Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj máme doma stejný problém dcera ve školce neměla problém s kamarády spíše si vždy hrála ze strašíma a kluky ale ve škole s tím má problém, holek je ve tříde 8 ale 7 utvořilo jakoisi partu s vedením dvou dívek které se jako velitelky (tak to prezentuje dcera ) střídají a mou dceru do party nechtějí, když jsem se jí ptala co je naní ntak vyjímečného řekla že je krásná a má náhrdelníky a že musí všechny holky jí poslouchat - má dcera je osobnost e poslouchat jí ovšem nechce nevím zuda je problém v tomhle ale přesto všechno se chce zapojit mezi partu ale nesmí odstrkují jí slovně a někdy i fyzicky při mém dotaz zad ají to vadí řekla že jí to je jedno ale necítím to tak už se více se mnou nechce o tom bavit je okamžitě podrážděná nevím co s tím myslím si že v druhé tříde se holky rozeslupinkují na více part ale kdo ví moc kamarádů nemá je jedináček a je taková uvědoměla jak říkáš řešíme vše slovně nějaké násilí apodobné invektivy neuznáváme ale kdo ví nakonec jí budu muset naučit se i fyzicky bránit nechce holkám lézt do zadku ale myslím že jí to trápí. proč holkám nesedla netuším (je svéhlavá a když není po jejím tak ustoupí a neřeší to tak nevím co s tím (už mne napadlo koupit kameru a tajně sledovat kolektiv dětí co a jak fakt blbnu porad jak jsi daleko s tímto problémem.olga
V každé třídě bývá někdo odstrčený. Taky jsem byl v podobné pozici. Ale nějak extra bych to řešil až v případě, že by došlo k nějakému napadání. U mě se to otočilo po pár měsících - šola mně vždycky šla a při písemkách ode mě chtěl každý opisovat. Takže z tohoto důvodu mě začali potřebovat.