Jak se chovají vaše děti na návštěvě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3087
14.9.17 14:00

Mé děti jsou stejné jako ty tvoje :lol: Ještě je ani nestihnu zout a už lítají po bytě, tahají hračky, všude lezou, křičí, smějí se, dupou. Mají prostě radost, že jsme na návštěvě u babičky a dědečka. Ti to neřeší, jsou rádi, že jsme přijeli. Navíc je i divočí a podporují je v tom. Kdyby řekli, že jsou nevychovaní, asi bych na čas přestala jezdit. A dost by mě to vzalo a mrzelo. Naštěstí moje mamka mé děti miluje, jako by byli její. To spíš do mě si občas rýpne, ale na to už jsem zvyklá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.9.17 14:02

@Mindi jak uz tu zaznelo (a to jsem moc mile prekvapena), je otazka jak by jejich chovani popsali rodice a sestra. Sama mam doma torpedo neposedne, ale na navstevach ji proste krotim :nevim: zna ten rozdil a opravdu je mimo domov klidnejsi. Ale je to vychovou..dneska je strasne moc deti opravdu nevychovanych a elegantne se to schovava za „osobnost“, volnou/svobodnou (ne)vychovu atd, popr za adhd atp. Zkratka ve vetsine pripadu je jen potreba deti i vychovat k respektu a slusnemu chovani a rozhodne to neznamena utapnute dite bez nazoru, jak by se tu urcite nekdo pokusil naznacit. Nerikam, ze to je 100% pripad tvych deti, treba to nebylo tak hrozne a rodice a sestra jsou extra citlivy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
14.9.17 14:02
@Yorkmut píše:
Tezko soudit. Tobe to treba neprijde, pro nekoho muze byt moc. K hornim sousedum jezdi vnoucata. Treba by rodice taky rekli, ze jen tanci, smeji se apod. Ale podle me delaji neskutecny bugr. Kdyz tu jsou, tak se doma pres ten hluk neslysime. Ano, za me jsou nevychovani. Kazdopadne pomlouvani za zady je pres caru.

Přesně tak. Moji rodice byli taky nekolikrat s mladsimi sourozenci v konfliktu s babickou, ze se neumeji v paneláku chovat. Bylo jich vice a krátce po sobě, chovali se jak divá zvěř. Rusilo to sousedy ze vsech stran.
Ja jsem byla u babicky hodně, prakticky hsem u ni vyrustala, protoze jsem ze zdravotnich duvodu nemohla chodit do školky, byla jsem zvyklá a naucena, jak se chovat. Mamka musela do prace, tak jsem byla u nich. Navic jsem výrazně starší, babicka z toho fakt rostla, kolikrat, kdyz potom byl deda dlouhodobě nemocny, si prala aby nejezdili. Pritom ona sama vychovala v bytě tri deti a sestrenky z bytu, taky nebyl problém.

Nechci být zlá, ale lidé žijící v domech si toto prostě neuvědomují. Driv slo slyset kazde vrznuti, dnes uz byvaji byty po rekonstrukci odhlucnene, ale i tak se tam proste zije jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.9.17 14:03

@Mindi Tak záleží, co tvoje holky opravdu dělaly, to co některému přijde normální už jiný má za hranicí :think: A taky to, jestli je nějakým způsobem koriguješ nebo je necháš, ať si dělají co chtějí.. K nám přijde hodně návštěv s dětmi, ale někdy nestačím zírat, jak jsou některá děcka oprsklá, lezou do lednice, ničí hračky a odchází aniž by po sobě uklidily :roll:
Já se snažím děti korigovat podle situace - když jsme u někoho na zahradě na konci světa, tak mají volněji než když sedíme u kamarádky v garsonce nebo u staršího člověka na návštěvě. Tam je koriguju víc.

