Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, otazka je jasná
Jak plánujete a realizujete uklid pred Vanoci? Uklizite průběžně cely advent nebo 23.12. začnete šílet?
Co vše zahrnuje velky uklid? Podělte se
Ja to loni odflakla a letos to chci vynahradit
Třeba se necham inspirovat ![]()
Okna jsem umyla, vytřu kuchyňské skříňky, uklidím synův pokoj, upeču cukroví, umyju troubu, nazdobím byt a budu se těšit na Štědrý den.
@Elza56 proč se kvůli tomu, že je v kalendáři 24.12. honit? Uklizím průběžně celý rok a konec roku není výjimkou. Takže poradím jediné, hoď se do klidu, zajdi si na svařák, načerpakt někam vánoční atmosféru a nebo klid do lesa a bude Ti lépe ![]()
@Elza56 Uklízím průběžně celý rok. V prosinci mám všechno hotovo a dělám už jen běžný úklid. Užívám si Advent ![]()
Uklízím prakticky pořád pořádně. Na Vánoce max. přidám okna a vytřu pořádně i za nábytkem. Nešílím. Letos budeme mít před vánoční miminko tak jsem uklidila už před měsícem ![]()
Mám uklizeno celý rok, potrpím si na to. Větší věci dělám průběžně, když mě praští do nosu (třeba odsunout pračku a uklidit za ní). Určitě neplánuji mýt okna. To mi v tomhle ročním období přijde naprosto zbytečné. Takže já vyloženě vánočního nedělám nic…
Uklizim pravidelne, takze zadny velky vanocni uklid se nekona…okna umyta, nazdobim byt a do vanoc uz jenom pohoda…
Tak jako téměř každý měsíc, kdy dělám,, větší úklid". Navíc přidávám jen úklid dvou odkládacích místností. Takže umyju okna, linku. Jinak vše dělám průběžně, takže se nehoním.
Potrpim si na uklid často a pořádně. Musím mít furt naklizeno.. takže já uklízím snad každý den, jednou za měsíc dělám takovej ten velkej úklid, kdy umývám i celou kuchyň, troubu, skříňky… Jediný, co udělám jako vánoční uklid, bude, že umyju okna z venčí..
takže fakt že nebudu honit, kvůli 24.12…ze bych udělala ten velký úklid dvakrát do mesice
Nikdy jsem vánoční úklid nedělala, uklízím po celý rok stejně, nám nějaký systém a nevidím důvod proč kvůli vánocům uklízet víc.. Zrovna třeba mýt okna v zimě by mě ani nenapadlo ![]()
Taky uklízím pravidelně přes rok, ale mám dva divočáky 1,5roku a 3,5 roku, takže sice doma naklizeno, ale ve skříních
takže jsem začala někdy začátkem listopadu všechno vyklizet, umyvat, uspořádat… teď jsem umyla okna, ještě mi chybí půda a můžu začít zdobit byt, péct cukroví a užívat adventu. Určitě už nedělám Vánoční úklid týden před Vánoci.
Neprovádím, neuklízím.
Průběžně uklízím celý rok, tak o Vánocích jen ozdobím a užívám si. Jen děti to nějak nechápou a snaží se, aby to u nás bylo jak ve chlévě a Ježíšek se u nás měl jako doma. ![]()
Uklízím celoročně, teď jsem akorát myla okna (ne kvůli Vánocům, ale proto, že to bylo potřeba a dřív jsem to kvůli dlouhodobé nemoci nestihla).
@roba18 píše:
@Elza56 proč se kvůli tomu, že je v kalendáři 24.12. honit? Uklizím průběžně celý rok a konec roku není výjimkou. Takže poradím jediné, hoď se do klidu, zajdi si na svařák, načerpakt někam vánoční atmosféru a nebo klid do lesa a bude Ti lépe
Moje řeč ![]()
Uklízím po celý rok průběžně a na advent jen vyzdobim okna.