Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nijak extra neuklizim, tak nejak prubezne, co stiham
nepotrebuju mit naklizeno, mala mi stejne furt deka brajgl
nikdy sem to nehrotila, volny cas radeji venuju spani a sportu…takze Vanoce budou taky v klidku
ted me napadlo jak mi muz vypravel, jak musel stat jako dite pred bytem a cekat jym vyschne vytrena podlaha ![]()
Tak ja umyla okna a dal uz běžný uklid jako delam vždycky.. Svatebni dary v podobe sklenicek za sklem naštěstí nemam ![]()
Ale aby tu bylo fakt jakoze naklizeno, tak bych musela uklidit 24.rano a nikoho sem az do vecera nepustit ![]()
Nijak zvlášť. Nejsem žádný extrémní šůrovač ani přes rok (jakože, špínu nemáme, ale že bych každý týden myla okna a obden vytírala, to opravdu ne) a ani před Vánoci to nehodlám přehánět.
@Alušáček píše:
Nikdy jsem vánoční úklid nedělala, uklízím po celý rok stejně, nám nějaký systém a nevidím důvod proč kvůli vánocům uklízet víc.. Zrovna třeba mýt okna v zimě by mě ani nenapadlo
No ty okna, ja je třeba myju protože na ne dávám výzdobu a na zaprášený a usmudlany okna by mi to bylo trapný
Uklízím průběžně
na Vánoce chci klid, takže žádný extra úklid nedělám. Proč taky.
Uklízím každý den. Jednou týdně větší úklid, dle potřeby. Před Vánoci ale přidám tak oblíbená okna, rámy. Drbu od strechy po sklep, ale dělám to protože jsem tak naučená z domova a prostě mi to k Vánocům patří. Tak nějak i ráda uklízím, ale musím mít na to svůj klídek. A to se s plným domem horko těžko zvládá.
Já se snažím dělat už asi měsíc každý den mimo klasiku jednu věc navíc. Dneska jsme zasadili do kořenáče stromek na terasu, zítra ho ozdobíme. V týdnu jsem umyla zevnitř okna v obýváku, dali jsme tam světýlka, zítra hodím do azyláku věci po dětech i hračky…mám takhle plán dopředu a zabere mi to každý den max. půl hoďky.
Uklizim denne, takze vetsi uklid pro me je po 10.12 ze umyji okna, osprchuju kytky, lustry, vyndam celou spiz, vymaluju ji, vytru skrinky v lince, mam neco pres 1000knih tak ocistim hrbety, police, vyrazuji a rovnam ve skrinich hadry, vyprasim koberce.. jinak ja jsem blazen na uklid tak litam i 24.12 s prachovkou, musim po veceri umyt nadobi, vecer jeste wc a sprchac,
U nás se taky samozřejmě uklízí celý rok, ale před těma Vánocema, je pravda, se udělá důkladnější..Okna, sedačku přejedu pěnou, manžel i světlo dává dolů a je pravda, že je tam prachu dost, a přeletím pěnou i koberce, máme čisté záclony..
Ale dělám toprůběžně, ne týden před Štědrým dnem.
@Janasas jakou penou? My si pujcovali mokry vysavac v OBI. Co pouzivate vy?
Nad ramec bezneho uklidu se chystám na okna, truhliky, vydrbat koberce, spary na dlažbě, koupelny včetně kachliku na stěnách, lustry, knihovnu, kuchyn a spajz, radiatory, vše, co ten muj obří buben a celkovy stav dovolí. Teď mám třeba svalovou horečku na předloktí, stačilo vysat všechny předměty v domě, vyžehlit dva kose a uplest část ponozek ![]()
@vodolejka tak my nic extra máme už pár let pohovku, prostě jak jsou ty pěny na sedačky, dám trochu do vody podle návodu, voní to, napění to a houbou prostě umyju sedačku..prostě nějaký mycí gel, název nevím, ale běžně v drogerii kupovaný
@PaníKadrnožková jaké máte truhlíky..
Všude čtu mám truhlíky
co do nich dáváte pro inspiraci
Uklizim prubezne cely rok. Okna myju jenom na jare. Zavesy a zaclony jak uznam za vhodne, nedrzim se konkretniho data. Troubu myju po kazdem 3. pouziti. Davam si pozor, abz se mi nikde nehromadil vetsi curbes a zaroven neresim uklid do absurdnich detailu.
@Janasas píše:
@PaníKadrnožková jaké máte truhlíky..
Všude čtu mám truhlíkyco do nich dáváte pro inspiraci
Ostříham tuje (tý nejvíc vydrzej) a zajedu na chalupu pro další druhy jehlicnanu a pak tam dám nějaké dřevěné ozdoby a červené masle a nějaký sisky a pozlaceny blbosti, co se za léta nasbiraly a pak to trochu pocakam umělým sněhem nebo zlatem, dle nálady. Ale moc ozdob tam není, nejhezčí na tom je to jehličí. Nejsem úplně bydlenka, abych každé vánoce ladila do jiných elegantních nebo stylovych barev
![]()