Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Taky mám zavislačku (15 měsícu) kdyby mohla je u prsu furt a to jsem se bála, že se mi v 8 měsících odstavuje (jak poznala lžičku, tak byl s mlíkem malem konec).Pak začaly růst zoubky a to nechce nic jiného než kojit, mi to zatím nevadí do 2 let ji budu klidně kojit, jen by nemusela být tak neodbytná minule jsme byly u doktora a ona se mi přímo v ordinaci dobývá do výstřihu a řve na celé kolo HAAAM
.Ale až ji budu odstavovat, tak nevím jak to udělám je fakt, že co kojím jsem furt nachcipaná, tak se možná vezmu návod, jak přestat kojit.
Příspěvek upraven 11.02.13 v 22:47
Karolina…díky moc za názor…přesně tak to je,,, když má rýmu, kašel atp…vyměknu a zasu mu ten cecek dám…Honzík je fakt závisláček ve všech směrech…jdu jen např. do kůlny pro dřevo - jsem pryč max. 5minut a on řve u dveří a čeká až se vrátím, fakt šílený…přitom mám super chlapa, hlídá, stará se, pomáhá mi s dětma, ale s Honzíkem si skoro nevíme rady, totální závisláček - mamánek…Několikrát za den, jen tak, přijde za mnou a pusinkuje mě, hladí mě…holky to dělaly taky, ale on je MEGA!!! ![]()
@karolina_a_betuska píše:
@michalka30 No kamarádka to taky hodně řešila, malá je v podobným věku. Párkrát dokonce vyměkla, protože jako že jestli nemá nějakou chorůbku… ale bylo to o nervy, manžel si bral volno, aby malý chodil vnucovat pití on (taky nemají dudlík, čili že napít z pítka). Pokud je malej zvyklej na hlídání tatínkem, tak bych to fakt viděla na relax víkend a kluci ať si poraděj(Ale mně se to radí, dcera se víceméně odstavila sama…)
@zikado píše:
Taky mám zavislačku (15 měsícu) kdyby mohla je u prsu furt a to jsem se bála, že se mi v 8 měsících odstavuje (jak poznala lžičku, tak byl s mlíkem malem konec).Pak začaly růst zoubky a to nechce nic jiného než kojit, mi to zatím nevadí do 2 let ji budu klidně kojit, jen by nemusela být tak neodbytná minule jsme byly u doktora a ona se mi přímo v ordinaci dobývá do výstřihu a řve na celé kolo HAAAM.
Zikado, to mi dělá Honzík taky…např. jezdíme každou neděli na bazén, celá rodina a on jen tak mezi blbnutím ve vodě mi stahuje plavky a dobývá se…no fakt hrůza, si říkám, kde jsem udělala chybu. Fakt už jsem utahaná. Nejsu žádná fňukna, ale už to fakt nedávám.
@michalka30 píše: …jo a o tom to je, mně se malý budí jak kojenec, šílený!!! Pořád co 3hodiny…nakonec jsem to vyřešila tak, že si ho kolem půlnoci beru do postele a tam spíme do rána, mezitím se párkrát probudí, ale to skoro nevnímám, jen se přicucne a spí…Vím, že to není dobře a trochu se za to i stydím…třetí dítě a dělám takový věci…jenže jinak se nevyspím…a budí starší holky
Holky mají 6 a 4 roky a chlapeček, jak jsem psala 1,5roku…
@michalka30 No fakt se ti nedivím kojit 5,5 roku je fakt záhul. Máš můj obdiv.To bych fakt nedala.
No a to je Olli na palici…můj chlap už s náma nespí přes rok v ložnici, protože má artrozu v ramenách, mele se v noci a měl strach, že malýho nechtěně bouchne, tak-že spím se synem.
Což je taky naprd, že…co si budeme nalhávat…
Olli a ostatní holky, moc díky za rady, názory…jdu spát. Kdyby jste některá přišla na nějakou fintu, sem s ní. Krásnou dobrou noc a ještě jednou díky. ![]()
Zikado dala bys to…věř mi, když máš děcka, co 2roky a prsa plný mlíka ![]()
Dobrou noc a kojení ZDAR/ZMAR ![]()
@michalka30 píše:
No a to je Olli na palici…můj chlap už s náma nespí přes rok v ložnici, protože má artrozu v ramenách, mele se v noci a měl strach, že malýho nechtěně bouchne, tak-že spím se synem.Což je taky naprd, že…co si budeme nalhávat…
Olli a ostatní holky, moc díky za rady, názory…jdu spát. Kdyby jste některá přišla na nějakou fintu, sem s ní. Krásnou dobrou noc a ještě jednou díky.
Jo, vyměknu tuto noc určitě a dobře mi tak…každopádně jsem ráda, že v tom nejsu sama, ale začnu na tom pracovat, aby to tak nebylo a budu Vás všechny informovat.pa ![]()
Tak já se hlásím do klubu. Já mám rok a půl starou závislačku. Je to koukám všude stejný. Už se nám 2× podařilo alespoň noční odstavení (taky metodou drsňačky, prso nevydat, v případě nouze nejvyšší uchovat), ale jak příjde rýma, nechce nic jiného než kojit a rýmu má s přestávkama od začátku roku. Takže jsem se po třetí už ani nepokoušela a v noci se zase přesouvám já k ní - spí už ve velké posteli, jenže tam taky vytuhnu, obvykle až do rána
.
Syn se odstavil sám v 9ti měsících, tenkrtát mě to trochu mrzelo, chtěla jsem vydržet do roka, ale teď vidím, že to bylo lepší.
Já mám limit do dvou let
, třeba se NĚCO stane a odstaví se do té doby sama.
Jinak můj alergolog se vždycky ptá „pořád kojíte?“ a „jak dlouho ještě plánujete?“ a zrovna příští týden k němu zase jdu ![]()
Mám podobnýho závisláka. Taky rok a půl. Usíná výhradně u prsa, v noci je nalepenej věčně. Když jsme někde dýl, začne mi píchat prstíkem do prsu a křičet víc a víc intenzivně „mňaaaaam“ Plánujem odstavovat v březnu, jak se bude moct tatínek zapojit na plno. Už se docela těším, že nebude na mě pořád co hodinu viset. Kojení je krásný, ale dlouhodobě náročný. @michalka30 Taky tě obdivuju za 5,5 roku, já už to nedávám teď
CHce to přestávky ![]()
@olliinnka No já myslím, že když tím ta mamka trpí, tak je na čase to nějak utnout - přece jenom to dítě pak ten „stres“ taky cucá v tom mlíku… Ale teda za mě musím říct, že nic jinýho než odjet nevidím. Možná bych začala třeba nějakým celodenním výletem, kam pojede malej jen s tatínkem (nebo naopak, kam pojedeš Ty jen s holkama), aby si zvykl a třeba se proprvně vybulel - a pak holt ten víkend.
Jinak pak mě ještě napadají homeopatika (nebo samosebou jsou i drsnější prášky, ale nevím, jak se dostanou) na zastavení laktace. Že prostě pokrčíš ramenama, že neni. Samozřejmě asi taky bude pláč, ale když nebude, tak co už ![]()
No každopádně držím palec! ![]()