Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nečetla jsme reakce, ale jednou mi jeden známý tvrdil, že nemůže vůbec pít - je abstinent, jelikož mu v těle chybí něco jako spalovač alkoholu a že si může způsobit otravu alkoholem i po vypití vcelku malého množství alkoholu..nevím, jestli to existuje, jestli nekecal ![]()
@Lo asi nekecal, alkohol je štěpen enzymem alkoholdehydrogenázou (snad si to pamatuju dobře) a různí lidé, pohlaví a rasy mají různé množství či aktivitu tohoto enzymu, podle toho také „snáší“ alkohol, obecně míň ho mají ženy a taky myslím Asiati. Takže asi je možné, že existuje vada, kdy ho někdo nemá vůbec (chudák
).
No tak mne staci jedna sklenicka a jsem pod stolem
.Piju tak 2krat do roka. Alkoholici prave vydrzi hodne.
To bude stejný případ jako můj indický kolega. Jen jedna funkční alela alkoholdehydrogenázy a je našrot po jedné skleničce.
@Lo píše:
Nečetla jsme reakce, ale jednou mi jeden známý tvrdil, že nemůže vůbec pít - je abstinent, jelikož mu v těle chybí něco jako spalovač alkoholu a že si může způsobit otravu alkoholem i po vypití vcelku malého množství alkoholu..nevím, jestli to existuje, jestli nekecal
Ja ji mela jak z praku po melounove vodce a to jsem mela tak dva panaky, takze ano jde ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, byli jsme u známých. Žena od nich když jsme přijeli byla krapet připitá - měli předtím taky návštěvu, pak jsme se šli projít a asi vyprchalo to z ní, pak najednou přišla s hrnkem vína a do 10 nimut byla totálně namol…je to vůbec možné, nemají takové stavy alkoholici? Den nasto jsme jí voali jak jí je a ona že v pohodě…tak ted nevím co si o tom myslet…jeslti si to vůbec pamatuje…
Ano, takové stavy mají alkoholici (vlastní zkušenost v blízké rodině). Nicméně tím nechci říct, že je to její případ. Jen, že si spousta lidí myslí, že alkoholik potřebuje k opití více - ono je to tak, že si udržuje víceméně svou „hladinku“ na které funguje a pak stačí velmi málo k opilosti, která je zjevná.
Hrnek vína.. ano, pokud měla víno v hrnku, mohla to být alkoholicka. Ti to dělají. Pivo do hrnku, víno do hrnku, rum do hrnku.. jsou to tak zvyklí nenápadně maskovat, i když to každej vidí. Pak uz jim to nepřijde, hrnek nebo sklenička. Pokud měla skleničku tak pardon a ty jsi jeste v šoku.
Může to být jakkoliv, ale jen proto, že ji opila jedna sklenka vína (víš jistě, že byla jen jedna?) a hned z toho vyvozovat, že je paní možná alkoholička, mi přijde, že trochu honíš senzaci… ![]()
Může to být tak, že s tou první návštěvou již něco měla a ta poslední ji dorazila.
Mohla ten den málo jíst, pít.
Možná naopak je skoro abstinent, a pak ji složí i jedna dvojka…
Prostě těch možností je několik a z jedné takové situace bych nic nevyvozovala.
JInak moje zkušenost je taková, že vydržím „lejt“ celou noc tvrdej, nebo mi těžknou ruce po jednom pivu, někdy si dám dvakrát do týdne, někdy nepiju pomálu půl roku. Prostě jak kdy, dle nálady, lidí, prostoru ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, byli jsme u známých. Žena od nich když jsme přijeli byla krapet připitá - měli předtím taky návštěvu, pak jsme se šli projít a asi vyprchalo to z ní, pak najednou přišla s hrnkem vína a do 10 nimut byla totálně namol…je to vůbec možné, nemají takové stavy alkoholici? Den nasto jsme jí voali jak jí je a ona že v pohodě…tak ted nevím co si o tom myslet…jeslti si to vůbec pamatuje…
to se nedivím, jestli není trénovaná, že byla hned na šrot
mi stačí jedno točené, 3 jelziny někde na oslavě a je po mě jak po žabě
víno a šampus nemám ráda a když si musím dát jednou za rok sklenku na Štědrý den na přípitek k večeři, tak se mi motá makovice hned a připadám si jak opitá
a nejsem alkoholik, pravidelně nepiju, jen mám nízkou hladinu, že stačí kapka a už vrávorám ![]()
@Michaela23 píše:
Alkoholici ne, ti to většinou mají spíš naopak, jsou trénovaní, ty jeden hrnek vína neskolíJá včera vypila jednu štamprli zelené a měla jsem dřevěné nohy. Vypít tak ještě další 2, tak jsem nametená taky
Normálně nepiju skoro vůbec, takže mi stačí fakt trocha.
Ovšem dlouhodobým alkoholikům stačí opravdu jedna sklenička. To jen tak naokraj.
Jinak já asi nechápu dotaz zakladatelky.
@Mar__tanka1983 jakou senzaci? není celebrita…
@lleennttiillkkaa tak sory že se ptam
pro osatní - je to moje kamrádka z dětství a po tom co mi povídala pokud jsem jí rozuměla
mám pocit že má depku, prostě že by byl někdo z ničeho nic tak mimo že by zapoměl že má návštěvu a že jí dělá jídlo a pak najednou spí na záchodě..nějak mi to prostě nepřijde úplně normální…můj chlap, který ji viděl poprvé to taky furt řeší že to je nějaké divné
zakladatelka…
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 jakou senzaci? není celebrita…
myslela jsem to tak, že pokud by se mi kamarádka při jedné návštěvě sťala i po jedné skleničce, tak bych to prostě neřešila a už vůbec by mi nenapadlo na to zakládat diskuse.
Prostě z komára velbloud, čili „honění senzace“.
Jinak pokud má nějaké depky, tak nemohla být ovlivněná i nějakými léky? ![]()
Teda holky to já jako chlap až ta moje holka řekne že je těhotná v tom ránu se opiju jako čuně. už oba nato mimčo rok čekáme. a až se to narodí tak tatka ji nemuže mit jak s praku. proto se ožeru hned jak v tom bude a řekne mi ti.pak budu pít méně ahoj kočky.