Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahooj
chci se zeptat,kolik toho spapa vase mimi kolem 7mes? Ja kojim-davam i prikrmy presnidavky,zeleninu,masicko, vecer kase-ale zda se mi, ze malej toho stejne moc nesni ,spis chce nakojit
,vzdy pred prikrmem nakojim pak jeste dokojim,malokdy se stane, ze si da k obedu treba celou tu malinkou sklenicku-ji spis tak po zickach, tak nevim ,mam treba to kojeni pred prikrmem vynechat???? a co uz v tomhle veku jeste muze??? DIKY
Já kojím ráno kolem 8, pak kolem 10 má přesnídávku nebo jogurt, ve 12 masozeleninka a pokud chce tak dokojit, kolem 14 kojení, 16 přesnídávka a 19 kojení, plus v noci kojím tak 4×- 5×, ale to kojení před jídlem bych teda vynechala. Malaá se zeleninou toho taky moc nedá, ale aspoň těch pár lžiček
ahoj já ti teda moc neporadím ale já bych kojení před příkrmem vynechala a nechala ho at sní kolik chce. My toho taky moc nesníme spíš pijeme mlíčko.. Ono to bude chvíli trvat než se to naučí pořádně.. Jsem zvědavá kdo co poradí ![]()
@bobin píše:
ahoj já ti teda moc neporadím ale já bych kojení před příkrmem vynechala a nechala ho at sní kolik chce. My toho taky moc nesníme spíš pijeme mlíčko.. Ono to bude chvíli trvat než se to naučí pořádně.. Jsem zvědavá kdo co poradí
nekdy ani poradne neotvira pusinku-ale hlad ma
Tak pokud kojíš před příkemem, tak je jasné, že ti nesní žádný kvanta
Já jsem vždycky celkem striktně oddělovala kojení a „opravdové“ jídlo, ani jsem nedokojovala, nechtěla jsem, aby si dítě počkalo na dobrý mlíčko a na zeleninu se mi vykvajzlo, navíc po jídle byl ideální čas začít i s nácvykem příjmu jiných tekutin, takže zapít příkrm vodou. Celkem rychle se mi tak nahradilo jedno kojení, kdy zkrátka dostla příkrm, napít a nakojit až když si pak řekl, klidně za hodinu, ale aby to bylo oddělené od běžného jídla.
Není to přesně podle příruček, ale osvědčilo se mi to a nikdy se mi nestalo, že by dítě nesnědlo a pak se pořádně napuclo z prsa
@lujziana píše:
nekdy ani poradne neotvira pusinku-ale hlad ma
no mě dělá to samý ..dám jí jednu lžičku a když zjistí co to je tak neotevře a nebo jazykem vystrkuje ![]()
@Gladys píše:
Tak pokud kojíš před příkemem, tak je jasné, že ti nesní žádný kvantaJá jsem vždycky celkem striktně oddělovala kojení a „opravdové“ jídlo, ani jsem nedokojovala, nechtěla jsem, aby si dítě počkalo na dobrý mlíčko a na zeleninu se mi vykvajzlo, navíc po jídle byl ideální čas začít i s nácvykem příjmu jiných tekutin, takže zapít příkrm vodou. Celkem rychle se mi tak nahradilo jedno kojení, kdy zkrátka dostla příkrm, napít a nakojit až když si pak řekl, klidně za hodinu, ale aby to bylo oddělené od běžného jídla.
Není to přesně podle příruček, ale osvědčilo se mi to a nikdy se mi nestalo, že by dítě nesnědlo a pak se pořádně napuclo z prsa
prikrm davam zapit-cajik nebo voda,ale s flasky mu to moc nejde, nekdy davam po zickach-chystam se na to ze pred prikrmem kojit nebudu a chtela bych to vyskouset nekojit ani po nem a pomalinku jedno kojeni vynechat a tak postupne az bych kojila jen vecer a rano-ale to je asi nadyl, nez se to takhle naucime
Ahoj, mně se osvědčilo dát pár lžiček, když nechce, tak ho nechám, počkám tak půl hodinky, on zjistí, že mlíko není a pak to dojí
Ale já jsem dost drsoň a taky to není podle příruček. I když si myslím, že to má po mně, já jsem děsnej nimra a jsem schopná jíst oběd i hodinu.
Před jídlem bych nekojila, on se tím nají a je jasný, že pak nebude chtít jíst. ![]()
Ahoj, já začínám mít opačný problém, malá v posledních dnech odmítá mléko. Bohužel už nekojím, je na UM. Za den sní zhruba toto: V 6 ráno mléko (cca 180 ml), kolem 10 menší ovocnou přesnídávku, v poledne masozeleninový příkrm (velkou skleničku nebo 2 malé). Kolem 3 mléko a večer buď mléko nebo kaši. Tu moc nemusí, takže většinou dávám mléko. V noci nejí, spí celou noc.
Jak psala Gladys, určitě bych nekojila před „hlavním“ jídlem. Asi ani po něm. Já jsem malou ze začátku dokrmovala mlékem, ale opravdu jen pokud snědla pár lžiček. Teď jí dám na zapití vodu, čaj nebo ovocnou šťávu. Občas jí strčím něco na „žvejkání“, piškot nebo kousíček rohlíku.
nám bude ted 7 měsíců. kojím ráno v 7:30, v 11:30 125g zeleninku a pak dokojím, ve 14 hod trošku cucne při kojení, 17 kojení 19:30 dávám hami mlíčko s kaší (už hotový výrobek)a v noci jedno kojení. děláme to tak od 6 měsíce a za měsíc mi takto přibrala půl kg. předtím , jen když bylo kojení, tak mi přibírala 300g za měsíc. zatím u příkrmu taky jazyk spíš vyplazuje a dává do pusy prstíky, ale nějak se to časem určitě naučí. od 7 m budu dávat odpoledne ovoce. dopoledne jí toho moc nedám, protože od 9:30 do 11:00 mi spí. a večer tu kaši se bojím dávat, protože z emimina hodně maminek psalo, že děti mají po ní prdíky, takže budu dávat asi taky pak zeleninku..
když nakojíš před, tak je jasný že ti to nesní.. mi to máme tak:
ráno vstává nejpozději v 6, to je kojení, v 8 má ovoce, v desek kojení 12 oběd, masozelenina, sní mi tak 200g, pak v půl 2 kojení, pak banán sušenky, křupky nebo přesnídávka, kojení, večer v 6 kaše, před 8 kojení a spánek.. časy jsou orientační, řídím se Jiřéíkem ne časem, sní mi prakticky všechno ale musí tam být maso, nebo žloutek
k snídani mlíčko v šest, v devět jogurt nebo něco podobného, ve 12 oběd masozeleninový, v 15 ovoce a v 18 kaše…v noci už vůbec nejí a spí jak zabitý ![]()
@lujziana v tomhle věku už z lahve mít nemusí, zkus už nějaký nekapající hrneček
my to máme takhle ráno kolem sedmé mlíčko, kolem 10h jogurt nebo ovocnou přesnídávku, ve 12 mlíčko, kolem 15-16h masozeleninový příkrm kolem 18-19h kaše nebo mlíčko.. křupky dáváme občas od půl roka ale jen málo zatím jí to moc nejde nemáme zoubky tak neví co s tím