Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A k těm hrníčkům - malá se zatím taky neumí napít z žádného, ale jediný malý úspěch jsme zaznamenaly taky s tím učícím hrnkem od Nuku
Ale nejlíp se napije z normálního hrníčku - když jí ho držím.. To je její oblíbená zábava ![]()
Já měla pro obě děti hrnečky z DM, na začátek s tím silikonovým pítkem, a v pohodě.
@Lucka beruska píše:
Ahojky malý bude mít za týden 8.měsíců. Ráno v 7 dávám Sunar toho vypije max. 130 ml. Kolem 9-10 ovocnou přesnídávku (190g) nebo jogurt (dobrá máma,florian 150g). Na oběd jí bud masozeleninový příkrm ze skleničky (200g) nebo jídlo domácí co mu uvařím (nedávno jsem mu dělala omáčku jako na způsob svíčkové akorát z kuř. prsou a jednu šišku knedle a rozmixuju mu to). Na sváču zase přesnídávku,jogurt (přidávám do toho nastrouhané piškoty) a nebo mrkvičku ze sklenky (tu má moc rád) a na večeři kaši (bud to instantní hipp, hami,) Nebo mu ze sunaru uvařím klasickou krupičku a nebo vanilkový pudink
![]()
Knedlík miminku bych nedala vůbec, především kvůli tomu, že je v něm celé vajíčko a bílek se do roka nemá dávat.
@Renčí2 píše:
Knedlík miminku bych nedala vůbec, především kvůli tomu, že je v něm celé vajíčko a bílek se do roka nemá dávat.
a co piskoty? v nich je taky cele vejce. . . ![]()
Ahojky ničím jsem nezahuštovala, když je tam hodně zeleniny tak je to husté dost ![]()
@lujziana píše:
a co piskoty? v nich je taky cele vejce. . .
no právě, ty taky nejsou moc vhodné
@lujziana píše:
a co piskoty? v nich je taky cele vejce. . .
Holky já bych to nehrotila, malému se z toho nikdy nic nestalo tak co velice. Já se řídím svým selským rozumem. Knedlu mu nedávám každý den, jednou za čas to vůůbec neuškodí ![]()
@Gladys píše:
@Lucka beruska dík za tip na šťávy, asi do toho rossmana budu muset mrknout, nějak jsem navykla jen na dm. Jaké mají příchutě a kolik to stojí, nepamatuješ se?
Ty jo stojí asi 29kč ale máš toho půl litru a stejně to musíš naředit, protože jsou fakt dost sladké. Příchutě mají jablko, multivitamín, potom je tam tuším i ledový čaj, ale jinak si nemapatuju já kupuju většinou to jablíčko.
@Renčí2 píše:
kdyz dam treba jen 3dene? ne kazdy den-napr. jen 3×tydne
a co noveho jeste malej muze? nemel bily jogurt ,testoviny. . . .
@Renčí2 píše:
Já dávám jedině piškoty, jako kupovat dětské sušenky za 40 kč se mi fakt nechce, max když jsou v akci..
@lujziana píše:
kdyz dam treba jen 3dene? ne kazdy den-napr. jen 3×tydnea co noveho jeste malej muze? nemel bily jogurt ,testoviny. . . .
Jogurt klidně, já dávám dobrou mámu vanilku. A těstoviny taky může. Když máš i ty kupované skleničky taky tam jsou. Ale jak chceš ty říkám já se řídím selským rozumem......Stejně ti děcko za chvíli bude jest to co jíte vy doma.
@lujziana píše:
kdyz dam treba jen 3dene? ne kazdy den-napr. jen 3×tydnea co noveho jeste malej muze? nemel bily jogurt ,testoviny. . . .
Jo a do přesnídávy mu nastrouhám aspon 6 piškotů at ho to zasytí ![]()
@gabriela82 píše:
A k těm hrníčkům - malá se zatím taky neumí napít z žádného, ale jediný malý úspěch jsme zaznamenaly taky s tím učícím hrnkem od NukuAle nejlíp se napije z normálního hrníčku - když jí ho držím.. To je její oblíbená zábava
My máme Avent, kouzelný hrneček a v pohodě z toho pije ![]()
@Lucka beruska píše:
Holky já bych to nehrotila, malému se z toho nikdy nic nestalo tak co velice. Já se řídím svým selským rozumem. Knedlu mu nedávám každý den, jednou za čas to vůůbec neuškodí
kamaradka dava 7,5mes holčičce knedlik 2×tydne-mala ja o.k ![]()