Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A takový řeči tak bys dostala takovou lekci ty i tvoje dítě, co bys udělala? Hystericky na mě jecela, to byla mooooje lopatka, nebo to se nedělá ty jedna ošklivá holčičko a ještě osklivejsi maminkou
nebo bys mi dala přednášku, že dítě si mám vzít dítě na vodítko? Nebo lépe, měla bych ji rovnou zmlatit
jooooo a nevychovu neaplikuji, ale triskat ji za todle nebudu, na zadek dostane za větší prohřešky… Každá nemůžeme mít dokonale děti, to máte jen vy dvě, tím to je vybráno… 😂
Sama ses fracek a pod mou úroveň, v mých sociálních vrstvách se o dětech jako o fraccich nebavime, a stejně tak hovořit o někom, že je egocentricka koza, když mě ani neznáš, nepřipadá ti to trochu hloupé, takto hovořit o lidech? Cítíš se v pořádku? Já myslím, že máš problém a máš potřebu svou dominanci a svou pravdu prezentovat na internetu. A ano, obezita má s výchovou hodně společného. Pokud dítě od malinka uvidí, že rodiče žijí aktivním životem, jezdí na kolo, lezou na stěně, běhají je to pro něj prirozene, pokud vidí svou maminku, která má XY kilo a sotva vyleze schody, cpe se, i když se je bude snažit vést ke sportu, už to pro to dítě není prirozene, když vidí svůj největší vzor s hambáčem v ruce a fandit jen behej… Ale no tak… A určitě jich znáš spoustu
ach bože.. Máš potřebu si na někom zchladit zahu? Někdo tě naštval? Bez si raději zaběhat, mě nerozhodis! Uděláš něco pro sebe, upustis páru a tvé děti uvidí, že je to super se hýbat. ![]()
@Tejule Tak naposledy - to, že je dítě vedeno ke sportu a je v něm dobré, nemá s výchovou nic společného, proto mi přijdou naprosto směšné tvé řeči o tom, jak je tvé dítě sportovně založené po tobě
Moje děti s námi obě sportují od malička, jezdí na kole, na kajaku, běháme, chodíme na túry, lyžujeme, běžkujeme, oba mají sportovní kroužky. A přesto by si nikdy nedovolili mi někde utíkat a ještě se smát, že je honím. Zřejmě protože mě to úsměvné nepřijde ani v nejmenším a děti moc dobře poznají, když rodič něco myslí vážně. S mlácením, opakuji, to nemá nic společného. Ono bohatě stačí dítěti zamezit v nežádoucí činnosti. A dohonit dvouleté dítě, byť „vysportované“, nemůže být pro rodiče problém.
Btw, ne každý, kdo má nadváhu, se cpe hambáčema a funí do schodů. Nevidíš si ani na špičku vlastního nosu, paní dokonalá ![]()
@unuděná píše:
@Tejule Tak naposledy - to, že je dítě vedeno ke sportu a je v něm dobré, nemá s výchovou nic společného, proto mi přijdou naprosto směšné tvé řeči o tom, jak je tvé dítě sportovně založené po toběMoje děti s námi obě sportují od malička, jezdí na kole, na kajaku, běháme, chodíme na túry, lyžujeme, běžkujeme, oba mají sportovní kroužky. A přesto by si nikdy nedovolili mi někde utíkat a ještě se smát, že je honím. Zřejmě protože mě to úsměvné nepřijde ani v nejmenším a děti moc dobře poznají, když rodič něco myslí vážně. S mlácením, opakuji, to nemá nic společného. Ono bohatě stačí dítěti zamezit v nežádoucí činnosti. A dohonit dvouleté dítě, byť „vysportované“, nemůže být pro rodiče problém.
Btw, ne každý, kdo má nadváhu, se cpe hambáčema a funí do schodů. Nevidíš si ani na špičku vlastního nosu, paní dokonalá
Ne já zdaleka nejsem dokonalá, přečti si to po sobě a zjistíme kdo je dokonalý
jsi prostě skvělá…
pěkný den a zbytek života a do budoucna - nesud lidi podle jedny věty, bude se ti žít líp ![]()
@Tejule Posoudila jsem tě podle poměrně dlouhého odstavce, kde popisuješ, jak dvouletá dcera krade dětem na hřišti hračky a pak před tebou se smíchem zdrhá a ty jí ještě plácáš po ramínkou, že je sportovně nadaná po tobě. Z toho se dá udělat poměrně pěknej obrázek.
@Tejule píše: 😂 😂 😂 😂 Bože! Vy máte dost… Škoda, že jsme se nepotkaly, to bych si moc přála. Jo moje dítě je aktivní, živé a to neznamená, že schvaluji kradeni věci, vec jde vrátit a omluvit se, a že umí běhat, no umí, prostě jaká matka, takové děti,od obézních matek nepočítám, že se děti budou nějak aktivně hýbat, tak chápu, že to nechápete. Nicméně, volit slova stylu, že nám nevychovane dítě, když mne ani mou dceru neznáte a rovnou to uzavírate a víte z jedné věci, silacke řeči achhh ten internet, je vám lépe? Nicméně se mi na vás velmi hodí pořekadlo, patrefena husa nejvíc kejha, no tož jak to máte vy s tou nevychovou![]()
![]()
![]()
Tak tohle je hodně vtipný, když potkáš mě, tak bys neřekla, že chodím do fitka, hraju tenis, hraju golf, jezdím na kole. To samé můj starší syn - plave, hraje tenis, golf, jezdíme spolu na kole (kdy zvládne i 40 - 50 km), sportovně je velmi nadaný. Já taky, ale prostě jsem tlustá… Můj manžel sportovně nadaný není, mladší syn bude po něm a všichni jsou štíhlí.
@Janina81 Přesně no, je to nesmysl a totální zahleděnost sama do sebe. Že to tak nefunguje v její rodině neznamená, že to nefunguje nikde. Já mám právě v okolí hodně rodin, kde jsou všichni štíhlí, ale když má jejich 5ti leté dítě udělat kotrmelec, tak je to komedie hadr. Nebo naopak znám spoustu velmi aktivních rodin, kde jeden z rodičů, nebo i oba, mají nadváhu, přesto s dětmi dělají sporty od a do zet. Kamarád má asi 110kg a uběhá na fotbale kluky o 40 kilo lehčí. A pak je taky v hospodě přechlastá
![]()
@unuděná píše:
@Tejule Posoudila jsem tě podle poměrně dlouhého odstavce, kde popisuješ, jak dvouletá dcera krade dětem na hřišti hračky a pak před tebou se smíchem zdrhá a ty jí ještě plácáš po ramínkou, že je sportovně nadaná po tobě. Z toho se dá udělat poměrně pěknej obrázek.
Tak si teď odstavec přečti ještě jednou. Já o placani na ramínko nepsala, taky jsem nepsala, že to schvaluji. Že se směje, jo, taky dostane vyhubovano a jde to vrátit a omluvit se, ale tady byla berlicka, které se jedná nešťastná a unudena ženská chytla a léčí si mindrak, protože když si nemůžu zvednout ego v reálném životě, udělám to v diskuzi. 😂 omluva, ty ženské byly dvě. Normální. Jo a s tím běháním, no umí to. Nicméně, když běží na ulici, před silnici vzdy zastaví a nemusím na ni nijak ječet, ani ji ukládat lekce, ona umí poslechnout. A že zdrhne s lopatkou… 😂 Řekni manželovi, ať ti občas řekne něco hezkého, bude se ti líp žít ![]()
@KryšpínaJetelová píše:
Holky díky za reakce. Zapomněla jsem napsat, že většinou taky těm cizím dětem řeknu, že ne, ale je to teď její hračka, ale přijde mi, že jim je úplně jedno, co jim říkám a tahají hračku dceři z rukou dál. V těch dětských koutcích si už moc servítky neberu, ony jsou tam ty děti většinou samy bez matek, já si chodím s dcerou hrát dovnitř. Tak tam případně zásahu bez zábran. Ale já sama nemám moc ráda hádky a konflikty, tak je mi to před ostatními matkami blbý, mít výchovný řeči k jejím dětem. U babičky je zase neteř, která naší malý bere hračky a tam se zase uprdne švagrová, když si jí dovolím něco říct.Zrovna dnes jsme ale byly v dětském centru, cizí holčička začala tu naši odstrkovat od kočárku, tak jsem ji ruku vzala a řekla, že néeee, že to dělat nebude a ona začala být ještě zuřivější. A takhle to šlo několikrát dokola, matka seděla a cumela. Až to teda ta naše s brekem pustila a to konečně přišla matka ty holky, podala ty moji jinou panenku se slovy :na ty kopretinko. Takže ještě v podstatě s výsměchem. Já než stačila zareagovat, tak byly obě pryč a samozřejmě po minutě její dcera kočár už někam zahodila a šla si hrát s něčím jinym, že jo. Ale tady budu muset zapracovat sama se sebou a neohlížej se napravo a nalevo a případně ty matky poslat kdoví kam. Jen jsem zrovna v tomhle centru nechtěla dělat dusno, protože jinak je tam moc příjemná atmosféra..
Nedivim se, ze se ti vysmála. Za prve neni opravdu potreba stat dítěti stale za zadkem a resit kazdou prkotinu a za druhe ty nemas co vychovavat cizi deti! Ono se ti to taky nebude libit, at nekdo zacne vychovávat tvoje dite. A hlavně si nemysli, ze tvoje dcera je nejaka lepsi, nez ty ostatní „drze“ dvou, trilete deti a nezapomeň, ze je ji teprve rok a pul a za rok muze byt všechno jinak. Předpokládám, ze je to tvoje prvni dite.
@Tejule píše:
No ženy, já se Teda nestačím divitmám teda malou dračici, která hračky krade
doslova. V roce a půl ji zase okradali starší děti, nijak významně jsem to teda neřešila, že bych prožívala co dítěti druhymu řeknu. Prostě a jasně, neber ji to z ruky to se nedělá. Dal neřešila, max jsem mu tu hračku vzala a rozhodně jsem se neohlizela, kde má matku, prostě normální komunikace… Pokud se rozbrecelo jeho boj - v 99% ne. Jen jedno a na to jsem reagovala, no musíš se naučit zvládat i nepříjemné věci. Ono pochopíš sama, že 2 lety dítě nebudeš na pískovišti stopovat
dnes když krade věci, ja opakuji stále stejnou větu, neber to z ruky to se nedělá. By ses asi zbláznila ji potkat na pískovišti. Ona přiběhne, řekne dítěti ahoj, můžu ( na odpověď samozřejmě nepocka) a už s hračkou zdrha
já zdrham za ní, chci ji sebrat hračku kterou ukradla aby ji vrátila, ona predemnou zdrha, takže komedie tam honit čerstvě dvouletou holku
a že jí jiná matka, něco řekla, vůbec neberu zle. Nemůžu být u všeho ( ne nečumím jen do mobilu, ale občas si něco s někým řeknu, nebo si přečtu zprávy, jo nejsem dokonalá, nemá mou 100% pozornost) pokud teda ta druhá matka není k mému dítěti agresivní, jedná mi totiž řekla, že jestli je moje dítě normální a proč to dělá, proč si nehraje se svýma věcma
![]()
![]()
tak jsem řekla, že není pes uvazany u mé nohy a pokud se jí nelíbí kontakt s jinýma detma a případný konflikt, že děti se spolu teprve učí kooperovat a že to je pro jejich sociální vývoj důležité, tak nemá navštěvovat veřejné dětské pískoviště. Že tam v kontaktu s dětmi bude. Smůla.
![]()
![]()
Presne tak! Ja mam velice aktivního petileteho synka. To by tem matkam tech ukazkovych deti praskla cevka. Deti jsou proste různé, některé jsou klidne, asertivnejsi, některé akcni a ne treba uplne socialne zdatne. Tak jako dospělí. Na hřiště maji pravo chodit všechny deti a aspon se nauci, ze lidi holt nejsou stejni a vychazet spolu navzajem..od toho to hriste preci je…
Příspěvek upraven 05.10.19 v 10:30
@unuděná píše:
@Tejule ne,o tom to neni.Jde o to, ze kdyz mam zive dite, ktere krade hracky, tak ho mezi detmi nepustim z oci a bezpecne „dobehove“ vzdalenostia kdyby mi dite zdrhalo a jeste se smalo, kdyz ho honim, tak bych udelala takovy toco, ze by si to priste nedovolilo. A nemysli, ze mam svate deti, taky to na me zkusily
Neprehanite to trochu? Vzdyt je to dvoulete dite! Myslite, ze kdyz ji nalezite vycinite, ze uz si to příště nedovoli? Vahu bych do toho netahala. Ale mam dvouletou dceru, taky dovede bezet dost rychle a kdybych ji honila s lopatickou v ruce, tak by z toho mela taky hroznou legraci.
Já myslím, že dámy to tady zbytečně vyhrotily a už by všem chtěly dávat lekce atd, každé dítě, které se nechová dle jejich nálady je spatne a matka, která honí dítě po pískovišti taky
asi bych ji měla nechat být a koukat se na to, jak krade a smát se tomu, nebo nevím co tím chtěly dámy říci, jsou ji čerstvé 2 roky, tudíž se učí vycházet s jinými dětmi, touto svou rebelii, prilakava pozornost, takže nezbývá nic jiného, než vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat. Já třeba úplně nesnáším agresivní děti, které do jiných strkaji a mlátí je a že jich je, ano po vzoru jednoho chlapečka to zkusila, jen jednou a naposled
tady se vyhrotila lopatka a už je z toho nevychovany fracek aj… A ano další věc, přiznávám není to dítě, které posadim a ona si bude hrát, nebude! Ale jsem ráda, za naši skvadru na pískovišti, chodí tam převážně živé děti, tak se vzájemně doplňují, nejednou ona byla okradena… Byl ji hozen písek na hlavu aj věci, opravdu jsem z toho nedostala hystericky záchvat, maminky fungují úplně stejně, vysvětlují a chodí s dětmi se jiným dětem omlouvat. Prostě se to musí naučit. Přiznávám, někdy bych si přála mít dítě, které si sedne a bude semnou stavět a hrát si, ale pak vidím ty děti na které se člověk jenom podívá a oni už jeci, tak si vždy řeknu, nerouhej se, vždyť je krásný, že si hraje, směje se, vejska a má radost ze života.