Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jsem se včera objednala do manželské poradny. Jedeme tam s manželem v pátek. Snad mě to pomůže.
@Adelanie tak to je moc dobre, promluvite si o tom a oni vam pomuzou se v tom teď zorientovat, od manžela je to krok a jasna snaha na vztahu pracovat, znam příběhy, kdy muz udelal tu neveru daleko horším stylem, ale do poradny proste nesli, taky je fajn, ze jste dostali termin tak brzo, potrebujete o tom spolu mluvit
Včera jsme byli v poradně. Bylo to divný, vyprávět někomu co se u nás doma odehrálo. Manžel toho moc nenamluvil. Doktor se ptal více mě, asi viděl, že já jsme ta, která je na dně. Nic nám neporadil, řekl, že je to dlouhodobý proces a pozval nás zase na příští pátek. Celý den jsem byla smutná. Přemýšlela jsem, zda to vůbec nějak překonám. Po návštěvě v poradně jsem cítila beznaděj. Asi jsem si myslela, že nám hned řeknou co dělat, ale ono to tak nefunguje.
Poslední rána byla, že manžel dostal poštou poukaz do lázní, aby doléčil ten úraz po autonehodě. Takže bude 3 týdny mimo domov a je mě jasné, že mě bude užírat nedůvěra, co se v lázních děje.
@Adelanie tak je normální, že se více ptá poradce podvedeného, no ono moc ti nevěrníci o tom mluvit nechtějí, ale pozval vás už za týden, takže na tom budete pracovat, myslím, že píště bude chtít více slyšet i manžela, hele nám po první návštěvě tenkrát řekli, že vlastně nepotřebujeme, že to máme dobře nastavené, ale kdyby jsme potřebovali máme přijít, pak jsme ještě šli 2× spolu, no a pak chodím já přes rok půl, většinou když citím, že to na mě padá a jednou byl manžel také sám
takže ona ta první návštěva je o tom, že vás potřebuje poznat a vyslechnout váš příběh, ta rozladěnost celková je normální, to se neboj, jsou to prostě nervy, to chvíli ještě tak bude ![]()
ono je to brzo po tom co to prasklo, ty lázně, ale nešlo by to třeba odložit? ono dala jsi mu druhou šanci a všichni, co jsme ji dali se musíme tu důvěru znovu učit, bude to chtít čas, manžel by se to měl snažit chápat a snažit ti to ulehčit, nebo to rozeberte také v té poradně ![]()
@chebskamaminka Nevím, zda lze odložit lázně. V pátek přišel poukaz doporučeně. Nevím, zda mám manžela prosit o to, aby to zkusil odložit. Vím, že potřebuje rehabilitovat. Na druhou stranu si říkám, že to bude i zkouška pro mě. Budu sama a můžu si zkusit, jak moc mě bude manžel chybět. Ale melou se ve mě různé pocity. Bojím se, že si tam něco začne, potřebuji ho mít u sebe, aby se krize řešila, chci si zkusit jak moc mě bude chybět. Ach jo, po kom já jsem tak nerozhodná, nevím co chci…
Když mu nevěříš teď, jak chceš věřit v budoucnu. Rehabilitaci potřebuje, jiní by ji brali a kvůli žárlivosti (vím proč, to je jasný) si ji přeci nenechá ujít, posunout, zrušit.
@Adelanie a víš, že tě chápu, taky jsem si tím prošla, člověk se bojí co bude, je to pochopitelné, chce to opravdu hodně času nazahojení té rány, důvěra se může budovat i roky a stejně už nikdy nebude 100%,to by jsme si lhali do kapsy, když se jednou spálíš, už víš, že to prostě pálí
na druhou stranu, oddech vám prospěje, tedy tobě, to, že teď nevíš co chceš, je normální, mě to trvalo půl roku si to opravdu ujasnit, no a jestli se má něco stát v lázních, protože by se tam manžel spustil - odpověz si pak sama na otázku :vážně by jsi tedy potom s ním chtěla být?
tím chci říct, že stát se může cokoliv, kdykoliv, komukoliv a tak to bylo i před tím, že než člověk poprvé odhalí nevěru partnera, jen si tu možnost neuvědomuje
@Adelanie píše:
Tak jsem se včera objednala do manželské poradny. Jedeme tam s manželem v pátek. Snad mě to pomůže.
Těžko říct - mě manželka dotáhla do poradny taky, akorát že to bylo z mýho pohledu nanic - paní psycholožka byla prostě žena, a jaksi nepochopila, že já nemám žádnou manželskou krizi, jen jsem si prostě potřeboval zašu… jinde, o nic víc nešlo ![]()
@Anonym X píše:
Těžko říct - mě manželka dotáhla do poradny taky, akorát že to bylo z mýho pohledu nanic - paní psycholožka byla prostě žena, a jaksi nepochopila, že já nemám žádnou manželskou krizi, jen jsem si prostě potřeboval zašu… jinde, o nic víc nešlo
a ted taky s.ukas jinde? ![]()
@Adelanie podivala bych se na to takhle..stojis jeste o manzela i pres tu neveru? pokud ano, odpust a jdi/jdete dal.OBA se musite snazit, aby byl ted vztah hezci, vic intimejsi. jednotvarnost, zabehnutost a seda normalita je kazdemu z nas v manzelstvi zname. je na Tom, nakolik si vztah hyckame, ale musi to byt tak nejak oboustrane. Pises jak prekonat neveru a ja ti reknu- uz se v Tom nebabrej, zkuste jit s muzem dal bez vycitek a podezdreni.Mohl ti rict pravdu a uz to ukoncil, nebo si bude davat vetsi pozor.je to hop nebo trop. Kolik ty ustojis vis sama nejlip. S jardou bych si sedla a rekla. Hele drahy stalo se..milujes me a deti? chces to zachranit? tak hele, ode dneska na sebe budeme mily a pozorni, vytriskame ze dne to nejhezci co jde, ale potrebuju te k tomu.mame deti, zivot, zname se..jo mozna uz prilis dobre, tak mi i muzes rict jake jsou tve touhy, ja prece nejsem tvuj nepritel.
Sama ho znas nejlip, vis co na nej plati. O nevere vite uz na ferovku, neplac porad to nebavi zadneho chlapa.Zni to krute, ale zel bohu, chlapi nejsou tak citlive ladeni. proto si chlapi rozbijou huby a jsou zase kamosi, kdezto my se s kamaradkou kvuli pomluve satu nebudeme bavit roky. Snad vis kam mirim a preju vam obou hodne stesti at to ustojite ![]()
@svycarka píše:
a ted taky s.ukas jinde?
Teď už ne, to už je starší záležitost ![]()
@Anonym X píše:
Těžko říct - mě manželka dotáhla do poradny taky, akorát že to bylo z mýho pohledu nanic - paní psycholožka byla prostě žena, a jaksi nepochopila, že já nemám žádnou manželskou krizi, jen jsem si prostě potřeboval zašu… jinde, o nic víc nešlo
Taky si myslím, na poradny nevěřím, čktověk se s tím stejně musí vypořádat sám a navíc jak říkáš, především chlapi důvod či krizi pro nevěru nepotřebují a myslím, že je to lidská přirozenost, chtít občas zkusit něco jiného.