Jak překonat nevěru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
654
8.6.15 17:40
@Hanney píše:
@Petramatka když poznat tem moment, nebo si ho přiznat, kdy je vztah už nefunkční je mnohdy těžký, zvlášť když tam jsou děti…
Jestli se ti dva mají rádi? No, proč by se nemohli mít… jen mít rád někoho s kým je mi dobře a zároveň se vracet někam, kde je uklizeno a čistý ponožky taky není příliš fér.

To určitě není fér, myslím, že ale tahle „anonymní“ už dávno manžela doma nemá a dokonce jsou již rozvedeni, tento příběh tu omýlá pořád dokola už…já nevím, možná rok? A mě se to zdá už šílené se v tom tak zahnízdit. Zároveň to ale může být skvělý odstrašující materiál, protože podle mě do tohoto stavu se dostala poté, co žila dlouhodobě v takovém trojúhelníku a stále „bojovala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.6.15 17:49

@Petramatka aha :) ja jako novacek tady teda ziram…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
8.6.15 17:50
@Solinka píše:
@káťa ja nepsala nic o tom ze bych mela drzet hubu a krok. My dva s manzelem se snazime na vztahu pracovat. Nehazim jeste flintu do zita a neutikam od problemu, jak je v dnesni dobe mnohdy zvykem.

Jen rikam, ze jsem zvazovala nekolik variant reseni vcetne odchodu a vysel mi jako nerealizovatelny. Nevim, zda muj manzel se na to diva stejne, myslim, ze ne, protoze i preze vsechno, co se stalo, me k certu nikdy neposlal a ani nic takoveho nenaznacil, spis naopak.

Chtela jsem jen rict, ze moje duvera tim vsim byla otresena, nerkuli setresena uplne… Sama sobe drzim palce, aby to tak nebolelo… A vsem ostatnim holkam tady, ktere museji prochazet necim podobnym, taky.
@Petramatka píše:
A to je přesně ten odstrašující příklad…čím déle trvá to „bojování“ o to, co už je stejně dávno ztraceno, tak tím fatálnější to má důsledky na psychice oné bojovnice. Jak dlouho trvalo to Tvé bojování o něj? A jak dlouho už jste od sebe?

Souhlas. Podle mého názoru je mnohdy nejlepším způsobem „boje“ o vztah nebojovat vůbec a pokud to neklape, poohlédnout se jinde. Pokud se protějšek rozejít nechce, tak začne mít o partnerku/partnera strach a začne se snažit a pokud už jsou city z jeho strany fuč, alespoň si ten nebojující ušetří spoustu času a nervů s dáváním x tých šancí někomu, kdo o to v podstatě ani nemá zájem.

• Citovat
  • Upravit
654
8.6.15 17:55
@káťa píše:
Pokud se protějšek rozejít nechce, tak začne mít o partnerku/partnera strach a začne se snažit a pokud už jsou city z jeho strany fuč, alespoň si ten nebojující ušetří spoustu času a nervů s dáváním x tých šancí někomu, kdo o to v podstatě ani nemá zájem.

S tím mám taky svou zkušenost. Já dala těch šancí v minulosti svému ex taky hodně. Pak jsem se už fakt naštvala, našla si „naoko“ někoho jiného, byla jsem úplně přesvědčená, že konečně mu to docvakne, že o mě fakt už přijde!! A jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že nebojuje, že to akceptoval…teprve poté mi došlo, co pro něj vlastně znamenám a že ten vztah nemá smysl. Bylo to hodně bolestivé zjištění, ale jsem ráda…některé ženské to raději neudělají, protože věcí, že by partner nebojoval. A to je to nejsmutnější, co se ve vztahu může stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
8.6.15 18:05
@Petramatka píše:
S tím mám taky svou zkušenost. Já dala těch šancí v minulosti svému ex taky hodně. Pak jsem se už fakt naštvala, našla si „naoko“ někoho jiného, byla jsem úplně přesvědčená, že konečně mu to docvakne, že o mě fakt už přijde!! A jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že nebojuje, že to akceptoval…teprve poté mi došlo, co pro něj vlastně znamenám a že ten vztah nemá smysl. Bylo to hodně bolestivé zjištění, ale jsem ráda…některé ženské to raději neudělají, protože věcí, že by partner nebojoval. A to je to nejsmutnější, co se ve vztahu může stát.

