Jak se chovají vaše děti na návštěvě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24288
14.9.17 16:09
@Mindi píše:
Holky, já teda rozhodně nejsem taková ta matka, co nechá děti skákat po nábytku, křičet jako na lesy. Určitě si nemůžou dělat, to co chtějí, okřiknu je, dám jim na zadek. U doktora v čekárně sedí, nekřičí ani nelítají. Taky ve školce tu starší chválí, že je samostatná, že poslechne. Učitelka mi vždycky říka, že takových dětí by tam chtěla mít víc. Jak tak taky někdo psal, když jsou od sebe, tak jsou prostě v klidu, hrají si sami a ani o nich nevím. Jak jsou dvě, je to horší, ale rozhodně si nepředstavujte že někde boří byt. Naši bydlí v baráku, já i sestra taky, takže svým chováním nikoho cizího nerušíme. Mě s píš vadí, že když jsem je tam okřikla, ať si tohle nebo tamto nedělají. Tak mi máma řekla, ať je poříd neokřikuju, že nic nedělají, že to jsou děti a pak slyšíim tohle :zed:. Jo a jak tady někdo psal, tak u sestry dcery to není o výchově, ona prostě taková je. Nikdy jsem jí neviděla běhat, ona prostě jen chodí a sedí. Je pohybově míň nadaná než naše děti, které jezdí v pohodě na odrážedle, na kole, to ona neumí. Nikam nedojde, musí se nosit. Prostě ona je taková. Naše děti jí musí ustupovat, když si hrajou smíčem a vezmou jí ho, tak se začne nehorázně vztekat, holky jí ho musí vrátit, protože ona je nedoběhne.

Nedivím se ti, že ti to vadí. Mě by to vadilo taky a to asi až tak, že bych to mamce řekla, že jsem ji slyšela, jak si se sestrou říkají, že mám nevychované děti a přitom mě vyčítá, že nemám děti okřikovat, že si hrají a jsou to jen děti. A ještě bych asi dodala, že bych byla ráda, aby si ujasnila co chce. Buď si děti budou hrát jak oni chtějí, pak ale nechci slyšet nic o tom, že jsou nevychované, nebo mě příště je nechá usměrnit a nebude mi říkat nic o tom, že děti nic nedělají.

Je možné, že to řekly schválně tak, aby jsi to slyšela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
14.9.17 16:20

Jasně, že to řekli tak, aby to zakladatelka neslyšela. Takže není nač reagovat. Podle nich jsou nevychovaný a leze jim jejich aktivita na nervy. Ještě víc než jejich řev jim leze na nervy, když je někdo okřikuje. Nejraději by byli, kdyby děti byly hodné a nebylo je slyšet. A má bejt? Za hádku s rodinou to nestojí a jde o naprosté nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
14.9.17 16:20

@elen-ka To si yslím, že určitě né, říkali to tak polohlasně a si zapoměly, že je otevřené okno. Asi jí to příště řeknu, že jsem je slyšela, bude to nejlepší. A zeptám se jí narovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
14.9.17 16:23

Prijde mi to taky uplne normalni, ac sama bezdetna - kdyz se sejdeme u nasich vsichni, moje sestra ma dve deti (6 a 3 roky) a je jich taky vsude plno. Vylozene nezlobej, jen jsou hlucny, smejou se, blbnou. Normalka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
14.9.17 16:49

@zrcadlo Ty návštěvy trvají třeba 4-5 hodin. Někdy i několik dní.
A na návštěvě jsme všichni, nejen děti, které nejsou brány jako pozadí světa.
Za tu dobu si dospělí užijí jak dětí, tak sami sebe.
Nikdo nemá zájem opomíjet děti, ale nikdo nemá zájem opomíjet dospělé. To, že má člověk děti, neznamená, že on sám je nikdo a jeho život a názory mě nezajímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
14.9.17 17:06
@kontramatka píše:
@Aries6 Můj syn byl taky vždycky zaražený před návštěvou nebo u cizích. Nevidím na to nic špatného. Nikomu tím neubližoval. Některé děti zkrátka potřebují dozrát aby měli potřebu dělat bordel :roll:

Já neříkám, že je to špatné, to proboha ne. Každé dítě je jiné. Ona se ta malá ale celkově straní kolektivu, i ve školce. Kamarádka s ní někdy trochu bojuje. Prostě je taková povaha.
A ty si to neber tak osobně ;)

Příspěvek upraven 14.09.17 v 17:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
14.9.17 17:07
@kontramatka píše:
no, ona pak třeba bude vyhrávat matematické olympiády, zatímco tvoje děti budou průměrné. Každý je snad nějaký. To že neřádí s míčem neznamená, že má nějaký handicap. Prostě je rozvážná a klidná. Každé dítě nepotřebuje řádit jako opice :zed:

ty máš klidný dítě, že jo?
protože my matky divochů se utěšujeme, že právě ty naše děti budou ty chytré a průbojné, zatímco ty klidné budou buchty, co to nikam nedotáhnou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
14.9.17 17:14

Já bych téma klidně i rozšířila na obchody, doktory, banku, úřady… cokoliv. Snažím se a mám možnost dát je babičce a vyřídit si to sama. A i když si myslím, že nemám nevychovaný děcka, tak když někde už musí se mnou, trvá to dlouho a je to nebaví, tak začnou. NAvíc ta nejmenší, dvouletá, zatím nějak zklidnit nejde…
Pomáhá domluva dopředu, vysvětlím, co se bude dít, jak potřebuju, aby se chovaly. Někdy to zabere, někdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.9.17 18:02
@Mindi píše:
Holky, já teda rozhodně nejsem taková ta matka, co nechá děti skákat po nábytku, křičet jako na lesy. Určitě si nemůžou dělat, to co chtějí, okřiknu je, dám jim na zadek. U doktora v čekárně sedí, nekřičí ani nelítají. Taky ve školce tu starší chválí, že je samostatná, že poslechne. Učitelka mi vždycky říka, že takových dětí by tam chtěla mít víc. Jak tak taky někdo psal, když jsou od sebe, tak jsou prostě v klidu, hrají si sami a ani o nich nevím. Jak jsou dvě, je to horší, ale rozhodně si nepředstavujte že někde boří byt. Naši bydlí v baráku, já i sestra taky, takže svým chováním nikoho cizího nerušíme. Mě s píš vadí, že když jsem je tam okřikla, ať si tohle nebo tamto nedělají. Tak mi máma řekla, ať je poříd neokřikuju, že nic nedělají, že to jsou děti a pak slyšíim tohle :zed:. Jo a jak tady někdo psal, tak u sestry dcery to není o výchově, ona prostě taková je. Nikdy jsem jí neviděla běhat, ona prostě jen chodí a sedí. Je pohybově míň nadaná než naše děti, které jezdí v pohodě na odrážedle, na kole, to ona neumí. Nikam nedojde, musí se nosit. Prostě ona je taková.Naše děti jí musí ustupovat, když si hrajou smíčem a vezmou jí ho, tak se začne nehorázně vztekat, holky jí ho musí vrátit, protože ona je nedoběhne.

Já ti to věřím. Mám takové dítě doma, taky pohybově velice ztuhlé, klidné, vydrží při klidové aktivitě neskutečnou dobu, běhat snad ani neumí, ujde toho málo.
Občas ji strhne sourozenec naprosto opačného ražení, když to přežene, tak stačí klidně napomenout a poslechne okamžitě. Vím, že je to povahou, taky bych si mohla myslet, že je to mojí výchovou :lol: Možná z hodně malé části.. naproti tomu u toho druhého dítěte se můžu s výchovou pominout a stejně je to složité ho držet delší dobu návštěvy úplně v klidu, zvlášť když jsou u toho ostatní děti.
Nevěřím, že děti z paneláků jsou zvyklé doma neběhat a nekřičet, to možná tak to jedno moje by to zvládlo, ale běžné „v hlučnosti průměrné dítě“ rozhodně celou dobu nesedí doma na zadku, nedupne, nezakřičí. Resp. chtěla bych ho vidět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
14.9.17 19:18
@Sany80s píše:
@zrcadlo Ty návštěvy trvají třeba 4-5 hodin. Někdy i několik dní.
A na návštěvě jsme všichni, nejen děti, které nejsou brány jako pozadí světa.
Za tu dobu si dospělí užijí jak dětí, tak sami sebe.
Nikdo nemá zájem opomíjet děti, ale nikdo nemá zájem opomíjet dospělé. To, že má člověk děti, neznamená, že on sám je nikdo a jeho život a názory mě nezajímají.

Já celou dobu ale vycházím z toho, že jsi napsala, že být zakladatelkou, byla bys rudá až na zadku (tzn. asi by ses hodně styděla). A to mi prostě přijde u hodinové návštěvy babi s dědou, kde nejsou spokojení s tím, že děti nevydrží sedět, dost přehnané. Je jim 2 a 4,5, neřeknu třeba u šestiletých, které už by měly vydržet sedět u čaje a přemýšlet si nad něčím svým, ale chtít po batoleti, aby sedělo, aniž by mu nabídli adekvátní zábavu, to mi přijde moc.
Nevíme (já se přiznám, že nedočítám), jak přesně to probíhalo, jestli prarodiče řekli „Pojď se na chvilku posadit, mám tu stavebnici/knížku a ukážu ti ji“ a vnoučata si bez reakce dál běhala a povykovala, tak nevychovaná jsou a styděla bych se, resp. na místě bych jim vysvětlila, že je slušnost odpovědět a že budou babi s dědou poslouchat. Ale jestli prarodiče nic neřekli a pomlouvali za zády, tak nevím, proč by se měla tak příšerně stydět zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
14.9.17 19:36

@zrcadlo Podívej se, pokud řeknu dítěti i dvouletému, že bude sedět u mě, tak prostě u mě sedět bude.
Asi ne dobrovolně, ale bude.
Jestli ti prarodiče neumí děti zabavit, je to blbé, ale co jsem pochopila, nebyla je schopna zabavit ani zakladatelka.
Nebyla ve vlastním domě a neodešla proto, že děti zlobily, ta formulace vyzněl tak, že odešla, protože prarodiče napomínali její děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.9.17 19:40
@Sany80s píše:
@zrcadlo Podívej se, pokud řeknu dítěti i dvouletému, že bude sedět u mě, tak prostě u mě sedět bude.
Asi ne dobrovolně, ale bude.
Jestli ti prarodiče neumí děti zabavit, je to blbé, ale co jsem pochopila, nebyla je schopna zabavit ani zakladatelka.
Nebyla ve vlastním domě a neodešla proto, že děti zlobily, ta formulace vyzněl tak, že odešla, protože prarodiče napomínali její děti.

Tak moje děti by to nevydrželi, rozhodně ne potichu. A prarodiče nenapominali děti, ale napominali zakladatelku, že děti okřikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
14.9.17 19:57

@Netopirek V úvodním příspěvku píše, že rodiče říkali :„holky nezlobte, příjde na vás čert, šlyšíš, sedni si“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
14.9.17 20:23

Ja teda nevim, ale vazne vam prijde normalni, chtit po dvouletakovi, aby pri navsteve sedel na zadku a pil caj??..ja rozhodne nejsem z tech, co necha dite skakat, dupat, rvat a nicit.Ale pokud si zvu navstevu s detmi, tak proste pocitam, ze bude rusneji..a na navstevu, o ktere vim, ze je hakliva na jakekoli detske vysknuti a popobehnuti, bych radeji nesla. Protoze nehodlam deti neustale peskovat a nutit sedet na gauci. A nemluvim tu o neustalem rvani, skakani po pohovce, ale normalnim detskem chovani. Takova navsteva musi byt pro deti ohrome zabavna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.9.17 20:51

Pokud někdo očekává, ze všechny deti uvedeneho veku budou na návštěvě jen tiše sedět a cumet do blba, aby dospeli mohli v klidu kafrat u kaficka, tak je pro mne mimon.
Man stejne stare deti jako zakladatelka, a kdyz s detmi někam jdeme, nebo je tu navsteva s detmi, tak je musi nějaký dospělým minimálně trochu aktivne korigovat a dozorovat. O tom podle me je výchova. Ne o couchingu z gauče. A jo, znám introvertni neakcni deti-batolata, co vydrží dvě hodiny sedet, koukat, nic nezkoumat, o ostatni deti se nezajimaji. Ale to neni i skvele zvladnute vychove, ale o povaze/temperamentu toho dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí