Jak relaxujete bez peněz?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6654
5.11.22 09:30

@kocourGarfield ja myslim, ze kazda nejlip vime, jak ma nase dite chodit spat a neni nutne se nejak obhajovat. Nas prcek chodi taky az mezi 21-22. Kdyz jsem se snazila ho davat ve 20, tak po me akorat hodinu lezl a stejne nespal a kdyz uz zazrakem parkrat zabral kolem te osme, tak se vzbudil v 6 rano protivnej a nebylo s nim k ziti. Takze proste chodi pozdeji, usne jak mavnutim proutku a budi se kolem osme s usmevem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
5.11.22 09:40
@kocourGarfield píše:
@debra.morgan a co když to dítě prostě dřív neusne?
19 měs. je velmi aktivní s minimální potřebou spánku ( celkem 10 hodin /24 ).
Pokud půjde spat ve 20.00 hodin, vstane ve 4.00 :nevim:

jak si to zařídíš tak to máš. Nastavila jsem synovi režim a toho se držela. Pravidelně mi to známá brečela, jak mi závidí, že mi roční spí už v 19 hod, že ten její je vzhůru do 22 nebo i do půlnoci. No jistě, když ho nechá chrápat po obědě do 16 hodin. :nevim: To si každý musí určit sám, jak moc mu děcko bude řídit život. A ze dne na den ta změna taky nenastane. To stejný s posunem času, nebrečím, že se děcku změnil režim, ale postupně mu spánek týden dopředu upravuji a pak si nějaky změny času on ani já nevšimne.

Příspěvek upraven 05.11.22 v 09:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
5.11.22 09:40

Zakladatelko, nemáš kámošku s dětmi? Že byste zašly do nějaké herny, daly si kafe, děti by se zabavily, vy si pokecaly? To není tak drahé. Ale nějak jsem nenašla, jak jsou děti staré. Navíc leckde jsou i akce zdarma, stačí si je jen najít a vyrazit. A tedy asi i donutit manžela, aby šel taky, případně můžeš i sama. O víkendu může manžel děti aspoň na hodinu pohlídat a máš volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.11.22 09:44

@debra.morgan

Tohle dítě nespí víc jak 10 hodin. Jako co mu mám nastavovat? Že bude spát 15?

V noci spí 8 hodin. Přes den 2 hodiny.
Ano, může chodit spát v 19.00 hodin, pak bude vstávat ve 3.00 :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6426
5.11.22 09:45
@debra.morgan píše:
jak si to zařídíš tak to máš. Nastavila jsem synovi režim a toho se držela. Pravidelně mi to známá brečela, jak mi závidí, že mi roční spí už v 19 hod, že ten její je vzhůru do 22 nebo i do půlnoci. No jistě, když ho nechá chrápat po obědě do 16 hodin. :nevim: To si každý musí určit sám, jak moc mu děcko bude řídit život. A ze dne na den ta změna taky nenastane. To stejný s posunem času, nebrečím, že se děcku změnil režim, ale postupně mu spánek týden dopředu upravuji a pak si nějaky změny času on ani já nevšimnu.

Vždycky to teda opravdu zařídit nejde. Taky jsem kdysi zkoušela naučit dítě chodit spát v jinou hodinu, než samo chtělo a naprosto to nefungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.11.22 09:46

@debra.morgan změna času s ním nehla. Stále spí 22-6.00 + 2 přes den :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7228
5.11.22 09:48
@kocourGarfield píše:
@debra.morgan

Ano, může chodit spát v 19.00 hodin, pak bude vstávat ve 3.00 :nevim:

zkrať trochu odpolední spánek, ale i tak ti prostě spát v 7 nepůjde a vlastně to ani nechceš, protože nikdo přece nechce vstávat ve 4 nebo v 5 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.11.22 09:52

@kocourGarfield a přesně 19. měsíc byl u nejstarší dcery ten, kdy mi přestala spát přes den… a na noc chodila okolo 21-22, vstávala v 6 na mléko a pak si jestě do 9-10 schrupla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
5.11.22 09:56
@kocourGarfield píše:
@debra.morgan

Ano, může chodit spát v 19.00 hodin, pak bude vstávat ve 3.00 :nevim:

zkrátit odpolední spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.11.22 09:59

@welovefashion pokud nespí doma, ale v kocare spí max.20 minut přes den. I tak nespí v noci déle.
Nefunguje, že by pak odpadl třeba ve 20.00 hodin, protože spal 20 minut. To jsme zkoušeli.
Ani nefunguje ho unavit. :nevim: Včera jsme byli venku 5 hodin. Spal 20 minut v kočáře. I tak večer 21.45 usnul. V 6.00 jsme měli budíček.

Příspěvek upraven 05.11.22 v 10:10

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
5.11.22 10:04

@welovefashion 12 hodin denně nespal snad od mimina :) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2423
5.11.22 10:55
@debra.morgan píše:
jak si to zařídíš tak to máš. Nastavila jsem synovi režim a toho se držela. Pravidelně mi to známá brečela, jak mi závidí, že mi roční spí už v 19 hod, že ten její je vzhůru do 22 nebo i do půlnoci. No jistě, když ho nechá chrápat po obědě do 16 hodin. :nevim: To si každý musí určit sám, jak moc mu děcko bude řídit život. A ze dne na den ta změna taky nenastane. To stejný s posunem času, nebrečím, že se děcku změnil režim, ale postupně mu spánek týden dopředu upravuji a pak si nějaky změny času on ani já nevšimne.Příspěvek upraven 05.11.22 v 09:41

Jasně, známá brečela :mrgreen: Já teda taky nejsem příznivcem toho dávat dítě spát brzo, protože radši se ráno vyspím, takže moje dítě i dnes chodí spát třeba v deset nebo o půl jedenácté, aby se vzbudilo cca v sedm. Od třeba sedmi už mám čas pro sebe, i když je dítě vzhůru, protože si hraje, kreslí atd. sama. Takže za mě ideální model, nepotřebuju mít nutně dítě v sedm v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
5.11.22 13:19

Já osobně třeba nechci dítě budit, když krásně spí jen proto, že je už hodně hodin… sama nemám ráda, když mě někdo budí, tak do toho nezasahuji ani našim dětem… Ano, asi to u nás ideální není, ale já si nestezuji, a prostě je to u nás atypické..
Nejhorší je, když mladší neusne přes den a jde spát až večer.. To usne třeba kolem 20 a ve 23 je vzhůru a řadí až do rána.. ale je to jen období a časem to přejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová