Jak odstavit 1,5ročního závisláčka

441
11.2.13 21:49

Jak odstavit 1,5ročního závisláčka

Ahoj maminy, poraďte, jak odstavit „závisláčka“, který má už 1,5roku…jí všechno, ale co se týká tekutin, upřednostňuje jen moje mléko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
441
11.2.13 21:51

…už mě to docela vyčerpává…mám už třetí dítě, ale žádné nebylo takto závislé na MM…pojídám vápník, vlasy mi padají fest…co s tím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
11.2.13 21:56

Flasku treba z nestle napojem rozmichanym v sunaru, tak jsem odstavila obe deti ;) A ted je jim dva a pul a jsou na sunaru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.2.13 22:01

Díky za radu, zkusím to…akorát máme problém, že neznáme dudlík, zkusím toz hrnku…mám dvě holky a teď závisláčka chlapečka, ale je to síla, úplně jiné než s holkama, nechce se vzdát „cecka“ ani za nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
11.2.13 22:07

Musíš se pevně rozhodnout, že chceš odstavit a pak prostě nedat. Bude se určitě vztekat, ale to je normální. Trpělivě nabízej jiné nápoje. Jinak některé maminky si bradavky potírají třeba něčím ošklivým (četla jsem třeba ocet nebo citron) nebo přelepují náplastí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
11.2.13 22:07

Drsně… Prostě nech doma muže, dítě a flašku se sunarem(nebo čímkoli podobným) a zmiz na víkend. Chce to aspoň 2 noci. Je to kruté, ale zabírá to a návrat se pak většinou obejde bez jekotu o mlíko.
Jinak můj názor je, ze rozhodnout se musí hlavně matka, dítko to nějak instinktivně vycítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.2.13 22:14

Colombia a doriang…jojojo, drsně…Druhou dc eru jsem odstavila týden před jejíma druhýma narozeninama, dala jsem si na bradavky pepř a papriku pálivou…navíc jsem byla těhu…a dala si říct, ale ten náš Honzík…zřejmě jsem měkota, asi tím, že je to kluk…skara…musím se „pochlapit“…noooo, víkend bez dětí, to zní dobře…zkusím, prostě drsňačka. Moc děkuju za rady a podporu…Už je to trochu na palici, jsem z malkýhon úplně vycucaná…vážím 51kg, měřím 166cm…třetí dítě, 33let, už bych si zasluhovala relax:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.2.13 22:14

Skara mělo být sakra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
11.2.13 22:15

Hehe citron, ocet… No nam to vubec nevadi. Ja mam zavislacku, ale jeste par mesicu vydrzim :mavam:

@Colombina
@Colombina píše:
Musíš se pevně rozhodnout, že chceš odstavit a pak prostě nedat. Bude se určitě vztekat, ale to je normální. Trpělivě nabízej jiné nápoje. Jinak některé maminky si bradavky potírají třeba něčím ošklivým (četla jsem třeba ocet nebo citron) nebo přelepují náplastí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.2.13 22:19

Jsi dobrá ollinnka, já už nechcuuuuuu, ať to zní, jak chce…už kojím bez přstávek 5,5 roku a už jsem fakticky vycucaná, jak sáček od komunistickýho mlíka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
11.2.13 22:28

Chudera… 5,5 to je slusna doba. Ja kojim neco prez rok a mam total rozhozene hormony, mam s chlapem int problemy ale rikam si, spravi se to jakmile prestanu kojit. Taky mam pekne ozuzlane bradavky, moja vnoci si prisaje tak 15×. Nespim vubec:? taky uz chci mit telo jen pro sebe :oops:

@michalka30 píše:
Jsi dobrá ollinnka, já už nechcuuuuuu, ať to zní, jak chce…už kojím bez přstávek 5,5 roku a už jsem fakticky vycucaná, jak sáček od komunistickýho mlíka :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.2.13 22:32

…jo a o tom to je, mně se malý budí jak kojenec, šílený!!! Pořád co 3hodiny…nakonec jsem to vyřešila tak, že si ho kolem půlnoci beru do postele a tam spíme do rána, mezitím se párkrát probudí, ale to skoro nevnímám, jen se přicucne a spí…Vím, že to není dobře a trochu se za to i stydím…třetí dítě a dělám takový věci…jenže jinak se nevyspím…a budí starší holky :(
Holky mají 6 a 4 roky a chlapeček, jak jsem psala 1,5roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
11.2.13 22:34

…asi budu muset fakt někam zmizet na víkend, jak psaly holky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.2.13 22:35

@michalka30 No kamarádka to taky hodně řešila, malá je v podobným věku. Párkrát dokonce vyměkla, protože jako že jestli nemá nějakou chorůbku… ale bylo to o nervy, manžel si bral volno, aby malý chodil vnucovat pití on (taky nemají dudlík, čili že napít z pítka). Pokud je malej zvyklej na hlídání tatínkem, tak bych to fakt viděla na relax víkend a kluci ať si poraděj ;)

(Ale mně se to radí, dcera se víceméně odstavila sama…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
11.2.13 22:38

@michalka30 Me to přišlo zmizet na víkend docela výchovný i pro manžela :mrgreen: ale noční buzení odstav teda u druhy ho dítka nevyřešil, budila se dal, jen ne tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová