Jak se chovají vaše děti na návštěvě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
509
14.9.17 20:55

Právě, že když jsem jim řekla něco já, tak mě máma hned okřikla ať je nechám a napomínala je spíš moje ségra. Holky jsou živější, ale když jim naši nebo já něco řekneme, tak poslechnou, jen nevydrží sedět na místě. Jsou k tomu vedený od mala. Tančíme u televize, chodíme na procházky, jezdíme na kole. Třeba u televize vydrží ta starší půl hodiny, pak ji to nebaví a tu mladší televize nebaví vůbec. Jak tady někdo psal, že bych se malá za děti stydět, to teda fakt nestydím. V obchodě nebo u lékaře jsou milionový. Mě spíš zamrzelo, že to o nich říkali naší se ségrou, když se jich ještě zastávali. Kdyby mi řekli, že jim to vadí, tak bych je zabavila třeba pexesem nebo s nima šla na zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.9.17 20:56

Zas to holky nehrotte do druheho extremu. Nikdo tady nikde nepsal, ze dite musi sedet na zadeli a mlcet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.9.17 21:04

@saadet ale jo psal. Že i dvouleťák na povel musí vydržet sedět a být potichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
14.9.17 21:09
@kontramatka píše:
@Aries6 Můj syn byl taky vždycky zaražený před návštěvou nebo u cizích. Nevidím na to nic špatného. Nikomu tím neubližoval. Některé děti zkrátka potřebují dozrát aby měli potřebu dělat bordel :roll:

Tak to je přesně jak můj syn- ten byl do tří let naprosto klidné dítě, na návštěvě vždy zaražený, stydlivý, seděl mi třeba dvě hodiny na klíně. Teď má 3 a půl roku a doslova dozrál do té potřeby dělat bordel, teď taky na každé návštěvě vyrušuje, lítá a dělá lumpárny… Přitom bych si myslela že by to mělo být spíše naopak- jako že teď už by měl mít větší rozum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.9.17 21:11

@Netopirek tak to jsem nepostrehla, jestli to tu je tak pardon. Proste je dulezity umet dite „zpacifikovat“ na roumnou uroven. Je fakt, ze ta hranice unosnosti je individualni, ale neznamena sedet mlcky. Ale ani litat a jecet :mrgreen: aspon za me. Sama jak jsem psala mam doma taky torpedo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.9.17 21:28
@Sany80s píše:
@zrcadlo Podívej se, pokud řeknu dítěti i dvouletému, že bude sedět u mě, tak prostě u mě sedět bude.
Asi ne dobrovolně, ale bude.

Jestli ti prarodiče neumí děti zabavit, je to blbé, ale co jsem pochopila, nebyla je schopna zabavit ani zakladatelka.
Nebyla ve vlastním domě a neodešla proto, že děti zlobily, ta formulace vyzněl tak, že odešla, protože prarodiče napomínali její děti.
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
14.9.17 21:34
@Mindi píše: Jo a jak tady někdo psal, tak u sestry dcery to není o výchově, ona prostě taková je. Nikdy jsem jí neviděla běhat, ona prostě jen chodí a sedí. Je pohybově míň nadaná než naše děti, které jezdí v pohodě na odrážedle, na kole, to ona neumí. Nikam nedojde, musí se nosit. Prostě ona je taková. Naše děti jí musí ustupovat, když si hrajou smíčem a vezmou jí ho, tak se začne nehorázně vztekat, holky jí ho musí vrátit, protože ona je nedoběhne.

Podle mě je chování tvých dětí normální a taky je to i tím, že ty máš dvě děti, zatímco tvá sestra jen jedno dítě. To je podle mě velký rozdíl, protože sourozenci se navzájem vždy různě popichujou k lumpárnám. Vidím to u nás. Můj starší syn je přesně ten typ co píšeš že je tvá neteř- od malička klidný, vydržel mi na návštěvách sedět dvě hodiny na klíně, vydrží si sám dlouho malovat, stavět stavebnice, vydrží hodiny na pískovišti, klidně tři hodiny u televize. Zato pohybově je hůře nadaný. Takže možná proto je takový kliďas, co na návštěvách nikdy nikde nelítal. Ovšem můj mladší ten je přesný opak staršího, je to malý ďáblík co ani chvíli neposedí, u ničeho nevydží, nejradši dělá lumpárny, zato pohybově je velmi dobře nadaný. Přitom je vychovávám stejně. No jenže když jsou ty moje dvě děti pohromadě, tak ten mladší ďáblík strhává s sebou i toho staršího, smějou se na sebe, piští a už to jede, oba pohromadě jsou jako vichřice, prostě na lumpárny jsou to parťáci… Takže tvoje neteř je jednak jiná povahově a hlavně taky to že je jedináček a je zvyklá se zabavit sama má podle mě velký vliv na její chování. Já dokud jsem měla jenom staršího, tak jsem taky byla docela v šoku, když k nám přišla rodina se třemi dětmi, to bylo jak v cirkuse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
14.9.17 22:44

@Mindi Tak jsou vaši taktní a nechtějí vyvolávat žádné debaty, raději to chvíli přežijou. Že řekli, že jsou nevychované, to je vlastně jinými slovy „živější“, hlavně to nehroť, nebo uděláš zbytečné rozbroje. Lidi toho nakecají. Mimochodem co ty se sestrou, když jste byly malé, dělaly jste bůgr nebo jste tiše seděly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
14.9.17 22:57

@Reflex My když jsme se sestrou byli na návštěvě u někoho koho známe, kdo měl děti, tak bugr byl. U lidí, co jsme tolik neznali, tak jsme poslušně seděli u mami, byly jsme stydlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
15.9.17 08:19
@Pudloslava píše:
ty máš klidný dítě, že jo?
protože my matky divochů se utěšujeme, že právě ty naše děti budou ty chytré a průbojné, zatímco ty klidné budou buchty, co to nikam nedotáhnou :-)

8o 8o 8o
Mám děti dvě a jsou vychované a věnujeme se jim tak, aby jsme se za ně nemuseli stydět nebo se bát jít někam najíst nebo nakoupit nebo se omlouvat návštěvám za bordel nebo aby babičky měli po naší návštěvě hlavu v pejru. Buchta je leda tak někdo, kdo takto hnusně zaškatulkuje malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
15.9.17 08:50
@Mindi píše:
@Reflex My když jsme se sestrou byli na návštěvě u někoho koho známe, kdo měl děti, tak bugr byl. U lidí, co jsme tolik neznali, tak jsme poslušně seděli u mami, byly jsme stydlivé.

Tak jste byly taky nevychovaný, s genama nic neuděláš :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
15.9.17 09:48
@Moise píše:
no mě to třeba s.re, zvlášť u nás doma, kdy to po návštěvě vypadá jak po nájezdu a hodinu uklízíš oba pokoje, třídíš proházené stavebnice, dohledáváš zbytky her a lego je snad všude :cert:

Moje dcera si po sobě taky neuklízí, ale na návštěvách jsem to já, kdo rovná hračky. Přiznám se, že bych to tam nikdy nenechala rozházený. Naopak vždycky poslouchám, co blázním, ať to nechám být. Uklízím to i po jejich dětech, prostě zvyk. Doma to taky jak po náletu nemáme, průběžně se to vrací na místo a to samý očekávám i od návštěvy. Taky by mi vadilo, kdyby to bylo vzhůru nohama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
15.9.17 14:41
@kontramatka píše:
8o 8o 8o
Mám děti dvě a jsou vychované a věnujeme se jim tak, aby jsme se za ně nemuseli stydět nebo se bát jít někam najíst nebo nakoupit nebo se omlouvat návštěvám za bordel nebo aby babičky měli po naší návštěvě hlavu v pejru. Buchta je leda tak někdo, kdo takto hnusně zaškatulkuje malé děti.

Myslim, ze „buchta“ se moc nehodi jako oznaceni nekoho, kdo ma tendenci skatulkovat :-)
Muj prispevek byl nadsazka upozornujici na to, jak si kazdy rodic mysli, ze prave jeho deti se jiz nyni projevuji znamkami budouci inteligence a uspechu a ze je vychovava spravne (preci by nikdo nevychovaval schvalne blbe, ze?) Stejne tak si temer kazdy rodic prirozene hodnych deti mysli, ze chovani jeho deti je dusledkem jeho vychovy. A rodice holcicek rikaji „to neni proti chlapeckum zadny rozdil, ony take zlobi“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
15.9.17 15:24

Těžko říct.. Třeba když někde přijedem, tak opravdu děti okřikuji a snažím se vést, že nemají nikde divočit běhat a řvát a nebo skákat po gauči..
Ano jsou to děti, ale ono záleží, taky jak tam člověk dlouho je. Třeba my jedem e k tchýni na půl dne, tak to řeknu, upřímně, že se to u nás nedáa a ni neočekávám, že děti budou sedět a hledět..
Ale třeba, když se někde zastavíme na půl hodinky hodinku, tak prostě děti vedu k tomu, ab y na té navštěve, neřvali, neběhali a neskákaly po gauči, nějaké výkřiky z radosti a klasické hraní je samozřejmost.. to by mě přišlo i ujete, aby děti seděli v křesle a vyžadovalo se, aby poslouchali dospělé co říkají a hleděly..
Porstě se jdou hrát… ale nesmí běhat po bytě a řvát a skákat po gauči, když tam lidi mají kávu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí