na uklidnění. A doufám, že už potřebovat nebudem, už si ani nevzpomene. Tak ted jen čekat, kdy se to spaní ustálí a srovná, achjo… A to už spávala celou noc bez probuzení :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.10.08 20:54

Naší malé je teprve 18 měsíců, ale neumím si představit, že by usnula bez dudlíku. Hlavně se bojím, aby nepřestala spát po obědě. Ale přes den, když je vzhůru, ho naštěstí nemá už řadu měsíců, prostě ho ráno schovám a vydám až před spaním, nebo občas při dlouhé cestě autem. S dudlíkem usíná krásně, do 10 minut večer i přes den, a spí krásně celou noc, takže jsem ještě neměla odvahu jí ho sebrat, ale aspoň jí ho vezmu v noci, když spí a dudlík jí vypadne a vydám jí ho až k ránu, když se začne moc brzo budit, v noci by si ho jinak bez problému dokázala sama najít a zase použít.:-) Líbí se mi ten příspěvek o dudlíkové víle, ale zkusím to, až bude trošku víc chápat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.20 22:01

Ahoj je tu někdo kdo má ještě dudlík na noc v 3 letech a chcete odnaučit

• Citovat
  • Upravit
11103
11.6.20 22:12
@Anonymní píše:
Ahoj je tu někdo kdo má ještě dudlík na noc v 3 letech a chcete odnaučit

Ne, mě je mnohem víc a dudlík už naštěstí nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
11.6.20 22:16

Malá měla kolem toho třetího roku, prostě se dudlíky ztratili, a něco prokousala tak jsme spolu ustřihla ty špičky a vyhodili, a dudlík nebyl, bez řevu a v klidu

• Citovat
  • Upravit
10952
11.6.20 22:28

Stará diskuze, můj názor starší matky ;)
Dřív se šlo podívat na miminko kamarádky, sousedky, známé..a miminku dítě dalo dudlik.
Nebo se dával čertovi kdyz chodil s Mikulášem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.20 09:13

Naše dcera se dudlíku zbavila těsně před 3. narozeninami - šli jsme do hračkářství, kde jej „vyměnila“ s paní prodavačkou za poníky, které pak strašně milovala a doteď miluje. Po dudlíku se pak večer samozřejmě sháněla, ale vždy jsem jen připomněla, že má koníčky, které za něj vyměnila - a bez problémů.
Edit: A to byla dcera opravdu velký dudlíkový závislák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
12.6.20 18:10

Dcera měla ještě pres tri roky. Zkoušela jsem stříhat, ztratit a nic. Když jsem zkoušela ze ji ho nedám, tak brečela tak ze z toho zvracela, tak jsem to vzdala. Ve třech a asi 3 měsících šla spát a stěžovala si ze ji bolí pusinka, tak jsme se dohodli ze je dáme pryč. Když se druhý den ptala, tak jsem řekla že už je odvezli popeláři, ale je fakt ze se po nich ptala a knourala ještě dobré tři týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.20 11:21

Maminky a nemáte tip, jak odnaučit dítě, 10měs, od “živého” dudlíku. Se silikonovým se sám rozloučil, ale byl by na mně přisátý nejlíp celou noc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML