Jak odstavit 1,5ročního závisláčka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2528
11.2.13 22:41

Taky mám zavislačku (15 měsícu) kdyby mohla je u prsu furt a to jsem se bála, že se mi v 8 měsících odstavuje (jak poznala lžičku, tak byl s mlíkem malem konec).Pak začaly růst zoubky a to nechce nic jiného než kojit, mi to zatím nevadí do 2 let ji budu klidně kojit, jen by nemusela být tak neodbytná minule jsme byly u doktora a ona se mi přímo v ordinaci dobývá do výstřihu a řve na celé kolo HAAAM :cert:.Ale až ji budu odstavovat, tak nevím jak to udělám je fakt, že co kojím jsem furt nachcipaná, tak se možná vezmu návod, jak přestat kojit.

Příspěvek upraven 11.02.13 v 22:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.2.13 22:43

Karolina…díky moc za názor…přesně tak to je,,, když má rýmu, kašel atp…vyměknu a zasu mu ten cecek dám…Honzík je fakt závisláček ve všech směrech…jdu jen např. do kůlny pro dřevo - jsem pryč max. 5minut a on řve u dveří a čeká až se vrátím, fakt šílený…přitom mám super chlapa, hlídá, stará se, pomáhá mi s dětma, ale s Honzíkem si skoro nevíme rady, totální závisláček - mamánek…Několikrát za den, jen tak, přijde za mnou a pusinkuje mě, hladí mě…holky to dělaly taky, ale on je MEGA!!! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
11.2.13 22:43
Taky si rikam ze to necham zatim plavat, toz do 18 me cucat nebude :mrgreen:
@karolina_a_betuska píše:
@michalka30 No kamarádka to taky hodně řešila, malá je v podobným věku. Párkrát dokonce vyměkla, protože jako že jestli nemá nějakou chorůbku… ale bylo to o nervy, manžel si bral volno, aby malý chodil vnucovat pití on (taky nemají dudlík, čili že napít z pítka). Pokud je malej zvyklej na hlídání tatínkem, tak bych to fakt viděla na relax víkend a kluci ať si poraděj ;)(Ale mně se to radí, dcera se víceméně odstavila sama…)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
11.2.13 22:45
Jo jo to znam, co ordinace. Uz obcas zajdem na pivko, a to je pak ostuda
@zikado píše:
Taky mám zavislačku (15 měsícu) kdyby mohla je u prsu furt a to jsem se bála, že se mi v 8 měsících odstavuje (jak poznala lžičku, tak byl s mlíkem malem konec).Pak začaly růst zoubky a to nechce nic jiného než kojit, mi to zatím nevadí do 2 let ji budu klidně kojit, jen by nemusela být tak neodbytná minule jsme byly u doktora a ona se mi přímo v ordinaci dobývá do výstřihu a řve na celé kolo HAAAM :cert:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.2.13 22:46

Zikado, to mi dělá Honzík taky…např. jezdíme každou neděli na bazén, celá rodina a on jen tak mezi blbnutím ve vodě mi stahuje plavky a dobývá se…no fakt hrůza, si říkám, kde jsem udělala chybu. Fakt už jsem utahaná. Nejsu žádná fňukna, ale už to fakt nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
11.2.13 22:47
Ano, mam to stejne. Presne proto jsem malou nechala radeji spavat s nami, protoze vstavala jsem k postylce co hodinu a bylo to uz na zblazneni
@michalka30 píše: …jo a o tom to je, mně se malý budí jak kojenec, šílený!!! Pořád co 3hodiny…nakonec jsem to vyřešila tak, že si ho kolem půlnoci beru do postele a tam spíme do rána, mezitím se párkrát probudí, ale to skoro nevnímám, jen se přicucne a spí…Vím, že to není dobře a trochu se za to i stydím…třetí dítě a dělám takový věci…jenže jinak se nevyspím…a budí starší holky :(
Holky mají 6 a 4 roky a chlapeček, jak jsem psala 1,5roku…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.2.13 22:48

Olli, to znám taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
11.2.13 22:50

@michalka30 No fakt se ti nedivím kojit 5,5 roku je fakt záhul. Máš můj obdiv.To bych fakt nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.2.13 22:53

No a to je Olli na palici…můj chlap už s náma nespí přes rok v ložnici, protože má artrozu v ramenách, mele se v noci a měl strach, že malýho nechtěně bouchne, tak-že spím se synem. :) Což je taky naprd, že…co si budeme nalhávat…
Olli a ostatní holky, moc díky za rady, názory…jdu spát. Kdyby jste některá přišla na nějakou fintu, sem s ní. Krásnou dobrou noc a ještě jednou díky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.2.13 22:55

Zikado dala bys to…věř mi, když máš děcka, co 2roky a prsa plný mlíka :mrgreen:
Dobrou noc a kojení ZDAR/ZMAR :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
11.2.13 22:57
Dobrou :mavam:
Hehe, stejne vymeknes a das cuc :mrgreen:, dokud se sam neodstavi si myslim. Protoze kdo jiny by rozmazloval nase zlaticka jak ne my mamky, ze holky???
@michalka30 píše:
No a to je Olli na palici…můj chlap už s náma nespí přes rok v ložnici, protože má artrozu v ramenách, mele se v noci a měl strach, že malýho nechtěně bouchne, tak-že spím se synem. :) Což je taky naprd, že…co si budeme nalhávat…
Olli a ostatní holky, moc díky za rady, názory…jdu spát. Kdyby jste některá přišla na nějakou fintu, sem s ní. Krásnou dobrou noc a ještě jednou díky. :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.2.13 23:10

Jo, vyměknu tuto noc určitě a dobře mi tak…každopádně jsem ráda, že v tom nejsu sama, ale začnu na tom pracovat, aby to tak nebylo a budu Vás všechny informovat.pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
11.2.13 23:10

Tak já se hlásím do klubu. Já mám rok a půl starou závislačku. Je to koukám všude stejný. Už se nám 2× podařilo alespoň noční odstavení (taky metodou drsňačky, prso nevydat, v případě nouze nejvyšší uchovat), ale jak příjde rýma, nechce nic jiného než kojit a rýmu má s přestávkama od začátku roku. Takže jsem se po třetí už ani nepokoušela a v noci se zase přesouvám já k ní - spí už ve velké posteli, jenže tam taky vytuhnu, obvykle až do rána :roll:.

Syn se odstavil sám v 9ti měsících, tenkrtát mě to trochu mrzelo, chtěla jsem vydržet do roka, ale teď vidím, že to bylo lepší.

Já mám limit do dvou let :mrgreen:, třeba se NĚCO stane a odstaví se do té doby sama.

Jinak můj alergolog se vždycky ptá „pořád kojíte?“ a „jak dlouho ještě plánujete?“ a zrovna příští týden k němu zase jdu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
11.2.13 23:11

Mám podobnýho závisláka. Taky rok a půl. Usíná výhradně u prsa, v noci je nalepenej věčně. Když jsme někde dýl, začne mi píchat prstíkem do prsu a křičet víc a víc intenzivně „mňaaaaam“ Plánujem odstavovat v březnu, jak se bude moct tatínek zapojit na plno. Už se docela těším, že nebude na mě pořád co hodinu viset. Kojení je krásný, ale dlouhodobě náročný. @michalka30 Taky tě obdivuju za 5,5 roku, já už to nedávám teď :) CHce to přestávky :)

• Citovat
  • Upravit
11565
11.2.13 23:12

@olliinnka No já myslím, že když tím ta mamka trpí, tak je na čase to nějak utnout - přece jenom to dítě pak ten „stres“ taky cucá v tom mlíku… Ale teda za mě musím říct, že nic jinýho než odjet nevidím. Možná bych začala třeba nějakým celodenním výletem, kam pojede malej jen s tatínkem (nebo naopak, kam pojedeš Ty jen s holkama), aby si zvykl a třeba se proprvně vybulel - a pak holt ten víkend.

Jinak pak mě ještě napadají homeopatika (nebo samosebou jsou i drsnější prášky, ale nevím, jak se dostanou) na zastavení laktace. Že prostě pokrčíš ramenama, že neni. Samozřejmě asi taky bude pláč, ale když nebude, tak co už ;)

No každopádně držím palec! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna