Jak překonat nevěru?

31
28.2.15 21:14

Jak překonat nevěru?

I když jsem nováček, diskuzi čtu často. Bohužel i já nyní řeším situaci, která mě srazila na kolena.

Jsem po druhé vdaná. S prvním manželem jsem byla 5 let, pak jsem se vzali a za 1,5 se nám narodila dcera. Manžel začal být závislý na herních automatech, byla to hrůza, ze které jsme utekla, když prodal v bazaru kočárek, i když bylo dceři teprve 13 měsíců. Potřeboval peníze a měl mozek úplně zatemněný. Léčba neúčinkovala. Rozchod a vše kolem bylo hrozné.
Po třech letech po rozvodu jsem se seznámila s Jardou, mým současným manželem. Čtyři roky jsem s ním žila jen “ na hromádce”, pak jsem zjistila, že čekám druhého prcka, tak byla svatba. Ještě nedávno jsem si myslela, jak mám prima život. Manžel má malou firmu, pár zaměstnanců, byl v práci někdy více, než bych si přála, ale na druhou stranu jsem nežila z ruky do huby, jako dříve. O víkendech se věnoval dětem, nerozlišoval moje děti – naše děti. V listopadu měl manžel autonehodu, když jel z práce, nedal mu jiný řidič přednost. Auto bylo na odpis, manžel středně těžká zranění. Byl v nemocnici skoro měsíc. Mezitím jsem mu chtěla připravit na vánoce překvapení a nechat udělat z fotek dětí kalendář na rok 2015. A tak jsme v jeho kanceláři nabrala hromadu CD, kam stahoval fotky. Bohužel kromě dětí jsme našla fotky různých žen, se kterými byl vyfocen manžel. Nebyli to erotické fotky, ale byly důvěrné. Moje zvědavost nabrala otáček a já se podívala do PC, který z 90% využíval jen manžel. Již před dvěma lety si dal si inzeráty na seznámení, možná i dříve, asi jsem nenašla vše. Dle komunikace je jasné, že se
minimálně s jednou nebo dvěma ženami sešel a nejen to… Sex měl určitě také a asi nejednou, některé ženy posílaly i erotické fotky, popisovaly co mají v sexu rády a co by se mohlo zkusit příště. Když jsem to četla, měla jsme pocit, že je to jen hrozný sen.
Další týdny byly pro mne utrpením. V noci jsme nespala, nevěděla jsem co dělat. Po Novém roce, jsem o tom manželovi řekla. Nejdříve byl hrozně rozčílený, že mu hrabu v kanceláři ve věcech. Nakonec řekl, že všechny vztahy ukončil už na konci léta a že mu došlo, jakou dělá blbost. Dál se o tom vůbec nechtěl bavit.
Ale já od té doby stejně nemám klid. Manžel od začátku února chodí do práce každý den, po úrazu vše řídil jen z domu. Já každé jeho zpoždění těžce nesu, hned mám podezření, že měl nějakou schůzku. Sleduji jak často mu chodí SMS, jak často se myje, zda něco “ podezřelého” nenajdu v autě… Důvěra je v háji!!! Mladší dceři je 6 let, starší jde do puberty. Nevím, co mám dělat?? Odpustit nebo opustit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49159
28.2.15 21:23

@Adelanie
opustit či odpustit je velmi špatná otázka na tu ti nikdo neodpoví, maximálně ti tu můžou napsat co by udělali oni.. ale rozhodnutí je na tobě
tvůj muž ví jak se trápíš?

Příspěvek upraven 28.02.15 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
28.2.15 21:24

@Adelanie Nezavidím Ti tu situaci, jak se k Tobě chová třeba teď? Myslím s odstupem času?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
28.2.15 21:26

Co máš dělat??? jestli odpustit??? já bych to nedala, přesně, byla bych podezíravá při každém zpoždění. Důvěra je pryč. Jak říká jeden citát „důvěra je jako papír, když ho zmuchláš, už ho NIKDY nenarovnáš“ Je mi líto čím procházíš, ale já bych nedokázala odpustit. Možná kdyby to byla jednorázovka bez citů ale i to si nejsem jistá. Ale pokud o tom přemýšlí a dává si inzerát - tak to plánoval tě podvádět, není to jen jednorázový pomatení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
28.2.15 21:29

Odpustila bych chlapovi, ktery by se omluvil a snazil se svym chovanim ziskat zpatky mou duveru. Ne hajzlikovi, ktery se jeste rozciluje, ze mu lezes do soukromi a dela, ze se nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
28.2.15 21:30

A dokud byl doma, tak jsi to skousla dobře a problém je až teď, když chodí do práce? Já bych to teda nevydržela a jednala bych ihned, nebo brzo po tom, co jsem na to přišla… Proto mi přijde zvláštní, že je problém najednou cca 3 měsíce po tom, co o nevěře víš… Řešení je jednoduché - buď mu budeš znovu věřit a pak jsi mu vlastně odpustila (když jsi to zvládla až doteď) a nebo mu nejsi schopná znovu věřit a pak je to jen prodlužování agonie… :( pokud se chce opravdu napravit, tak to tím podezříváním pošleš do kytek tak jako tak… esli bych mu znovu věřila já? Nevím, neznám jeho a ani váš vztah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.2.15 21:40

Samozřejmě, že nedůvěra mě užírá, od začátku co jsem na to přišla. Ale když byl doma o berlích a řídil firmu z gauče, tak to moje podezřívání nebylo tak hrozné, protože jsem ho měla skoro pořád na očích. Trošku jsme i doufala, že to čas napraví nebo snad, že se stane zázrak? Jsem fakt na dně, nevím jak se rozhodnout, čekám, že se to nějak rozhodne samo i když je to hloupost. Naše komunikace je nyní jen o provozu domácnosti, dětech… Já jsem smutná, on to vidí, často brečím. Jarda se zeptá, proč brečí, tak řeknu, že stále pro to samé a že mu už nevěřím. On na to řekne, že to skončil a jiný vztah nehledá. A dál se o tom nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
28.2.15 21:42
@Adelanie píše:
Samozřejmě, že nedůvěra mě užírá, od začátku co jsem na to přišla. Ale když byl doma o berlích a řídil firmu z gauče, tak to moje podezřívání nebylo tak hrozné, protože jsem ho měla skoro pořád na očích. Trošku jsme i doufala, že to čas napraví nebo snad, že se stane zázrak? Jsem fakt na dně, nevím jak se rozhodnout, čekám, že se to nějak rozhodne samo i když je to hloupost. Naše komunikace je nyní jen o provozu domácnosti, dětech… Já jsem smutná, on to vidí, často brečím. Jarda se zeptá, proč brečí, tak řeknu, že stále pro to samé a že mu už nevěřím. On na to řekne, že to skončil a jiný vztah nehledá. A dál se o tom nebaví.

a co bys od něj ráda slyšela? to podstatné ti řekl.. z jeho strany není co řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
28.2.15 21:43
@Adelanie píše:

ja vidim jako hlavni problem to, ze jsi nasla kontakty na ruzne zeny. Ze to skoncil, to muze byt treba pravda, ale kde mas jistotu, ze si nezacne s jinou?
Ja myslim, ze si jen prodluzujes utrpeni :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
28.2.15 21:50
@Adelanie píše:
Samozřejmě, že nedůvěra mě užírá, od začátku co jsem na to přišla. Ale když byl doma o berlích a řídil firmu z gauče, tak to moje podezřívání nebylo tak hrozné, protože jsem ho měla skoro pořád na očích. Trošku jsme i doufala, že to čas napraví nebo snad, že se stane zázrak? Jsem fakt na dně, nevím jak se rozhodnout, čekám, že se to nějak rozhodne samo i když je to hloupost. Naše komunikace je nyní jen o provozu domácnosti, dětech… Já jsem smutná, on to vidí, často brečím. Jarda se zeptá, proč brečí, tak řeknu, že stále pro to samé a že mu už nevěřím. On na to řekne,že to skončil a jiný vztah nehledá . A dál se o tom nebaví.

chlap by se měl podle mě víc snažit pokud mu jde o tebe, a měl by on nějak dokazovat, že ty jsi ta na kom mu záleží, a že to byl omyl. Ale jen říct, že to skončil, by bylo pro mě jaksi málo. Píšeš, že mluvíte jen o dětech, domácnosti, ale o vás a vašem vztahu nic. Tak zkus navrhnout ty, že si o tom promluvíte, a řekni mu co ti vadí proč se trápíš, ty jen řekneš, že pláčeš pro to stejné. Měli by jste si promluvit, a víc komunikovat pokud chceš zachránit vztah a věříš, že mu můžeš odpustit, pokud né je konec. :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.2.15 21:59

renda81

On se mnou o té nevěře už mluvit nechce. Prý na to nemá co říct, že to byla chyba a už na to nechce myslet. I když jsme mu snad 100× řekla, že mu nevěřím, tak on mě řekne, že neví co má dělat, abych mu věřit začala. A ptal se mě co má dělat, abych mu věřila. Ale já vlastně nevím… Když mu řeknu, aby mě nosil každý den kytku, tak to stejně nepomůže a stejně budu vědět, že to dělá jen pro to, že jsem mu to řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
28.2.15 22:04
@Adelanie píše:
On se mnou o té nevěře už mluvit nechce. Prý na to nemá co říct, že to byla chyba a už na to nechce myslet. I když jsme mu snad 100× řekla, že mu nevěřím, tak on mě řekne, že neví co má dělat, abych mu věřit začala. A ptal se mě co má dělat, abych mu věřila. Ale já vlastně nevím… Když mu řeknu, aby mě nosil každý den kytku, tak to stejně nepomůže a stejně budu vědět, že to dělá jen pro to, že jsem mu to řekla.

no právě, mě to přijde, že čeká jen co mu řekneš a dělal by to. Ale on musí sám chtít napravit tvoji nedůvěru, a získat tě a i znovu tvoji důvěru. Prostě snažit se sám od sebe, dokázal si najít milenku a nikdo mu nemusel říkat co má dělat. Tak by měl vědět i jak na svoji ženu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.2.15 22:52

Díky za názory. Čeká mě další probdělá noc. Od začátku roku, co jsem šla s pravou ven spím v obýváku. Naštěstí si holky ještě nevšimly, tak nemusím nic vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
28.2.15 23:04
@Adelanie píše:
Díky za názory. Čeká mě další probdělá noc. Od začátku roku, co jsem šla s pravou ven spím v obýváku.

v tom případě jsi tak na 90% cesty od něho. je to prostě můj názor. pokud ty nebudeš chtít tk to nikdylepší nebude, ba naopak velmi rychle to půjde do kopru a ty budeš podruhé rozvedená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mr.Electrolux
28.2.15 23:08

Diky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat