Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@C.H. Máme to hóódně podobný. Jen obdivuju maminky, které opravdu zvládnou tohle období s klidem a nadhledem. Mně to prostě nějak nejde. @Akras2 Odvést ho za dveře nebo do jiné místnosti? To ho tam spíš pak musím odtáhnout řvoucího a vztekajícího se. Jenže on mi tam nezůstane, bych ho tam musela zamykat. A to už je zas trochu moc.
@C.H. Ten pohled úplně vidím
Taky čekáme v prosinci druhé, tak už z toho mám teď obavy. Já mám navíc klidový režim, tak ho docela i chápu, že se už nudí. A bohužel zrovna teď jezdí manžel domu až večer, tak to se mnou musí chudák vždycky přetrpět.
Taky bych občas musela zamykat ale to nejde. No ale občas funguje ignorovat výlev a když to jinak nejde odcházím já. Sice zase řve že zůstala sama a nemá publikum ale já na to občas nemám zkrátka nervy. Jo a když zvýším hlas tak říká „mami nezlob se“. Starší dceru sice občas začne mlátit ale zase jí i brání když na ní vyjedu.
@pampalin, neříkám, že to zvládám s klidem a nadhledem, ale tak nějak otupuju. Taky denně zvýším hlas. Každopádně malý byl fakt vycepovaný, děkoval, prosil, zdravil… teď, aby ho člověk pomalu prosil.
A dát naše torpédo do jiného pokoje nebo jen za dveře nehrozí. Ten by si to tam užil a ještě bych trnula, co vymyslí. Když už je to moc, posíláme na trucovací místo v kuchyni u zdi, odkud smí uklidněný, bez slziček.
@kopretina11, ten pohled je snad horší než to dupání. Já jsem naštěstí v běžném režimu, mít klidový, tak mi tu zboří barák. Náš malý sportovec se totiž musí ideálně 2× denně vyběhat. Pokud nemá pohyb venku, tak běhá alespoň kolečka po kuchyni, skáče tu přes krabici jako přes překážku, hází mi tu papírovým válečkem jako oštěpem a podobně…
@C.H. mám taky malého Šebrleho co chvilku neposedí a lumpárny vymýšlí jak na běžícím pásu. A také jako Kopretinka mám klidový režim v těhu, takže je to občas dost výživné
![]()
@C.H. hází mi tu papírovým válečkem jako oštěpem - pořád lepší, než kdyby Ti házel válečkem na těsto, ne? Náš je taky hrozný pometlo, pořád skáče, leze, lítá, visí, šplhá a největší zábava je vylézt si v obýváku na opěradlo gauče a svézt se po něm jako po skluzavce.
@pampalin -u nás frčí z opěrky gauče spadnout dozadu a volá "sem potapěč!!!
![]()
@verca.d píše:
@pampalin -u nás frčí z opěrky gauče spadnout dozadu a volá "sem potapěč!!!![]()
![]()
![]()
Tak to náš nemůže, páč tam má zeď ![]()
Ještě bych prosila o radu, jak mu něco říct tak, aby mě vůbec vnímal. Chová se, jakoby mě vůbec neslyšel anebo mě prostě opravdu neslyší a ignoruje mě. Poslední dobou zrácím naději, že se něco změní, je to čím dál tím horší.
Tak to bych taky ráda věděla. Ať to zkouším potichu nebo nahlas je to stejný. Říkám tomu selektivní hluchota.
. „Jdi se obout "- neslyší. Ale jak řeknu "chceš mléko“ tak se může přerazit.
@Akras2 Tak u nás ani kakao už nezabírá… Jinak selektivní hluchota je hezký
a výstižný výraz. ![]()
@pampalin V deseti letech to bude horší - vidím to doma. A jak to bude v patnácti si radši nepředstavuju.
@Akras2 píše:
@pampalin V deseti letech to bude horší - vidím to doma. A jak to bude v patnácti si radši nepředstavuju.
to samé
mám 15 syna ![]()
Jinak malá 3.5 má zálibu v modelování. Ted do ní obaluje lego panáčky ![]()
@78mamina Jo modelína je u nás taky hit. Dneska se vztekala že na psovi nedrželo ucho
A hluchota v patnácti bude asi dovedená k dokonalosti.