Máš pravdu. Já jsem taky exmanželovi dala x šancí (ne kvůli nevěře, ale kvůli jiným věcem, opakované lhaní, zadlužování za zády atd.). Potom jsem si našla jiného (ne naoko, fakt jsem se zabouchla) a on si našel jinou taky. Odstěhoval se k ní a když viděl, že mě to vůbec nevadí, tak za mnou začal jezdit a doslova přede mnou klečel a prosil mě, ať se nerozvádíme, že beze mě nemůže být atd. jenže to přišlo v době, kdy já už fakt neměla zájem ani v nejmenším.

Ale s tímhle máš pravdu, ono nikomu asi dlouhodobě neimponuje něco, co má jisté a co se mu podbízí. Každý člověk, aby si udržel úctu ke svému partnerovi by měl být ve vztahu s tím, že když se bude chovat nefér či ošklivě, partner mu uteče. Pokud na někom někdo visí a dotyčný ví, že ať se děje cokoli, má toho partnera jistého, nemůže to do budoucna nikdy dělat dobrotu…

• Citovat
  • Upravit
654
8.6.15 18:16
@káťa píše:
Každý člověk, aby si udržel úctu ke svému partnerovi by měl být ve vztahu s tím, že když se bude chovat nefér či ošklivě, partner mu uteče. Pokud na někom někdo visí a dotyčný ví, že ať se děje cokoli, má toho partnera jistého, nemůže to do budoucna nikdy dělat dobrotu…

Tohle by se mělo říkat holčičkám od narození (většinou to bývá problém právě žen, chlap si na hlavu kálet většinou takhle nenechá - až na výjimky).
Já jsem ale za tu zkušenost ráda a jsem ráda, že se mi to stalo ještě před uzavřením manželství, protože od té doby jsem si všechna partnerství a ve finále i manželství nastavovala jinak. Právě tak, abych nebyla nějaká doživotní jistota a držák, který všechno snese. Když to lidi berou jako naprostou jistotu, tak pak na vztahu a na manželství ani nemají motivaci nijak pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.6.15 19:08

@Petramatka povidala jedna moje byvala kolegyne v praci presne to same. Byla si tak jista, ze ji manzel nema jistou, az odesel k jine… nektere veci jsou asi vic jiste, nez jine, prestoze se rika, ze jiste neni nikdy nic… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
8.6.15 21:18

Já jsem kdysi taky bývala pro partnery jistotou, snažila se vše lepit, byla, jak píšete, „držák“.
Po zkušenostech a asi i s věkem jsem se hodně změnila, chlapi už mě tolik neberou, jsem soběstačná, asi už ani nedokážu milovat tak naplno, jako dřív. Prostě už ty vztahy beru s větší rezervou, pochopila jsem pravý význam věty, kterou mi říkávala maminka :„vždyť je to jenom chlap“. Partner mě rozhodně jistou nemá a to na něj nic nehraju, tak to prostě je. A jestli si bude myslet, že je nějaká baba lepší než já a bude to chtít zkusit, tak ho držet nebudu. Poteskním si, o samotě si chvíli popláču, ale zvednu hlavu a půjdu dál. Bojovat rozhodně nebudu.

• Citovat
  • Upravit
654
8.6.15 21:56

Káťo, tak to je přesné ta věta „vždyť je to jenom chlap“, už to tak taky mám. Chlap už pro mě nikdy nebude středobod mého vesmíru. Někdy mi to přijde trochu líto, že už nikdy nebudu schopná milovat tak čistě a naplno, ale patří to zřejmě ke zkušenostem a trochu i k věku. Vztahy se mění. Člověk se mění. A já už pro sebe budu vždy důležitější než „můj“ chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.6.15 06:42

@Petramatka to je trochu smutny, teda… tam ja nechci byt… ale kdo vi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
9.6.15 09:06
@Petramatka píše:
Káťo, tak to je přesné ta věta „vždyť je to jenom chlap“, už to tak taky mám. Chlap už pro mě nikdy nebude středobod mého vesmíru. Někdy mi to přijde trochu líto, že už nikdy nebudu schopná milovat tak čistě a naplno, ale patří to zřejmě ke zkušenostem a trochu i k věku. Vztahy se mění. Člověk se mění. A já už pro sebe budu vždy důležitější než „můj“ chlap.

Mám to taky tak. Chlapa mám moc ráda, klape nám to, ale jak ty píšeš, středobod vesmíru to pro mě není. Paradoxně od té doby, co to takhle mám, že jsou mi ti chlapi svým způsobem tak trochu volnější, tak jsem co se týče vztahů spokojenější než dřív.
Jenže já mám oproti spoustě holek tu výhodu (na které ale léta makám), že nejsem na chlapovi nijak závislá existenčně. I když samozřejmě ve dvou se to finančně lépe táhne a mohli bychom si žít na vyšší úrovni.

Příspěvek upraven 09.06.15 v 09:10

• Citovat
  • Upravit
2874
9.6.15 09:09
@káťa píše:
Mám to taky tak. Chlapa mám moc ráda, klape nám to, ale jak ty píšeš, středobod vesmíru to pro mě není. Paradoxně od té doby, co to takhle mám, že jsou mi ti chlapi svým způsobem tak trochu volnější, tak jsem co se týče vztahů spokojenější než dřív.
Jenže já mám oproti spoustě holek tu výhodu (na které ale léta makám), že nejsem na chlapovi nijak závislá existenčně.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: konečně jedna z mála žen, která není na chlapovi závislá, chválím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
9.6.15 16:28

Taky nejsem na muži finančně ani jinak závislá. To právě patří k tomu, jak jsem si to nastavila. Do manželství jsem šla s tím, že bych ho mohla kdykoliv opustit a nemuset řešit finanční stránku věci. Doporučila bych to každé ženě, zařídit si to tak ještě před vstupem do manželství. Pak člověk není v takové pasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.6.15 10:23

Opět nevěra

Loni na podzim mi manžel přiznal, že má vztah. Za dva dny mi oznámil, že vzah ukončil, za 5 dní šel znovu za ní, za den mi znovu řekl, že vzah ukončil, za měsíc jsem zjistila, že to není pravda a podala žádost o rozvod, opět druhý den přišel s tím, že vztah ukončil a neustále mě přemlouval, at žádost o rozvod stáhnu, rozvod měl být 15.12. 10.12. jsem to stáhla, až nyní jsem se dozvěděla, že 10.12. volal jedné kurvě do erotického privátu a 12.12. volal do mileneckého azylu pro milence. Já vím, že je to blý, ale prostě se mi podařilo zařídit, to že mám podrobné hovory jeho výpisů. Samozřejmě, že hovory s milenkou tam měl celou dobu včetně doby, kdy mi tvrdil, že to sní skončil a přemlouval mě, at stáhnu žádost o rozvod. Tvrdí mi, že všechno dne 15.12. skončilo, že miluje jen mě. Už mu ale vůbec nevěřím, nevážím si ho. Je fakt, že od toho 15.12 do doby, co jsem zjistila, jak mi lhal-konkr. před týdnem jsme měli krásný vztah. Ale protože my ženský máme tz. tykadla, musela jsem se podívat do starého výpisu jeho hovorů. Za poslední půlrok tam žádné hovory s milenkou nemá, ale už mu vlastně nevěřím, jestli nemá někde jinej mobil. Takže jsem ve fazi, kdy už mám opět sepsaný návrh na rozvod. Nemůžu mu zapomenout, ty jeho lži. A ještě k tomu hovoru té kurvě z privátu. Asi před 2 lety jsem našla v jeho mobilu několik kontaktů na kurvy. Věděl, jak se mi to hnusí, přísahal mi, že nikdy nikam nevolal a ted tohle. Jen příspěvek pro všechny podváděné, že v tom nejsou sami.Asi byste žádná s takovým chlapem už nebyla??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
11.6.15 10:32

@tajane ne, nebyla, lhacího kurevníka doma nepotřebuju, takže se zpakovat, najít si své bydlení, rozvést se, vyřešit finance a osamostatnit se.
To víš, doma fullservis a pán se nudil, takže za mě - ať si jde do bordelu za kur.ama, když je tak potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí