Jak řešíte vzdělávání v dospělosti a osobní rozvoj?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
23.7.19 20:09

@Ivulita diky za super odkaz! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
23.7.19 20:25

@kytkalenka tyjo tak to je supeer :dance: ja ted budu taky nastupovat na materskou v listopadu a chtela bych zkusit skolu ale mam strach ze bych to nedala budu mit prvni dite a nevim co me vse ceka, ale skolu jako Bc.bych si moc prala :think: :) muzu se zeptat co za vysku delas? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
23.7.19 20:57
@Lugerr píše:
Ahoj. Drtivá většina z nás tady už není školou povinná a tak se chci zeptat. Jak řešíte vzdělání a obecně osobní rozvoj? Klidně k tomu i připište čím se živíte, ať to není vytržený z kontextu. :)

Nicmoc. Lékař. Po škole a během mateřské jsem si dodělal pgs. Pak atestaci. V zásadě, když se k tomu dokopu, tak mi to učení vcelku baví a i to k něčemu je. Jinak tak nějak za pochodu, sem tam nějaká vzdělávací akce, ale moc tomu neholduju. Povinná školení vojebavam, co to jde, ty mi přijdou naprosto neuzitecny. Čtu nějakou beletrii v angličtině, ale to ani ne tak kvůli vzdělávání, ale pro netrpelivost čekat, až oblíbené autory přeloží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15935
23.7.19 21:01

Z 90% mě živí IT, takže se vzdělávám v oboru, alespoň jednou do roka objednávám certifikované školení na cca týden. Jinak se vzdělávám prací, každou pracovní zkušenost zužitkuji na jiném případu. Pak podle potřeby a nálady dělám certifikační zkoušky, na některé mi stačí stávající znalosti a zkušenosti, na některé se musím připravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.7.19 22:27

Navratem do skoly, tzn. doplnenim si vzdelani. Od zari pojedu dvojitou naloz (asi 1,5r.).
Zkusit to musim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12659
23.7.19 22:55
@Lugerr píše:
Ahoj. Drtivá většina z nás tady už není školou povinná a tak se chci zeptat. Jak řešíte vzdělání a obecně osobní rozvoj? Klidně k tomu i připište čím se živíte, ať to není vytržený z kontextu. :)

Udelala.jsem si kombin.Vs, ne kvuli praci, ale chtela jsem se dozvedet neco noveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.19 23:31

Nedělám nic. Během MD a RD jsem nedělala vůbec nic. Před pohovorem jsem se snažila nacpat do hlavy nějaké informace. Moc mi to nešlo. Nikdy jsem nebyla moc chytrá a po RD jsem b… Práci jsem kupodivu našla a docela rychle. Nastoupila jsem přesně tak, jak jsem chtěla. Měla jsem ještě dvě nabídky, ale ani jedna nakonec nevyšla. U jedné práce je přesvědčil můj životopis (z mého hlediska strašný). Jednu dobu jsem si našla stránky, na kterých se řešily různé situace z mé profese a to jsem si pročítala. Čtu (většinou jen v létě) knížky o různých událostech (romány mě nebaví). Měla bych se nějak vzdělávat, ale nemůžu se k tomu dokopat - nemám vidinu využití a jsem strašně líná. :oops: Všichni na RD studující mají můj obdiv. Já na to opravdu nemám mozek.

• Citovat
  • Upravit
kytkalenka
24.7.19 06:38

@Domu ja delam socialni praci. Prave jsem zacala VOS tam se muzes hlasit v klidu jeste ted, chodi se tam obcas, kdyz mas dobrou partu tak ani nechodi:-) Stoji to par korun a tri roky utecou…navic tam clovek ma i jazyk, tak se procvici. Bc. jde pak dodelat za rok na normalni VS. VOS me naucila se znovu ucit a to jsem dodelavala absolutorium 20 let po maturite:-) jako jit rovnou na VS tak by to takova pohoda nebyla, to uz je opravdu narocnejsi.

• Citovat
  • Upravit
214
24.7.19 07:49

@kytkalenka ajo takhle, ja mam chvili po skole je mi 26let a chtela jsem jit hned do skoly pristi rok jak budu na MD ale jak rikas nezda se mi to vse jednoduche na ty VS :think: tak dekuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lugerr
24.7.19 08:07

Mě se stal takovej celkem paradox. :D Školu jsem moc nedával. Neřešil jsem to. Na rovinu… Dost jsem to prostě flákal a hrozilo i propadnutí. Asi takovej „ideální“ syn prostě. :zed:

No a hned jak jsem odmaturoval a nastoupil na VOŠ, tak tam jsem vydržel půl roku a utekl jsem za prací. Respektive na volnou nohu. Od té doby mě vzdělávání baví a přímo naplňuje. Konečně řeším to, v čem vidím hodnotu a neřeším to, co už jsem stejně dávno zapomněl.

Praxe dá prostě nějvíc. Ale zase abychom se špatně nepochopili. Školu člověk má mít. Jinak by byl nepoužitelnej si myslím. U mě hrálo roli spíš to, že jsem dělal střední v oboru, který jsem si v druháku tak nějak rozmyslel a začal jsem se samostudiem na internátu vzdělávat, zatímco mi třídní psala absenci ve škole. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1137
24.7.19 12:56

@Lugerr Já to mám podobně… na gymplu jsem nebyla žádné lumen - ne, že bych na to neměla, ale dost jsem to flákala ( období revolty, nadneseně řečeno sex, drogy a rock'n'roll). Prozřela jsem až před maturitou a na VŠ, protože to už byl obor, který mě fakt zajímal. Přijde mi, že teď věci nějak líp chápu, víc si dávám do souvislostí než za studentských let. Vědomí, že nemusím, ale prostě chci, je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze