Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@svycarka píše:
@Anonym X skoro to vypada, ze te to mrzi…
Mrzí nemrzí - prostě stane se ![]()
Když se tak dívám kolem sebe a poslouchám příběhy mých známých, tak nevěra je to nejmenší, co může lidi potkat…
@svycarka píše:
@Adelanie podivala bych se na to takhle..stojis jeste o manzela i pres tu neveru? pokud ano, odpust a jdi/jdete dal.OBA se musite snazit, aby byl ted vztah hezci, vic intimejsi. jednotvarnost, zabehnutost a seda normalita je kazdemu z nas v manzelstvi zname. je na Tom, nakolik si vztah hyckame, ale musi to byt tak nejak oboustrane. Pises jak prekonat neveru a ja ti reknu- uz se v Tom nebabrej, zkuste jit s muzem dal bez vycitek a podezdreni.Mohl ti rict pravdu a uz to ukoncil, nebo si bude davat vetsi pozor.je to hop nebo trop. Kolik ty ustojis vis sama nejlip. S jardou bych si sedla a rekla. Hele drahy stalo se..milujes me a deti? chces to zachranit? tak hele, ode dneska na sebe budeme mily a pozorni, vytriskame ze dne to nejhezci co jde, ale potrebuju te k tomu.mame deti, zivot, zname se..jo mozna uz prilis dobre, tak mi i muzes rict jake jsou tve touhy, ja prece nejsem tvuj nepritel.
Sama ho znas nejlip, vis co na nej plati. O nevere vite uz na ferovku, neplac porad to nebavi zadneho chlapa.Zni to krute, ale zel bohu, chlapi nejsou tak citlive ladeni. proto si chlapi rozbijou huby a jsou zase kamosi, kdezto my se s kamaradkou kvuli pomluve satu nebudeme bavit roky. Snad vis kam mirim a preju vam obou hodne stesti at to ustojite
napsala jsi to hezky, ale takhle jednoduché to zase není, když to zažiješ na vlastní kůži, ale na druhou stranu to chce opravdu říct, že teď je nový začátek, vše se může změnit, snažit se musí oba, což u zakladatelky muže trochu skomírá
@Anonym X píše:
Na to se nedá jednoznačně odpovědět
by mě zajímalo co ty na to, kdyby tohle tvrdila tvoje žena ![]()
Já jsme asi romantická duše nebo co…
Manžel mě řekl, že to pro něj skončilo, že to byla blbost… Ale já čekám, že se bude chovat lépe, udělá nějaké gesto, abych věděla, jak moc ho to mrzí, že o mě stojí. Bude pozorný, laskavý… Ale on se vlastně chová skoro stejně jako před tím, snad jen mě více pomáhá kolem dětí. On nikdy nedával emoce extra najevo. A teď mě připadá, že on jen čeká, jak já to v sobě vyřeším, ale extra mě s tím nepomůže.
Jeden den ráno se probudím a říkám si, dám mu šanci, ale odpoledne už mám zase chuť balit kufry. Je to asi opravdu dlouhá cesta, než to v sobě rozseknu.
@Adelanie tak jako ano, on by ti mel ted ukazat, ze to chce zachranit on, ja nevim u nas to bylo jine, manzel se snazil a snazi porad preci jen nebyl to zadny ulet, tak si o tom promluvte, nemuze brat tu druhou sanci jako samozrejmost, coz mi tak trochu prijde
Musis to v sobe vyresit predevsim ty, ale chce to cas, hodne casu, bavili jste se o zmenach ve vztahu, co chces treba zmenit, to stridani stavu k tomu patri casem se to ustali a ty se rozhodnes pro jednu z variant, zůstat, nebo odejit
@chebskamaminka píše:
by mě zajímalo co ty na to, kdyby tohle tvrdila tvoje žena
To bych nesl asi hodně nelibě ![]()
@Anonym X píše:
To bych nesl asi hodně nelibě
To je typicky. Znama mela dlouhodobe zenateho milence, s nimz manzelka temer nespala. Ja jsem teda od zacatku rikala, ze manzelka taky nekoho ma. Taky ze jo, kdyz se to proflaklo, chlap se moh po@rat, byl zak trapnej, ze se na nej vykaslala i ta milenka.
@Anonym X no jo nekdo dlouho nepotreboval " neco odlozit do supliku " jen si vaz toho, jakou zenu mas doma a nekravni
@Adelanie píše:
I když jsem nováček, diskuzi čtu často. Bohužel i já nyní řeším situaci, která mě srazila na kolena.Jsem po druhé vdaná. S prvním manželem jsem byla 5 let, pak jsem se vzali a za 1,5 se nám narodila dcera. Manžel začal být závislý na herních automatech, byla to hrůza, ze které jsme utekla, když prodal v bazaru kočárek, i když bylo dceři teprve 13 měsíců. Potřeboval peníze a měl mozek úplně zatemněný. Léčba neúčinkovala. Rozchod a vše kolem bylo hrozné.
Po třech letech po rozvodu jsem se seznámila s Jardou, mým současným manželem. Čtyři roky jsem s ním žila jen “ na hromádce”, pak jsem zjistila, že čekám druhého prcka, tak byla svatba. Ještě nedávno jsem si myslela, jak mám prima život. Manžel má malou firmu, pár zaměstnanců, byl v práci někdy více, než bych si přála, ale na druhou stranu jsem nežila z ruky do huby, jako dříve. O víkendech se věnoval dětem, nerozlišoval moje děti – naše děti. V listopadu měl manžel autonehodu, když jel z práce, nedal mu jiný řidič přednost. Auto bylo na odpis, manžel středně těžká zranění. Byl v nemocnici skoro měsíc. Mezitím jsem mu chtěla připravit na vánoce překvapení a nechat udělat z fotek dětí kalendář na rok 2015. A tak jsme v jeho kanceláři nabrala hromadu CD, kam stahoval fotky. Bohužel kromě dětí jsme našla fotky různých žen, se kterými byl vyfocen manžel. Nebyli to erotické fotky, ale byly důvěrné. Moje zvědavost nabrala otáček a já se podívala do PC, který z 90% využíval jen manžel. Již před dvěma lety si dal si inzeráty na seznámení, možná i dříve, asi jsem nenašla vše. Dle komunikace je jasné, že se
minimálně s jednou nebo dvěma ženami sešel a nejen to… Sex měl určitě také a asi nejednou, některé ženy posílaly i erotické fotky, popisovaly co mají v sexu rády a co by se mohlo zkusit příště. Když jsem to četla, měla jsme pocit, že je to jen hrozný sen.
Další týdny byly pro mne utrpením. V noci jsme nespala, nevěděla jsem co dělat. Po Novém roce, jsem o tom manželovi řekla. Nejdříve byl hrozně rozčílený, že mu hrabu v kanceláři ve věcech. Nakonec řekl, že všechny vztahy ukončil už na konci léta a že mu došlo, jakou dělá blbost. Dál se o tom vůbec nechtěl bavit.
Ale já od té doby stejně nemám klid. Manžel od začátku února chodí do práce každý den, po úrazu vše řídil jen z domu. Já každé jeho zpoždění těžce nesu, hned mám podezření, že měl nějakou schůzku. Sleduji jak často mu chodí SMS, jak často se myje, zda něco “ podezřelého” nenajdu v autě… Důvěra je v háji!!! Mladší dceři je 6 let, starší jde do puberty. Nevím, co mám dělat?? Odpustit nebo opustit?
Samozřejmě opustit.
„některé ženy posílaly i erotické fotky, popisovaly co mají v sexu rády a co by se mohlo zkusit příště“
Ukažte mi chlapa, se kterým takovéto e-maily nic neudělají, a já před ním rád a upřímně smeknu ![]()
@Adelanie píše:
Já jsme asi romantická duše nebo co…Manžel mě řekl, že to pro něj skončilo, že to byla blbost… Ale já čekám, že se bude chovat lépe, udělá nějaké gesto, abych věděla, jak moc ho to mrzí, že o mě stojí. Bude pozorný, laskavý… Ale on se vlastně chová skoro stejně jako před tím, snad jen mě více pomáhá kolem dětí. On nikdy nedával emoce extra najevo. A teď mě připadá, že on jen čeká, jak já to v sobě vyřeším, ale extra mě s tím nepomůže.
Jeden den ráno se probudím a říkám si, dám mu šanci, ale odpoledne už mám zase chuť balit kufry. Je to asi opravdu dlouhá cesta, než to v sobě rozseknu.
ale on ti s tím opravdu nepomůže a vážně to musíš nakonec vyřešit ty.. je mi líto, ale ta největší a nejtěžší práce je na tobě..on udělal podle jeho úhlu pohledu co měl - ukončil to..a protože se necítí ohrožený v tom že by tě ztratil - ví že ho chceš, tak víc dělat ani - z jeho úhlu pohledu nemusí.. je to nespravedlivé, je to na palici ale je to tak - bohužel