Příspěvek upraven 14.09.17 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.9.17 14:03
@Jana206 píše:
Pravdepodobne bude neterinka zvyklá a naučena, jak se chovat v bytě, kde jsou těsně sousedi. Kdezto Tvoje deti ne. Me by taky svihlo, kdyby prisla navsteva a dite zacalo pobíhat a poskakovat, rvat a dupat, od toho je snad hřiště. Pod nami jsou dva byty a takové deti sem nezvu.
Myslim, ze moje deti se chovaji na navstevach v bytě slušně, nejsou zadni asocialove ani utaplici, jen jsou k tomu vedeni od mala. A 2,5 letá si dokaze delsi dobu prohlizet knizky, skladat puzzle, kreslit, hrat si s cimkoliv.Pokud pocasi a situace dovolí, jsme hodně venku. Ale zivot v bytovem domě ma sva pravidla. Nejde to omlouvat jako na diskuzich zde, chce to taky toleranci k sousedům.

naprosto souhlasím… popravdě zajímalo by mě, jeslti těm, kterým lítání, dupání, křičení u dětí přijde v pohodě, jak by reagovaly, kdyby takové návštěvy jezdily pravidelně do bytu nad nimi :think:

• Citovat
  • Upravit
44228
14.9.17 14:08
@lucenka píše:
naprosto souhlasím… popravdě zajímalo by mě, jeslti těm, kterým lítání, dupání, křičení u dětí přijde v pohodě, jak by reagovaly, kdyby takové návštěvy jezdily pravidelně do bytu nad nimi :think:

To jsem si taky říkala. A s dnesni volnomyslenkarkou vychovou nesouhlasim. Deti musí znat hranice a musí rozlisovat, kde a jak je vhodné se chovat. Taky se mi nelibi vse schovavat za poruchy.
Deti koriguji od mala, ale taky si obcas říkám, ze pod nami bych bydlet nechtěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
14.9.17 14:09
@saadet píše:
@Mindi jak uz tu zaznelo (a to jsem moc mile prekvapena), je otazka jak by jejich chovani popsali rodice a sestra. Sama mam doma torpedo neposedne, ale na navstevach ji proste krotim :nevim: zna ten rozdil a opravdu je mimo domov klidnejsi. Ale je to vychovou..dneska je strasne moc deti opravdu nevychovanych a elegantne se to schovava za „osobnost“, volnou/svobodnou (ne)vychovu atd, popr za adhd atp. Zkratka ve vetsine pripadu je jen potreba deti i vychovat k respektu a slusnemu chovani a rozhodne to neznamena utapnute dite bez nazoru, jak by se tu urcite nekdo pokusil naznacit. Nerikam, ze to je 100% pripad tvych deti, treba to nebylo tak hrozne a rodice a sestra jsou extra citlivy :nevim:

Naprostý souhlas. Spíš se setkávám s tím, že matky říkají; vždyť je ještě malý/malá, má na to nárok… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
14.9.17 14:09

Moji kluci teda taky nikde neposedí. Oni by vydrželi v klidu, ale musí se jim někdo prostě věnovat. Pokud chtějí dospělí sedět a pít kafe, tak si děti holt vlastní zábavu najdou a tichá asi nebude. Pokud jsme někde v bytě, tak je krotím, skákat a lézt po nábytku můžou pouze u sebe v pokoji, jinde ne.
Faktem je, že jsem si myslela, že jsou takové živé všechny děti, než jsem viděla takové, které opravdu vydržely sedět vedle rodičů a třeba si kreslit klidně půl hodiny. To se potom lehko posuzují děti druhých. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6611
14.9.17 14:15

Moji kluci dělají úplně to samé co tvoje holky. Starší vždy všechny rozdivočí a potom je to peklo. Pokud jsme tam jen s mladším tak si pěkně hraje a je v klidu. Pokud jsou tam i jiné děti tak se po chvíli rozkoukání připojí k šílenému řádění našeho staršího syna. Obvykle to končí až když to nějaký dospělý nevydrží a liskne ho. Potom jedeme domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.9.17 14:20

Jo a nejhorší jak dostanou cukr. A babičky to ne ne pochopit, že jak je narvete cukrem tak do půl hodiny začnou dělat neuvěřitelný binec a nikdo se s nimi už nedomluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.9.17 14:21
@Borůvka1990 píše:
Naprostý souhlas. Spíš se setkávám s tím, že matky říkají; vždyť je ještě malý/malá, má na to nárok… :?

jj to taky a nebo takove ty usmevy okolo toho. Co me taky strasne vytaci je chovani nekterych deti v hernickach. Napr u nas na plavani pro prcky je udelana krasna hernicka a je tam i takova ta drevena ikea klouzacka se schudkama a uz xkrat jsem zazila deti jak ji soupou po zemi a jakoby ji popohazuji 8o rodice (matky) sedi 3m u stolu a krafou a max se otoci za hlukem a presne se tak debilne usmeji :zed: nebo hazeji vecma z kuchynky atd, proste nici vylozene ty hracky a me to strasne vadi ta neucta k ke vsemu…to ze po sobe ta decka neuklizi, uz bych ani neresila, ale tolerance niceni veci mi vadi hrozne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.9.17 14:23

Já nevím, ale synovec prostě od čtyř let chápe, že si nemůže dělat co se mu zlíbí, takže na návštěvách je krocen, aby neobtěžoval, už to není mimino. Já celkem chápu, že děti jsou děti, ale dost mě točí, když řičí, skáčou, něčím mlátí a nikdo se je zkrotit ani nesnaží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
14.9.17 14:24

Naše děti se chovají většinou jako divá zvěř, zvlášť, když už to tam znají a mají ještě k sobě nějaké parťáky. Takže, když potom narazíme na rodinku s dětmi, které sedí a malují si, je to jako střet dvou kultur. Z toho důvodu nejezdíme do hotelů, velkých penzionů a pod., raději volíme celou chalupu pro nás a přátele. Nechci celou dovolenou je jenom okřikovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.9.17 14:31
@saadet píše:
jj to taky a nebo takove ty usmevy okolo toho. Co me taky strasne vytaci je chovani nekterych deti v hernickach. Napr u nas na plavani pro prcky je udelana krasna hernicka a je tam i takova ta drevena ikea klouzacka se schudkama a uz xkrat jsem zazila deti jak ji soupou po zemi a jakoby ji popohazuji 8o rodice (matky) sedi 3m u stolu a krafou a max se otoci za hlukem a presne se tak debilne usmeji :zed: nebo hazeji vecma z kuchynky atd, proste nici vylozene ty hracky a me to strasne vadi ta neucta k ke vsemu…to ze po sobe ta decka neuklizi, uz bych ani neresila, ale tolerance niceni veci mi vadi hrozne :?

no mě to třeba s.re, zvlášť u nás doma, kdy to po návštěvě vypadá jak po nájezdu a hodinu uklízíš oba pokoje, třídíš proházené stavebnice, dohledáváš zbytky her a lego je snad všude :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
14.9.17 14:31
@saadet píše:
jj to taky a nebo takove ty usmevy okolo toho. Co me taky strasne vytaci je chovani nekterych deti v hernickach. Napr u nas na plavani pro prcky je udelana krasna hernicka a je tam i takova ta drevena ikea klouzacka se schudkama a uz xkrat jsem zazila deti jak ji soupou po zemi a jakoby ji popohazuji 8o rodice (matky) sedi 3m u stolu a krafou a max se otoci za hlukem a presne se tak debilne usmeji :zed: nebo hazeji vecma z kuchynky atd, proste nici vylozene ty hracky a me to strasne vadi ta neucta k ke vsemu…to ze po sobe ta decka neuklizi, uz bych ani neresila, ale tolerance niceni veci mi vadi hrozne :?

Jó, to je přesný, přesný, přesný! To mi taky vadí. Jedna moje kamarádka nechává třeba ničit věci svými dětmi, například dávala,,na hraní" ročnímu synovi knížky, který on trhal. Prostě věci, který nebyli určeny jeho věku, pak na něj křičela (u knih se smála), že to rozbil. Nejednou jsem byla svědkem, jak mamina zbila svý malý dítě za to, že jí hodilo mobilem. Dopr.dele proč to dávaj malým dětem a pak se divěj? Nechtěj se dětem věnovat, tak jim daj do ruky co by dostat neměli (mobil, ovladač, tisíc dalších věcí) a pak na ně křičej a bijou je. Já bych zbila ty matky. Ten šílenej nezájem, jak říkáš, to je tragédie. Je to smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí