Jak řešit hádky u batolat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
24.9.19 14:02

@KryšpínaJetelová Prijdu k cizimu diteti, hracku mu vezmu, mile (jako by to bylo moje dite)mu reknu, ze si s tim ted hraje tahle holcicka a ze mu to urcite za chvili pujci. Vrazim mu do ruky neco jineho, usmeju se na nej, pohladim, odchazim, vracim hracku svemu diteti. Emoce vuci tomu diteti a jeho matce neprojevuju, o to, co tam pak to dite vyvadi za scenu, se nestaram.
Uprdnutou svagrovou bych neresila. Vsak ona se zase odnaprdne a kdyby ne, tak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.9.19 14:15

V klidu, ale důrazně bych cizího agresora ukáznila. Řekla bych mu, že Anička si hračku vzala první, až si dohraje, tak mu ji dá/půjčí. Pokud už by ji mělo ukořistěnou, tak bych mu ji decentně vzala…Cizích lidí se batolata bojí, nemám strach, že by to nezabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.19 14:28

Ok, nejlepší řešit danou situaci rovnou s tím dítětem, než s matkou. Na to se spolehnout nedá, že zakročí ona. Neříkám teda, že všechny! Ale kolikrát mi přijde, že jsou některý rády, že mají dítě z krku a tyhle souboje neřeší. Děkuji, dodaly jste mi odvahu a aspoň dcera uvidí, že si to musí vykomunikovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
24.9.19 14:45

@KryšpínaJetelová No moje dcera byla taky taková, dělala jsem to samé, co ty, občas když jsem viděla matky, co nereagují, tak jsem jí řekla, že ona je hodná holka a ten kluk, co jí sebral hračku je zlobivej (dost nahlas, aby to slyšela i maminka)
Nejhorší je, když to cizí dítě tvoje praští, nejlépe ještě tou hračkou, co jí právě sebral…a maminka jen řekne Ale Pepíčku to se nedělá :-)

Mladší syn si nic líbit nenechal a jednou takhle jednoho chlapečka vzal pod krkem, když do nich strkal a mlátil je :-) koukala jsem já i jeho tatínek, který se ještě omlouval :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
24.9.19 16:56

estacim

No ženy, já se Teda nestačím divit :lol: mám teda malou dračici, která hračky krade :lol: doslova. V roce a půl ji zase okradali starší děti, nijak významně jsem to teda neřešila, že bych prožívala co dítěti druhymu řeknu. Prostě a jasně, neber ji to z ruky to se nedělá. Dal neřešila, max jsem mu tu hračku vzala a rozhodně jsem se neohlizela, kde má matku, prostě normální komunikace… Pokud se rozbrecelo jeho boj - v 99% ne. Jen jedno a na to jsem reagovala, no musíš se naučit zvládat i nepříjemné věci. Ono pochopíš sama, že 2 lety dítě nebudeš na pískovišti stopovat :lol: dnes když krade věci, ja opakuji stále stejnou větu, neber to z ruky to se nedělá. By ses asi zbláznila ji potkat na pískovišti. Ona přiběhne, řekne dítěti ahoj, můžu ( na odpověď samozřejmě nepocka) a už s hračkou zdrha :lol: já zdrham za ní, chci ji sebrat hračku kterou ukradla aby ji vrátila, ona predemnou zdrha, takže komedie tam honit čerstvě dvouletou holku :mrgreen: a že jí jiná matka, něco řekla, vůbec neberu zle. Nemůžu být u všeho ( ne nečumím jen do mobilu, ale občas si něco s někým řeknu, nebo si přečtu zprávy, jo nejsem dokonalá, nemá mou 100% pozornost) pokud teda ta druhá matka není k mému dítěti agresivní, jedná mi totiž řekla, že jestli je moje dítě normální a proč to dělá, proč si nehraje se svýma věcma :lol: :lol: :lol: tak jsem řekla, že není pes uvazany u mé nohy a pokud se jí nelíbí kontakt s jinýma detma a případný konflikt, že děti se spolu teprve učí kooperovat a že to je pro jejich sociální vývoj důležité, tak nemá navštěvovat veřejné dětské pískoviště. Že tam v kontaktu s dětmi bude. Smůla. :mrgreen: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.9.19 17:05

@Tejule ty honis po hristi dvoulete dite? To musi byt nejaka tryskomys ne? V tomto veku rodici obvykle staci tri delsi kroky a dite ma… :nevim: Kdyz na to dojde, dobehnu rychle i sedmiletaka a to mam nadvahu jak poleno a syn je vysportovanej :nevim: Jestli nejsi tyden pred porodem nebo nejsina vetsinu casu 50m od ni, tak nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
24.9.19 17:25
@unuděná píše:
@Tejule ty honis po hristi dvoulete dite? To musi byt nejaka tryskomys ne? V tomto veku rodici obvykle staci tri delsi kroky a dite ma… :nevim: Kdyz na to dojde, dobehnu rychle i sedmiletaka a to mam nadvahu jak poleno a syn je vysportovanej :nevim: Jestli nejsi tyden pred porodem nebo nejsina vetsinu casu 50m od ni, tak nechapu.

No kdo nezažil velmi živé dítě s velkou rychlostí, mrstnosti a postrehem - nepochopí a nadváhu nemám a 3× do týdne běhám 10-15 km… A samozřejmě ji dobehnu, ale umí už chytit pěknou rychlost… Jsou prostě i živé děti, ale my s manželem hodně sportujeme, tak ona to je i naše chyba, že je na pohyb zvykla :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.9.19 17:29

@Tejule ne,o tom to neni.Jde o to, ze kdyz mam zive dite, ktere krade hracky, tak ho mezi detmi nepustim z oci a bezpecne „dobehove“ vzdalenosti ;) a kdyby mi dite zdrhalo a jeste se smalo, kdyz ho honim, tak bych udelala takovy toco, ze by si to priste nedovolilo. A nemysli, ze mam svate deti, taky to na me zkusily ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
24.9.19 19:20
@unuděná píše:
@Tejule ne,o tom to neni.Jde o to, ze kdyz mam zive dite, ktere krade hracky, tak ho mezi detmi nepustim z oci a bezpecne „dobehove“ vzdalenosti ;) a kdyby mi dite zdrhalo a jeste se smalo, kdyz ho honim, tak bych udelala takovy toco, ze by si to priste nedovolilo. A nemysli, ze mam svate deti, taky to na me zkusily ;)

Já myslím, že to teď už trošku hrotis, jasný umí sebrat hračku, umí s ní utéct, já ji chytim, jde ji vrátit a omluvit se. Vše v naprostém klidu, nikomu neublizuje, s nikým se nepere, děti má ráda. Vyhledává jejich pozornost. Nemyslím, že todle, že si ukradne, chtějme řekněme sebere hračku, je důvod k řezání a to, že s ní zdrhne, za to jí taky mlátit ani dělat ficak nebudu. Proste umí utíkat, ubehne semnou už 1,5 km. Je pohybově nadana, ale to, že ji honim bylo spíše k zasmání a ne ke kritice mé výchovy. Protože když vidím děti, jak hází hračkami, kopou do věcí a maminky nezvednou zadek, ano chápu, pro někoho se zvednout už stojí hodně sil, je horší než čerstvě dvouletá, která to zkouší a od koho se to naučila? Odemne to nemá, od dětí. 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
3.10.19 09:37
@Tejule píše:
Já myslím, že to teď už trošku hrotis, jasný umí sebrat hračku, umí s ní utéct, já ji chytim, jde ji vrátit a omluvit se. Vše v naprostém klidu, nikomu neublizuje, s nikým se nepere, děti má ráda. Vyhledává jejich pozornost. Nemyslím, že todle, že si ukradne, chtějme řekněme sebere hračku, je důvod k řezání a to, že s ní zdrhne, za to jí taky mlátit ani dělat ficak nebudu. Proste umí utíkat, ubehne semnou už 1,5 km. Je pohybově nadana, ale to, že ji honim bylo spíše k zasmání a ne ke kritice mé výchovy. Protože když vidím děti, jak hází hračkami, kopou do věcí a maminky nezvednou zadek, ano chápu, pro někoho se zvednout už stojí hodně sil, je horší než čerstvě dvouletá, která to zkouší a od koho se to naučila? Odemne to nemá, od dětí. 😂

Tak tebe nebo tvoje tezce nevychovane dite bych teda na hristi potkat nechtela a kdyby nahodou ano a odehralo se tam co tady popisujes jako hahasrandu a tykalo by se to meho ditete, tak bys dostala takovou lekci, ze bys nestihala Ty ani Tvoje dite. To je opravdu neskutecny, jak to mas na haku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
3.10.19 09:38
@unuděná píše:
@Tejule ne,o tom to neni.Jde o to, ze kdyz mam zive dite, ktere krade hracky, tak ho mezi detmi nepustim z oci a bezpecne „dobehove“ vzdalenosti ;) a kdyby mi dite zdrhalo a jeste se smalo, kdyz ho honim, tak bych udelala takovy toco, ze by si to priste nedovolilo. A nemysli, ze mam svate deti, taky to na me zkusily ;)
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.19 09:44

@Blahuše Já už na ní nechtěla reagovat, protože její zaslepenost dokonalostí vlastního dítěte (které uběhne 1,5km! :roll: ) je přímo ukázkou takové té správné „nevýchovy“. Mi to přijde, jako kdyby otec omlouval pubertálního syna, že mu jednu ubalil, slovy: „nojo, on má sílu, dělá bojové sporty (to má po mě) a potřebuje to někde vyventilovat“ :mrgreen: :pankac: Navíc zřejmě pod pojmem „udělám fičák, že si to příště nedovolí“ si neumí představit nic jiného, než zmlácení dítěte :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
3.10.19 16:46

@unuděná presne tak. Nekdy opravdu zasnu, co jsou rodice schopni povazovat za vychovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
3.10.19 21:02

😂 😂 😂 😂 Bože! Vy máte dost… Škoda, že jsme se nepotkaly, to bych si moc přála. Jo moje dítě je aktivní, živé a to neznamená, že schvaluji kradeni věci, vec jde vrátit a omluvit se, a že umí běhat, no umí, prostě jaká matka, takové děti, od obézních matek nepočítám, že se děti budou nějak aktivně hýbat, tak chápu, že to nechápete. Nicméně, volit slova stylu, že nám nevychovane dítě, když mne ani mou dceru neznáte a rovnou to uzavírate a víte z jedné věci, silacke řeči achhh ten internet, je vám lépe? Nicméně se mi na vás velmi hodí pořekadlo, patrefena husa nejvíc kejha, no tož jak to máte vy s tou nevychovou :lol: ;) ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.10.19 21:32

@Tejule Boha jeho, ty jsi egocentricka koza, to jsem jeste nevidela-ani tady na emiminu :zed: Fakt nevim, co se tu ohanis nejakymi obeznimi matkami, tohle nema s vychovou vubec nic sopolecneho.Mam treba kolegyni, ktera ma nadvahu jako hrom a sve syny odmalicka vede ke sportu, dnes reprezentuji CR v nejmenovanem sportu, oba :nevim: A nikdy ji na hristi neutikali a nesmali se do oci, zkratka by si to k rodici nedovolili. A zase znam spoustu stihlych vysportovanych zen, ktere maji doma obtloustle pecivalky.Ty by sis mela ujasnit rozdil mezi pojmy „aktivni, ke sportu vedene dite“ a „nevycvalanej fracek“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí